sis farlarinin ordan 5-6 santim genislikteki boruyu disklerin o tarafa dogru uzatip baglasak fren performansina etkisi olurmu ?
Printable View
sis farlarinin ordan 5-6 santim genislikteki boruyu disklerin o tarafa dogru uzatip baglasak fren performansina etkisi olurmu ?
front brake cooling - Google-Suche
frenlerden uzaklaştırabildiğiniz her 1 derece ısı Size verim olarak geri döner..
ağırlık frenlerin en büyük düşmanı, soğutmayla beraber bir miktar hafifletme de oldukça işe yarıyor
Kiralık araç ile girmede bir sıkıntı yok dimi ?
kiralık araba ile piste giremezsiniz.
S3 un stock frenlerı gunluk kullanımda tatmınkar ama pıst ıcın kesınlıkle yetersız. Arkadasımızın bahsettıgı gıbı 2. tur sonunda fren pedalı debrıyaj pedalına donustu. 3 . tur sonlarında fren adına hıc ama hıc bırsey kalmadıgı ıcın 2 tur sogutma turu atmıstım. S3 un standart fren performansı benı ıstanbul parkta hayal kırıklıgına ugratmıstı. Eger stock fren ıle gırmeyı dusunuyorsanız cok dıkkatlı olun veya bır tur yarıs bır tur sogutma yapabılırsınız.
Bu akaryakıt fiyatları ile birlikte rekabetin olması açısından bir öneride bulunacağım. Bir konu açalım 1,6 dizel kategorisi :D . İstanbul park sürelerini yazarız , videoları koyarız. Arkadan itiş , 4 çeker için zaten rekabet yok. Önden çeker için de toplasanız 10-15 kişi vardır mücadele edecek. 1,6 dizel kategorisi olursa 100 lerce kişi katılım gösterebilir , piste giriş ücretleri de çok daha uygun oluyor nihayetinde ve bir çok kişide bulunan kombinasyon. Bir topluluk yaratabilirsek ve belirli bir kalabalığa ulaşırsa muhtemelen bu kategorinin piste giriş seanslarını dahi ayrı ayarlayabilirler ( Diğer hızlı araçlara engel olmaması açısından)
Eğlenceli olur kanaatindeyim
@barisy
Polo'yu vermezsem şansımı denicem, sezon sonu 2.45 döndüm zaten hali hazırda. 2.44 de @63owen63 Mehmet'in isot Polo ile var süresi :)
Metin abi vardı, Golf 7R, Golf 7TDi en son da Cupra almıştı. O da 2.45 yapmıştı diye hatırlıyorum TDi Golf'ü ile.
Yiğit Leon TDi + tam slick lastikler ile 2.38 yapmıştı sanki.
büyük turbolu tdi lar eğer pist içinde kullanılabiliyorsa bence 2,30 bile yapabilir. İzmir deki pd130 1,9 ile 2,35 yapıldı. Ümit ülkünün süresi var belki slick lastik olabilir. Yine de o arabalar taş çatlasın 160 hp falan veriyordu.
Edit: Bahse konu araç tamamen sökülü rollcage ve yarış aracı. Frenleri tek piston Ap racing ve diskler 330 mm audi tt 3,2 ye ait. Piste girecek araçta da yürüyende düzenleme ve hafifletme şart olur.
levent bahsettiğin 2.38 buysa eğer videonun açıklamasında advan semislick yazılmış. (A048 muhtemelen)
YouTube
Peki duman atan araçlarla ilgili pistte bir düzenleme var mı ? Siyah duman gerekçesi ile pistten çıkarılma vs ?
Bir kere de bana gelmişti siyah dumanlı birisi gerçekten tehlike saçıyorlar. Hem araç içinde zaten zehirleniyorsunuz hemde görüş resmen bitiyor. 3. turunda çıkarmışlardı elemanı.
Abi bildiğim kadarıyla Radial diye geçmiyordu bahsi geçen lastikler, ben öyle hatırlıyorum bi muhabbetten ama yanlış olmasın tabi A048 de olabilir, çok ciddi süre sadece yay yazılım 1.6 Tdi için..
