Arkadaşlar hala anlaşılmıyor sanırım, karşı karşıya olunan durum pist günleriyle alakalı degil, amatör yarış organizasyonları ve düzenlenmesi potansiyel organizasyonlar.
Printable View
Arkadaşlar hala anlaşılmıyor sanırım, karşı karşıya olunan durum pist günleriyle alakalı degil, amatör yarış organizasyonları ve düzenlenmesi potansiyel organizasyonlar.
Ya bu federasyonun amacına uygun davranmadığını sosyal medyada veya farklı alanlarda toplanıp ifade etsek kamuoyuna bence arkası gelir.
Şimdi tek tek anlatayım. Bazı arkadaşlar asabileşti.
önce hesap yapalım. 142 pilot yarışmış....
142 x 10.000€ = 1,420,000 € Türkçe meali = 8,520,000 tl. ortalama 32,000€ luk yarış seçeneği de var. ben ortalama aldım.
yarışçılara satılan tulum yada butik ise: 142 x 1,100 = 156,200€ Türkçesi: 940,000 tl
bunları kazanmak için yatırım gerekiyor.
20 clio, 20 megan 20 de gene orta sınıf otomobil. ortalama 60,000 den 3,600,000 tl eder sonra bunlar bir şekilde satılır. 1,500,000 ederler herhalde.
bunlar yapılan işlerin paralı tarafı. asabi olma sebebin para gidebilir.
142 sporcu dedikleri yatırımcılar. tosfed lisansı almışmıdırlar. bu yapılan yarışların herhangi biri tosfedin katılımcı yarışçı falan gibi bir yerinde görülmüşmü? tosfed sayfasında klio kap birincisi ilan edilmiş mi yoksa süt kupasına mı bakacağız.
142 kişi sonra herhangi bir ulusal veya uluslararası yarışta yarışmış mı ??
bu işlerde kaza genelde bir kere oluyor ve sonra yıllarca uğraşılıyor. kaza için bir güvence varmı ( şimdi kaza derken birinin aklına otomobilleri gelecek ama konu o değil ) .
oldu da yaralama oldu. kim kime hesap verecek. organizasyon yok. dolayısı ile kazaya karışanlar hesap verecek. yada birileri ömür boyu uğraşacak. Para hırsı ile daha önce de bu işler yapıldığından sonu kötü bitti. Körfez pistinde iki kişiden daha para almak uğruna önüne geleni piste bıraktıran birileri vardı.
YALAN konusuna gelince bilmem onu ama EKSİK var alınan katılım bedellerinin KDV lerini söylemeyi unutmuşum..
1,533,000 katılımdan 170,000 satılan butik malzemeden.. arabalardan da geri kazanılan kdv 550,000 tl. İYİ PARA
şimdi dediklerimin çıkmamasını dilemekteyim ama sen hiç bir önlem almadan gelene bileti kesip arabaya oturtursan bu işin sadece para için yapıldığını gösterir.
Şimdi Yalan söyledin ispat et derken basit hesapla 10 milyonun vergisi verildi mi ???? ben bu işin peşine düşmem. birileri ilgilenirse bilmem.
Motorsporları adına 142 kişiyi yarıştırdın ya. ben o yarışanların adını bilmediğim için hangisi ulusal yarışa falan girmiş onu bulamadığım için sen doğrusunu söyleyiver. yoksa tuzladaki şelale parktaki go kartçı senden daha faydalı.. eminim ki o binlerce kişiyi yarış ettirmiştir. hemde daha ucuza.
Ne hikmetse bu tür işleri yapanlar pek bi asabi oluyor. tuzladaki go kart pistinin bir sorumlusu vardı. yerleri bile süpürürdü sonra da basma diye peşinden koşardı. giren çıkan ondan sorulurdu. o zaman bu işler bu kadar pahalı değildi. ama gene para kazanılıyordu.
