mkerim Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi tek tek anlatayım. Bazı arkadaşlar asabileşti.
önce hesap yapalım. 142 pilot yarışmış....
142 x 10.000€ = 1,420,000 € Türkçe meali = 8,520,000 tl. ortalama 32,000€ luk yarış seçeneği de var. ben ortalama aldım.
yarışçılara satılan tulum yada butik ise: 142 x 1,100 = 156,200€ Türkçesi: 940,000 tl
bunları kazanmak için yatırım gerekiyor.
20 clio, 20 megan 20 de gene orta sınıf otomobil. ortalama 60,000 den 3,600,000 tl eder sonra bunlar bir şekilde satılır. 1,500,000 ederler herhalde.
bunlar yapılan işlerin paralı tarafı. asabi olma sebebin para gidebilir.
142 sporcu dedikleri yatırımcılar. tosfed lisansı almışmıdırlar. bu yapılan yarışların herhangi biri tosfedin katılımcı yarışçı falan gibi bir yerinde görülmüşmü? tosfed sayfasında klio kap birincisi ilan edilmiş mi yoksa süt kupasına mı bakacağız.
142 kişi sonra herhangi bir ulusal veya uluslararası yarışta yarışmış mı ??
bu işlerde kaza genelde bir kere oluyor ve sonra yıllarca uğraşılıyor. kaza için bir güvence varmı ( şimdi kaza derken birinin aklına otomobilleri gelecek ama konu o değil ) .
oldu da yaralama oldu. kim kime hesap verecek. organizasyon yok. dolayısı ile kazaya karışanlar hesap verecek. yada birileri ömür boyu uğraşacak. Para hırsı ile daha önce de bu işler yapıldığından sonu kötü bitti. Körfez pistinde iki kişiden daha para almak uğruna önüne geleni piste bıraktıran birileri vardı.
YALAN konusuna gelince bilmem onu ama EKSİK var alınan katılım bedellerinin KDV lerini söylemeyi unutmuşum..
1,533,000 katılımdan 170,000 satılan butik malzemeden.. arabalardan da geri kazanılan kdv 550,000 tl. İYİ PARA
şimdi dediklerimin çıkmamasını dilemekteyim ama sen hiç bir önlem almadan gelene bileti kesip arabaya oturtursan bu işin sadece para için yapıldığını gösterir.
Şimdi Yalan söyledin ispat et derken basit hesapla 10 milyonun vergisi verildi mi ???? ben bu işin peşine düşmem. birileri ilgilenirse bilmem.
Motorsporları adına 142 kişiyi yarıştırdın ya. ben o yarışanların adını bilmediğim için hangisi ulusal yarışa falan girmiş onu bulamadığım için sen doğrusunu söyleyiver. yoksa tuzladaki şelale parktaki go kartçı senden daha faydalı.. eminim ki o binlerce kişiyi yarış ettirmiştir. hemde daha ucuza.
Ne hikmetse bu tür işleri yapanlar pek bi asabi oluyor. tuzladaki go kart pistinin bir sorumlusu vardı. yerleri bile süpürürdü sonra da basma diye peşinden koşardı. giren çıkan ondan sorulurdu. o zaman bu işler bu kadar pahalı değildi. ama gene para kazanılıyordu.
Yarış ederken sunroof açma tabiki istanbul parka özel. yarış ederken kapı camını açamıyorsun adam tavanı açmaktan bahsediyor. bende tam bunu diyordum. ağzına sağlık.
istanbulun içinde pist yarışı yapıldı... hemde iki defa... arşivlere bakarsanız göreceksiniz kalabalıktan seyretmeye yer bulamazdınız
gelelim tomsfed in tosfed olma aşamasına; durum öyle değil motosikletteki o zamandaki en yetkilinin kendini bilmezliğinden otomobil ile motosikletin ayrılmasına karar verildi.
Kararı da otomobil federasyonu verdi. yani motosiklet biz gidiyoruz demedi. siz gidin dediler.
bu arada konuyu anlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Anlamayıp sadece gözü para gidecek diyene de forumu okuyun anlayanlar amacın ne olduğunu yazmış bakın derim..
bu işlerde kazalar bir kere olur ve sonra ömür boyu uğraştırır. kazasız belasız olmasını dilerim.
Bana YALANCI diyen arkadaş tecrübeye saygı en önemlisi gözü karartıp para uğruna girilen işlerden hiç hayır gelmemiştir. Dediğim gibi kaza bir kere oluyor.