User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
107 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: dizelmi & benzin lpg li mi ?

renault_f1
    Misafir
    ben kesinlikle dizel diyorum espirisi olmadığınada katılmıyorum , dizel'in esprisi hiçbir zaman bitmez , lpg kullanırken dizel kadar zewk almıyorum kesinlikle orjinal gibi olmuyor araç ne gidişi ne çekişi ne çalışması vs vs istediği kadar sıralı sistem olsun hiç fark etmiyor.....

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seninle aynı ikileme bende düşüyorum. benzina artık para wermek istemiyorum bu yüzden aracıma lpg mi taktırsam yoksa dizel bi araç mı alsam diye çok düşünüyorum ama çıkıp gazladıktan sonra ikisinden de vazgeçiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toledo yada leon 1,9 tdi 150 ps tavsiye ederim hem dizel hem ekonomik hem aile aracı hemde gazlama aracı belirlediğin fiyat aralıgında bulursun diye dusunuyorum...

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    toledo yada leon 1,9 tdi 150 ps tavsiye ederim hem dizel hem ekonomik hem aile aracı hemde gazlama aracı belirlediğin fiyat aralıgında bulursun diye dusunuyorum...
    bencede 1.9tdı 150ps bı toledo veya leon en mantıklısı 407'nın yol testı vıdeosunu ızlemıstım esp falan yol tutmuyor arabayı aslaaa almam 316 da zaten gıtmıyor bı de tup tamam artık. Yenı cıvıc guzel araba kullanıyorum fakat objektıf olarak soylıyım tuple falan da bı dızel kadar az yakacagını sanmıyorum . Motorları cok guzel sorunsuz daha once kullanmıstık 1.9tdı toledo veya leon al derim kafan rahat olsun dıgerlerıne gore performans+ekonomı

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seat düşünmüyorum daha öncede yazmıştım astra hb ti zaten sığmıyor eşyalar falan o yüzden sedan almak niyetindeyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ocean0636 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede 1.9tdı 150ps bı toledo veya leon en mantıklısı 407'nın yol testı vıdeosunu ızlemıstım esp falan yol tutmuyor arabayı aslaaa almam 316 da zaten gıtmıyor bı de tup tamam artık. Yenı cıvıc guzel araba kullanıyorum fakat objektıf olarak soylıyım tuple falan da bı dızel kadar az yakacagını sanmıyorum . Motorları cok guzel sorunsuz daha once kullanmıstık 1.9tdı toledo veya leon al derim kafan rahat olsun dıgerlerıne gore performans+ekonomı
    senin araç ş.içi ne yakıyor peki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seat düşünmüyorum daha öncede yazmıştım astra hb ti zaten sığmıyor eşyalar falan o yüzden sedan almak niyetindeyim.
    madem tek derdin bagaj ise Station Wagon almanı oneririm kafan rahat olur

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim tercihimde dizelden yana 407 iyi seçenek.hatta bütçeyi fazla sarsmadan çıtayı az daha yukseltebilirseniz yeni kasa cirtöen c5 derim ben
    barnak bassam olurmu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem tek derdin bagaj ise Station Wagon almanı oneririm kafan rahat olur
    yok canım 7-8 kişilk aile değilz nihayetinde bunu aile ve tabiri caizse heryere gitme arabamız olacak kendime 206gti düşünüyorum zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok zamanında bende hb megane 2 ye biniyordum sonra bagajı sorun oldu megane 1 Wagona gectim 2 sene bindim cekyat buz dolabı bile tasıdıgımı biliyorum

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arada kalmaya gerek yok

bmw + lpg derim bende

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizelin turbo su olmasa kimse yonelmez bence.
    pejo yu bence bosver cunku duydugun gıbı cogu kısı sorunlu oldugunu soyluyor.
    arkadasın 2005 307 1.6 110 hp hdi vardı 100k gormeden tuboyu yedı ole aracın canını fılanda almaya calısmıyodu kımse gayet usluplu kullanımda gıttı servıs gecen yıl 2.400 gıbı bı rakam ıstedı sıfır turboya tabı cıkma tercıh edıldı... neyse sonuc olarak pejo yaslanınca bıraz cırt oluyo.

