Bu arada hep aklımı kurcalamıştı ama samimiyetimiz olmadığı için sormak istemedim. Madem o kadar yazışıyoruz, artık sorabilirim:
Halk Gününde neden ABS'yi iptal edip çıktın? Merak ettiğin neydi; süre daha mı hızlı çıkar diye düşündün?
Ben 2007 yılında İpragaz Evo IX Cupta yarışırken (kahretsin benim de 4 yıllık bir yarış kariyerim var ama yetersiz

) 2. Yarıştı sanırım tüm arabalardaki ABS'leri iptal ettiler. 1 gün boyunca antremanlarda (Körfez Pistinde) frenlerde fırıldak gibi döndük alışana kadar. ABS'siz sert fren el freni çekmek gibi. Hele İstanbul Park gibi çok hızlı bir pistte çok sakat. Bizim o sene pilotlar arasındaki rekabet artsın; sapla saman ayrılsın diye böyle birşey yapmışlardı ve lastiklerimiz slickti.
Bence bu tarz bir deneme, 106 ile 750 hp'lik Corvette'i aynı seans içine koymaktan çok daha tehlikeli. Gruptaki bizim gibi (GT3'ler, ben, Speciale) daha hızlı arabaların arasında bir konvoy sırasında böyle bir spin atsan hepimizi dışarı sürükleyebilirdin mesela. ABS söküldüğünde ne olduğunu sorsan söylerdik; yaptık zamanında
Bunun için arabanın düz vites, arkadan itiş, 750 hp'lik bir canavar olmasına gerek yok. Bizim yarıştığımız 4 çeker 300 hp'lik Evolar da fırıldak gibi dönüyordu..