O kadar guzel yapılı araca ragmen Sureler pek hos degıl ama...
Vıdeo falan var mı Baybars bey. Yıne 2.olmussunuz,tebrıkler. Cupra yıda open pitlerde gormek ıstıyoruz :)
Printable View
O kadar guzel yapılı araca ragmen Sureler pek hos degıl ama...
Vıdeo falan var mı Baybars bey. Yıne 2.olmussunuz,tebrıkler. Cupra yıda open pitlerde gormek ıstıyoruz :)
İstanbulpark'ı ilk defa görmüş biri olarak bu ayıbımı Buğra ve ekibine bu güzel organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkürlerimi sunarak örtmeye çalışayım. Kendisinin yüzüne de söyledim burada da yazayım. Türkiye standartlarının üstünde bir organizasyon yapıyorlar. Ayrıca milletin emaneti olan bu koca tesisin aradan geçen 12 yıla rağmen çok iyi bakıldığını görmek beni mutlu etti. Kafadan kabaca bi hesap yaptım=) Bence o seans ücretleri ile bırakın organizasyon yapmayı çevredeki otlar biçilmez =) O yüzden biraz olayın iyi taraflarından bakıp çokta polemik yapmamak gerek.
Biz Ankara'dan üç Subaru çekici ile geldik. Açıkçası en çok mekanik bir problemlerden çekiniyordum zaten kendi aracımı çekiciden inerken öyle ezberden ayar yaparak kıstım.Deneme şansımız bile olmadı. Şimdi araçların loglarına bakıyorumda maksimum yağ sıcaklığı bile 105c, iat, 47c, egt 850c civarlarında seyretmiş. Biraz fazla safe bir ayar olmuş ama örneğin frenlerimde ısınmadı çünkü ısıtacak kadar hızlı değildim =))
Sürüş olarak o heyecanla arabayı çok kasmışım. Pistte geniş geniş arabayı akıtmak varken direksiyonu hep içeri kasmışım. Frene erken basıyorum. Gerçi pistte insan arabayı yeniden tanımış oluyor. Velhasıl eğlenceli bir gündü. Kazasız belasız sıfır sorunla döndük. Yorucu oldu, keşke arabayı oralarda garaj bulup bıraksaydım.
https://youtu.be/fszhqGv6Uec
Organizasyon herzamanki gibi gayet güzeldi çok teşekkürler. Buğracım tebrikler.
Avda oldugum ıcın gelemedım cmtesı,pazar da aıle gunuydu.
Seansların dolu olması cokk guzel.
İlk defa turladım bende. Bir iki yorum yazayım. Pistte çok sert virajlar var. Hatta bir tanesinde dümdüz gazladıktan sonra önüne çıkıyor ve seviye farkından dolayı hiç görünmüyor. Orayı kavrayamayan biri dümdüz girer karşıya. :) Zaten tecrübeli arkadaşlar orayı bildikleri için sorun olmuyordur onlar için. Çok sert virajlar pek hoşuma gitmedi açıkçası. Ama genel olarak bakınca keyifli idi tabi. Tabi burada hava da çok önemli bir etken. Soğuk kuru hava da çok daha keyifli olabilir.
Onun dışında arabanın anası belleniyor diyebilirim. Şöyle 3 seanstan sonra falan ne lastik kalır ne balata. En az 10 bin lira masraf çıkar. Yani ben benim araba için konuşuyorum. Başka araçlar+ olur - olur onu bilemem. Tabi motor, şanzıman gibi parçalarda sorun çıkmaz ise.
yine etkinlik guzel oldu. pazar gunune katilamadim bu sefer.
cumartesi gunu a seansinin ilk turunda debriajim bitti. 3 tur atip pite geri donmek zorunda kaldim. ekimde bir sorun yasamam umarim :)
Cumartesi günü M2 ile 1 seans çıktık keyifliydi,bir yerde m4 çok yakınımızda spin attı orda inceden bir korkutmadı değil :D,kazasız belasız bir pist günü oldu.Güzel güzel eğlendik :)
Dusun birde surekli piste cikan benim gibi adamlarin izdirabini :)
Arkadaslara bazen anlatamiyoruz ama senin bu yazin cok iyi ornek.
Pist cok keyifli ama ist park da aracda eksik olmamali. Hem pilit hem otomobil hazir olmali. Ve iyi sure icinde biraz butce gerekli....
Bu keyifden sakin mahrum kalmayin. Otoban da surucu farki yok,beygiri cok olan geciyor ve en fazla 30 saniye suruyor roll.
İstanbul parka ilk defa ciktim :) Gercekten aracin dinamikleri yola oranla cok degisiyor. Araci fazla zorlamadim lastik ve frenler zarar gormesin diye ona ragmen oldukca eglenceliydi. Asfalt kalitesinin bu kadar fark edecegini baskasi anlatsa inanmazdim :)
Aynen abi seni şimdi daha iyi anlıyorum. :)
Daha farklı pistleri bilmediğim için pist hakkında tam yorum yapamıyorum ama biraz zor bir pist gibi geldi bana. Bu iş için ayrı bir bütçe lazım ve ona bağlı olarakta emek. O zaman tam anlamı ile keyif alınabilir.
Süre kasmak için arabanın tam hazır olması lazım dediğin gibi. Buna bağlı olarak pilotta hazır olmalı ve pisti iyi tanımalı tabi. Otobana göre daha keyifli ve pilotaj çok önemli.
Tam olarak vazgeçmedim tabi ama öyle her etkinlikte çıkmam herhalde. :)
İlkler unutulmaz hesabı, 16 Eylül benim için bir ömür hatırlayacağım bir gün oldu.
Sabah 06:00'da izmirden mito ile yola çıktık. Sağolsun tüm yol boyumca bana eşlik eden arkadaşım tam bir sağ koltuk ustasıydı. Adam 10 saat boyunca susmadı :) kendisi trakyalı olduğundan, alkollü geçen hard gecelerin sonrası yaşadığı hangover anılarını allandıra ballandıra tüm yol boyunca anlattı. Tabi o hikayeler, bu forumun konusu değil ama, bir günde 10 saat direksiyon sallayıp yorulmamamın sebebi heralde onlardır.
Hafif basarak saat 10:30 gibi istanbula geldik. Depo fulleme, lastik havası ayarı, ihtiyaç molası derken 11 gibi pistteydik.
İlk olarak A seansında @snrk nin bmw m2'sinin sağ koltuğuna konuk oldum. Hayatımda hiç 200hp üstü araca binmediğimden, 370hp'lik m2 resmen aklımı aldı. O virajlardaki kıvraklığı, gazlaması, hele ki frenlemesi!!! Beni en çok frenleri etkiledi sanırım. Çünkü arkadan itiş kıvraklığı ve ivmelenmeyi insan az çok tahayyül edebiliyor. Ama o frenler, resmem başka evrenden...
Bu deneyimi yaşattığı için Soner hocama buradan da teşekkürü bir borç bilirim.
C seansında ise sıra artık minnak Mito'daydı. Tüm seanslar gibi C seansı da ciddi kalabalıktı ve özellikle C seansına, o gün birden fazla seans alan hardcore araçlar kalmıştı. Ben resmen 155hp'lik mito ile şampiyonlar ligine es kaza katılan kazakistanlı futbol takımı gibi ortada kalmıştım.
Seansın ilk yarısı zaten virajları ve özellikle fren noktalarını öğrenmekle geçti. Son 2 tur biraz daha gazlayabildim ve ancak 2:55lik bir süre çıkarabildim.
Tabi trafik + araçta iki kişi olmak + benim deneyimsizliğimi falan göz önüne alırsak, mito ile 2:45 rahat çıkarılabilir bence. Ama bu kadar kalabalık bir seansta süre çıkarmak hiç bir araba için kolay değil. Çünkü hızlıysanız trafiğe takılırsınız, yavaşsanız bolcana yol vermek zorundasınız. Zaman kasmak ancak open pit günlerinde mümkün olur diye tahmin ediyorum.
Tabi sonuçta istanbul park'tasınız. Her şey zaman kasmaktan ibaret değil. O ilk virajı balkondan düşer gibi dönüp hemen viraj çıkışında vitesi yükselttiğinizde, 8. virajı olması gerektiği gibi sabit gazla bağladığınızda, 11. virajı dip gaz geçmeyi başardığınızda aldığınız haz, bir otomobil sever için tarif edilemez.
Gün sonunda, bu sefer sakin giderekten 5 saatte, sağ koltuktaki arkadaşımın efsane hikayeleri eşliğinde eve vardık.
Köpek gibi yorgundum ama, aklıma ilk gelen, bir daha ne zaman istanbul park'a tekrar giderim sorusuydu.
Hayat sevdiğin şeylerle yorulunca güzel...
https://youtu.be/zE-Jlj2Fk0k
Video çok uzun, o sebeple başlıca anları paylaşalım:
02:00 itibari ile M2 gazlıyor.
10:55'te M2 DSC'yi tamamen kapatıyor.
16:50 itibari ile Mito piste çıkıyor.
20:50 itibari ile Mito'yla piste az da olsa alışıyorum ve hızlı turlarımı atıyorum.
Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen, öncesinde burada sorduğum sorulara verdiği yanıtlarla bana yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum.
Ben ömrümde otomobil kullanmaktan bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum :) Piste gelmeden önce opette lastik havalarını önler 32, arkalar 30 olacak şekilde ayarladım. Pazar günü saat 12 gibi piste geldiğimde görevli arkadaşların kusursuz yönlendirmeleri sayesinde park alanına kadar gelip aracımı bırakıp heyecanla seans saatini beklemeye başladım. Gönül isterdi ki daha çok bizzat tanıdığım arkadaşlar o ortamda olsun, sohbet muhabbet ortamı oluşsun. Tahmin ediyorum ki, piste giren ilk 67 plakalı araç benim sanırım :) Piste girdiğimde heyecanım doruklardaydı, turlamaya başladığımda yavaş yavaş alışmaya başladım, tabi tecrübesiz olduğum için aracın verdiği hangi tepkinin normal hangisinin anormal olduğunu kestirmek çok zor idi. Ömrümde ilk defa aracımın virajlardaki lastik sesini duydum bu tecrübemde :) Şunu fark ettim ki, pistin asfaltı aracı çok tutuyor, sanki bir şeyler aracı yavaşlatıyor gibi geldi bana, start-finish düzlüğünde ulaşabildiğim maksimum hızım 160 civarındaydı. Bu satırları yazarken bile hala heyecanlanıyorum :D Tekrar tekrar teşekkürler.
Bu arada bizler pistteyken araçlarımızın fotoları-videoları çekilmiş midir, eğer çekilmiş ise bunları nereden temin edebiliriz?
Ne güzel anlatmışsınız ballandıra ballandıra. :)
Sabah izmirden istanbula gelip piste çıkmak ve daha sonra yeniden izmire dönmek kolay olmasa gerek.
Bence bir gün önceden gelip istanbulda konaklamak çok daha iyi olur. Hem dinç olarak piste çıkarsınız hem de fazla yorulmamış olursunuz. Sadece bir tavsiye. :)
Çok sağolasın hocam:)
Aynı gün gidip gelmek illa ki yorucu oluyor. O sebeple sağ koltukta adamı dinç tutacak bir yol arkadaşı olmazsa, kesinlikle senin de dediğin gibi bir gece kalmalı gelmek. Ama sağ koltuğun konuşma performansı yüksekse, sıkıntı olmuyor. Yorgunluğu araba kullanırken hissetmedim ama gece yatağa yatıp, gözlerimi kapadığımda hala kendimi direksiyon başında gibi görüyordum:)
pist günlerinde slolom etkinliği oluyormu yine önceki sene geldiğimde vardı. piste girmeyenler için vakit geçiyordu. ve var ise fiyatı ne oldu?
https://i.hizliresim.com/rJZ3W1.jpg
İyi haftasonları
Fotolarda gördüm de ne kadar çok STİ gelmiş piste. Ayrıca ilk defa istanbul parka çıkan bir subarucu 2.20 yapmış helal olsun valla bir subaru sever olarak mutlu oldum.
2.20 yapan subaru nun video su var mi acaba.
Aracın düz vites olduğu ve sürücünün tek kolu olduğu gibi bir efsane duydum ama gerçek mi bilmiyorum. Gerçek olsa da olmasa da takdire şayan bir süre çıkarmış ilk kez girdiği pistte. . Tebrikler.
Aracın set up'ı nedır? Subarudan pek anlamam ama guclu bırseye benzıyordu...
araç 6 ileri sti şanzımanlı. . Suriyeli bir arkadaş, ankara da garaj işletiyor. video var fakat kameralar araçta henüz. yarın elinde olacakmış.
Hey masallah. Yanlis anlasilma olmasin ama piste cikabiliyor mu engelli kardeslerimiz. Eger oyle birsey var ise cok guzel bir uygulama. İstanbul park yonetimini tebrik ederim. Ayrica aracida merak etmedi degilim simdi iyiden iyiye. Bir daha ki cikisinda 2.20 altina rahat iner
Subaru ne yapmalı bılmedıgım ıcın yorum yapamıyorum ama vıdeosunu ızlemek ısterım.
Motor yuruyen vs ne var? Cunku duzlukte baya hızlı ıdı.
Lastik ne vardi subaru da?
Muhammed Usta candır ya. Tebrik ediyorum piste ilk çıkışında bu süreyi yaptığı için.
Eğer piste çıkmaya devam ederse süre daha da düşecektir muhtemelen.
İlk çıkışta 2.20 yapıyorsa arkadaş, ileriye dönük piste göre iyileştirmeler hatta araca yüklenmeler ile demekki alıştıktan sonrada 2.10 ları görecek. Süper sporların korkulu rüyası olmaya aday arkadaş
https://scontent.fada1-8.fna.fbcdn.n...0f&oe=5A786538
https://scontent.fada1-8.fna.fbcdn.n...6d&oe=5A7E8F45
https://scontent.fada1-8.fna.fbcdn.n...f8&oe=5A7A0932
bu arada instagramda gitsin süreyi suriyede yapsın diyen çapsızlara da ayrıyetten sevgilerimi iletiyorum..
Video ne zaman yuklenir? Birde set up hakkinda bilgi alsak?
Kameralar araçta, araçlar da çekici ile ile birlikte bugun ankara ya ulaşacak. set up için de bilgiyi ancak muhammed in oluru ile yazabiliriz. Yanlış anlaşılmasın gizli saklı bir set up yok lakin araç sahibinden habersiz set up paylaşmak ayıp olur diye.
mesai bugun başladı birazdan görüşürüz kendisi ile.
Çok fazla subaru vardı. Bir tane siyah vardı bug eye deniyor sanırım. Sesine hasta olmuştum.
Bir de bu gri araç vardı ve bayaa hızlı gidiyordu.
Bu arada benimde dikkatimi çekti.. Yanlış anlaşılmasın ama ufak bir kusur vardı arkadasın elinde. (asla kötü bir niyetle söylemiyorum, lütfen ve LÜTFEN yanlış anlaşılmasın) Hiç bir zaman din dil ırk, vücut, görünüş, özür, engel vs bu tarz konular hakkında yorum yapmamışımdır.
Asla da böyle bir ayrım yapmam. Haddime de değil tabiki... Suriyeli'dir MARS'lıdır, Hawaii'lidir umrumda değil. Sonuç olarak burada ve benim ülkemde...
Ancak; ben Istanbul Park ekibi görseydi arkadaşı almayabileceklerini düşündüm.
Hatta yalan yok, DOA'da ilk seansa çıktı. A'da gördüm ben arkadaşı (eğer doğru kişilerden bahsediyorsak ki 2. bir böyle bir durumu olan arkadaş yoktur diye ümit ediyorum)
B'den sonra yağmur yağdı durmadık zaten. A başlangıcında, Pite girmeden son kontrollerin yapıldığı noktada s2k'nın fotoğraflarını falan çektik. Arkadaşı gördüm. Aren'de yanımda; "Olum adamın eli yok sanırım" dedim. Aren'de dedi ki; "amk yine yanlış görmüssündür sen :) öyle olsa piste nasıl çıksın" dedi... sonra gittim arabanın içine baktım. Manuel araç ve arkadaşın tek el vardı. Yani bilekten sonrasında sanırım kopma veya doğuştan bir problem.. (LÜTFEN bakın tekrar tekrar söylüyorum, asla kötü niyetle yazmıyorum. Hatta ilk çıkarken bende helal olsun dedim)
Yaptığı süre, aracı kullanımı vs gerçekten taktire edilecektir. Helal olsun amaaa.....
O pistte neredeyse 30 belki daha fazla araç vardı ilk seans. ve bilindiği üzere, ne sigorta, ne başka bir şey aracınızı karşılamıyor. Diğer pilotlar gördüğü taktirde sorun çıkarabilecek kişiler olabilirdi. Çünkü zaten bir risk alıp bir yarışa gidiyorsun, hatta yarış bile değil keyfine giriyorsun kendi aracınla.. kağıtlar imzalıyorsun...
Sonra çıkıyorsun, lastiğin patlar vurursun şanssızlık dersin. Ama diyelim arkadaşın arabasında kontrol kaybı, lastik patlağı, direksiyon kilitlenmesi ne biliim üzerine uçak düşmesi bir şey oldu.. ve bu problemden dolayı kurtaramadı başka bir araca bodozlama girdi.. sonuç olarak tek bir el ile iki el arasında güç ve direksiyon tutuş farkı olur..
Bunun hesabını kim verebilir ?
NOT: TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM. HELAL OLSUN !
Gerçekten harika bir süre, illaki pilotajı da iyidir araba da iyidir ona lafım yok. Maşallah!
Ama ben bir katılımcı olsam, zaten yükselttiğim bir risk oranım var daha kalabalık olduğunda, bir de böyle bir durum olduğunu görseydim şahsen kendi canımı ve malımı korumak adına şikayeti ederdim. Bilemezsiniz abi ne olacağını yapmayın. Alman gibi düşünmek lazım..
(PİST 30+ arac olduğundan söylüyorum. Belki 5 araç olsa hiç bir sıkıntı olmaz hatta arkadaşta daha iyi süre çıkartırdı...)
Not2: Burada şöyle bir PR'da olabilir hatta Intercity için söylüyorum. (LÜTFEN YİNE YANLIŞ ANLAŞILMASIN) Bu tarz pilot sağlık, vücudunda böyle ufak bir pürüz olan kişiler için belki ayrı bir tur düzenlenebilir veya 10 altında araç grubu ile çıkabilir. Bunun içinde (ATIYORUM..) Engelsiz Pist Günü vb birşey diyebilirler.
ARKADAŞI TEKRAR TEBRİK EDİYORUM SÜRESİ İÇİN... :bravo: :bravo:
beyler bu el olayına çok takılmadan sportif konuları konuşalım lütfen. arkadaşın ne yaptığı belli.
Eğer arkadaşın adı yukarı daki listede sonuncu sırada olsaydı bu güvenlik konusu bu kadar konuşulmazdı tahmin ediyorum ve tekrar ediyorum lütfen bu sağlık problemini uluorta konuşmayalım. herkesin başına gelebilir. Muhammede ayıp oluyor ve insanı rencide edebilir.