RS lerin frenleri çok iyidir. RS in yol tutuşundan çok frenlerine güvenebilirsin. Yol tutuşunu da iyi bir yay ile gayet başarılı hale getirebilirsin. Bir önceki kasa RSI lar ve aynı kasa 1.6 16v lerde kulaklar çok sorunlu olsa da bizim kasa RS lerin motor kulakları diğer Cliolar gibi sorunlu değildir. Hatta çok sağlamdır. Kolay kolay kopartamazsın. Ben bugüne kadar motor kulağı koparan Clio RS hemen hemen hiç duymadım. Kopardıysa da kimbilir ne yaptı.
Motorunun net 172 hp vermemesinin nedeni, emme ve manifold portlarının matchlenmemiş olmasıdır. İyi bir port işleme ve matchleme işlemi sonrası ortalama 7 - 8 hp alınabiliyor. Hatta İngilterede bu işin uzmanı olan workshop ile görüştüğümde yazılım desteği ile beraber port işleme ve eşleme işlemi ile 15 hp ve üzeri net değerler aldıklarını söylemişlerdi.
Bu da bir örneği;
Yakıt tüketimi oldukça azdır. Sakin kullanımda bir 1.6 hothatchten daha az yakar. Bir depo ile 700km civarı gittiği durumlar çok olmuştur. Deposu da 45 lt dir ancak 50lt ye kadar doldurabilirsin ama tavsiye edilmez. 4 Airbagi, direksiyondan kumandalı radyo ve 6 lı CD changerı, Deri ve nubuk spor koltukları, ABS si, 15" OZ F1 hafif çelik jantları ve özellikle 2000 model ve üstü oluşu ve performansı ile o fiyata bulabileceğin en hızlı ve bence en ideal hothatchtir.
Stock olarak birçok hothatchten hızlıdır. Birçoğu ile de 200 lere kadar kopmazsın. Sağlıklı bir motoru olan bulabilirsen iyi bir cai, egzoz ve yazılım ile 180 hp leri ve 215 NM torkları rahat görürsün. Ben sadece cai, egzoz ve kendi yaptığım custom yazılım ile Paşaoğlu dynoda 189hp yakaladım. O da normal çarpan katsayısına göre yaklaşık 185hp yapıyor. İzmit körfez pistindeki birinci olduğum draglarda cai egzoz ve yazılım kombinasyonu ile girdim. Daha bunun derecelisi, eşlenecek portları, kısası vs. vs. var. Bunları da yaparak 200hp ve üstünü rahatlıkla yakalar ve iyi bir hafifletme ile en az 6 - 7 boy daha kazanır ve çok iddialı işler yapabilirsin.
Dereceli Egzantrik Colombo & Bariani 286emme-280egzoz ve onu destekleyen yazılımı ile ortalama 15hp alırsın. Fiyat 750 Euro (Cai, egzoz ve yazılım kombinasyonu ile 4 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
Piston - Standart sıkıştırması 11:1 iken Forged pistonlar ile 12.6:1 gibi oranları yakalayabiliyorsun. İyi bir yazılım desteği ile sadece piston uygulaması yaparak 10 ila 12 hp alınabilen örnekleri İngilterede çok. Fiyatı ortalama 700 dolarlar civarıdır.
Kısa Şanzuman 15/61 ayna mahruti - 250TL-300TL + 200 TL de işçilik = 500TL (Arabanın durumuna göre 2 boy civarı iyileşirsin)
Hafif Volan - 250 Pound + Kargo (2 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
Yazılım - Ben RS ler için kendi çapımda custom yapıyorum. Aracına özel yapılacak iyi ve iddialı bir yazılım ile filtre ve egzoz kombinasyonu ile 3 ila 4 boy civarı iyileştirebilirsin. - Fiyat 300 ila 600 arası değişiyor. Yazılımda dikkat etmen gereken en önemli 2 nokta, VVT kasnaklarına standart fabrika değerlerinin daha üstünde devir çevirtirsen belli bir zaman sonra kasnak arızalanıyor. Yani hernekadar devir kesiciyi 8000dd ye uzatsan da sürekli olarak 8000 döndürmen çok zararlıdır. Diğeri de avans derecelerini iyi ayarlaman ve avans korumasına dikkat etmendir.
Clio Cup Kasnak - Gerçekten işe yaradığını bizzat sık sık test ediyoruz sevgili şarapçı Utkucuğum ile

Onda Clio Cup kasnak var ve gerçekten iş yapıyor. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 600TL civarı birşey.
Hafifletme - Toplamda 100 ila 150 kg arası bir hafifletme ile tek başına 3 ila 4 boy civarı iyileştiği biliniyor.
Sıkıntılı yanları;
Belirli bir zaman sonra vitesleri cırtlama yapar. Senkromeçleri değiştirmen gerekir ki işçilik dahil ortalama 250TL - 300TL gibi bir rakam tutar.
Klasik olarak tüm cliolarda olduğu gibi RS lerde de zamanla rölanti valfi arızalanır. Değiştirmen gerekir o da 180 TL civarıdır.
Kliması fena değildir. En azından ben memnunum.
Farları evet biraz zayıftır ama onu da Xenonla çok komik rakamlara çözebilirsin.
Airbag kabloları koltuğun altında düzgün sabitlenmediği için zamanla oynama yapar ve airbag ışığını yakar. Çözümü basittir. Koltuk altındaki Airbag kablolarını plastik bir kelepçe ile sabitlemek.
Parçası biraz pahalıdır. O nedenle 1, 2 milyar daha fazla ver ve gerçekten tüm bakımları iyi yapılmış temiz bir RS almaya çalış. Rezerve edilmemiş olsaydı EB RS için konuşabilirdik
Daha fazla bilgi istersen çekinmeden sor. Yardımcı olurum. İstersen Anadolu yakasındaysan müsait olduğum bir zamanda eğer hiç binmediysen beraber bir iki tur atarız arabanın giderini ve karakterini az çok görmüş olursun.
Hatta Silivride şu anda 17" siyah jantlı AP plaka bir RS var. Sahibi sevdiğim bir arkadaşımdır. İstersen ona tel açarım. Beraber buluşursunuz. O da en son Burgazdaki draglarda 2. oldu. Urfa S2000 e geçildi o da. Diğer rakipleri 306 GTI lara 17" jantları ile dragda 4 ila 5 boy filan fark attı ki onun arabasında da cai, egzoz ve yazılım var.