User Tag List

Sayfa 2/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 20 ile 38 arasý

Konu: Elektrikli araç alma sorunsalý ?

KÖROÐLU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    SAKARYA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý KÖROÐLU Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benim þöyle bir durumum var bunu bi tartýþsak ?

Sitede kendime ait garajým var. Diðer garajlar içinde sadece tavan lambasý mevcut, benim garajým ise ilk yönetim planýnda kapýcý dairesi mutfaðý olarak tasarlanmýþ ve içerisi (su elektrik tesisat) buna uygun yapýlmýþ. Siteyi yapan müteahhit iþten çekilince benim evi aldýðým arkadaþ þuan kullandýðým yeri garaj olarak kapatmýþ ve kullanmaya baþlamýþ.

Daha sonra önceden mutfak sonradan garaj olan bu kýsým yeniden porje çizdirilerek belediyedeki yönetim planýnda onaylatýlmýþ.

Garajýn prizleri bu kapýcý dairesi sigortasýna baðlý ve daire kullanýlmýyor. (Sene de 2 defa toplantý için 2 3 saat kullanýlýyor) Buranýn elektrik faturasýný ödemeyi teklif edip þarj etsem aracý bir sorun yaþar mýyým ?
    Kendime cevap olsun, baðýmsýz bölüm (garaj) da mevcut tesisatý deðiþtirmeden yapýlan þarj için bir ortak karara gerek yok diyor. Bu benim için iyi oldu.

CEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM DUYURDU: “APARTMAN VE SİTELERDE ELEKTRİKLİ ARAC ŞARJ UNİTELERİNİN YAYGINLAŞMASINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

https://www.gensed.org/assets/attach...-dogrulama.pdf

cabriolet - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    M Town
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý CloudGrey Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    abi yanlýþýn olmasýn ? sen ötv'siz kdv'siz rakama bakýyorsun sanki..
    en dandik model y þuan 2.4m

https://www.tesla.com/tr_tr/modely/design#payment
    bu paraya %10 ötvye nasýl girecek 1.866.203tl þuan model y nin en ucuzu

CloudGrey - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    37
    Þehir
    .: Beþiktaþ :.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý cabriolet Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu paraya %10 ötvye nasýl girecek 1.866.203tl þuan model y nin en ucuzu
    bilmediðim bir sitemi var baþka model y satan

alýn bismillah paket model Y

EDÝT : ULAN JANTI CIKARINCA DÜÞÜYORMUÞ FÝYAT

ÞAKA GÝBÝ
    médiocrité partout

Yaþ
    40
    Þehir
    M Town
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilmediðim bir sitemi var baþka model y satan

alýn bismillah paket model Y

20" jant eklemiþsiniz ona ondan öyle fiyat

cabrioleter - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    32
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam juniperi beklerdim. eðer yüzde 10'dan sokarlarsa çok iyi satýþ rakamlarý yakalar. ufak tefek deðiþiklikler gibi görünüyor ancak aracýn yüzde 70'ine bir þekilde dokunmuþlar, ciddi bir deðiþim var. vw soðuk hava þartlarýnda söylediði kapasitenin yüzde 56'sýný karþýlayabildiðine dair yabancý kaynaklarýn testleri paylaþýldý geçenlerde. yani orada yazan uçuk kaçýk menzillerle pek de bir alakasý yok vw'nin. ayrýca geleneksel markalar benzinli kafasýyla hiçbir þey gerekmeyen araçlarý belli km aralýklarý ile bakýma çaðýrýp bir filtre deðiþimine kol gibi fatura çýkarýyor. tesla'da bakým derdi de yok bu da bir avantaj.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliðin hududu yoktur. Ýþte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoðlu bu ihanetlerin tarihini sakýn unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

cnzdmr - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    36
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli araç alacak olsam Tesla Model Y alýrdým kesinlikle.

Makyaj gerçekten çok farketmiþ, aracýn ön ve arka tasarýmý daha oturaklý hale gelmiþ. Burada asýl sorun %10'luk dilime girebilecek mi ?

Onun haricinde kiþisel fikrim plug-in araçlarýn þuan çok mantýklý olduðu yönünde.

Güçlü bir elektrikli araç alýp 50k TL yýllýk vergi vermek bana çok saçma geliyor. Düþük güçlü ve düþük menzilli araç almakta çok mantýklý deðil.

Senede 1-2 defa bile olsa uzun yolculuklar yapýlacaksa tatil için, hele bayram seyranlarda þehirlerarasý yol yapýlacaksa Elektrikli araç büyük dert.

Bunlarý düþünmekte fayda var.

