Resmen dejavu gibiydi Alonso'nun atağı. Iyi ki araba kaymadı.
Printable View
Resmen dejavu gibiydi Alonso'nun atağı. Iyi ki araba kaymadı.
Alonso'nun yaptıpı hatalar olacak gibi diil. 5.liğe oynarken tüm baskıları ye ve 8. Ol..
Kaan yine de izlerken cok zevk veriyor be Alonso. Özellikle araç ici görüntülerinde ne kadar sert ama güvenliydi Magnussen'i sikistirirken.
Mercedes'de bence bu yaristan sonra hersey değişecek.
Tekrar söylüyorum Ric tam olması gibi yarışıyor. Sanki yılların tecrübesi hem soğuk kanlı hem de gerektiğinde ataktan kaçınmıyor. Keske Ham'in arabasında hasar olmasaydı yarış daha zevkli olabilirdi
Alonso'nun bugun tek hatasi son turda vettele carpmasiydi. Onun disinda magnussen kendisini disari kadar itmese iki kez , 5. bitirirdi.
Roabergin kupa toreninde yuhlanmasi uzun zamandkr gormedigim bir olaydi.
Şu yarışta en buyuk keyfi hazzı veren Alonso dur. Adam varını yogunu veriyor hiç çekinmiyor.
RTL'den yarış izlenmez, anlamazlar motorsporlarından.
Magnussen çok iyi yarışçı, yani Button ne kadar pasifse Magnussen de o kadar iyi. Gerçi Button'ı severim baya, sonuç olarak Alonso ve Magnussen'in önünde bitirdi.
Kimi bence bu pist özelinde özel bir performans sergiledi ama genelinde yolunda gitmeyen bişeyler var. Sabaha kadar Alonso'nun fırsatçı sürüşünü izlemektense, Raikkonnen'in odaklanmış hızını yarışın herhangi bir bölümünde izlemek kesinlikle tercihim olurdu. Ferrari'nin takım olarak pilotlar ve takımın mantalitesi hakkında biraz düşünmesi gerekiyor.
Diğer yandan Ferrari modern zamanlarda asla ama asla top level üzerine çıkan bir takım olmadı. Onlardan yeni bir sezona diğer takımların 1.5-2 adım önde girmesini beklemeyin. Bu dünya Williams, Mclaren ve RedBull gibilerin oynadığı bir düzene sahip. Dikkat edin yeni sezona bu takımlardan birisi yeni "sihirli" birşey getirir ve diğerleri uyanana kadar o takım o sezonu alır. Mercedes'de bu mantaliteye sahip ancak henüz olgunlaşmış bir takım, Brawn GP dönemini saymıyorum. Bu takımların hepsi İngiliz belki de bu farkılık oradan geliyordur, gerçi takımların %95'i İngiltere'de. Ferrari ise Schumacher ve takımnın getirdiği bir sistem ile bir dönemi silip süpürdüler, ondan öncesinde ise 89-90 döneminde Mansell ve Prost gibi pilotlarla oldukları haricinde hep 1.5 adım gerideydiler.
Rosberg ve Hamilton arasında yaşananlara gelirsek, şu anda hala tartışması devam ediyor. Toto ve Lauda Rosberg'i suçluyorlar, bence de haklılar ama bu durumu yaratanlar da kendileri diyebilirim.
Sezon boyunca ilk defa yorum yapıyor olmamdan dolayı genel olarak da şunu söyleyebilirim ki, Ben artık orta sıralardaki çekişmelerden ve herkesin eşit güçte olan paketlerinin arasında galibiyetlerin gidip gelmesinden bıktım. Lütfen farklı takımlarda grid in geri kalanını domine etmiş birkaç pilotun şampiyonluk için birbirleri arasındaki mücadelesini izleyelim. Tıpkı Schumacher vs. Hakkinen gibi.
Nico Podyumda kupasını aldığında bütün seyircilerin çektiyi yuh'u bazılarımız duymamış anlaşılan..
Belkide yabancı geleneklerinde tebrik etmek anlamına geliyordur..
Sezon boyunca 4 gozle bekledigim yarisi kacirdim ...
Tekrarin dusmesini beklicem artik.Bu arada kaza bir nevi kacinilmazdi.Esas bundan sonra bakalim nasil olucak ? Mercedes kenar yonetimi ne kadar tasakliymis gorme sansimiz olucak.Brawn olsa kesinlikle durum daha iyi idare edilirdi buna adim gibi eminim.
Rosberg banada iyi niyetli geldi daha yakin girmeliydi fren noktasina o atak icin 1 tur daha beklemeliydi.
Ortalik senleniyor .