Yarış ederken sunroof açma tabiki istanbul parka özel. yarış ederken kapı camını açamıyorsun adam tavanı açmaktan bahsediyor. bende tam bunu diyordum. ağzına sağlık.
istanbulun içinde pist yarışı yapıldı... hemde iki defa... arşivlere bakarsanız göreceksiniz kalabalıktan seyretmeye yer bulamazdınız
gelelim tomsfed in tosfed olma aşamasına; durum öyle değil motosikletteki o zamandaki en yetkilinin kendini bilmezliğinden otomobil ile motosikletin ayrılmasına karar verildi.
Kararı da otomobil federasyonu verdi. yani motosiklet biz gidiyoruz demedi. siz gidin dediler.
bu arada konuyu anlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Anlamayıp sadece gözü para gidecek diyene de forumu okuyun anlayanlar amacın ne olduğunu yazmış bakın derim..
bu işlerde kazalar bir kere olur ve sonra ömür boyu uğraştırır. kazasız belasız olmasını dilerim.
Bana YALANCI diyen arkadaş tecrübeye saygı en önemlisi gözü karartıp para uğruna girilen işlerden hiç hayır gelmemiştir. Dediğim gibi kaza bir kere oluyor.
hocam sen A konusundan giriyosun A ya cevap veriliyo sonra sen A ya verilen cevap yerine B konusundan başlıyosun anlatmaya..sonra B ye cevap veriliyo sen C den başlıyosun anlatmaya.. bişeyi doğru yaparken iki şeyi yanlış yapıyosun...yazıklarını alt alta koy sen yazmamışsın gibi oku,aga bu ne diyo dersin..
pist (halk) günleri başka bişey federasyonun takvimindeki yarışlar başka bişey.. adam ist parkı gazoz kapağıyla kiralamadı..adam tüccar..ama tüccar olduğundan fazla motorsporlarına gönül vermiş birisi..bu işin matematiğinde verdiğinden azını alırsan kaybettiğin parayı geçelim bu senin cv ne eksi yazar..ticarette her eksi senin kredibiliteni negatife çevirir...bu adam türkiyenin en büyük kiralama filosuna sahip.. araç parkındaki 45bin aracıda gazoz kapağıyla almadı...
bir matematik olacak tabiki...ama sen konuyu daldan dala atlatırsan olmuyo.. güvenlik diyosan avurapadakinden fazlası var eksiği yok..ringde e36 cabrioda üstünü açıp 4 kişi çıkan var.. x cup ta 1 koymuş 2 almış diyosan yine almanyada bu matematik 1 koyup 8 alma olarak hesaplanıyor..oradaki tek fark senin burda 150bin liraya aldığın arabanın orada 30 bin lira olması,senin burda 50bin lira harcayarak yarışa hazırladığın arabanın orda 20 bin liraya hazırlanması..
ben amatör olarak 20 li yaşlarımdan beri takip ederim..20 li yaşlarda yarım sezon gokart yaptım, 30 larıma yakın körfezde motorla piste çıkardım..amatör olarak bırak desteği her zaman köstek oldu tomsfed de tosfed de...böyle federasyonun taa..al buyur dünya şampiyonu motorcu Sofuoğlu vekil oldu..varmı delikli bi kuruş bu spora faydası hayrı...lambosuyla meclise gelsin ayanı masaya uzatsın soytarılarını önüne dizsin kralcılık oynasın..vural ak mı tu kaka !!
ne zamanki ist park bu işi gönülden seven birinin eline geçti aksiyon başladı..bu pisti tosfed e vermiş olsalardı vip tribün şu an kraldan fazla kralcıların ofisleri olmuştu..dinazor abiler öğle arasında pistte gazlıyodu..markalar reklam için abilere güzel paralar ateşleyip yalandan test sürüşleri yaptırıyodu...emin olun yapılanın yarısı kadar yarış takvimine sokmazlardı ist parkı..bide devlete mali açıdan zararı cabası
vural ak federasyon başkanı olsun diye hashtag açalım bu yozlaşmış düzeni yıkalım..
Sen anlamıyosun galiba 'LİSANSLI' 142 pilot diyorum kafan nerde hocam senin.
