Biraz alakasız dalıcam konuya ama...
Piste stock araçla çıkıp lastik,intercooler,fren sorunu yaşamamak mümkün mü? Havalar da ısındı artık hiç çıkamayacağız bu gidişle. Slick-semi slick alsak yeterli olacak mı?
Printable View
Biraz alakasız dalıcam konuya ama...
Piste stock araçla çıkıp lastik,intercooler,fren sorunu yaşamamak mümkün mü? Havalar da ısındı artık hiç çıkamayacağız bu gidişle. Slick-semi slick alsak yeterli olacak mı?
yanlış hatırlamıyorsam ordaki ormanın %5 lik bir kısmını aldılar bunla ilgili bir araştırma vardı
en cok pist yapımı sonrası o bolgedeki yerleşimin artması populer olması ,üniversite,lüks siteler vs o bolgedeki arazi ortusunu daha çok hırpalamıştır bana kalırsa :)
ama şoyle birşeyde var kişisel olarak 2003 yılında bana deslerki şukadar ormanı bu pist için keselimmi kesin derdim :D
tum turlarda gazlamassan arada soğutursan çok sorun yaşayacığını sanmıyorum
ben poloda yağ sıcaklığına dikkat ederek turladım sorun olmadı
Formula inşaatı ağaçları katletti!
"İki milyon metrekarelik alanı kaplayan Formula 1 için binlerce ağaç katledilmiştir. Formula 1'in atıkları Ömerli içme suyu havzasına akıtılacak ve çok geçmeden bu havza kullanı lamaz hale gelecektir. 'Biz önce yapalım sonra yasal kılıfına uydururuz' mantığı, hiç bir zaman doğayı değil sadece ve sadece rantı düşünmüştür'' denildi.
Orman Mühendisleri Odası Marmara Şubesi'nin yaptığı basın toplantısında Formula 1 pisti inşaatının yasal olmadığı, alanın hem orman arazisi üzerine hem de Ömerli içme suyu havzası üzerinde olduğu anlatıldı.
http://www.birgun.net/haber-detay/fo...tti-24010.html
Pist yarışları ve Time attack forumu altındaki Istanbul Park konusunda katledilen ağaçların tartışılması biraz anlamsız değil mi? Bunun yeri Sohbet forumu falan değil mi?
Artik cok gec kalindi kesilenler kesildi de ben forumdaki insanlarin agaclar konusundaki dusuncelerine sasirdim acikcasi :(
Ağaça , kuşa böceğe bir tek olumsuz laf söyleyen görmedim burada . Sanki elektrikli araba formunda yazıyorsunuz. Fosil yakıtların kullandıldığı ve çoğunlukla daha fazla nasıl güç alırım, daha hızlı nasıl giderim konuları var.
Ne söylemek istiyorsanız dolandırmadan direk söyleyin de millet anlasın.
Gezi parkı ağaçlarına forumdan giden kaç kişi vardı?
ben öyle bir kalabalığı pist inşaatında görmedim :)
Benim içinde sıkıntı yok . Ama yaşlı olduğumdan bazı şeyleri direk yazilmayinca anlayamıyorum.
Anlamadıgım husus su:Bır cok agac kesılerek pıst yapıldı ve suan agac ıcın protesto yapanlar ozamanlar neredeysı dıye laf sokuluyor. E guzel,nerdeydı ozamanın muhalıflerı? Yada agac sevgısı olan bugunun muhalıflerıde,ıktıdar sahıplerının agac sevgısı yok mu?
Bu pıst yapılırken neden protesto yada baska sey yoktu?
Turkıye de bır cok proje yesılı katlederek yapıldı son 10-15 yıldır. Daha dogrusu yesıl alana deger vermeden yapıldı,korunarak yapılabılırdı ama tercıh edılmedı.Malumm mutehayıt fırmanın cebınden daha fazla para cıkıcaktı....
