Armageddon Nickli Üyeden Alıntı
Evet, bir dahaki pist günğnde taışırız inşallah :)
Aslında siz yazılarınızda kinaye yapıyorsunuz zaman zaman fakat benim alıntı yaptığım mesajdaki "Bu yüksek beygirli araçlar sadece düz bir yolda gazlar ken lazım başka hiç bir işe yaramaz. Ha birde hava atmaya yarar." sözü, kinayeli olup olmadığı belli olmadığından benim dikkatimi çekti... Cevabınızdan anladığım kadarıyla bu tür araçları satın alanların genel bakış açısı bu yönde olduğundan bu cümleyi sarfettiniz, ki bu doğru bir tespit.. Dediğiniz gibi benim için hiç de öyle olmadığından alındım belki de...
Ama pistte dönmek için aracın gücünün önemli olup olmaması gerektiği konusunda Murat Bey'in de yazdığı gibi aracın kasasına fazla gelmediği sürece olabildiğince fazla güç iyidir :) Bunun için en basit deneme turbo bir aracı pist üzerinde önce 0.5 barda, sonra da 1 barda yürütmektir. Sonuç çok açık olacaktır :)
Öte yandan benim 1500HPlik Camaro pistte de çok iyidir emin olabilirsiniz :) Çünkü yürüyeni ve alt takımı piste çok uygun (coil over, şasi takviyeleri, viraj demirleri, çelik fren hortumları vb vb...). Binen arkadaşlarım çok iyi bilir, yol tutuşu ve tutunması çok iyi aracın. Fakat doğal olarak ben o aracı pistte 1500 HP olarak kullanmam. Çünkü kıyamam. Z06yla pistte olması gereken dereceleri bir yapayım, sıra Camaroya da gelir belki de...
%50-%50 olayına katılıyorum. 2.20 istanbulpark için tabi ki iyi bir süre ama Z06nın çok daha iyi yapması lazım, o yüzden biraz o pistte pratik yapmam gerekiyor...