User Tag List

Sayfa 2/7 İlkİlk 1234 ... SonSon
115 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Clio Rs 172 hp hakkında

brutal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    frenleri kötü
    Araba çok ekonomik güzel de, dönmüyor ya, parkedemiyorsun sinir. Bir de farları aydınlatmıyor o var. Ha kliması da soğutmaz dangalozun MeganeRS in de kliması soğutmuyor.

Ama o kadar az nasıl yakıyor kimse anlamadı.
    Frenleri korkutucu derecede güzel bir araba. Bildiğiniz üzere frenleme kabiliyeti araçta bitmiyor lastiklerde önemli, eğer ortalama bir lastiğiniz varsa bile ön tekerler üzerine kitlenip kalabiliyor neredeyse bu araba.

Dönüş çapı biraz kısa doğru.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    fren mesafesi 43 metre olması lazım? tamam güzel his veriyor ama bas bas durmuyor.

Alican, senelerce bindik hangi clio'nun kliması adam gibi soğuttu? , göktunun ultra elektronik süpersonik kliması bile soğutmuyordu.
    Benim airbag ışığım tamamen yanmaya başlayınca soketi iptal ettiki kesip lehimldik. 100% çözüm.
    Built to fall....

ClioSport
    Misafir
    bende takasmı yapsam RS le yahu?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İçine bir bin. Eğer içi ile ilgili kafanda bir şüphe kalmazsa al arabayı. Çünkü diğer her yönü güzel bir araç. Özellikle fiyatı ve yakıt tüketimi.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    kesinlikle yapmalısın, zamanında arabayı ailemiz bize aldığı için istediğimizi alamıyorduk.Yok çok hızlı yok bilmemne; RS gibi ekonomik bir hot hatch daha yok.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle yapmalısın, zamanında arabayı ailemiz bize aldığı için istediğimizi alamıyorduk.Yok çok hızlı yok bilmemne; RS gibi ekonomik bir hot hatch daha yok.
    Yeni 1.6THP motorları. 207 RC - GT, R56 CooperS. Vergide düşük yakıtta.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fren mesafesi 43 metre olması lazım? tamam güzel his veriyor ama bas bas durmuyor.

Alican, senelerce bindik hangi clio'nun kliması adam gibi soğuttu? , göktunun ultra elektronik süpersonik kliması bile soğutmuyordu.
    Benim airbag ışığım tamamen yanmaya başlayınca soketi iptal ettiki kesip lehimldik. 100% çözüm.
    niye be ozzy bnmki gayet güzel soğutuyordu hortumum yırtılına kdr

airbag ışıgı yanmazsa rahat etmıyo cliolar ama

ClioSport
    Misafir
    olum arabamıda çok seviyorum ama RS araya kara kedi gibi giriyo bi yandan beyaz kedi VTI Sedan giriyo ihanet edebilirmiyim acaba arabama ...

edit:
    VTI'a vericeğim paraya acıdığımdan dolayı pek VTI taraftarı değilim. 96 model araca 20000TL üstü para isteniyor. Kusura bakmasın vti sahipleri.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ClioSport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum arabamıda çok seviyorum ama RS araya kara kedi gibi giriyo bi yandan beyaz kedi VTI Sedan giriyo ihanet edebilirmiyim acaba arabama ...

edit:
    VTI'a vericeğim paraya acıdığımdan dolayı pek VTI taraftarı değilim. 96 model araca 20000TL üstü para isteniyor. Kusura bakmasın vti sahipleri.
    tamam kusura bakmam

2001yada02 rs lerin yıllık vergisi ne kadar ben yıllık 190 ödüyorum

rs ciler alınmasında görüntüsü bana hitab etmiyor içi cok vasat eger bu sorun olmassa dier özellıkleri için alınır bencede.

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle görüntü iç mekan vasatın altında yoksa bende çok düşündüm ama güzel yürüyo kimse inkar edemez az yakıyo vergisi yüksek tir.
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RS lerin frenleri çok iyidir. RS in yol tutuşundan çok frenlerine güvenebilirsin. Yol tutuşunu da iyi bir yay ile gayet başarılı hale getirebilirsin. Bir önceki kasa RSI lar ve aynı kasa 1.6 16v lerde kulaklar çok sorunlu olsa da bizim kasa RS lerin motor kulakları diğer Cliolar gibi sorunlu değildir. Hatta çok sağlamdır. Kolay kolay kopartamazsın. Ben bugüne kadar motor kulağı koparan Clio RS hemen hemen hiç duymadım. Kopardıysa da kimbilir ne yaptı.

