SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
Armağan geçmiş olsun ama orada bence hatalı olan sensin. Bunu suçlama mahiyetinde söylemiyorum yanlış anlama. 8 de onları gördüğün yerde arkalarında bekleyebilir düzlükte de çok rahat geçebilirdin. Bunlar beni görür yol verirler şeklinde viraja limitte girip ondan sonra da beni neden görmüyolar demen yanlış bence. Bugün en profesyonel yarışçı bile hata yapabiliyor. Safety car bile yarışa dahil olduğunda hata yapabiliyor dünya kadar örneği var. Bir de adı üzerinde bu bir halk günü yarış günü değil. Ama rekabetten dolayı herkes halk gününde süre kasıcam diye allah ne verdiyse gitmeye çalışıyor. 40 araba bu uzunlukta bir pist için evet bence de fazla ama pist hergün açık değil o nedenle de talep yoğun olduğu için bu şekilde yapmak zorunda kalıyorlar.
Kategori olayına geldiğimiz zamanda size şunu söyliim çok fazla aynı kapasitedeki arabayı aynı anda piste saldığınız anda halk günü bir anda yarış günü şekline bürünür kan gövdeyi götürür bir de çok fazla kümelenme oluşacağı için önündekileri geçmek isteyen çok fazla risk almaya başlar.
Z06 için söyleyeceğim ise araban muhteşem kontrolünde aynı şekilde. ABS siz çıktığında start finish sonunda o uzun bloklu frende iyi ki lastiklerin düzlememiş. Pist günü çok erken biterdi senin için.
IN BOOST WE TRUST
Kısaca yazayım;
Bende o trafıgın ıcındeydım,ilk cıktıgımda "41" aracla cıktım,2.seansım 36 ıdı sanırım...
Gecıs yapmadım mı? 1 turda 12 arac gectıgım oldu... Sure cıktı mı? E olmadı tabı ama bu kadar kalabalıkta sure cıkmaz onun ıcın zorlanmaz. Zorlanırsa temas dahıl herseyı goze almalı pılot.
Armagan;gecısını ızledım. Tpş olsa dert yok,fıstık gıbı bır take over ancak halk gunu
Adam son apeks de sende arkadan gelıyorsun. 106 pılotu gormemıs demeyın,adam 2-3 kez senı kolluyor,oyle 8 de bır baktım yok a bır baktım gelmıs olmaz. Yanı 106 pılotu senı goruyor ancakkk sevgılı kardesım adam daha apexse yenı degmıs ve hızlı(kendı aracına gore) yanı yarıs cızgısını gectım fızık kuralı geregı saga acılmak zorunda,sen ne yapmasını beklıyordun? Sola acılamaz kı o hızda.... Tamam sende hızlısın ama beklemesı gereken sensın,o degıl.
Ha bak bu 8 ın gırısı 9 un yada herhangı bır vırajın gırısı olsaydı ve senı gordugu halde kapıyı kapasaydı tabırı caızse pustluk etmıs olurdu(arkadan hızlı geldıgını dusunuyoruz,ıkı esıt hızdakı srac ıcın degıl).
Pıstte kı yazılı olmayan kural budur,saygıdır.
Mesela bız onurla "7" tur tampon tampona gıttık,yarım sanıyelık frenı gectım lıft off da bıle carpısacagımız yakınlıkta,ama ıkımızde bırbırımızı ıyı tanıdıgımız ıcın gaz kesmedık,ne zaman bırını yakalasak,takıp mesafemızı ya actık yada sag sola ayrıldık.
Ben ozel seans ıcın kıcımı yırttım 3 gun,mesaı harcadım,14 kısı ancak olduk,4 kısı daha bulsaydık o hayal gerceklesırdı,artık bır dahakı sefere.
