Dsg kullanmasını bilene sorunlu bir şanzıman falan değildir. Günlük kullanıcıyım ben kardeşim titizlenmek zorunda mıyım diyen olursa.. Köküne kadar dibine kadar haklıdır. Ancak kötü kullanılsa bile 50-60 bin km civarında kavrama ihtiyacı yok, olduğunda doğuş zaten mırın kırın etmeden gerekeni yapıyor.
6 senelik b7 kullanıcısı olarak b8 e ilk bindiğimde direksiyon tepkilerinden çok hoşlandım ancak gemi gibi bir arabanın o kadar hassas bir direksiyona sahip olması ne derece gereklidir bilmiyorum. ( ben pek gerekli görmedim )
100 kg hafiflemiş olması her şartta hemen hemen her koşulda hissediliyor +
100 km/h geçtikten sonra rüzgar sesinin yakışmayacak derecede çok geldiğini bizzat hissettim. -
b7 ye göre kalite çıtası kesinlikle artmış sanki premiumsu bir hava var gibi. (ancak iç ambiyansın kırmızıdan beyaza dönmesinden hoşlanmadım)
Anlayamadığım tek şey de şu b6-7-8 de hepsinde o süspansiyon çalışma sesini bir türlü kesemediler. Golf'te Jetta' da becerebildikleri şeyi passatta becerememeleri çok çok ilginç.
Bu söylediklerimin dışında geri kalan herşey klasik VW
Not: Ben olsam SuperB tercih ederdim kesinlikle her anlamda daha iyi... İlla passat olacaksa da 19 jant opsiyonunu kesinlikle boşveriniz zira 18 bile fazla o arabaya ( konfor anlamında )