User Tag List

Sayfa 23/27 İlkİlk ... 132122232425 ... SonSon
508 sonuçtan 419 ile 437 arası

Konu: SS 306GTI-6 Motor ve ECU Projesi

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben hep dedigim gibi konuya yazdim hala bilgisizce konusuluyo aciklamada yaptim ama b.. Atma en kolay is haline geldi ulkemizde.Turbulans deniyor bana biri aciklasin o zaman nerden nasil gerceklesiyor yukarda onceki postumda vakum sirasindaki akiskanlardan bahsettim kimse ustune bir sey soliyemedi bari b.. atarken sizde bilgili aciklamalar yapinda forum amacina ulassin bilgi aktarimi olsun o kadar bobinni akil edip atesleme guclendirmeye gidipte oem buji ile devam edip sonrada surdandi burdandi demek asiri sacma.Kimseye isini ogretecek degilim ancak map loglarda bulunan dalgalanma benim gorusum atesleme gomleklerin hatasi icin gidip yaninda incelenmeli resimle kacinilan ayrintilar olabilr.Kapak konusuna gelicek olursak bu kapak portlamadan sonra emme gaz kelebegi baglanarak flow benche teste girdi ve ciddi ugrasilmis bir kapaktir her kapakla ugrastigimiz gibi ben sizun yerinizde olsam bazi yerlere b. atarken gecmisteki yapilmis isleride goz onunde bulundururum.teknik kisma gelicek olursak portaki knife center alabildigine yamuk duzensiz roof ve floor alabildigine dalgali olsa dahil sen o turbulansi full gazda maptan okuyamassin karsi fikru olan varsa tartismaya hazirim ben aciklamami yaptim dahada yaparim her zaman dedigim gibi ben isin bilgi paylasma kismindayim yukari o kadar yazdik alinti yapan olmadi bana o guclu ateslendirme yapipta oem buji kulanan arkadas aciklama yapsin kim oldugunu bilmiyorum artik kimse bu konundada bilgisi vardir..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahme ustaya ulaşıyım o rektefiye hakkında, gömlekler hakkında daha ayrıntılı bilgi verir ben malesef o kadar bilgiye sahip değilim bilmiyorum yani.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ateşten gömlek misali olmuş bu
    Kapak kapatılsada gömlek ufaktan çizik duruyor sanki
    Ne yapılcak tekrar gömlek mi çakılcak ?
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

ahm_52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kemal eline saglık o gömlekteki çizik supapın parçasın pistona çarptıgı yer motoru toplarken rektefiyecimi çagıracam ölçülerine bakacaz iz olan yeri üzerinde haletmeye çalışacagız olmassa motor tekrar inecek daha 1000 km oldu motor toplanalı piston üzerindeki kurum normal olamazmı kemal bey
    AHM Performance

EcuFast
    Piston Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o gomlekler ıle kullanılabılecegını soyleyen varmı
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence rektefiye hatası var olayda.. kimseye suç atmak gibi olmasın da..

gömlek çizikleri de alicanın rodajda tam sentetik yağ kullanımından dolayıymış, o yüzden sildim soran olursa..
    tam sentetik yağ kullanmadık yarı sentetik kullandık yağı.

mineral kullanmadım cünkü itecekleri bozduğundan iteceğin tane fiyatıda belli kanka

ben ne ahmet ustanın ne kaan ustanın işine laf ettirmem kimse kusura bakmasın, adamların yaptığı iş belli, kemal kaan abiyi arayıp hala ahmet usta kapağı ellemiş eminim diyorsun ben sana yok öyle bişey diyorum ben tanırım diyorsun sanki adamla her saniye birliktesin.

kpa değerini de aynı şekilde demişsin full oynuyor, yavuz sen ben yavuzun abisi ayardansonra senin garajda demedik mi kardeşim hatta ayar sırasındayken bile kpa oynuyo niye böyle falan belli bi devirden sonra sabitleniyor oynamıyor diye hatta yavuz söyledi. hatta 4500 devirden sonra sabitleniyor filan diye

benim samimiyetimi bilirdsin ppr motorsport'ta kaan abinin yanında benden daha fazla duran adam, yaptığı işlere benden fazla şahit olan adam yok, onun el işçiliğini herkesten iyi bilirim adamın tarzını yapış şeklini biliyorum.

ayrıca kapağıma dokundurtmam ortalık ******su değil o kapak, araba da öyle değil ama sen o hale getirdin yazma diyorum ona buna sorma diyorum hala bi arayışın içindesin, sana olma diyorum, elalemi arıycana arabanın ustasını ara şu şöyle yapıldı mı bu böyle yapıldı mı diye sana kimse bişey demiyor.

ben senin yüzünede dedim ben ayardan oldugunu düşünüyorum sonra baska ihtimaller cıktı o zamanda kemal ben bunları bilmiyordum bunlardanda olabilirmiş dedim misal ateşleme.

bi daha bana sormadan da fotoğraf filan koyma kardeşim, sana 100kere söyledim o veya bu değil, sorun neyse bulunsun çözülsün biz bunla uğraşallım kendini savunma burda kimsede savunmasın seni, çocuk değilsin, biliyosun bu tarz eylere kızdığımı daha öncede tamam kanka dedin hala aynısını yapıyosun.

fotoğraftan bakmayla olmuyor malesef bu işler.

anasını satıyım widebandın bende, ayara gitcem dedin dün beni aradın gidemedim tekrar, gidicem kanka getirirsin dedin tamam dedim, sorunu senin üstüne yıkıp widebandine el koymuşum gibi sağda solda konusmalar yapıyosun. beni tanıyamadıysan bu zamana kadar daha muhattap olmayalım, işimi filanda yapma. açıkcası bundan dolayıda cok kızgınım sana dün öyle bugün böyle konusmalar oldugunu öğreniyorum ayıp kardeşim ok özgüne söylediklerinide ayrıca söyliycem sana yüz yüze seni zorlamışım etmişim filan aptal mıyım ben arabaya zarar gelcekse seni zorluyım, techten bekliyorlar yok rollinge cıkmam lazım filan. adam artık telefonu 306 için mi arıyorsun diye açıyormuş çevremde ki insanlara. aşırı saçmalamışsın kemal resmen arkadmdan iş çevirmek oğlum bu bana özgünle konustum dediğinde anlattıklarına bak, ona söylediklerine bak

dahada burdan yazma ara beni bişey diceksen, sanki 2 günlük tanışıyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı __FrK__ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o gomlekler ıle kullanılabılecegını soyleyen varmı
    gömlekler ölçülecek supapın parçası pistona çarpınca iz yapmış sadece çizik yok olmassa tekrar motor açılır sıkıntı yok alicanı severim bu iş olacak daha önceden beni dinleseydi şimdi gazlıyodu gerçi alicanda özgüne götürecekti ama arkadaşı kemal arabayı özgüne bırakmam ben yapacam deyince alicanda kıramadı arkadaşına götürdü arkadaşı alicanı kırdı herşeyin hayırlısı allah beterinden korusun
    AHM Performance

EcuFast
    Piston Garage

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahm_52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gömlekler ölçülecek supapın parçası pistona çarpınca iz yapmış sadece çizik yok olmassa tekrar motor açılır sıkıntı yok alicanı severim bu iş olacak daha önceden beni dinleseydi şimdi gazlıyodu herşeyin hayırlısı allah beterinden korusun
    İnsanın içini ferahlatıyorsun Ahm laa
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Vlkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gömlekler ölçülecek supapın parçası pistona çarpınca iz yapmış sadece çizik yok olmassa tekrar motor açılır sıkıntı yok alicanı severim bu iş olacak daha önceden beni dinleseydi şimdi gazlıyodu herşeyin hayırlısı allah beterinden korusun
    4'de sarıyor

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun olur böyle şeyler tecrübe herşey.. motordur 2 günde toplanır edilir..
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gömlekler ölçülecek supapın parçası pistona çarpınca iz yapmış sadece çizik yok olmassa tekrar motor açılır sıkıntı yok alicanı severim bu iş olacak daha önceden beni dinleseydi şimdi gazlıyodu gerçi alicanda özgüne götürecekti ama arkadaşı kemal arabayı özgüne bırakmam ben yapacam deyince alicanda kıramadı arkadaşına götürdü arkadaşı alicanı kırdı herşeyin hayırlısı allah beterinden korusun
    amin kardeşim amin allah yardımcınız olsun işiniz gücünüz rast gelsin gömleklerle ilgili sıkıntınız olursa ulaşırsınız bana cepten, hayırlı işler
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya içinizi ferah tutun herşey hal olur yeterki cana gelmesin kalpler kırılmasın

Ahm ye de tebrikler adam her türlü işinin arkasında ve araç sahibine her konuda yardımcı başkası olsa ben yaptım sibop kırması beni bağlamaz deyip cıkardı

Kaan nın dediği gibi ateşlemeyi güclendirip hangi akla hizmet oem buji kullanıldıki bende onu merak ettim

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bi soru sormak ve yorum eklemek istiyorum

Piston ve motorun içindeki izler kurum değil, yanmış yağ lekeleri, bunun sebebi buji patlamadan veya subaplar kırılmadan önce olmuş olmalı.. Bu olay nasıl olmuş olabilir :S ???

Birde aklıma gelen başka bi teori de, emme subaplarından 1 tanesi bile kaçırma yapsa her patlamada manifoldda anlık basınç değişimi oluşur ve üst devirlerde çok hızlandığı için sensör o kadar anlık basınç değişimini göstermez.. Aslına bakarsanız karşılaşılan duruma tam olarak uyan bi senaryo
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bi soru sormak ve yorum eklemek istiyorum

Piston ve motorun içindeki izler kurum değil, yanmış yağ lekeleri, bunun sebebi buji patlamadan veya subaplar kırılmadan önce olmuş olmalı.. Bu olay nasıl olmuş olabilir :S ???

Birde aklıma gelen başka bi teori de, emme subaplarından 1 tanesi bile kaçırma yapsa her patlamada manifoldda anlık basınç değişimi oluşur ve üst devirlerde çok hızlandığı için sensör o kadar anlık basınç değişimini göstermez.. Aslına bakarsanız karşılaşılan duruma tam olarak uyan bi senaryo
    aracın motoru toplanalı 1000 km oldu ve yag eksiltme olmadı ee bırakta seklmanlar bi otursun yerine bi kurum baglasın yagı degiştigimzde yag bile kirlenmemişti ben sorunu çözdüm en kısa zamanda halledecez işallah
    AHM Performance

EcuFast
    Piston Garage

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alican sinir yapma kanka kemalde demekki işi düzeltmenin peşinde aradığı insanlar boş insanlar değil belliki.çocuğun amacı kendi hatasımı mekanik hatamı usta hastasımı artık herneyse bunu halletmek ve çözüm yoluna ulaşmaktı.
    kemal gömleklere hiç bakmamıştı bende öyle bir bakarken farkettim gömlekteki çiziği. tırnağım takılıyordu çiziğe. yazık olmuş olm çocuğa biton masraf çıkmış gömlekte çizilmiş dedim hatta kendi şahit. ne bedevi şansı varmış dedim. pistonların tepesinde detanasyon izi yok fakat pistonun tam köşesindeki o ince eziklik detanasyondan da olabilir parçanın çiziği olacağını sanmıyorum ama tabiki ustalar bakınca daha iyi anlayacaklardır bizimki sadece varsayımlardan ibare. kemalin burda resim koyarken art niyetten yapmadığını sende benim kadar iyi biliyorsun.çocuk sorun neyse onu çözmenin peşinde hepimizin başına geliyor ayara çıkıyoruz olmadık sebepten araba kırılıyor söküp net karar verene kadar kimseyi suçlamak olmuyor. ne ahmet ustanın ne kemalin nede rektefiyeci yada kaanın günahını almak yanlış olur. yeterki sorun çözülsün araba yürüsün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah utandırmasın. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Kazasız belasız sürüşler

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gömlekler motor toplanırken mi çakıldı. Yoksa önceden mi çakılmış önceki sahibinde felan ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mustafa biliyorum kemali ama iyi niyet gösteriyim derken naptığını bilmiyor. bende biliyorum sorduğu adamların boş olmadıgını ama kim uzaktan yardım edebilir bakmadan görmeden

şuayb abi motoru ilk kez biz actık,kapağı ilk kez biz söktük.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)