Para hesabı falan yapmışsın saçmalamışsın 60 bine araba, orta sınıf, yok vergi falan... Biz yaptığımız sözleşmelerin damga vergilerine kadar ödeyen, 1tl'nin bile faturasını kesen kurumsal bir şirketiz. Bakkal dükkanı değil burası...
Bukadarını ben bile beklemiyordum gerçekten tedavilik çıktı ya :)
İyice zıvanadan çıktı bu sohbet....
Bak bu tesiste yapılan kupaların hepsi bugüne kadar Federasyon lisansı ile Resmi özel kupa olarak yapıldı.
Kaza olursa olabilir tüm önlemler alınmış Resmi yarış arkadaşım bu...
Nesini anlamadın bu 142 Lisanslı pilot ile alakalı sen ????
Hayatında katılmadığın, içinde olmadığın işlerle alakalı uzaktan ahkam kesme artık...
Şuan silmedim ama butün bu yorumlar gidecek konuyu p.ç etmene de izin vermeyeceğim. Amacına ulaşamıyorusun bilesin...
Konuyu değiştirmek adına;
Intercity İstanbul Park ile ilgili ufak bir tecrübeden bahsedeyim.
İlk defa pist gününe katılacağım almışım 4 seans cumartesi 2 seans pazar gününe, cumartesi gün bitti yorulduk döndük Ankara'ya yanarsa yansın pazar seansımız dedik.
Takip eden hafta içi İntercity' den bir hanfendi aradı ve kullanmadığım seans hakkında bilgi vererek ileri bir pist gününe rezerve yaptı. Yani benim gözden çıkardığım 2 seans yanmadı.
Sonuç olarak kurumsallaşmanın ve saygının güzel bir göstergesi. @mkerim bey yazdıklarınızdan pek bir şey anlaşılmıyor maalesef ne dediğiniz belli değil ama tavsiyem başkalarının işinin parasının cebinin hesabını yapmayın. Bu zihniyet olduğu sürece kimseye faydanız olmaz. Ülkemizde bu zihniyette olan insanları düzeltmemiz gerek. Rekabet bu şekilde olmaz. Bakın avrupa daki rekabet ortamına. Orada dert nasıl daha iyisini yaparım, bizde nasıl b.k atarım. Federasyon yapamıyorsa bırakın tüzel kişiliklere mani olmayın insanlara.
söyleyeceğim tek şey var
https://a.wattpad.com/cover/55916301-352-k57458.jpg
kimsenin sorumlu olmasına gerek yok oraya çıkan herkes herşeyin sorumluluğunu alarak çıkıyor imzasınıda atıyor
ki pist oncesi verilen brifinge katılan burdaki herkes çok iyi biliyor neyin ne olduğunu herşey açık bir şekilde anlatılıyor işin içinde olmadan gerçekten çok boş yazıyorsunz
pistte ayrıca hiç kaza olmuyormu sanıyorsunuz hem halk gününde hemde cup larda katılan arkadaşlarım kaç kere kaza yaptılar sozleşme prosedir vs herşey mevcut ne gerekiyorsa o yapılıyor
Umarım kötü bir haber almayız pist günleri için bir sürü hazırlık yaptım, yapıyorum. Çok üzücü olur.
İşte bahsettiğim kafa bu kafa. Ben 20 yaşında bilkent motorsporları kulübündeydim bu kafa yine vardı 20 sene geçti hala değişen bir şey yok. Pastadan pay kapma meselesi. Büyüğüne büyük küçüğüne küçük.
Şöyle bir kaza olsada rahatlasan dimi? Hani 2006'da tomsfedin düzenlediği drag yarışında üç kişinin ölmesi gibi bişeyler olsa da pisti kapatıp fuar alanı yapsalar mesela ne güzel olurdu senin için
Hızın durduğu an... bu organizasyon TOSFED organizasyonu değil miydi? sorumluluk TOSFED de olunca ne değişmişti???
Azrail seni sırtından vurdu be kardeşim! | GAZETE VATAN
Hızın durduğu an... bu organizasyon TOSFED organizasyonu değil miydi? sorumluluk TOSFED de olunca ne değişmişti???
