User Tag List

Sayfa 7/17 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
305 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Peugeot 106 GTI & Honda Civic VTI [Stock]

1.6 VTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    noldu uğurum görusler deiştimi yaw
    ne bakımdan Serkan'ım benim her zaman savunduğum mevzular bunlar GÜÇ/AĞIRLIK oranı ve ŞANZUMAN oranı... 2si de 1.6 olduğu için tork farkı fazla da yok ve aradaki 40hp de ağırlık farkını rahat rahat kapatıp arabayı öne çıkartıyo... bunu hepimiz biliyorum benim de senelerdir söylediğim şey
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DB533 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya sen simdi fabrika verilerine bakıp yazıyosan sana bişi diyemem ama benim arabam standarttı ilk aldıgım gun ve deneme sansı buldum denedigimizdede sonuc ortadaydı ben denedigim icin yazıyorum
    Şimdi diyelim 2 standart vtecle deniyosun 1ini gectin digerine gecildin.

Genel kanı ne oluyo
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

Pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1.7 DTi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ve +40hp'si var şaka değil yani bu abartmayın bu kadar da...

160 PS'nin tamamini yere veren VTI var mi ? en az -20 .. yada soyle diyim " Performance Car " isimli dergi yaklasik 1.5-2 sene oncesinin . 06 MOR plakali VTI'in gucunden bahsediyor .. Yazan aynen su ; " Standar 160 HP'lik bir VTI'in yere 130-135'ini ilettigini dusunursek yapilan modifikasyonlardan sonra 185 HP'lik veri gayet guzel .. Dyno verisini gormeden bir VTI'in olanca gucunu eksiltmeden yere verdigine asla inanmam .. ki bu her arac gecerli ama rakamsal degerlek degisiklik gosteriyor ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne bakımdan Serkan'ım benim her zaman savunduğum mevzular bunlar GÜÇ/AĞIRLIK oranı ve ŞANZUMAN oranı... 2si de 1.6 olduğu için tork farkı fazla da yok ve aradaki 40hp de ağırlık farkını rahat rahat kapatıp arabayı öne çıkartıyo... bunu hepimiz biliyorum benim de senelerdir söylediğim şey
    yok konu basında denk giderler bellı olmaz gibi bişiler yazdıını hatırlıorum ama rollde vtı demiştin sanırım doru

teker guclerını bılmemız lazım bu durmda 106 da kayıp çok azdır bu konuda yoksa o ağırlıkla 40 hp yi nereye kapatıyo dimi??

Pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Genel kanı ne oluyo

Olagan ustu gucler soz konusu

DB533
    Misafir
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Genel kanı ne oluyo
    ohoooo o zaman bu konunun sonunda benim babam senin babanı dover olur ben sadece kendi gorusumu solemiyorum her sitede bu topic acılmıstır ve sonunda denemeler olmustur kimi baskı bitik der kimi vites kacırdım der kimi standart diye gelir megerse arabasında baska bişiler cıkar kimi sac jant takıp gelir hee bide gectigin halde vtec var vtec var diyenlerde var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya lütfen arkadaşlar evet stock vti'ın whp'si temizliğine göre 132-138whp arası değişir, ama 106 da 120hp'nin hepsini tekere mi veriyo ? hayır yaklaşık 104-108hp'sini yere veriyo... peki aradaki fark ne kadar ? 28-30hp arası... ayrıca beni geçen birbirini geçen vti'lar çok var, sen yavaş vti'ı geçersen diğer vti'ları da mı geçmiş sayıyorsun kendini ? lütfen fanatizmi bırakalım... hondadaki gücü tekere verirken kayıbın büyük olduğunu biliyorum ama bu kayıp gene de vti'ların 106'lardan önde olmasını engelliyemiyo
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

DB533
    Misafir
    yok konu basında denk giderler bellı olmaz gibi bişiler yazdıını hatırlıorum ama rollde vtı demiştin sanırım doru

teker guclerını bılmemız lazım bu durmda 106 da kayıp çok azdır bu konuda yoksa o ağırlıkla 40 hp yi nereye kapatıyo dimi??
    standart 106 nın yere verdigi guc 104 beygir bunu gorduk agırlık zaten 106 da baya bi onemli 7 kilo 1 beygir

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sonuc olarak 106 kendisinden 40hp güclü VTIlar ile karsılastırılıyorsa bu onun icin bir basarıdır.