Motorunun net 172 hp vermemesinin nedeni, emme ve manifold portlarının matchlenmemiş olmasıdır. İyi bir port işleme ve matchleme işlemi sonrası ortalama 7 - 8 hp alınabiliyor. Hatta İngilterede bu işin uzmanı olan workshop ile görüştüğümde yazılım desteği ile beraber port işleme ve eşleme işlemi ile 15 hp ve üzeri net değerler aldıklarını söylemişlerdi.

Bu da bir örneği;

Yakıt tüketimi oldukça azdır. Sakin kullanımda bir 1.6 hothatchten daha az yakar. Bir depo ile 700km civarı gittiği durumlar çok olmuştur. Deposu da 45 lt dir ancak 50lt ye kadar doldurabilirsin ama tavsiye edilmez. 4 Airbagi, direksiyondan kumandalı radyo ve 6 lı CD changerı, Deri ve nubuk spor koltukları, ABS si, 15" OZ F1 hafif çelik jantları ve özellikle 2000 model ve üstü oluşu ve performansı ile o fiyata bulabileceğin en hızlı ve bence en ideal hothatchtir.

Stock olarak birçok hothatchten hızlıdır. Birçoğu ile de 200 lere kadar kopmazsın. Sağlıklı bir motoru olan bulabilirsen iyi bir cai, egzoz ve yazılım ile 180 hp leri ve 215 NM torkları rahat görürsün. Ben sadece cai, egzoz ve kendi yaptığım custom yazılım ile Paşaoğlu dynoda 189hp yakaladım. O da normal çarpan katsayısına göre yaklaşık 185hp yapıyor. İzmit körfez pistindeki birinci olduğum draglarda cai egzoz ve yazılım kombinasyonu ile girdim. Daha bunun derecelisi, eşlenecek portları, kısası vs. vs. var. Bunları da yaparak 200hp ve üstünü rahatlıkla yakalar ve iyi bir hafifletme ile en az 6 - 7 boy daha kazanır ve çok iddialı işler yapabilirsin.

Dereceli Egzantrik Colombo & Bariani 286emme-280egzoz ve onu destekleyen yazılımı ile ortalama 15hp alırsın. Fiyat 750 Euro (Cai, egzoz ve yazılım kombinasyonu ile 4 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
    Piston - Standart sıkıştırması 11:1 iken Forged pistonlar ile 12.6:1 gibi oranları yakalayabiliyorsun. İyi bir yazılım desteği ile sadece piston uygulaması yaparak 10 ila 12 hp alınabilen örnekleri İngilterede çok. Fiyatı ortalama 700 dolarlar civarıdır.
    Kısa Şanzuman 15/61 ayna mahruti - 250TL-300TL + 200 TL de işçilik = 500TL (Arabanın durumuna göre 2 boy civarı iyileşirsin)
    Hafif Volan - 250 Pound + Kargo (2 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
    Yazılım - Ben RS ler için kendi çapımda custom yapıyorum. Aracına özel yapılacak iyi ve iddialı bir yazılım ile filtre ve egzoz kombinasyonu ile 3 ila 4 boy civarı iyileştirebilirsin. - Fiyat 300 ila 600 arası değişiyor. Yazılımda dikkat etmen gereken en önemli 2 nokta, VVT kasnaklarına standart fabrika değerlerinin daha üstünde devir çevirtirsen belli bir zaman sonra kasnak arızalanıyor. Yani hernekadar devir kesiciyi 8000dd ye uzatsan da sürekli olarak 8000 döndürmen çok zararlıdır. Diğeri de avans derecelerini iyi ayarlaman ve avans korumasına dikkat etmendir.
    Clio Cup Kasnak - Gerçekten işe yaradığını bizzat sık sık test ediyoruz sevgili şarapçı Utkucuğum ile Onda Clio Cup kasnak var ve gerçekten iş yapıyor. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 600TL civarı birşey.
    Hafifletme - Toplamda 100 ila 150 kg arası bir hafifletme ile tek başına 3 ila 4 boy civarı iyileştiği biliniyor.

Sıkıntılı yanları;
    Belirli bir zaman sonra vitesleri cırtlama yapar. Senkromeçleri değiştirmen gerekir ki işçilik dahil ortalama 250TL - 300TL gibi bir rakam tutar.
    Klasik olarak tüm cliolarda olduğu gibi RS lerde de zamanla rölanti valfi arızalanır. Değiştirmen gerekir o da 180 TL civarıdır.
    Kliması fena değildir. En azından ben memnunum.
    Farları evet biraz zayıftır ama onu da Xenonla çok komik rakamlara çözebilirsin.
    Airbag kabloları koltuğun altında düzgün sabitlenmediği için zamanla oynama yapar ve airbag ışığını yakar. Çözümü basittir. Koltuk altındaki Airbag kablolarını plastik bir kelepçe ile sabitlemek.

Parçası biraz pahalıdır. O nedenle 1, 2 milyar daha fazla ver ve gerçekten tüm bakımları iyi yapılmış temiz bir RS almaya çalış. Rezerve edilmemiş olsaydı EB RS için konuşabilirdik

Daha fazla bilgi istersen çekinmeden sor. Yardımcı olurum. İstersen Anadolu yakasındaysan müsait olduğum bir zamanda eğer hiç binmediysen beraber bir iki tur atarız arabanın giderini ve karakterini az çok görmüş olursun.

Hatta Silivride şu anda 17" siyah jantlı AP plaka bir RS var. Sahibi sevdiğim bir arkadaşımdır. İstersen ona tel açarım. Beraber buluşursunuz. O da en son Burgazdaki draglarda 2. oldu. Urfa S2000 e geçildi o da. Diğer rakipleri 306 GTI lara 17" jantları ile dragda 4 ila 5 boy filan fark attı ki onun arabasında da cai, egzoz ve yazılım var.
    slm

rslerın ztn volanı hafıf deılmi? 5.7kg mıydı 5.9 mıydı aklımda deıl tam, daha hafıf takılabılcek volan clıo cupınkıydı galıba cok fayda saglamıodu kı bencede 2 boy gıbı bı ıyılesme cok zor yuksek suratte kayıpbıle olabılır hatta

egzantrık yazılımın ustune 10 hp verıomu daha azsa o fıyata degmez bana gore ztn pıstona degme sorunu yapabılıo sanırsam
    hee daha yuksek derecelıbı egzantrık cıkar o zmn deger herhalde, orjınal egzantrıklerinın derecesı kaç kotu olmamalı

onun dısında motorunun guc ve tork dagılımı basarılı orta ust devırlerde yeterlı guc saglayabılıyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam kusura bakmam

2001yada02 rs lerin yıllık vergisi ne kadar ben yıllık 190 ödüyorum

rs ciler alınmasında görüntüsü bana hitab etmiyor içi cok vasat eger bu sorun olmassa dier özellıkleri için alınır bencede.
    ıcı aynen cok vasat,gercı vtı ın sankı cok ıyıde dısta kotu deıl ıyıde deıl tarza gore degısır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İçi güzel olsa ben bile RS alırdım zamanında.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    reno yol tutusa yaptıgı argeyı ıc mekana yapsa kral olurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlız adamlar Clio3 RS ile bitirme tezi yapmışlar. O iç mekana rağmen alırım ben o arabayıda param yok
    Schumi.Projects

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    super Clio cu sayısı artınca yazmaya da pek gerek kalmamıs. Sadece sunu yazma yeterli bu fiyata bu kadar az yakıp bu kadar guzel giden arac yok. Arkadaslar soylemis zaten bin icine begenirsen alırsın.

Son yıllarda benzin kalitesi artınca ve modifiye yapanlar RS in dilinden anlamaya baslayınca dogal olarak yurumeye basladılar.

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni 1.6THP motorları. 207 RC - GT, R56 CooperS. Vergide düşük yakıtta.
    Vergi konusuna katılıyorum da az yakma olayı ıcın aynısını soylemek zor 207 RC lemans basınca oldukca da saglam yakıyor hele R56 ya hic girmeyelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aynen o arabada ıc mekana bakılmaz yenı nesıl 106 ya resmen, al cık pıste , yalnız o bıtırme tezıyse r26r yuksek lısans tezı olur ahuahua

brutal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllık vergisi 400 papel arabanın, ama değiyor benim ortalama yakıt tüketimim 7.2 litre civarlarında, tabi egzantrik var. Yakıt tüketim rekorum ise Kepekli den (konya yolu turan güneş kesişimi) şaşmaza gelişim, arabayı park ettiğimde 4.5 litre görmüştüm

Orjinal egzantrikleri 260 dereceydi yanlış hatırlamıyorsam, ben 286 derece kullanıyorum, orjinal timinginde araba sübap değme gibi bir sorunu yok, 300 derece egzantrikler de var onlarda da timingini düzgün yaparsan bir sorun olmaz.

Yıllardır fazlasıyla araba değiştirdim, birçok araba inceledim almak için ama Clio RS aklımın ucundan bile geçmiyordu bunun nedeni ise görünüşüydü. Elimdeki parayla alabileceğim en güçlü 2000 model civarı araba ararken tek seçenek RS kaldı ve bende aldım. 205gti sonra en çok haz aldığım arabam oldu.

Honda ile kıyaslayacak olursan modifiye parça temini oldukça kısıtlı, arabana takabileceğin çok fazla oyuncak yok ama zaten takmana gerek de yok
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)