Azrail seni sırtından vurdu be kardeşim! | GAZETE VATAN
Hayır analamadığım şey mkerim bey ne istiyor? Cidden okuyorum bir şeyler yazıyor kaza, vergi, para, hani aslında şöyle yapılsa çok daha iyi olabilir, gelişebilir bu sistem daha fazla insana ve motorspor tutukunlarına erişilebilir gibi öneride de bulunduğunu görmedim. Cidden anlayamadım. Teknik yada tecrübe olarak bu sektör de yıllarınızı vermiş birisi olabilirsiniz ya da motorsporları ile ilgili bir birey de olabilirsiniz. Ama niyetinizin aslında yardımcı olmak değil de tam tersi köstek olmak olduğu inanın çok belli oluyor. Ben sanmıyorum ki Buğra bey önerilere ve düzeltmelere kapalı birisi olsun. Yazdıklarınızdan şu anlaşılıyor. Siz tosfed'e pisti bedavaya vermediniz, tosfed'in istediği yarışları yaptırmadınız. Siz buradan para kazanıyorsunuz ama kafanıza göre iş yapıyorsunuz tosfed'ten destur da almadınız, inşallah bir kaza olurda o zaman görürsünüz. Şu an keyfiniz yerinde takılın bakalım tarzında bir mizacınız var. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki amaç burada yapılan yanlışlar yada usulsüzlük değil, tamamen istediğini elde edemeyen tosfed' in güç gösterisi yapması. Tam da dönemin hükümeti tarzı.
Kendi adıma belirtmem gerekirse aslında Serkan Yazıcı'nın gelmesi ile tosfed' ten çok umutluydum ki en azından işin başına o iş ile alakalı ve ralli geçmişi olan birisi geçtiği için motorsporları'nın önünün açılacağını düşündüm. Bunda yapılan ralliler, yurtdışından gelen WRC organizasyonu, Tosfed genç yıldızını arıyor gibi etkinlikleri de görünce sevinmedim değil. Ama şu olay gerçekten üzücü oldu sizde biliyorsunuz ki Vural Ak bu tesisi almasaydı Vural bey' den önce bu tesis nasılsa hala aynı şekilde atıl bir durumda kalırdı. Çok eskilere dönmenize gerek yok Atatürk Olimpiyat Stadı en büyük örneği.. Ne hayallerle yapıldı ve şu an ne amaca hizmet ediyor. Otoparkın' da Dirft gösterileri yapılıyor da Allahtan insanlar öyle bir stadın olduğunu hatırlıyor. Haaa bir de tabi 10 yılda bir gelirse ya uefa-CL final maçı ya da olimpiyat yapılır.. Arada da reklam filmleri için kiralanır..
Gerçekten sizin gibi yaşını başını almış olgun birisinin hemde motorsporları ile alakalı birisinin böyle bir organizasyonun bitmesinden haz alacağını görmek üzücü.
Artık sizin gibi maalesef ki geri kafalı jenerasyonun yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Genç bireyler olarak emin olun ki hiç bir konu da köstek değil destek şeklinde geliyoruz. İyi yapılmış bir şeye iyi, kötü yapılmış bir şeye de kötü demesini biliyoruz. Umarım laflarım sizi incitmemiştir ama sizin yazılarınızın cidden bu spora gönül vermiş birisi olarak beni üzdüğünü belirtmek isterim..
Serkan Yazıcı'dan ben de çok umutluydum, merak ettiğim belediye başkan adayı olurken istifa etmesi gerekmez miydi?
Yahu bana verdıgı ılk cevapda bu sahsın yazılmaya cızılmeye deger bırı olmadıgını hatta yokmuş gıbı davranmamız gerektıgını soylemıstım. Zaman kaybı...
Hesabı bıle kulaktan dolma,yarım bılgı. Cahil kıme denır? Bılmeyene degıl,biliyormuş gibi davranan yarım bilene denır.. En tehlikeli tür bunlar...
Her book dan anlarlar,herşeye fıkırlerı vardır,servet dusmanıdırlar ve insanların basarısızlıklarından yada magduriyetten beslenıp,prim yaparlar....
Yahu cozum sun,fıkır ver,dusunulmeyeni soyle,yardım et. Daha iyi daha faydalı olmaya el ver. Ama nerdeee...
Boyle tipleri okuyunca dahada kenetleniyor insan.
Allah sana sabır versın Bugra,bılıyorum sabrın sonsuz ama ınsallah kıvılcım cakmaz.
Bu tipler sayesınde emınım guzel seyler seyler gorecegız,az kaldı....
"Tv de izliyorum Vedat Milor, Avustralya'daki bir aşçı ile Japon yemekleri üzerine ingilizce sohbet ediyor. Ben bizim sokaktaki dürümcüye; dürüme maydonoz koyma diyorum yine koyuyor aq" diyaloğundaki gibi hissettim bu abiyle
Serkan yazici artik federasyon baskani degil. Bu uygulama da serkan yazici sonrasinda oldu zaten. Ya anlamadigim bisey var. neden vural ak tan devlet gibi bahsediliyor? Vural ak denildigi gibi ticaret yapiyor ve kar amaci gutmesinde ne sakinca var anlamadim ki? Senin benim paramla yapmadigi surece istedigi gibi kar etmek hakki zaten? Neyin hesap kitabini yapiyrosunuz anlamadim ki? Kime ne ne kazandiysa ne aldiysa.. ozel bir kurumdan beklentinizi devletten olan beklentilerinzle bir tutmayin. Gidin devletten spor bakanligindan isteyin.
Mkreim bey in ne dedii belli degil. Yabanci degil camiaya belli ama amacsiz yazilar mevcut. Soyledikleri dogru oldugunu varsaysam bile cozum veya oneri yok sozlerinde. Yani tas atam izi qalsin panpa
Gerçekten üzücü bir durum. Yarışların ve turnuvaların iptalinden çok işini bu kadar iyi yapan bir kurumun işlerine çomak sokulmaya çalışılması daha da üzücü. Bir vatandaş olarak, devlet ne kadar pist yaparsa yapsın, sade vatandaş kullanamadıktan sonra, boş. Sadece yarışmak veya piste girmek değil seyirci olarak ve bu seneki vfest bile tek başına bir vatandaş için güzel ve yeterli bir organizasyondu. Intercity üniversite öğrencilerine verdiği ücretsiz güvenli sürüş teknikler eğitimine katıldım. Bu eğitim bile Intercity işletmesinin vizyonunu belli ediyor. Pist günlerine sürücü olarak katılmadım ama insanların pist günleri için yaptıkları modlar, süreler vs. İle heyecana biz bile dışarıdan ortak olduk. Motorsporlarını seven İnsanlara bu heyecanları yaşatanlara bir borcumuz var aslında. Gerekli kamuoyu oluşturulabilir. @63owen63 mehmet abinin dediği gibi ekşide başlık açılabilir. - güzel bir metin yazılırsa, yazarlığım mevcut başlık açabilirim- veya toplu bir metin ile cimer, gençlik bakanlığına yazılabilir.
Ekside başlık açılırsa konu gerekli yerlere ulaşabilir belki.
‘Yıldız yarıştır lisans ucreti odeme’ - Sondakika Ekonomi Haberleri
Böyle bir haber çıktı
Fahiş fiyat artışı yapıp ya bu fahiş artışı öde yada benim istediğim yarıştırmacıyı yarıştır ödeme yaklaşımı bu...
Ev sahibinin kirayı 13 kat arttırıp odalardan birinde kaynım oturursa kira almam demesi gibi bişey...
Mahalle bakkalının şu sütleri yandaki binaya dağıtırsan sana 1 ekmek bedava, dağıtmazsan 1 liralık ekmek, sana 13,5 lira demesi gibi bir durum. Tabi bakkalın Türkiyedeki tek bakkal ve ekmeğin de sadece orada satıldığını varsaymamız lazım...
Yada 13 değil 23 kat ödeyelim tosfedin S'sini bana ver demek gibi...
Konu türkiyede otomobil sporunun tek yetkili mercii olunca birebir örneklemek mümkün olmuyor ama ileride başka federasyonların kötü örnek olarak gösterebileceği bir örnek oluştu ister istemez...
İki tablo paylaşacağım yorumsuz katıksız resmi rakamlarla inceleyin siz karar verin...
https://i.hizliresim.com/ZXBQYA.png
https://i.hizliresim.com/263Nnv.png
Yukarıdaki tabloda astronomik artış gerçekleşen özel kupa altında tek kupa yazan rakamlar İstanbul Park spor Klübünün bahsettiği rakamlardır.
@ef186
Buğra abi güncel halk günleri haberini bekliyoruz lastik alıcam ona göre :)
Yazdıklarınızı okudum da konunun beni ilgilendiren tarafını alıntıladım;
1) ''. gelelim otomobil tarafına, bizim sınıfımızda yani uluslararası yarışlarda teknik kontrol yapan bir Türk yok. WRC yapılıyor ya. adamlar geliyor her şey kendilerinden sana elletmiyorlar. bizimkiler (hemen hemen hepsi arkadaşım ) dışarıdan bakıyor.'' demişsiniz
Neye dayanarak böyle bir cümle kurdunuz merak ettim doğrusu. Bahsettiğiniz federasyonda Teknik ve Homologasyon Kurul Üyeliği yaptım. Bizzat birçok uluslararası yarışta teknik kontrol yaptım. WRC, ERC, F1, ETRC, WRX gibi gibi... WRC de neyi elletmiyorlar merak ettim doğrusu? Benim ellemediğim parça kalmadı mesela. Dışarıdan bakan arkadaşınız kim lütfen isim verin?
2)''biz özellikle kendi ülkemizdeki uluslararası yarışlarda tam yetkili olarak görevimizi yapıyoruz. otomobildekiler elde defter bakıyor.'' demişsiniz
Sizler kimsiniz çok merak ettim doğrusu nasıl bir ekipsiniz tam yetkili görev yapıyorsunuz ki biz elde defter bakıyormuşuz? Bu kısmı açıklayın lütfen ki 200 den fazla yarışta yetkisiz görev aldığım için başıma dert gelmesin.
Cevaplarınızı ayrıntılı olarak bekliyorum...
Pist günleri her hafta sonu olsa vede seanslar araç sayısına bağlı olarak artsa süper olurdu :) Tabi Seans ücretlerinin, Günümüz Türkiye Koşullarına göre düzenlenerek motor spor sevdalılarına sunulsa, eminim "İstanbul Park" Çok neşeli günlere ev sahipliği yapacaktır. Saygılar.
net cevap vereyim
hesap verir gibi cevap vermeyeyim
önce sen kimsin ????????????????
wrc den başka uluslararası yarış yok otomobilde. Eğer alıp seni bir yerlere götürdülerse bilmem.
diğer trans anatolian falan onlar sadece Türkiyeden geçiyor.
wrc de teknik kontrol ekibinde tek Türk yoktu. Türk olan teknik kontrol sorumluları ise sadece izliyordu. kararı veren WRC sirkinin kendi adamları idi.
Parça ellemişsen o senin merakındandır. yoksa işin gereği değildir.
F1 yazmışsın .......
bu tür ben daha çok bilirim tartışmasında genelde karşı taraf en son NASA da da çalıştım diyerek son noktayı koyuyor. Hani iş buraya gelmesin
Teşekkür ederim
Diyalog kurmadan, sadece okuyarak bile tahammül edilebilir olmanın dışında kalıyorsun "mkerim"...
Kuyruk acınız ve içinizdeki haset ateşi çok rahatlıkla görülebiliyor inan....
Umarım seni forumdan atmadan buradaki güzel gelişmeleri görerek daha da içerlemeni sağlıyor olur moderatör arkadaşlarımız...
Herkese keyifli bir gün dileği ile...
Karabatak cikti. Nasil bir ruh halidir bu...
Yakinda İstanbul Park da ki organizasyonlar duyuruldugunda pistte mayinn varr diye gosteri yapmasını bekliyorum.
ilk yaşanacak kaza yada vb olaylarda kullanilmak uzere kına benden...