Kısaca;106 da sorun yok,sadece bu kadar kalabalık seansda sure olmaz,sende strese gırmezsın![]()
Ben de aynı seans'taydım, çok büyütülecek sıkıntılı bir durum yok aslında, çok olağan şeyler. Nurburgring'de fersah fersar berbat görüntüler ortaya çıkabiliyor. Corvette'in arkasında başlamıştım, Corvette çalışınca rocco'da beraberinde titremeye başladı, acayip sesi var arabanın 1,5 dk içinde içerisi eksoz kokusundan durulmaz oldu arkada
![]()
VW Scirocco 1.4 TSI Twincharger - 2012
bunuda dün görmüştüm instagamda, koyma istedim dedim @ Emre Setre umarım sorun olmazçok hoşuma tebrikler tamamına erdirsin
![]()
1881 - 193∞
tamam da Murat hocam, yol vermelerden siz de muzdaripsiniz yazmıştınız daha önce 'yol vermeyi öğretmek lazım' diye... o virajda şanssızlık olmuş çok hızlı bir araç ile ondan daha yavaş bir araç önlü arkalı denk gelmişler, zaten uzun bir viraj, corvette ne yapmalıydı sizce? ben olsam yavaşlardım evet Armağan da o kadar masraf etti arabasına, süre hedefi var, yol tutuşuna da güveniyor, o virajda bir şekilde geçerim demiş... riski alan kendisi olmuş Armağan'ın, pistin dışından geçmiş çünkü, 106 pilotu irkilmiş ve gayet doğal olarak da korkmuştur ama üzerine sürülen sıkıştırılan bir araç yok ortada... bence burada 106 pilotuna da bir şey denemez çünkü ilk çıkması kaldı ki bu 10. pist deneyiminde bile olabilir, arkadaki araç çok hızlı ve de sizin de önünüzde almanız gereken bir viraj var, bir an ne yapacağınıza karar verememiş olabilirsiniz...
konuda çok fazla sivrilmedi corvette ve yaşadıkları, neticede halk günü hertürlü araca hazırlıklı gidip pistte turlamak lazım. sınıf farkının olmayacağı baştan belliydi, saniyeler saliseler bazında süre kasmak isteniyorsa daha özel günler düzenleniyor belli fiyat farkıyla çıkar orda istediğini yaparsın tek başına turlarsı pistte.
TeamPASAOGLU
Sosyal sorumluluk projelerini TT de yapıyor milletAbi adam gayet düzgünce pist dışından geçmiş gitmiş. Trafikte makas atmamak lazım. Halk günüde olsa o piste giren her araç bu tip durumları kabullenmeli. Güvenli sürüş eğitimi verilmiyor sanırım orda
![]()
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
Nacizane bir fikir atmak istiyorum ortaya. Dilerseniz gruplar oluşturulurken sürücü reputation yapılsın. Çok katılan sürücü ve yaptığı en iyi sürelere göre gruplaşır. Mesela Zero 2:33 yaptı. O süreye yakın 5 aşağısı ve yukarısı olan adamlar bir grupta yürürken. Aynı zamanda adam ilk defa giriyor ama gt3 le gelmiş yinede ilk başlayanların listesinden girer.
Tabi bu sistem geliştirilebilir.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Tekrar yaziyorum,bu viraj oncesi olsa Prjo yol vermeki ancak adam kombine virajlarda ve son apex se gelmis,dogal olarak sola acilicak.
Armagan soldan pist disina tasarak geciyor,normal ama halk gununde beklemeli,o turu oyle gecmeli.
106 orada sola acilamaz.
Yol vermekte muzdarip oldugum dogru ama halk gunu,bazi seyleri kabullenmek gerek.
Sende benim dediklerimi yazmissin.
Buyutulecek bir sey yok,Armagan isyan ettigi icin yaziyorum.3 mayis da su ozel seansi kotarirsak hem gorsel acidan hizli grup olur hemde guzel sureler cikar....
Buğranın düzenlediği Supersport günleri oluyor onları beklemek ve katılmak daha mantıklı olacaktır.
Kayıt sırasına başta girip seansın en başındaki arabalardan olmak yada imkan varsa süreleri yakın supersportlar olarak seans kapatmak daha halk günleri için daha mantıklı olacaktır.