Kara trenlere ben de karşıyım dizel kullanıcısı olarak, 4000 üstü devirlerde var bende hafif duman mesela (köfteci değil) ama pistte 11. viraj ve startfinish düzlüğü harici o devirleri kullanıp/gördüğüm yer yok.
kaydolduk bakalım nasıl olacak :) Pazar günü ordayız
Pazar günü bende orada olucam, gelen arkadaşlarla görüşürüz.
Kışlık lastiklerle çıksam arka fonda Candan Erçetin - Parçalandım çalar mı diye düşünüyorum :D Var mı daha önce kışlıklarla çıkan? Havalar çok ısınmadığından efil efil gitsem sorun olmaz diye düşünüyorum ama deneyen varsa birde ondan duymak isterim.
Kislilklarin zaten uzun zamandir parcalaniyor.
Hava surekli sicsk gidiyor,cokdan çıkarmalıydin. Seneye kullanamazsin.
Ama pistte cok daha facia olucak...
Pazar gününe aldım, kalabalık olacak gibi, süre gelmez muhtemelen ama zevkine gazlarız stres atar hasret gideririz pistle :)
nisan için 2 teker kontenjanı doldu bıle
yanlıs gormedıysem tek seans bıle acılmadı, gunluk ve sezonluk alarak bıtırdıler :)
Ben de pazar gunu ordayim kismetse :)
Bu arada lastikleri kac psi indirmek mantikli olur sizce
Seanslar dolumu şuan
Az once cumartesiye 2 seans alabildim
Bende Cumartesi için aldım 1 seans.
merhaba,
lastik marka seçiminiz nedir ? yarı slick lastik kullanan varmı ? 306hp lik bir araçla giricem..18 inch bridgestone potenza veya cooper cs sport dan birini tercih edeceğim ama yarı slick olarak goodride nankang kumho gibi seçenekler var..tecrübe sahibi arkadaşlardan yorum rica..
fiyat performans arıyorsan Nankang Ns-2r veya Kumho KU36.
Nankang'ı ben stage 1 mito'da kullanıyorum kullanıyorum, adamlar bitmeyen lastik yapmışlar:) Ama efso bir performans bekleme tabi hocam. Ama amatör ullanım için yeterli tutuşu da sağlar.
Hedef direkt performans ise Michelin Pilot sport cup 2'den Pirelli trafeo R'ye kadar çok geniş bir spectrum var.
Ben bu hafta sonu katılmak istiyorum ama geçen sezon daha ilk turdan missfire alıp buji-bobin yediğim için bana korku geldi, bazı değişikler yapıp girsem sizce sorun yaşar mıyım?
Arabam 13' F20 Bmw 116i
Geçen seneki specler:
stage 1 208 hp + sportcat + pompa yakıt + beru platin buji(orj)+ delphi bobin(orj) + motul xcess 5w40
şimdiki specler
~118i map 180-190 hp + sportcat + E10(ethanol) + şu an bosch zr7 iridyum buji takılı, zr5 buji takıp girelibilirim elimde mevcut + ngk bobin + yağ değişimi(şu an mobil 1 5w30 esp formula var, tekrar aynısını koyup gireyim)
yalnız artık seansları araç güçlerine göre ayırabilseler çok güzel olur, hem düşük güçtekilerin hem de yüksek güçtekilerin süre yapabilmesi için önemli.
Cumartesiye bende 1 seans aldım. Pazar günü seçilebilir gözüküyordu ama devamında kayıt yapmayabilir bakmadım
şenlensin buralar :D
Merhaba. 7-8 Nisan'da İstanbul park pistinde bana yardımcı olabilecek birini arıyorum. Ben bir yarış ilhamlı saat markası lansmanı ve bir tanıtım videosu yapmak için ihtiyacım var, bu yüzden bu hafta yarış pistine gelen ve saatin bir video yapmak için yardımcı olabilir yarış arabası (Porsche, GTR veya benzeri) ile arıyorum araba ile birlikte.
Birisini önerebilir misin?
===========
And the same in English, as my Turkish is not good.
Hello. I ** looking for someone who can help me on Istanbul park track day on April 7-8. I an launching a racing inspired watch brand and need to make a promo video, so I ** looking for someone with racecar (Porsche, GTR, or similar) who is coming to the race track this week and can help to make a video of watches together with the car.
Can you suggest someone?
Böylesini de gördük:)
Bu işin sonu nereye bağlanacak, çok merak ediyorum;)