Şimdi akılda kalanları sıra ile hemen yazayım .
*Turbolardan dolayı aynı sınıfta yarışamayacaksınız bu kısmı doğru zaten güç üretimine bakılırsa sizden büyük bir turbo sizden büyük ( 2-3 hp değil gerçekten büyük ) bu nedenle de aslında sizi bu şartlarda yanyana koymak sizin için adil olmayacaktır .
Cenkin kantarda tarttığımız kilosunu hatırlamıyorum 1700 kg demiş ancak benim bildiğim standart supranın kilosu 1500 kg civarında . rollcage yapmış ve kesip biçmeden düzgün yollarla hafifletilmiş supraların kantar kilosu 1300 ila 1400 kilo arasında . Yani Cenk isterse o kilolara gelebilir ve büyük turbo ile ciddi şakalar yapabilir çünki siz ne yaparsanız yapın turbonun verebileceği gücün üzerine çıkamazsınız aynı kilolara geldiğinizde de fark açılır .
*
*** Guruplarda sayıya ulaşmaz ise bir üst sınıfta yarışır katılımcılar .Ancak bunu günü kurtarmak olarak görmez biraz daha uzun vadeli bakarsak bu sistemde eğer az olan sınıflar var ise bir sonraki sene o sınıfların talebi artacak insanlar az olan sınıflarda kupa mücadelesine girmek isteyeceklerdir . Bu iş resmi bir kupa olduğunda siz sporcuların firmalara gidip sponsor bulmak istediğinizde elinizde Federasyonun Türkiye çapında düzenlediği bir yarışına katılan yarışçısı ünvanı olacak kazandığınızı varsayın Ben türkiye Otodrag şampiyonuyum diyebileceksiniz bu sizlere maddi açıdan çok değer kazandıracak bundan 2 yada 3 sene sonra .
Eğer konuya sadece günü kurtarmak olarak bakarsak emin olun bu spor bir adım ilerlemez 10 sene saniye ile kalkar saniye ile yatarız neticede yeni araçlar yeni garajlar yeni takımlar bizlerle olmaz artmaz. bu sporun geleceği bu kurallara bağlıdır bu işi 10 yıldır yapan bir adamın görüşüdür bu son kelime .
saniye usulü yarışmak dediğimiz aslında yarışmak değil . Nasıl diyeceksiniz onuda a.ıklayım kısa ve öz şekliyle .
Şimdi her otomobil mutlaka bir süre koşar değilmi modifiyeli yada standar muttlaka bir zamanı vardır. Siz guruplamayı baştan zamana göre yaparsanız e zaten zaman ölçtüğünüz seeding de kupayı verin gitsin adam
yada ben üst gurupta baktım iş yapamıyorum ayağımı bi çıt çekip bir alt gurubun kupasını alıp giderim . Yani yavaşlayarak kupa alırım e ne anladım ben bu işten . Bu ufak örneklerle bile anlaşılacağı gibi Saniye ile yarışmak aslında yarışmak değildir isim olarak buna yarış demek yerine test günü demek daha makul bence ...