Bazı arkadaslar demiski, iste her kosulda vti, her türlü stockta vti falan...

Son senelere kadar neden draglarda bir tane vti birincilik alamadı ben de bunu merak ediyorum.

200-280mt pistlerde gördük vti denilen arabaların kaderini...Ah o CBK yokmuydu o

O 106lar yüklüydü vs denecek simdi, 200mt mesafede stock 106 ve VTI getirin, 106 gececektir bence...Bunun aslını inkar eden varsa denensin görülsün...

Ve 40hp + ile VTI kılpayı gecse de sevinmemekte fayda var...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya lütfen arkadaşlar evet stock vti'ın whp'si temizliğine göre 132-138whp arası değişir, ama 106 da 120hp'nin hepsini tekere mi veriyo ? hayır yaklaşık 104-108hp'sini yere veriyo... peki aradaki fark ne kadar ? 28-30hp arası... ayrıca beni geçen birbirini geçen vti'lar çok var, sen yavaş vti'ı geçersen diğer vti'ları da mı geçmiş sayıyorsun kendini ? lütfen fanatizmi bırakalım... hondadaki gücü tekere verirken kayıbın büyük olduğunu biliyorum ama bu kayıp gene de vti'ların 106'lardan önde olmasını engelliyemiyo
    Müdür sakin acimiz taze daha. Gittim baktim branda altindan bugun toplatayim stock stock deneriz . Kornasi calisiyor bide .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en iyi giden swordun vtec bile 129 130 verıodu yere pasanın yalancısıyım

guc ağırlığı oranlamanın yanında guc eğriside önemlı.. vtı ın çok ustlerde olduğuna göre 106 bu konuda daha basarılı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence sonuc olarak 106 kendisinden 40hp güclü VTIlar ile karsılastırılıyorsa bu onun icin bir basarıdır.

Bazı arkadaslar demiski, iste her kosulda vti, her türlü stockta vti falan...

Son senelere kadar neden draglarda bir tane vti birincilik alamadı ben de bunu merak ediyorum.

200-280mt pistlerde gördük vti denilen arabaların kaderini...Ah o CBK yokmuydu o

O 106lar yüklüydü vs denecek simdi, 200mt mesafede stock 106 ve VTI getirin, 106 gececektir bence...Bunun aslını inkar eden varsa denensin görülsün...

Ve 40hp + ile VTI kılpayı gecse de sevinmemekte fayda var...

aman diyim yavuzburda öle seyler yazma.... 07 vy gerçeği var...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DB533 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    standart 106 nın yere verdigi guc 104 beygir bunu gorduk agırlık zaten 106 da baya bi onemli 7 kilo 1 beygir
    valla usenmedım hesapladım 106da teker gucu 950 /104: 9.13
    vtı 1150/129 dedımkı en iyi veren değerini aldım kıyak olsun 8.91 çıktı...
    guç ve tork eğrisi 106 nın daha basarılı olduunu göre artık aynı mı kabul ederıs 106mı öne gecer bılemedım orayı ama çok denk oldukları kesın...
    burda motor gucu daha basarılı cıkan işi göturur taki vtı ın motor gucu 160km lerden itibaren devreye girene kadar

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O gercegi biliyoruz da kac sene üstüste kupayı kaldıran 106ları düsünmek lazım...

Tamam VTI iyidir, biz de seviyoruz sesini gidisini vs...