Berkan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    -
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Diðer konulara girmeden
    1.6-1.8 gibi Ioniq 5 sifir veya ikinci el alip kalani yatirim vs deðerlendirilebilir. Illa degisim yapayým niyetiniz varsa.
    Ayni durumda kendim olsam hic kurcalamadan var olanla devam ederdim oda ayri konu
    1881 - 193

Yaþ
    36
    Þehir
    06
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben f10u satýp 1.900a sýfýr mini countryman elektrikli aldým. f10 yazýlýmlý haliyle 100 kmde 9 litre yani 4 lira yakýyordu. Mini ise 100kmde 20kw elektrik tüketiyor evden sarjda 3 tl olanyüksek tarifeden hesaplayýnca 60 kuruþa denk geliyor (ankara kýþ þartlarýnda ve güzergahým baðlýca- incek arasý sürekli yokuþ ve trafik ýþýklarý mevcut) Sitemizde kapalý otoparkta herkesin yeri belli ve saatten park yerine tesisat çekme maliyeti 10.000 tutuyor.

delta0o - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    BURSA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Passatý satýp biri elektrikli olacak 2 araba almakta mantýklý olabilir.Çok konfor aranmayacaksa uygun fiyatlý elektrikli alýnýp uygun günlük iþlerde kullanýlabilir.Kalan parayla belki birazda ekleme yaparak 2.eli güçlü deðer kaybetmeyecek sýfýr benzinli alýnýp kenarda bekletilip uzun yollarda kullanýlarak deðerlendirilebilir.
    TeKS@S

DenizKaan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    33
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý drago Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Vay be Deniz, rado kullanan adamdýn sen, seni de mi kaybettik
    Yok abi o duruyor, kaybolmadým

burcinkarabacak - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    ANKARA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Schumi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yönetmelik deðiþti. Yönetim þirketinin denetleme grubunda olduðum için bilgi geldi. Artýk kiþiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çýkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danýþmalarý gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapýlsýn gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik.
    Teþekkürler bilgilendirme için bunu yönetime söylemek gerekiyor her gün duyuru gönderiyorlar BYD alanlar oldu sitede sanýrým onlar için

Alýntý mcemrek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Þimdiye kadar alanlara neden aldýlar tü kaka yada alacak olanlara mantýksýz vs diyemem. Alan herkes hayrýný görsün. Alacak olanlara hayýrlý olsun.

Ancak maliyet sebebiyle geçilecekse bizim gibi günlük yaþayan geçici geldiði söylenen vergilerin kalýcý olduðu vergisinin vergisinin geldiði ülkede iyi düþünüp tartmak lazým. Deðer kaybýný kullandýkça avantajýyla karþýlamayý düþünmek gerçekten büyük risk. Þu ortamda sýnýrsýz bütçeleri olan insanlar deðiliz ufacýk maliyetleri bile hesap edecek duruma geldik. En basitinden istasyonda þarj etmek az yakan bir dizel araç sürmekle eþdeðer durumda þu ortamda. Ev elektriðiyle kendi yeri olanlar uyguna dolduruyor pilleri. Ancak þubat ayý itibariyle 1000 lira olan faturalar 2000 olacak muhabbeti bile 2x maliyet artýþý demek olacak.

Müstakil ev + güneþ panel yoksa attýðýn taþ ürküttüðün kurbaðaya deðecek mi çok büyük muamma gibi duruyor.

Pil çabuk eskirmiþ bilmem ne diyenlere filan takýlmýyorum. Ama ülkemizde bataryasý çabuk bozulan telefon muamelesi yapýldýðý yapýlacaðý da bir gerçek
    ben sadece aylýk giderlerimi düþürme peþindeyim yoksa yürütme maliyeti toplamda MTV'si elektrik faturasý aynýya gelecek ise heyecana gerek yok. teþekkürler mesajýnýz için

Alýntý DOHC Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Elektrik faturalarýnda buyuk deðiþim: 1050 lirayý gecen 2 bin lira odeyecek - Sozcu

Bu haberi de es geçmeyin.
    Ev elektriði ile ayný sayaçtan araba da þarj olacaðý için kuvvetle ihtimal pahalý tarifeye girmeye baþlayacaksýnýzdýr.
    ID 4 ve ID 7'nin katalog menzil deðerlerinin gerçekle hiç uyuþmadýðýný okumuþtum.
    ortalama tüketime bakýp hesap yapacaðým teþekkür ederim.