honda ıcın bısey dıyemıcem kıyak araba.

bmw ıcınde sunu dıyebılırım 1.6 da zaten normalde dıger motorlara gore fazla yakan bı arac. 1.8 yada 2.0 tercıh edersen her turlu rahat edersın dıye dusunuyorum.

honda hakkında bı fıkrım yok.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dizelin turbo su olmasa kimse yonelmez bence.
    pejo yu bence bosver cunku duydugun gıbı cogu kısı sorunlu oldugunu soyluyor.
    arkadasın 2005 307 1.6 110 hp hdi vardı 100k gormeden tuboyu yedı ole aracın canını fılanda almaya calısmıyodu kımse gayet usluplu kullanımda gıttı servıs gecen yıl 2.400 gıbı bı rakam ıstedı sıfır turboya tabı cıkma tercıh edıldı... neyse sonuc olarak pejo yaslanınca bıraz cırt oluyo..
    Elektronik arızalar falan deseniz ok de, turbo'yu Peugeot mu üretiyor bu motorlarda?

PSA grubunun ürettiği motorlar son derece sağlamdır ve kendini kanıtlamıştır, yeter ki arkadaşın dizele bakmasını bilsin hiç bir sıkıntı çıkmaz.

Çok duyuyorum öyle, "şu motorlar dayanıksız hemen turbo su koyuveriyor" tarzında laflar. Adam motoru çalıştırıyor, ayı gibi gazlayıp çat diye marş kapıyor. Sonrada araç kötü oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uslubunu duzeltsen ıyı olur.

ılk defa arabaya bınmıyoruz.
    kaldıkı turboyu kımın urettıgı benı baglamaz su yada bu marka kı ona bakarsan 307 nın orjınal ustunden cıkan turbosu greddy sımdı greddy mı dandık oluyo ?

bız burda pejo dıyoruz butun olarak ele alıyoruz.
    turboyu ısleme sokan cıkartan zamanlayanda elektronık aksamlar olduguna gore !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uslubunu duzeltsen ıyı olur.

ılk defa arabaya bınmıyoruz.
    kaldıkı turboyu kımın urettıgı benı baglamaz su yada bu marka kı ona bakarsan 307 nın orjınal ustunden cıkan turbosu greddy sımdı greddy mı dandık oluyo ?

bız burda pejo dıyoruz butun olarak ele alıyoruz.
    turboyu ısleme sokan cıkartan zamanlayanda elektronık aksamlar olduguna gore !
    Üslubumda ne var ben anlamadım, bence siz biraz "hassas" sınız.. Sizle ilgili bir şey söylemedim önceki mesajımda, x bir kişiden bahsettim, bu kadar alınganlığa gerek yok..

Nasıl elektronik aksamlarmış onlar bir açabilir misiniz merak ettim? Turbo değişmeli çünkü turbo arızalanmış diyorsunuz = direk mekanik sorun, bunun Peugeot olmasıyla, elektroniğiyle uzaktan yakından alakası yok kucaklandıktan sonra.

Turbo'yu da Peugeot kendi üretmediğine göre_? Verdiğiniz örnek Peugeot'u sorunlu yapmıyor, demeye çalıştığım.

Ha sakın, bütün olarak Peugeot'un sorunsuzluğunu tartışma-savunma gibi bir hatada bulunduğumu falan düşünmeyin. Ama örnek verdiğiniz "turbo" arızasının çıkabilme olasılığı direk olarak kullanıcıyla da alakalı.

Yoksa ne Peugeot'a ayılıp bayılan, ne de Peugeot kullanıcısı olan birisiyim.