Ozamanın muhaıflerı neden ıtıraz etmedı bu ıse?Halkı uyarmadı,bızde bılgılenmedık.... Koyun gıbı sustuk yada goremedık....
bana kalırsa boyle bir proje için kabul edilebilir değerler ki şuan burda tartışıp cevap aramak saçma ki çevredeki yerleşim alanları zaten pistten daha fazla tahribata neden oluyor :)
pistin kapladığı alan %5 olduğu halde , orman ve diğer alanlardaki kayıp toplamı %24 , bu etrafa zarar verilmemiş demek değil tabiki jeolojik kısmını araştırmaları vs bilemeyiz çoğu proje çevre duşunulerek yapılmıyor zaten turkiye şartlarında bu olmuş bitmiş onemli olan bundan sonraki yapılardaki ihmalkarlıkların onune geçmeye çalışmak burda ne konuşulsa boş
oğrencilerin yaptığı ufak bir araştırma değerleri
http://i.hizliresim.com/o3RBMm.jpg
http://i.hizliresim.com/ZkPGya.jpg
o dönemin haber arşivleri biraz kurcalanırsa görülecektir ki ben çok iyi hatırlıyorum çok büyük tepkiler verildi, duyarlı vatandaşlar, kitleler, muhalif kesimler protestolarını yaptılar ama sosyal medya bukadar yaygın olmadığı şuan biçok kişi hatırlamıyor veya bilmiyordur normal olarak. sadece ağaç üzerinden değil bölgenin top yekün habitatının yerlebir olduğu üzerinden dönüyordu tartışmalar.
Bugün sabah seansına gittik, 10 kişi vardı toplamda, tüm pist bizim havasıyla döndük. Bir senedir çok istiyordum sonunda gidebildim. 8'inci virajda @O.Ozgur'e videoda çektirdim gopro olmadığı için, bir dahakine gopro ile giderim ama mutlaka :)
https://www.youtube.com/watch?v=gkpR80h2xc4
https://youtu.be/gkpR80h2xc4
Video izlemedim,otele donunce izleyecegim ama 10 arac varsa İst Park yonetimi hala neyin inadinda? :(
Cumartesileri pist günleri sakin oluyor, geçen pazar yoğundu. Bu pazar (yarın) gene baya dolu diyorlardı. Hava da iyi.
Bugünkü Clio Cup çok zevkliydi. Herkes hayvan gibi hızlanmış valla. Sağlam kazalı, motor kırmalı, sürtmeli çekişmeli, rekabeti bol bir gün oldu.
Kanka sizden sonra giderek azaldı sayı. Son seans 3 araba başladı yamulmuyosam 2 tanesi bitirdi. Bu arada 11'in önünden selamsız geçtin hep, yazdım bi kenara
Clio'lar bu sefer çok daha heyecanlıydı. Rekabeti kadar teması ve kazası da çoktu. Galiba bi sizin ön tarafta temas olmadı
Vayyy,kanli gecmisss...
Guzell,rekabet iyidir :)
Bugra kaç günde kestin olm ağaçları söyle bakiim. Cem kafayı yedi sanırım.
Video şurda Mike:
http://www.techturkey.com/forum/turk...05-2016-a.html
Şu clio cup ın özet görüntüleri neden yayınlanmıyor yaw. İlk yarışı bi sinandan izledim o da zaten birinci kalktı gitti yok oldu tek başına turladı pisti.
https://www.youtube.com/watch?v=YUTzKE55olk
İlk ayak yarışın görüntülerini bu video dan,
Bu hafta gercekleş-en/ecek yarışın görüntülerini de yine istanbul Park 8. Bölüm den haftaya takip edebilirsiniz..
Aramızda yarın ki seansa gidecek var mı ?
A seansı 17 B seansı 18 C seansı 4 araç varmış sanırım, arkadaşım orada ama 10da başlaması gereken seans 11:30 a ertelenmiş, umarım iyi bir gün olur...
Agirlikla 100-150 hp arasi araclar, tuning yapilmis bile olsa 150 hp ustu toplamda 3-4 araba var yok.. Saka gibi :)
600tl icin konusuyorum; belki 1 veya 2 sefer verilir ama okadar,sorasi yada fazlasi acitir yahu "20" dakika icin....:(
Pist inanilmaz keyifsizdi, şenlik havasi yoktu malesef, yargilamiyor sadece değerlendiriyorum...
Bizim açımızdan aslında faydası oldu, b seansında pisti kapatmışcasına turlama şansımız oldu, bu seferde lastiklerimiz bizi mahçup etti (zaten görevini yeterince yerine getirmişti nankanglar, biz artık sınırlarının ötesine geçirdik) (ki erhan da pek sever böylesine limit zorlamayı :) )
Sonuç itibariyle keyif aldık ama katılım yüksek olsa rekabet bir tık daha fazla olsa tribünler daha dolu olsa daha keyifli olurdu...
Pist günü gayet sakin geçti, ist parktaki etkinlikleri bilen kişi sayısı çok az :(
Sosyal medyada duyuru, reklam vs. yapılabilir...
http://i65.tinypic.com/5lo3k6.jpg
http://i63.tinypic.com/24xi1ip.jpg
Bir oganizasyonu daha bitirdiler resmen... Süre kovalayan, pist için coil alan, 4 piston fren kitleri, air intake t. için intercooler büyüten tayfayı resmen intercitypark kaçırdı, yerine zevksiz buz gibi bir organizasyona dönüştürdü.. Tebrikler.
Haksiz değilsin dostum ama o kadar para döken arabasına, bir zahmet pist ücretini de ödesin, madem o kadar gönül verdi...
Alternatifler var, körfez, ülkü, oralara da gitmez ama, neden bi istanbulpark değil çünkü, hele istanbuldaysa yoldur veya çekicidir vs dert dimi...
Fiyat politikasının yanlış olduğunu düşünüyorum bende, gittik, gideceğizde ama zevki de kaçtı parasını geçtim...
Ama madem gönül verdik dert değil...
Ülkemizde benzinin fiyatının durumu da ortada, vergilerinde (araba alırken)(g plakalar hariç tabi, onlar genius), ama hangimiz vazgeçti arabaya binmekten, tuningden, gazlamaktan????
Hocam aslında benim gözlemlediğim kadarıyla kimse o paraları veremeyeceği için gelmemezlik yapmıyor. Burada hemen herkesin pist parasını karşılayabileceğine adım gibi eminim.
Ancak dananın kuyruğunun koptuğu yer sınıf ayrımı yapılması. Yani düşünün 3 arkadaş simit almaya gidiyorsunuz. Satıcı tipinize bakıyor ve "sana 1 lira, sana 6 lira, sana da 24 lira" diyor. Alacak paranız var ama almıyorsunuz haliyle. Olay bundan ibaret.
Ben elimden geldiğimce pistlere gitmeye devam edeceğim. Bu seneki 1. ve 2. organizasyona katıldım. 3.ye katılamadım. Bundan sonra da büyük ihtimalle seans başı 1200 lira vereceğim ama sağlık olsun. Şimdilik yapacak birşey yok.
Dostum cok dogru diyosun, senin piste verdigin emegi gecen seneden biliyorum, izmir istanbul vs oldugunca aktif katildin, ama ne diyosun; katilacagimda...
Iste olayin kirilma noktasi da bu, herkes senin gibi erhan gibi benim gibi bizimle ankaradan sadece izlemeye gelen arkadaslarimiz gibi dusunmeyip, uc kurusun hesabina dustugu icin bugunleri yasiyoruz...
Ben eminim ki bu boyle gitmeyecek, degisecek, ama bunu saglayan pist ruhunu yasatan, herseye ragmen diyip katilima devam edenler olacak, herturlu ahkami keserken isin rengi kendileri yuzunden degistiginde 3un 5in besabina dusenler degil...
(Sozum meclisten disari, alinmak isteyene aaa niye demem)
Kivanc kardesim o zaman bu yapilana nasıl tepki gösterecek insanlar.
Hadi seneye fiyatlar tekrar 2 katina cikarsa yine devam edecekmiyiz o parayi vermeye.
Gitmeyen de hakli gidende hakli kendine gore.
Şu konumda yonetimden baska kimseye suç bulmaya gerek yok.
En güzeli Clio Cup'a katılmak. Veriyoruz 500 Euro'yu bir buçuk saat dön allah dön, ne lastikmiş ne balataymış düşünmek yok. Omuz omuza yarış keyfine girmiyorum bile. 2 kere de çıkarız pist gününe, koyarız 2.25'i, değmesin yağlı boya.