Serhan Acar'dan :
HAM'a göre ROS istese temastan kacinabilecegini ama bilerek bunu yapmadigini söylemiş. ..
Olay ani
https://pbs.twimg.com/media/Bv0Y4eOCIAAXq0v.jpg
Sartlar HAM i hakli gosteriyor resmen 1 boy geride nereye geciyorsun ? onunde bi kac m sonrada obur tarafa viraj var ve sen yaris cizgisine gorede ters taraftasin...
Tam bu fotoğraftaki harekette kontra verdi Rosberg kaza bundan dolayı kesinlikle kasıtlı bir hareket değildi.Videoda net olarak gözüküyor.
Hata dışarıda kalmaya çalışmasıydı ki aynı hareketi Ric gecerken de yaptı ve lastiğini yaktı.
On board battle Rosberg-Hamilton Gp Spa Belgium F1 2014 crash Hamilton - YouTube
Arkadaki pilot hatali.
Link var mi tum yarisi izlemek icin? Tesekkurler...
Cuma antreman, Cumartesi sıralama turları kazasız belasız geçince dedimki kendi kendime herhalde bir anlaşmaya vardılar veya takım yönetimi Nico'ya resti çekti.
Hay demez olaydım meğer Nico'nun planı başkaymış adam pistin içinde fırsatını ilk bulduğunda resmen Hamilton'u biçti..
Bu Nico'dan her şey beklenir korkmaya başladım..
bu tarz biçme girişimlerini hep Hamilton yapardı oysa ki... denk getirip biçemedi ama aynı sona uğradı, takım içinde disiplinsizlik varsa, suç kesinlikle Rosberg'de kalmaz...
Kasıtlı veya değil,startta geçilmenin acısını çıkarmak istiyosa 1 tur daha arkasında gidip drs yi beklemeliydi,çok net bir pozisyon olmadığı için
Kaçınabileceği bir temasa sebebiyet verip birinin yarışına mal oldu
Hocam, üstadım, amcam ...
Resmen komplo teorileri kuruyorsun. Tamam bende Hamilton'u tutuyorum ama bu kazada kasıt aramak saçmalık. Bence tam bir yarış kazası idi. Aynı şey tam bir tur önce Vettel ile olabilirdi ki Vettel virajı kesti. Kaza Vet ile olsaydı bu kadar büyütülmezdi.
Bu arada Redbull'un bu kadar hızlanmasının sebeplerinden birisi vites oranlarının değiştirilmesiymiş. Bu onlara Monza'da çok buyük bir avantaj sağlayabilir. Monza'da Ric Vet dublesi bile görebiliriz.
Bir de Ferrari şu hızlanma trendini yakalayabilse şampiyonaya daha da zevk gelse
her takımın sezonda bir kere vites oranlarını değiştirme hakkı var,bakalım monza öncesi diğerleride kullacaklarmı
Çarpışmada Rosberg hatalı evet ama bunu kasti yaptığını düşünmüyordum. Yarış sonrası takım toplantısında Rosberg bilerek çarptığını söylemiş. Garip gerçekten. Hamilton'a yazık oldu. Kuruda çok hızlı da değildi Mercedesler. Redbull getirdiği paket ile gerçketen şaşırtmıştı. Ama işe yaradı. Düzlükte gerçekten çok hızlıydılar. Bunun yanında Vettel ve Alonso'nun neden o kadar geride kaldığını anlayabilmiş değilim. 5 sn cezası almıştı Alonso tamam ancak Vettel neden o kadar geriye düştü Ricciardo nasıl o kadar sıra kazandı anlayamadım. Ricciardo da çok istikrarlı pilot neredyese hiç hata yapmıyor. Gerçekten hak ederek aldı birinciliklerini. Tebrik ederim. Vettel de iyi mücadele etti. Alonso Magnussen kapışması da zevkliydi. Evet Magnussen pist dışına attı Alonso'yu ama ceza yerine kınamada verilebilirdi bence. Sonuçta güzel bir yarıştı ben izlerken keyif aldım. Bundan sonra iş Mercedes yönetimi ve pilotlara kalmış görünüyor. Ferrari ve Redbull'un da geliştiğini gördük, biraz daha yakın göründüler bu yarışta.
rosbergin kabul ettiği yok dedi takım,rosbergde sonrasında kaza hamiltonun suçu dedi.kabullenme falan yok
vettel deyip durmayın yahu beş para etmez bir adam olduğu ortadaydı ama şampiyonluklar bunu örtüyordu biraz.diğerlerinden 2 saniye hızlı olmayan bir otomobille yarış kazanamayack biri olduğu da belliydi,nitekim böylede devam ediyor.monzayı kazanamazsa bidahada yarış kazanamaz bu sene bence.kapasite yok