Jantsýz standart hali 1.8 e geliyor.
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

onursumer - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

base paket, standart menzil , arkadan itiþli 1.866 þuan sitesinde sipariþe açýk vergiler dahil

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

onursumer - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada kiþisel düþncem evde herzaman bir yakýtlý araç olmasýndan yana eðer þehir için çok hacme ihtiyaç yok ise passat yanýna uygun fiyatlý þehir içinde pratik kullanýma uygun renault zoe tarzýnda bir araç almak daha mantýklý geliyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Yaþ
    38
    Þehir
    ANKARA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý cabrioleter Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben olsam juniperi beklerdim. eğer yüzde 10'dan sokarlarsa çok iyi satış rakamları yakalar. ufak tefek değişiklikler gibi görünüyor ancak aracın yüzde 70'ine bir şekilde dokunmuşlar, ciddi bir değişim var. vw soğuk hava şartlarında söylediği kapasitenin yüzde 56'sını karşılayabildiğine dair yabancı kaynakların testleri paylaşıldı geçenlerde. yani orada yazan uçuk kaçık menzillerle pek de bir alakası yok vw'nin. ayrıca geleneksel markalar benzinli kafasıyla hiçbir şey gerekmeyen araçları belli km aralıkları ile bakıma çağırıp bir filtre değişimine kol gibi fatura çıkarıyor. tesla'da bakım derdi de yok bu da bir avantaj.
    Şubat - mart gibi geçmeyi düşünüyorum bakalım artık hangisi olursa hocam.

Alýntý cnzdmr Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Elektrikli araç alacak olsam Tesla Model Y alırdım kesinlikle.

Makyaj gerçekten çok farketmiş, aracın ön ve arka tasarımı daha oturaklı hale gelmiş. Burada asıl sorun %10'luk dilime girebilecek mi ?

Onun haricinde kişisel fikrim plug-in araçların şuan çok mantıklı olduğu yönünde.

Güçlü bir elektrikli araç alıp 50k TL yıllık vergi vermek bana çok saçma geliyor. Düşük güçlü ve düşük menzilli araç almakta çok mantıklı değil.

Senede 1-2 defa bile olsa uzun yolculuklar yapılacaksa tatil için, hele bayram seyranlarda şehirlerarası yol yapılacaksa Elektrikli araç büyük dert.

Bunları düşünmekte fayda var.
    yılda iki uzun yol yaparız genelde antalya muğla tarafına ama bu bayramlarda olmaz ara zamanları kullanıyoruz yıllardır. onun dışında hep istanbul ankara kullanıyoruz.

Alýntý Berkan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    DiÄŸer konulara girmeden
    1.6-1.8 gibi Ioniq 5 sifir veya ikinci el alip kalani yatirim vs değerlendirilebilir. Illa degisim yapayım niyetiniz varsa.
    Ayni durumda kendim olsam hic kurcalamadan var olanla devam ederdim oda ayri konu
    teşekkürler cevabınız için

Alýntý hakan308 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben f10u satıp 1.900a sıfır mini countryman elektrikli aldım. f10 yazılımlı haliyle 100 kmde 9 litre yani 4 lira yakıyordu. Mini ise 100kmde 20kw elektrik tüketiyor evden sarjda 3 tl olanyüksek tarifeden hesaplayınca 60 kuruşa denk geliyor (ankara kış şartlarında ve güzergahım bağlıca- incek arası sürekli yokuş ve trafik ışıkları mevcut) Sitemizde kapalı otoparkta herkesin yeri belli ve saatten park yerine tesisat çekme maliyeti 10.000 tutuyor.
    maliyetim daha az olur hem işçilik ödemem hem malzemeyi ucuza bulurum. biz de günlük göksu - yda gidiyor araba düz yol biliyorsunuz. size de hayırlı olsun

Alýntý delta0o Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Passatı satıp biri elektrikli olacak 2 araba almakta mantıklı olabilir.Çok konfor aranmayacaksa uygun fiyatlı elektrikli alınıp uygun günlük işlerde kullanılabilir.Kalan parayla belki birazda ekleme yaparak 2.eli güçlü değer kaybetmeyecek sıfır benzinli alınıp kenarda bekletilip uzun yollarda kullanılarak değerlendirilebilir.
    teşekkürler

saygılar tüm cevap verenlere teşekkürler

207_TR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    37
    Þehir
    Balýkesir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Ýd4 sattýðým bazý müþterilerle yakýt ortalamasýný sürekli görüþüyorum. Çok mutlu kullanýcý da var, adapte olamayan da var.

Balýkesir þehiriçi karýþýk günümüz hava þartlarýnda 17 kw ortalama yakýyorum dedi bir kullanýcým. 20 kw tüketende var. istanbul da iþe git gel 25 kw tüketen de var.

Ýzmir hava þartlarýnda 14 kw tüketen var. Doðu illerinde ortalama 24 kw tüketen var.

Deðerleri yakalamak biraz hava þartlarý ve elektrikli araç kullanma mantýðýna uymakla baðlantýlý.

Pedaldaki sürekli güç olayýna kapýlýp hep tam gaz kalkanlar þikayetçi

Reküperasyon fren kazanýmýný doðru kullanamayan þikayetçi. Yada Ýstanbul da dur kalk yaparken aracý geri kazanýp yapmayacak kadar dur kalk trafikte kullanan verim alamýyor.