Ama Hondacıların geneli bi fazla fanatik onu sevmiyorum.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O gercegi biliyoruz da kac sene üstüste kupayı kaldıran 106ları düsünmek lazım...

Tamam VTI iyidir, biz de seviyoruz sesini gidisini vs...

Ama Hondacıların geneli bi fazla fanatik onu sevmiyorum.
    2000 2001 2002 106
    2003 2004 vtı
    3-2 106 önde

fanatızm 40 hp olayından gelıo bırazda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200-280mt'de başarılı olan 106'ların hepsinde kısa şanzuman var, egzantrik var, vti'larda da var ama VTI'larda kısa şanzuman daha yeni yeni yaygınlaşmaya başladı... ayrıca draglara giren 106'lara neler yapıldığını siz benden daha iyi bilirsiniz(içini döşemesine kadar boşaltma, silindirleri genişleterek hacmi büyütme ki genelde 1.8 yapılıyo 106lar) vti sahipleri kıyamıyo araçlarına o kadar oynamıyo... oynayan 2 kişi vardı biri ENKAZ'ın vti'ı diğeri de Tolga Abi'ler... Tolga Abi'lerin arabanın da başarısını anlatmaya gerek yok herhalde, sonra Minik'lere geçti o araç onların da neler yaptığını anlatmaya gerek yok herhalde ?

200mt'de tabiki 106 geçer yüklü halde devir bandından dolayı ama eğer konu stock'sa götürün 2 stock aracı pistte deneyin sonucu kendiniz görün... ne kadar köfte o kadar ekmek mevzusu bu yıllardır tartışılan...

106 modlamak vti modlamaktan her zaman daha kolay olmuştur, bunun da aksını iddia edicek tanımıyorum, draglardaki 106 efsanesini de inkar etmiyorum asla mesela DC gibi ama o tür araçlarda inanılmaz emek var... sadece kısa+dereceli takıp girmiyo o araçlar yarışlara... ama şimdi vti 'ların önü parça ve modlamak açısından açıldı o yüzden de şu anda dengeler alt üst oldu...

106/saxo'nun başarısını her zaman takdir ederim, denildiği gibi +40hp güçlü bir araçla karşılaştırılması çok çok büyük bir başarıdır ve ben de 106/saxo'ları çok severim, hatta daha önce dediğim gibi içine rahat sığabilseydim belki şu anda ben de belki bir 106/saxo sahibiydim ama malesef bu stock 2 araç arasındaki gerçekleri değiştirmiyor...

ama tekrar ediyorum konu stock araçlarsa vti üstündür bunu uzatmanın bence manası yok çünkü artık ne 106 ne de vti'ın stock'unu bulmak biraz zorlaştı artık

Saygılarımla,...

not: Ayrıca serkan yanlışın var temiz bir vti 138hp'lere kadar tekerde güç verebiliyor ama geneli 132-134hp arası veriyor bence Savaş abi'ye bir daha sor o da doğrular bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedımya ben dynonun yalancısıyım...
    dc yı bılıosun nasıl gittiğini sırf derecelı kısa ıle iş olmuyor ustun bir emek var aracta..
    enkaz dıye bılınen dolu vtecın ne hallere dustuunu görduk karsısında...
    olay sırf 200m den dolayı deıl 400m de olsa yurur onlar..rollde neyle gittiğini duymussundur belki m serisi bi arac

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedımya ben dynonun yalancısıyım...
    dc yı bılıosun nasıl gittiğini sırf derecelı kısa ıle iş olmuyor ustun bir emek var aracta..
    enkaz dıye bılınen dolu vtecın ne hallere dustuunu görduk karsısında...
    olay sırf 200m den dolayı deıl 400m de olsa yurur onlar..rollde neyle gittiğini duymussundur belki m serisi bi arac
    e serkan ben farklı bişi mi yazdım yukardaki post'umda ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmmmm ilginç hatta ilgi tokmağı..
    Grow up! this is just a car

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)