Bu konu cok uzar herkesin kendine gore hakli sebepleri cikar çünkü insanogluda okadar emek harcadığı otomobili kimse görmeden tek basina cikip gazlamak cok heyecanli olmayabilir.halk günlerinin böyle mutluluklari mevcut araciniza gelen canli iki iltifat guzel yorum ile cok motive olabiliyorsunuz Sonucta gorsel bi YAni da var bu isin ama tabi herkes le pistteyken daha temkinli olmakta fayda var her zaman.kac kisi ankaradan otomobilini getirip burda kimsesizken birdunya para verip gazlamak ister ki.ancak tabiki halk gunundede exstra kasmaya gerek yok keyif alip cikmak mantikli olan
Ben galiba kendimi iyi ifade edemiyorum.
1) Ben o kadar aracı geçip 2:10 yapacağımı düşünmedim zaten, o turda zaman kassam dahi zaman gelmeyeceği belliydi, hatta komple o pist gününde istediğim zamanı yapamayacağım belliydi. Sadece pistte hızlı gittim
2) Önümde arabalar var diye isyan etmedim, 106 niye önümde diye isyan etmedim, halk günü neden böyle diye isyan etmedim. Yine söylüyorum sadece hızlı gitmek istedim ve gittim. Önüme geçenleri de bir bir geçtim.
3) Sanırım arada kaynıyor, görünmüyor. 106nın sağa açılacağını kestirseydim zaten çimlere çıkmazdım dedim, bu zaten yanlış öngörüde bulunduğumu gösteriyor. Orada bir yanlışlık varsa öngörüdedir, bunu zaten inkar eden mi var? Benim yanlış yaptım kusura bakmayın, 106cı arkadaştan da özür diliyorum dememi mi bekliyorsunuz yoksa hep beraber üstüme saldırmak hoşunuza mı gidiyor, tam çözemedim açıkçası,çünkü yukarıda yazdıklarımız zaten önceden yazmıştım, ama tekrarlamam gerekiyor defalarca.
Sonucta otoyoldada her serit bos olmasina ragmen sol seritte 90 km ile seyredenler mevcut bizde birsey soyleyemeyiz arkadan hizli gelirken ya yavasliyoruz ya risk alip yan seridinden geciyoruz
106 zaten çizgisinde gidiyor, M. engin'in de yazdığı gibi orada ki pistin en zor virajında o hızlarda sola yanaşmasını düşünmek hatalı olmuş.
Önde giden arkasını kollamalı buna eyvallah da arkadan çok daha hızlı gelende en azından trafiği okuyup ona göre aksiyon almalı.
Pistteki en hızlı araç/pilot olarak yazıyorum:
Böyle 40 tane ayrı telden çalan aracın çıktığı bir seans'ta best time gelmez. Böyle kalabalık günleri biraz eğlence biraz pistte araç kullanma olarak görmek lazım. Şayet Best Time'e kasıyorsak o zaman pistin günlük kirası haftaiçi 24bin Euro. Onu gidip tutmak lazım.
Bizim Muratla (991 GT3) önlü arkalı gidiş videolarımız var; onları koyacağım. Ben de hem C hem de D seansında onlarca araba geçtim. Adam yavaş ise, çizgiyi kapatıyorsa bekleyip virajdan çıktıktan sonra geçmek lazım. Pistteki her virajda başka arabalara rastladım. Yapacak bir şey yok. O gün piste çıkarken, "pisti başka araçlarla paylaşmayı kabul ederek çıkıyoruz" çünkü pistin parasını da paylaşıyoruz. Paylaşmak istemeyen seansın 40 arabalık parasını verir; ona göre çıkar. Biz organize etmeye çalıştık, 20 kişi bile olamadık.
Herşeyden önce hızlı viraj çıkışı olan 8, zaten arabayı dışa doğru açıyor. 106, önceki 4'lü kombine virajdan geliyor ve çıkışta zaten dışarı açılması lazım. Böyle bir viraj çıkışında dışardan geçilmez; çünkü öndeki arabanın gittiği yön virajın dışı. En kötü yavaşlar içinden geçersin. Polemik yapıp hiç uzatmayalım. Bu seansa zorlu girilmediyse ve diğer arabaların da herkes farkındaysa o zaman ona göre kullanmak lazım. Bu iş bu kadar basit.
Diğer seçenek, bundan hoşnut olmayanın bir daha böyle kalabalık Halk Günlerine katılmaması veya pisti kendi kapatmasıdır.
ONUR
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)