Markayı bir kenara bırakırsak, ortada açık bir gerçek var bahsetmiş olduğunuz motor ile ilgili, senelerdir bir sürü markada kullanılan motorlardır. Düzgün bakıldığı (yukarıdaki mesajımda belirttiğim şartlardaki kullanıcılara rastgelmezse) taktirde de kullanıcısını üzdüğü pek nadirdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bakımdan kastettiginiz nedir acaba ? arac aile arabasi yagı suyu servisi kendi servisinde zamaninda orjinal parcalarla yapiliyo kullanımda sorun yok peki ne o zaman ?

turbo mekanık bır parca tamam ona ıtırazımız yok ama kendı basınada calısmıyo degılmı turboyuda yoneten bı beyın var sonucta turbonun neden arıza yaptıgıda bellı degıl sadece duzgun kondusyonda calısmıyo bu belırlendı yenısını takcaz bıtcek dedıler. sonra servıse yuklenınce sız nasıl servıssınız bılmıyosunuz bulamıyosunuz dıye yok pal lerden yok girislerinden yok yuvasından alakasız 1342345 tane sey saydılar.

fln fln. sonucta dıger dızel araclarda (etrafımda gordugum duydugum kullandıgım) bu tur sorunlar yok. buda pug u sıvrıltıyo tabı.

bu saatten sonra sıze nasıl bı uslup secıcegınızı oretecek degılım ama bunun alınganlıkla da alakası yok benım msj ıma alıntı yaparak cevap verıyosunuz ve benım soledıgım seylerle ılgılı yorumlar yapıyosunuz o zaman tabıkı soledıklerınızı sahıplenırım. kullandıgınız kelımelerı karsınızdakının tum hal durumunu goz onunde bulundurarak secmelısınız dıye dusunuyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bakımdan kastettiginiz nedir acaba ? arac aile arabasi yagı suyu servisi kendi servisinde zamaninda orjinal parcalarla yapiliyo kullanımda sorun yok peki ne o zaman ?
    Kendi servisinde ok ama ne zaman yapılıyor? Kilometresi fark etmeksizin 6 ayda bir mi? Kilometresi gelince mi? (2 sene de olsa koyver modunda mı yani?)

Soğuk havada ilk çalıştırdıktan sonra bir-iki dakika bekleme gibi? Bekleniliyor mu yoksa marş basar basmaz araç devirli yürütülüyor mu?

Ya da kapatırken bir-iki dakika bekleme, hatta gazlanmışsa ve uzun yolda kullanılmışsa daha da fazla beklemek gibi?

Kullanılan yakıtın kalitesi ne durumda?

Bunları standart kullanıcılar pek uygulamaz, bilmez çünkü. Siz "evet bunları yaptılar" desenizde inanmam, aile aracı için. Bilse de uğraşacak sabrı yoktur ama çok önemli noktalardır. n-a benzinli araç gibi kullanmaya kalktığınız vakit başınız ağrır

Kısaca bakımı yaptım bitti ile bitmiyor ne yazık ki, uzun vadede bir yerden patlak verir bu tip kullanımda.

Ben yine de belirteyim, daha da uzatmanın lüzumu yok bilen arkadaşlar daha net açıklar. Bahsettiğiniz turboyu kucaklama sendromunun Pug olmasıyla hiç bir alakası yok, tamamiyle kullanım koşullarıyla alakalı bir durum diye düşünüyorum. ECU ile falan alakası yok yani

Herşeyiyle aynı olarak bir sürü marka modelde zaten bu motor kullanılıyor (Ford, Mazda, Volvo, Mini, Peugeot ve Citroën), kronik bir sorun olsa bütün araçlarda çıkardı ki öyle bir sorun zaten yok.

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peugeot 407 HDi ile klima açık 1200km yapılıyor, çok cimri yakıt konusunda.
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

honour35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel araç kullanmadım uzun süreli ama, aile aracımız olan 2004 corolla'da brc sıralı sistem lpg mevcut. uzun süredirde kullanıyoruz. araba 180k da, lpg takılalıda 40k km falan oldu herhangi bir sikıntı yaşamadık, çok çokta memnunuz. dizelin genel masraflarının benzinli araca göre daha yüksek olduğu bilinir. bende bu yüzden lpg diyorum.. en azından yarın birtane daha araba alıcak olsam benzinli alır lpg takarım,arkama bakmam...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)