Shendelzare Nickli Üyeden Alıntı
Orası öyle tabiki ancak birçok videomda da şu şekilde aynı sahneleri görebilirsiniz; aracım düzlükte falan baya güçsüz olduğu için virajdan hızlı çıksam bile direksiyonunu doğrultan güçlü araçlar gaza dokunmalarıyla birlikte arayı açıp gidiyorlar. Benim en iyi hatırladığım sarı bir scirocco vardı k04 yapmış araca 300hp civarı veriyor diyor, bense 180hp stock polo gti. Yanlış hatırlamıyorsam 1 tur boyunca arkadaşın arkasında gezdim, virajda geliyorum düzlükte uzaklaıyorum, sonra virajda yine geliyorum hoop düzlükte gerideyim. Bu böyle baya devam etti sonra son düzlükte baktım yavaşladı scirocco dedim yol veriyor heralde sağolsun ama aslında turbo borusu patlamış. Birde şöyle bir sorun var gelen çoğu kişi ideal çizgi falanda bilmiyor, adam yol vermek istese bile sana zararı olmadan nereye çekilse yol vereceğini kestiremiyor bile olabilir. Benim öz abim çıktı piste bir seans, ki defalarca simulator oynattım (Assetto Corsa, Project CARS, Gran Turismo 5-6) defalarca anlattım yanımda da çıkardım piste, ama yok ne viraj girişi bordüre uğruyor ne viraj içi ne viraj çıkışı. Adam hep ortadan ortadan gidiyor, ne güzelde gidiyorum işte ne varmış diyor. Varmak istediğim nokta; gelen çoğu kişi pistin nasıl şeyler gerektirdiğini bilmeden geliyor, brifingde anlatılanlarda bayraklar ve kurallar. Araya viraj nasıl optimum dönülür, arkanızda 6 virajdır biri çırpınıyorsa nasıl yol verilir falan diye başlıklar serpiştirilse yavaş yavaş bizim bu dert yanmamız son bulur, süreleri iyileşen arkadaşlarında daha çok hoşuna gitmeye başlar bu aktivite diye düşünüyorum.
Yarış olmadığını biliyoruz ama süre karşılaştırmadıkçada bu işin zevki çıkmaz yani her ay gel turunu at git ne keyfi kalıcak. Her turumu kaydediyorum izliyorum, arkadaşlarıma izlettiriyorum, foruma koyuyorum herkes yorumunu yapıyor şurayı şöyle yapmışsın burda böyle yapsan daha hızlı olurmuşsun falan diye kendimizide geliştirmeye çalışıyoruz yavaş yavaş. Benim gerçekten çok hoşuma gidiyor yaptığınız aktiviteler, ilk pist günü muazzamdı gerçekten sabah baya sövmüştük bu ne biçim iş sabahın köründe çağırmışlar herkesi falan diyede bütün araçların birarada olmasıda ayrı bir ortam oluşturmuştu.
Bide son olarak karma sistemle ilgili birşey daha diyeceğim, yakın güçteki araçlarla beraber çıkınca ve biri beni geçince "ulan bu nası geçiyo beni çokta güçlü değil arabası biryerde bi yanlış yapıyorum heralde" veya "ben buna neden yetişemiyorum" diyorum. Ama gelip 911 turbo yanımdan geçtiğinde yorum yapamıyorum çünkü zaten adam ortalama altı sürse bile geçecek. Bir videomda vardı yanımda süre tutan arkadaşıma soruyorum biz yavaşmı gidiyoruz niye yetişemedik bu adama diye :)