Hocam başka yerlere de sarmasanız... 2cv (döşova) çok kötü bir araç demişsiniz. Kime ve neye göre kötü bir araç... Evet lakabı çirkin ördek zaten ama bu aracın tipine değil o motoruyla sahip olduklarına ve arazi şartlarında nasıl gidebildiğini araştırmanı tavsiye ederim. Dünyada model T ve beetle dan sonra en çok satan 3. araçtır. Traction Avant ve DS serisiyle başka klasikleri de vardır... Neyse otomobil kültür işidir ve bunu geliştirmek yılları alır. (Otomobil markalarından bahsediyorum.)
Günümüze baktığımızda; Alfa Romeo'nun Grid'in ilk F1 araçlarını üreten, Kendine has çizgisi olan ve a noktasından b noktasına giden araçlar yerine sürüden ayrılan araçlar üretme çizgisinden çoktan çıkmış olduğunu görebiliyoruz. İçi buram buram Fiat kokuyor. Kendilerine has motorların hepsi tarih oldu. Sadece dış tasarım ile işi götürmeye çalışıyorlar. Son Alfa Romeo benim gözümde 147 ve 156'dır. Hatta 159 çıktığında da o bir alman demişlerdi belki hatırlayanınız vardır...
Yani günümüzde bir çok otomobil firmasının el değiştirdiği bir zamanda hep ruhu olan eski tasarımları aramamız gayet doğal :(
Bu arada en sevdiğim japonu da eklemeden edemeyeceğim.
http://img38.imageshack.us/img38/829...0gt1968.th.jpg
Uploaded with
ImageShack.us
Honda'yı da Alfa Romeo'yu da seviyorum. İyi ki iki markada var... :icon_tup: