video sonunda sanki arkadan gelen bir araba clioya çarpıyor gibi gördüm. bir diğeri de kazadan kurtarayım derken az kalsın sağdaki bariyerlere çarpıyordu.
burda clio'ya 8'de 1 hata verdim. madem sol şeride geçtin hızını arttır be güzel kardeşim.
audi ise 8'de 7 hatalı. eğer clio en sağda değil de, en solda olsaydı ve bu hareketi yapsaydı kesinlikle hiç hatası yoktu.
Niyeti anlamak çok zor buradan.
Cliocu orta şeride kontrolsüz girdiği ve sonradan arkasındaki passatı gördüğü için gaza yüklenmiş olabilir. Yol açmak için. Yani tamamen suçsuz olabilir.
Tam tersi şekilde konudaki bazı yorum sahiplerinin atıp tuttuğu üzere , frene asılırım gaza asılırım sıkıştırırım patlatarım modunda da hareket ederek kasıtlı gazlamışta olabilir. Tabi bu kafa ile bastı ise tam gerizekalı olması lazım, mal dingil sen önce kendi canını malını koru trafikte , makası atan yavşak oğlu yavşak sktrs in gitsin ne cehenneme gidiyorsa. Öyle değil mi ama
Ilk halde 8-8 audi
Ikinci halde 4-4 audi clio olur bence. Ama ikinci hali ispat mümkün olmadığından audi bu kazada her türlü hatalı çıkacaktır.
ne olursa olsun en sağ şerit yavaş şerit orda gazlayarak gelende hata herturlu isterse iki clioda fren yapsın suç 8-1
audi deki şofor değilmiş ki ne yapıcağını duşunememiş passat soğukkanlı kalıp direk gazladı peşinden inş yakalamıştır
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Yazılıcak herşey yazılmış. Bende başka bir açıdan bakayım olaya madem olay olmuş bitmiş.
Audi 2 tane Reno arasından geçerken zaten öndeki aracında arka tamponuna dokunmuş gibi. Ayrıca madem bir salaklık yedin frene basmadım. Çok dar aslında var olmayan bir araya düşük hızda kafayı soktun. Ne *** yemeye yanındaki aracın üstüne kırıyorsun. Öndeki Symbolun yanından sıfır geç sıyrıl arkandaki adama pay var bari. Bu bildiğin tokatı atmış Clio'ya öyle gitmiş.
Passat'ın arka teker kamber almış gibi darbeden sonra. Çok fazla takip edebileceğini sanmıyorum Audi'yi.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Videoyu burdan izleyemedim ama internetteniki video var birisi kisa digeri uzun haberturkun sitesinde uzun video var olayin daha oncesinde basliyor izlemenizi tavsiye ederim.
İlk basta passat emniyetten gelip A5 in onune geciyor muhtemel arkadas bile olabilirler ikiside 06 plaka sonra A5 sag seride gecip passati gecmek icin hizlanmaya basliyor bu arada passatta hizlanip arayi kapatiyor, ara kapaninca A5 te hizlandigi icin yavaslamayip emniyetten clioyu gecip tekrar en sola gecmeye calisiyor bu arada clio da hizlanmaya basladigi icin ara kapaniyor A5 giremiyor.
A5 i suren sucsuz demiyorum ama bence onu ilk gaza getiren passat zaten uzun videoda ilk basta goruluyor passatin emniyetten A5 in onune gectigi. Kisaca benim yorumum A5 passatin gazina gelmis olan clio ya olmus tek sevindirici yani can kaybi olmamis olmasi Allah korusun daha kotude olabilirdi
Kurallara Aykırı İmza Boyutu.
En doğru tespit budur. Uzun videoda bariz belli zaten ikisi saçma sapan makas atarak geliyorlar. Olan Clio'ya olmuş, Allah'dan can kaybı olmamış.
Cliocu biraz daha kararli davransaymis en basinda bu kadar buyumezmis.bir sure normal seridinde gidiyor gibi sonra ortaya passat'in onune yatiriyor,passat sola kacinca bile gectigi seritten normal gitmiyor clio'cu.audi ci de geciyim diye zorlayinca olan olmus..
Uzun video da belli ikisi oynayarak geliyorlar evet.
1. Audici, emniyete makas atmamışsın eyvallah da o aradan geçemeyeceğini hissedince fren yapmalıydın o kadar erkekliğin alemi yok. Suçlusun.
Bare emniyete makas atsaydı diyen arkadaşlar emniyette duran araçlara vurup insanları öldüren tipleri hatırlasınlar. O da büyük risk.
2. En sağ şeritteki clio, önü boşken anlamsız fren yapan bi tip gibi geldi bana. Zaten normalden yavaş gitmesi bile sorun olur istanbul trafiğinde. Büyük ihtimal acemi ya da bayan falandır.
3. Patlayan clio, defansif sürüş diye birşey var ve işte onun eksikliğini yaşamış. Bilerek adamı sıkıştırdıysa ben yorum yapmıyorum gerekeni söylemişler zaten.
Olay için Audi ve Clio'ya ortak yorumum :
Trafik de sadece kendi aracınıza hakim olmanız yetmez diğer araçların hareketlerini de tahmin edip ona göre tepkiler verebilmeniz gerek.
✵ Belong to beyond of your horizon. ✵
Bence videonun en başındaki gri a4 te suçlu o da makas atmaya teşvik ediyor. Belkide a5 ona tutuluyor.
Allah kaza bela kimseye vermesin ama kaza anında hiç bir dediğinizi düşünemiyor insan ayağı frene dahi gitmiyor.
audi kesin suclu .. clio ya suc bulmuyorum ama muhtemelen olaydan sonra demiştir içinden kendi kendine gaza basmasaydım da arayı kapamasaydım diye... şahsen ben sürekli sağ aynayı da kontrol ederim baktım boyle gelen eden biri var mümkünse rahat gecsin vs diye ayağımı da cekerim gazdan..
Allah korumuş gene de arkadan tır vs gelmiyordu...
7 8 sene once benzer kazayı tem de yaşadım makas olayı yoktu ama boyle bir yolda 4 5 kere döndük.. arkadan tır falan gelse herhalde burda yoktum...
1.si kameraya çeken araç neden arkayı çekiyor ? (kamera genelde önü çeker benim bildiğim ?)
2.si kaza olduğunu bariz şekilde seslerinden fark ettikleri belli oluyor hiç bir şekilde yavaşlamıyor
muhtemelen yapılan şey passat ve audi makas atarken buda kameraya çekiyorduğu olan trafikteki clioluya oldu. oda hiç frene basmadı ters döndü tekrar orta şeride atlayıp başka bir şoförü bariyerlere çarpmasına neden oluyordu.
kamera görüntüleri varken daha net karar veremedik forumca, olmayaydı polis nasıl karar verecekti acaba??
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
hatalı bi davranış ama o clioda dikkat ederseniz nerde gittiği belli değil iki şeridi ortalamış gidiyo bence kaşınmış
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)