Ama çoðu kullanýcý memnun.

Ormanci - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    43
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alabilecek olsam Tesla patlatýr geçerim mesela, acayip hoþuma gidiyor, aracýn yapabildikleri, oyuncaklarý falan filan çok hoþ..
    Ancak haným henüz elektrikli araca karþý imiþ, önyargýlý biraz Benden daha çok kullandýðý için pek ses de edemiyorum þimdilik

Diðer yandan elektrikli araca karþý geliþtirilen söylemler, bahsi geçen kullaným zorluklarý vs gibi þeyler genelde elektrikliye adapte olamayan, olmak istemeyen, kullaným tercihlerini deðiþtirmek istemeyenlerden kaynaklanýyor.

Örneðin fiþli hibritten bile bahsediyoruz, arkadaþ diyor ki iþte yok akþam gelip þarja mý takacaðým. Takacaksýn kardeþim iþte?
    Onu geçiyorsun, diyor ki iþte efendim buradan 1.000 km yok gideceksin, 50 kere durup boþ þarj istasyonu mu yakalayacaksýn, benzini 5dk doldurup devam ediyorsun, bunda en az yarým saat bekleyecek miyim...
    Benzinli ile 150-180 gidiyorum, bununla 100'le sað þeritten mi gideceðim.

Kullanýmýmýza bakýyorum, arkadaþýn da kullanýmýna bakýyorum, yýlda 1-2 defa uzun yol modunda tatile gidiyoruz. Çocuk da olduðu için her mola zaten kafadan yeme içme oyalanma tuvalet bilmemne derken en az yarým saat.
    E tempoma bakýyorum, sýkýldýðým zaman yaptýðým gazlamalar harici 120-130 gidiyorum. Örnek verdiðim arkadaþ-arkadaþlar da aslýnda sanýrsýnýz ki paso 200 gidiyor, onlar da benzer tempo ile yol alýyorlar. Yani elektrikli ile az daha yavaþ gitsem maks 2 saat sonra ulaþýrým onlardan..

Ki Tesla kullanan baþka bir arkadaþým da var, 130'la tempolu gidiyorum, þu kadar km yapýyorum, þurada duruyorum, þarj ederken yemeðimi yiyorum, sonra devam ediyorum, yolda da milletle biraz oynuyorum, hiç bir sýkýntý yaþamadan gidip geliyorum diyor mesela.

Kullaným stili olarak alýþmak gerekiyor, arabaya göre davranmak gerekiyor.
    Yine mesela bunu arkadaþa söyleyince "araba bana uysun, ben arabaya niye uyayým" diyor, eh o zaman almayacaksýn zaten
    1.3 dizel Clio kullanmak gibi bir þey, bu gitmiyor diye dip gaz mý kullanýyorsunuz bu arabayý, yoksa kullaným amacýna uygun þekilde mi? Ona benziyor.

Bir arkadaþýn arkadaþý EQS mi ne almýþ, Bodrum'a gitmiþ, devamlý 180-200 gitmeye çalýþýyormuþ, tabi yol boyunca 5 defa þarj için durmak zorunda kalmýþ, geri döndüðünde ilana koymuþ arabayý, bu ne ben bununla mý uðraþacaðým diye

Yaþ
    38
    Þehir
    ANKARA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumlar için herkese teþekkür ederim. kafamda oluþturdum aslýnda. tesla sipariþi verip (tüm ödemeyi araç tesliminden 1 hafta önce yapýyoruz sanýrým) o süreçte aracý satýp tesla ve 2.bir araba almak mantýklý. id7 güzel evet ama standart hali ile tek elektrikli araba çekince oluþturuyor. yoksa ID7 cam tavanlý paket alabilsem tek geçerim aslýnda hem menzil hem iç geniþliði vs bana göre tesladan iyi. þubat ayý bakalým zamlarda bi açýklasýn duruma göre tesla ya da id7 karar vereceðiz.

teþekkürler saygýlar

Yaþ
    40
    Þehir
    M Town
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende günlük kullanmak için tesla bakýyorum ama sanýrým makyajlýsýný beklicem bayaðý fark varmýþ makyajlý ve makyajsýz arasýnda

snan1910 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    34
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zoe ile baþlayýp Corsa ile devam edip güncel Ec4x ile elektrikli araç sürüvenim devam ediyor. Toplamda 150.000km üzeri elektrikli yol yaptým.

Evden þarj imkaný varsa düþünmeden elektriðe geçin,

Ýkinci el sýfýr ayarýnda arac almanýzý öneririm. ( Tesla harici ) satarken kaybýnýz olmaz bu þekilde,

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler