Yanlış anlaşılmasını istemiyorum. TEKRAR Belirtiyorum.
HELAL OLSUN! HARİKA SÜRE. İllaki PİLOTAJ'da çok İYİ!
Ama pistte şu çizgiyi geçmeyin, o banka oturmayın, kukayı aman ellemeyin denecek kadar sıkı kurallar var.
Bu nedenle söylüyorum...
Printable View
Ozel mesajiniz icin de tesekurler.
Demekki sadece motor gapip cikti. Yani ne fren,ne amortisor,ne viraj demiri vs vs takmadan yaptiysa onunu ilikler otururum. Ama sanirim bu imkansiz.
Kendisi yazar sanirjm.
Gerci video olsa yeterli. Araci ciddi hizli. Sanirim 100-200km 6 sec vs kosuyordur.
Instagram fotosunda biri 2wd 4wd kategorisi yok mu demiş ama bilmediğimden soruyorum istanbul park gibi bir pistte 4 wd avantajı var mi? Atiyorum 400hp bir önden çeker ile 400 hp bir sti açısından bakarsak sti daha mı avantajli?
[QUOTE=Kekuti*;8392945]Çok fazla subaru vardı. Bir tane siyah vardı bug eye deniyor sanırım. Sesine hasta olmuştum.
Bir de bu gri araç vardı ve bayaa hızlı gidiyordu.
Siyah bugeye benimdi, sesini beğendiğine sevindim, WG olunca cok başka oluyor. :)
Video upload etmeyi beceremedim, başarırsam buraya start düzlüğündeki videoyu koyacagım
Bende böyle düşünmüştüm. Tekrardan helal olsun bu arada keşke siteye üye olsaydı da sorularımızı sorsaydık. Piste çıkıp aktif olan çok subarucu yok sanırım. Zamanında günlük kullanımda bile bendeki sti ısındığı zaman gözle görülür kısıyordu artık sti lar aşmış herhalde bu sorunu ki pistte bile rekor kırabiliyor
Isin ehli konustu.
Ne kadar guc cikar bu set up ile?
Mutlaka alt yapi komple farklidir,***** subaru cahiliyim... En son 2003'de sti almistim.
30 lu setuplar eskiden en fazla 450-500 hp görürdü diye hatırlıyorum. Mutlaka turbolarda değişti yazılımlarda
30r lı bir subaru guzel bir yakıt ve iyi bir yazilimla 6 saniye koşar.
2003 2004 2005 kullandim. Yeni sedan haricinde en iyi yol tutan sti 2008 den beri kullandığım hatch bag. Inanilmaz yol tutuyor.
Tago turbolar yazilimlar cok degisti. Yakit katkilari da cok deistirdi işi.
Yeni sedan haricinde dememin sebebi yeni sedan i kullanmamis olmamdir.
Özgür bey selam, Benim 2011 sedan sti daki yazılım Olabi ye aitti ve avanslar kısık halde 1,7 barda 30 r la 7,5 sn koşuyordu. Aynı arabayı Ankara'da 6,2 sn koşturmuşlardı. Dolayısı ile hb sti da 30r la (gen2 de olabilir turbo) 6 lı saniyeler koşacaktır.
Setup ne olursa olsun o koşullarda süre muhteşem.
yanlış anladınız sanırım, 6sn koşan set upla pistte sure yapılmaz araçda dayanmaz,yoksa gtx30 gen2 ıyı bır kapak 2+bar basınç e85 vs emsal bi yakıt küçük jant ve hafıfletmeyle 6 küsür sanıyeler koşabilir:)
Dayı abımız kadar tecrubemız olmasada tum testlerde standart hatcback sti in düzgun yol tuttuguna dair olumlu birşey gormedim okumadım yaşamadım.(2002 sti-2005sti-2007sti-2011 hatcback sti kullanmış sahıp olmuş olarakda nacizane yorumumda aynı şekilde)
Şimdi anlaştık. Bende yorumlarımı 4 farklı model ve setupta sti a sahip olmuş biri olarak yapıyorum. Pistteki sürekliliği farklı olabilir. iyi bir coil, viraj demiri gergiler vs. vardır muhtemelen.
Dip not, piste bir kere çıktım, çok eğlendim. Süre yapanlara saygım sonsuz. 2,20 ler 2,22 ler benim için çok uzak.
Ayrıca tork garaj orhan, ankara dan cemil, korhan, dr bulent ve ben yıllardır kullanmadıgımiz modelleri kalmamistir. Şimdi bu gruba muhammed de eklendi, impreza nin butun modelleri arasinda en iyi yol tutan aracinin hatchbag oldugu konusunda aynı fikirdeyiz.
Meyveleri toplasaydikta öyle taşlasaydiniz.
Piste ehliyeti olan her kişi ve ağırlık limitine takılmayan her araç çıkabiliyor.
En başta kemküm düşündüm ben de. Ancak pistte öyle değişik pilotlar öyle enteresan şeyler yapıyor ki, adam piste girerken beynini nizamiye kapısına gömmüş, akşam çıkarken alıp eve dönüyor. O sebeple gözle görünmeyen büyükleri varken, gözün gördüğü ufak engellere takılmayalım. 2.20 güzel süre.
Sti videosu gelse de izlesek mohammedi merak ettim baya
Bu arkadaş hatta yaşıda var sanırım abimiz diyeyim, yanlış hatırlamıyorsam 2013 te de izmit körfeze gri bir gc8 le çıkmış ve oldukça güzel bir sürüş sergilemişti. Bir çok kişi görüyoruz ne arabalarla neler yapamayan bence hiç sorun teşkil etmiyor özel durumu,zaten yaptığı süre de kabiliyetinin kanıtı. Olayı efsaneleştirmeden aracın gerçek tam setupını ve videosunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Malu m,bu pisti tanıyan herkes bilir ki sadece gt30 var gerisi standart kısmı gerçekçi değil o araba o güçle ne durur ne döner ne de 2.20 yapabilir sadece turboyla. Tekrar tebrikler yakında under20 gelir,tek kelime ile müthiş süre.
Merakla bekliyoruz videoyu
Aranızda bu konu ile alakalı sorunu , şikayeti, yaşamış olduğu mağduriyeti olan yok ise artık kafalardaki engellerimizi aşıp pist konusuna dönelim istiyorum.
Uygulamayı yapan benim. Pist günlerinin ismi gibi kurallarını belirleyen de benim. Halk günü yapıyoruz arkadaşlar. Arada katılımcının tur zamanı çıkar çıkmaz maksat halkın pisti kullanabilmesidir ve uygun ehliyeti olan herkese bu günlerde kapımız açıktır.
Bu duruşumuzdan rahatsız olan var ise, halkı ile aynı anda pisti kullanmak kendisi için risk teşkil ettiğini düşünen var ise yolları, otobanları da kullanmasın. Hatta sakince klavyeyi bırakıp power tuşuna 10 saniye basılı tutsun ve bu forumu da bıraksın. Biz bu hususta pozitif ayrımcılık yapıyoruz bu şekilde biline.
K.Buğra YILDIRIM
Subarunun videosu ne durumda. bilgisi olan varmı ?
Arkadaşlar ilk pist günleri tecrübemin videolarını nihayet youtube'ye atmış bulunmaktayım. İlk videodaki seslerini kestiğim kısımlar kendimi kaptırıp sohbete daldığım kısımlardır o nedenle sesler kısılmıştır. İkinci videoda da kameranın ayarlardan mikrofonunu açmayı unutmamdan kaynaklı bir sessizlik mevcut. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini, eleştirilerini rica edeceğim ;)
https://www.youtube.com/watch?v=C5jp2Mogs5Q
https://www.youtube.com/watch?v=pzR3D071AN8&t=683s
Tavsiye ve eleştiri icin sanki birkac seans daha girmen gerekiyor bence
Senin nezdinde yeni başlayanlar için naçizane birşeyler karalamak istiyorum. Ben de bir amatör olarak bunları %100 uygulayabildiğim söylenemez ama yine de yazayım.
1- Pistin tüm genişliğini kullanmak çok önemli. Burada amaç olabildiğince düz gitmeye çalışmak. Basite indirgersek direksiyonu ne kadar az çevirirsen o kadar hızlısın. Bunu da genelde şöyle yaparız: Virajın iç apeksini kesip dış apeksine doğru arabayı açarız. Mümkün olduğunca az direksiyon hamlesiyle akıcı sürmek avantaj sağlıyor. Ayrıca lastikleri ve aracı daha az strese sokuyor.
Şu resimde mesela bir şikan nasıl olabildiğince düz geçilir onu görüyoruz. İstanbul parkta 9.viraj biraz böyle. (mavi ince çizgi)
https://i.hizliresim.com/RO1bLa.jpg
2- Direksiyon açısı ve gaz arasındaki ilişki.
Direksiyonun ne kadar düzse o kadar gaza bas. Direksiyon ne kadar çevrilmişse o kadar gazdan çek. Kabaca direksiyon %10 dönükken gaza %90 bas. Direksiyon %70 dönükken gaza %30 bas.
Mesela direksiyona en çok hamleyi 12-13-14. virajlarda yaparız. Burada gaza basarken çok sabırlı olmak gerekiyor.
3- İstanbul park'ta bir çok viraj late (geç) apex gerektiriyor. En güzel örneği 7.viraj. Bu virajı erken kesersen direk dışardasın. Dışarda değilsen zaten yavaş gidiyorsundur. Resimde yeşil çizgi 7.virajın çizgisi gibi düşünülebilir. 1., 3., 7, 9. ve 12. virajları olabildiğince geç kesmek gerekiyor.
https://i.hizliresim.com/rJ6mL1.gif
4- Bol bol video seyret.
5- Son olarak direksiyonu 9:15 tutmaya çalış :)
Soner cv’ni gönder hele :D
İyi ezberlemiş miyim utku hocam :D
Ha çözdük ha çözecez derken sezon bitti.
Bu arada son open pit'ten bir video yükledim. 2:20:30 ve 2:20:50'lik iki tur. Mayıstaki 2:19:90'ı bir daha göremedim malesef. Soğuk havaları iple çekiyoruz :(
https://www.youtube.com/watch?v=jB5wye4jtNY