şu karşılaştırmaya sabit konu yapın HONDA & DİĞERLERİ diye![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
O da olabilir tabi. Tek taraflı araştırma yapan arkadaşlara bu sözüm. Alfa'yı ve Alfisti'leri severim. Çünkü bir ruh var. Ama onlar diğer markaları kötülemezler, aynen Hondamentalist'ler gibiHonda'da ruh yok diyene ben zaten bir şey demiyorum. O yüzden buraya 2 marka hakkında da yorum yapmaya gerek yok tek bildiğim ve önemsediğim biri İtalyan efsanesi biri Japon efsanesi. Ama yine de biraz değinelim.
Teknoloji konusunda da biraz tarihçesine bakın ne bileyim ürettiği her şeyin ne oranda satıldığına bakın. Hatta Honda'nın sadece otomobil ve motosikletten oluştuğunu düşünenler varsa hiç hakkı yok kötülemeye. İlk girdiği F1 yarışına bakın , bir zamanlar neredeyse (Senna zamanlarları) tüm F1 otomobillerinde kimin motorunun kullanıldığına bakın, go karta binerken motorunun markasına bakın , uçaklara bakın belki Honda vardırAsimo'nun Honda olduğunu unutmayın, Honda Super Cub'ın nasıl bir şey olduğunu araştırın falan. NSX'in Beat'in F1 teknolojisiyle üretildiğini... Kısacası elektrikli testere dışında her türlü motor üreten bir holdingden bahsediyoruz. VTEC'in de sadece performans için düşünenler de yanılıyor. Daha önce açıklanmıştı, öncelikle doğayı korumak için düşük emisyon sonra performans. Çünkü Soichiro ağaçlar kesilmesin diye elektrikli testere üretmiyordu. EF-EG kasada belki havayastığı yoktu ama ne hikmetse navigasyon sistemi vardı hatta 80 modellerinde vardı. Yeni otomobillerinde de "LEGEND" i araştırın. Japonya da ne kadar ödül aldığını o kadar otomobil arasında görün..Ki daha nice söylenmeyenler var. Bunlar benim Honda hakkında bilip kısmen anlattıklarım.
Alfa'ya gelirsek daha önce binmedim rahatlığını yol tutuşunu falan bilmiyorum. Tasarımı olması gerektiği gibi çok hoş. Çünkü o bir İtalyan. Araştırdığım kadarıyla da daha öncelerde zaten 75 olsun diğer modelleri olsun çok başarılı. Özellikle 75teki transaxle sistemi beni çok etkilemiştir bir de TwinSpark var tabi.
Alfa hakkında bildiklerim bu kadar teknolojisi hakkında pek bilgim yok. Ama *** atmamak en iyisidir yok durmuyor yok orası yamuk burası kayık. Ne bu ya karşılaştırın diyorlar siz kavga ediyorsunuz. Bir italyan otomobilinin zaten konforu yoksa tasarımı yoksa bir anlamı olmaz. Bildiğiniz üzere süper otomobillerin bir çoğu italyan..
Artık karşılaştırma konusunda laf sokmaktan öteye geçebilmelisiniz. Burasi TechTurkey, herkes bilgiye aç olduğunda gelip burayı kullanırken sayfalarca kavga görmesi sizi ne kadar mutlu ediyor anlamıyorum.
159 ile 156 aynı segmentte zaten. Aynı senelerde üretilen 2 farklı araç değilki. 156'nın üretimi durdurulup 159 başladı...
can_t yazmış, hala 159 d segment diyorsunuz yav. 156 ve 159 D SEGMENT.
159'un selefi 156'dır. 2006 yılında 156 üretimi durdu 159 üretilmeye başlandı !
Alfa Romeo için bi söz vardır..
Alfa'yı bi alınca, bi de satınca sevinirsin..![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Beş sayfayı da okudum![]()
Alfa sorunsuzdur diyen araçlara 155 Q4 derim.
Tasarım konusunda göreceli derim.Mesela ben 156 yı ve 145 i pek beğenmem.Ama beğenende beğenir.
Japonyada en çok alfa satılıyor diyenlere; ilginç derim
Civic in en son kasası konforlu diyenlere çok lastik sesi alıyor derim.
8 yıl binipte sadece marş motoru yaktığına sevinen arkadaşa bizim 88 model nissanın haala marş motoruda şarj dinamosuda yerinden hiç sökülmedi derim.
Kısacası iki aracında kendilerine göre artıları ve eksileri vardır.Zaten konuda bu değil.Konuyu açan arkadaş sadece yol tutuş sormuş.159 accorddan iyi yol tutabilir ama hb civic te 147 den daha iyi yol tutabilir.Yani bütün marka kıyaslanamaz.Genel filanda olmaz bu konu.İki markanın 10 modeli olduğunu varsayalım.Alanın 4 ü hondanında 6 sı iyi yol tutuyorsa hepsi tek tek kıyaslanacakmıki?Burada alfa hondadan iyi yol tutuyor diyenler tüm modellerini tek tek testmi etmişler.
Uzun lafın kısası lüzumsuz bir tartışma.Bir konuda ben açayım alfamı iyi yol tutuyor mitsubishimi diye.Bakalım ne kadar manasız bulunacak?
Nadide şeyler değerlidir.
ilk postta (YOL TUTUŞ, KONFOR, GÜVENLİK) şöyle biley yazıyor.
ya hangi japonda adam gibi güvenlik yol tutuş var
uçuk olmayan normal modeller için lafım yepyeni civic 4yıldız alıyorsa yuro enkep testinde bu bariz bellidir
zaten oldu olasu hayranımdır japon torpido tasarımına harakiri style torpido
japonun, al motoru at gerisini
italyan her zaman italyandır
olsun bi alman dert edermi Salman
Bende 92 model bir japon var.Aynı model herhangi bir italyan rakip çıkmaz ona.En azından Türkiye de.Aşağıdaki resimlerde bayaa iddialı japonlardır.Konu japon-italyan konusu değil.Oraya çekersek italya japonlara karşı zayıf kalır.
Unutmayın pistte murciloggo geçen evo8 görülmüş bir şeydir.Ama burada japonlar şöyle böyle konuşulmuyor.Ncap ten sınıfta kalmış italyanlar yokmudur yani?Unutmayın ki fiat ta italyandır.Kalitenin k sı yol tutuşun y si konforunda k si bile bulunmaz *****.Yani olaya honda-alfa olarak bile bakmak problemken burada italyan japona dönüyor.Yanlış.
![]()
Nadide şeyler değerlidir.
kadioğlu bana buraya ferrari lamborghini fotoları koydurma istersen anlamsız olur![]()
remaps.tr & Turbo Zone Garage
bu konu avrupa uzakdoğu konusuna döner yakında =)
kimse dememiş alfa japonyada en çok satan diye, alfanın iyi pazarı yazılmış. Cümleleri alıp uzatıp kısaltıp buraya yazmayalım.
Ayrıca Kadıoğlu, o resimlerde aşırı gereksiz olmuş. O zaman söylermisin bana şu anda klasik yada antika değeri olan bir Japon otomobili varmı ??? Ben sana istemediğin kadar İtalyan göstereyim
ATA
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)