yok hala araç arayışı içerisindeyim
Printable View
yok hala araç arayışı içerisindeyim
valla 13 sayfayıda okudum, çok garip yorumlar var gerçekten :)
2 yıl 1.4 is kullandım. Genel çoğunluğun dediği kadar yavaş bi araba olduğunu düşünmüyorum ben. 2 yıl içerisinde bir çok arabayla deneme fırsatım oldu 1.6 da sınıf arabalar hariç beni geçen olmadı çok şükür :) lpg de vardı arabamda +100 kiloda benim. ya piyasadaki 1.4 lerin hepsi ölü yada benim eski arabam çok ciğerli. Biraz saçma geliyor bana :) belirli bir süre clio da sürme şansını elde ettim, honda kadar arabaya hakimiyet sağlayamıyorsunuz bence oturuş sürüş pozisyonu vs. olarak. Allah var clionun frenleri iyi ama bende hiçbir sıkıntı yaşamadım fren yol tutuşu olarak. donanım olarak cift airbag klima abs var başkada birşeyi yok o model hondaların. Ben böyle bir ikilemde kalsam kesinlikle hondayı alırdım. Clionun görünüşü malesef pek hoş değil ilk olarak. içide dar.
motor ömrü olarak da clio yu bilmem ama honda eğer fazla sıkıştırılmazsa inanılmaz km ler görebiliyor :) 202binde ki vti'ımızda gram kaçak yoktu motorunda.
Konuyu açan arkadaş da sanırım clio alıcak avatarına falan da koymuş. Her açıdan iki aracıda iyice araştırmanı ve sürüş deneyimini yapmanı öneririm. birbirlerinden pek fazla üstün araç değiller ama benim gözümde japon fransızdan her zaman bir adım öndedir..
bide şu yönü var clionun içi hondanın içinden daha dar, clio 1.6 nın motor performansı 1.4 ies ten daha iyi, motor ömrü daha az ve hondayla servise daha az uğrarsın. Yakıt olarakta 1.4ies daha ekonomik ve redline a çıkacaksan honda zaten redline aracıdır, japonlar boşuna 8000 9000 devir koymamışlar
1.4is var bende de hep kuLLanmayanLar yada 'bence' geçmez diyenLer konuşmuş..bir garip haLLer içerisine girdik yani :)
patates oLmayan hakkını veren 1.6 16V kompLe düz boru 15' jant paLio iLe 1.4is HB
17'jant sebring egsoz var sadece..
ve denedik LimitLerde kuLLanım ve kuLLananLar arabaLarına hakim, paLio 1.5 boy kadar fark atabiLdi.. kendi arabam diye söyLemiyorum diyeceğim ama klasik cevapLar oLacak muhabbet zaten şaküLünden kaymış gidiyor..
abartmayın dediğiniz 1.4is bir çok 1.6 iLe gidiyor ispatLıyoruz sonra bize 'fanatik' damgası yapışıyor.. arkadaşımda var cLio ne yalan söyLeyim fren dozajından başka neyini beğendim desem yaLan demiş oLurum..asizin oLsun cLio nuz yahu :)
aLaşıLan herkes arabasıyLa mutLu.. koLay geLsin..
L 'leri tek tek büyük yazmayı nasıl basarıyorsun acaip merak ettim:)
1,4 dahamı ekonomık.. ıkı tane alıp sattım 10 yıldır hondacıyım bırakın allah askına honda cıvıc 1,4 ıle 30 lıra ıle 187 km yol yapın ok dıyecegım.. clıo ıkı arac ıcınde daha alınabılır bı arac.
clio olucak gibi 65000 de bi tane sport buldum değişeni yok bakalım alınca fotora eklerim buraya
Lüleburgaz'da henüz 90.000 de tamamen orjinal bir civic 1.4 is var ve sürekli deniyoruz. Aracında düz boru + egzos + filtre mevcut. Birkaç 1.6 aracı geçtiğide doğru denemeler sonucu gördük. Ama abartmayın bunu 1.4 16v clio'da birçok 1.6 aracı geçiyor. Bu demek değildir 1.6 olanların hepsini geçer. heleki sport bir 1.6 clio ile baş edebilecek bir araç değil ikiside. civic 1.4is yi clio 1.4 ilede denedik hemen hemen denk gidiyorlar. Benimde bir 2-3 tane videom var. Megane II 1.6 sedan ile denedim. 1-2 gerçekten iyi geliyor yanımda bayada devir çeviriyor viteslerden belli şöförüde çok iyi zaten ama 3 e attığım gibi direk 1-2 boy arkama düşüyor sonra açılarak devam ediyor aramız. Ve o araçtanda temiz civic 1.4is hb ben görmedim göreceğimide sanmıyorum..
Kısacası abartmaya gerek yok gerçekten aracı biliyorum. 1.6 sport ile kesinlikle performans açısından kıyaslanabilecek bir araç değil uzaktan yakından ilgisi yok.
http://img195.imageshack.us/img195/1...agsteri010.jpg
clıo tabıkı daha ıı ama arada dağlar kadar fark yok.