User Tag List

Sayfa 21/27 İlkİlk ... 111920212223 ... SonSon
508 sonuçtan 381 ile 399 arası

Konu: SS 306GTI-6 Motor ve ECU Projesi

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickboxer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle internal mapin dogru calisip calismadigini bakilmali sonra dogru yerden vacum alinip alinmadigina bakilmali bence kaan kapagi emmeyi flow benche sokup duman testinden sonra veriyor benm kapagi ve bir kac kapagi gostermek icin beraber yaptik olsa orda belli olurdu...
    Merak ettigim ayar yapilirken knock box tarzi bi kulaklikla dinleniyormuydu dalgalanmalarda aracin gidisinde tuhaflik varmiydi. Sonucta mapa yansiyan farkliik harita da esit tutulsa bile aracin gidisinde farkilik olur.Yanlis anlasilmasin yasanilanin tekrar yasanmamasi icin fikir olsun diye
    yaziyorum.

Pistonda iz ve sekman yataklarinda birsey varmi bu arada
    orjinal map sensörünün olduğu yere aparat yapıp hortum taktım, KAAN ABİNİN YAPTIĞI İŞÇİLİKTEN KAYNAKLANAN kapak, emme ve gaz kelebeğiyle alakalı sorun olucağını düşünmüyorum, avans kulaklığını ve knock modülü bağlamamıştım çünkü avansı yükseltmeyecektim o gece, ztn avans 24 derecedeydi,

Alıntı Murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herşeyi teknikerde aramamak lazım. kim bilir belkide buji çatlaktı? biliyorsun porselen kısım çok hassas. düşse bile çatlayabilir. bujinin resmi varmı?
    aynen olabilir

Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bujinin kendisi de kemaldeydi o gün bıraktım onda abi yani ne ararsan kemalde.

kemalede söyledim bu iş kapağı topladığımız zaman çıkıcak ortaya bence, buji bile olabilir dediğin gibi abi, ama kemal yukarda ki gibi en olmıycak ihtimali söyleyip duruyor o yüzden o kadar sabitleniyoruz tek bi noktaya bi bitiriyim de kapağı toplayıp kapatıyım ecufaste gitsin araç dyno üzerinde görülür artık
    rektifiye hatası olabileceğini düşünüyorum ama anladığım iş değil,

Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dip gazdada yasiyorsunuz dalgalanma dogrumu? Cok zor bir ihtimal: dip gazdaki siddetli vakum esnasinda olusabilecek turbulansi siz map ten hissedeceginiz kadar buyuk turbulans olmasi icin single port olsa belki bunun yaninda portu gereginden cok fazla buyutmek tabiki turbulansayol acar arac sahibi alicanda soluyor deger gittikce artiyor diye demekki dip gazda dalgalanma yok ben atesleme kacirma ihtimalinide dusundum anlik afr de kirilicagini sanmiyorum ..keske en bastan bu olayi bir ozgune danissaydiniz tecrubeyle sabit size yardimci olurdu.
    özgün abiye değilde Project01 Sami abiye danışmıştım keşke onn dediğini yapsaydım diyorumda, Alican diye yapmadım ,

o gecenin mapi, log dosyaları bütün bujilerin fotoğraflarını Oz dahil gerekli kişilere yolladım, gelicek yorumları burada paylaşırım

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bujiler sanirim oem ateslemegi guclendirdiniz ama oem bujilerle o sikistirmada devam ettiniz bujilerde yanlis secim olmus bence 7 soguklukta iridium buji tercih edebilirdiniz log hakkinda bence en ii ozgun yorum yapar..benim yorumum map olarak dalgalaa gozleniyor evet ama dedigim gibi vakum esnasinda high thorttle'da bu dalgalaa real olamaz..kapak haddinden fazla bozuk olsa bile ama ecu tune isi beni asiyor hafta sonu toplaniyormus sanirim arac ozgun baktigi zaman gordugunu buraya yazicaktir..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bujiler oem buji idi.

rektefiye hatası olamaz kemal crm'nin rektefiyecisi ve yapılan arabalar ortada oğlum işi bilmeyen adam değiller ki.

dediğim gibi ne özgünü ara ne adanayı ne baska bi yeri kanka aracı toplasın ahmet usta, birlikte gidersiniz ecufast'e, orda mevzu çıkar zaten. devlet meselesi haline getirmeye gerek yok kızıyorum da bu duruma biliyosun. olan oldu, çözüme bakılcak işte, bana göre ya ayar ya ateşleme bujinin patlamasının sebebi, türbülans mevzusuna kafam basmıyor ama.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bujiler oem buji idi.

rektefiye hatası olamaz kemal crm'nin rektefiyecisi ve yapılan arabalar ortada oğlum işi bilmeyen adam değiller ki.

dediğim gibi ne özgünü ara ne adanayı ne baska bi yeri kanka aracı toplasın ahmet usta, birlikte gidersiniz ecufast'e, orda mevzu çıkar zaten. devlet meselesi haline getirmeye gerek yok kızıyorum da bu duruma biliyosun. olan oldu, çözüme bakılcak işte, bana göre ya ayar ya ateşleme bujinin patlamasının sebebi, türbülans mevzusuna kafam basmıyor ama.
    aynen öyle kankacım ben sorulara cevap vermeye çalıştım,

yarın ola hayır ola

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncellikle geçmiş olsun kardeşim hiç kafana takma herşey çözülür...

neden herşeyde kaan yaptığı işçilik taşlanır anlamadım bunu dönüdü dolaştı kaan yaptığı işçiliğemi laf bulunudu anlamış değilim...

kardeşim şu araçı adam akıllı kişi yapsın kaç aydır uğraşıyosun emeklerine yazık etme sana en başındada demiştim 306 diğer araçlara benzemen hata kabul etmez diye umarım beni daha iyi anlamışsındır şimdi

ahm_52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncellikle geçmiş olsun kardeşim hiç kafana takma herşey çözülür...

neden herşeyde kaan yaptığı işçilik taşlanır anlamadım bunu dönüdü dolaştı kaan yaptığı işçiliğemi laf bulunudu anlamış değilim...

kardeşim şu araçı adam akıllı kişi yapsın kaç aydır uğraşıyosun emeklerine yazık etme sana en başındada demiştim 306 diğer araçlara benzemen hata kabul etmez diye umarım beni daha iyi anlamışsındır şimdi
    aracı yapan kişi benim kapagı kaan yaptı mekanik olarak allaha şükür bi sıkıntımız olmadı kapakla ilgilide bi sıkıntımız olmadı adam akıllı kişiler derken neyi kastediyosun onu anlamadım şu an araçda bi sıkıntı var onu çözmeye çalışıyoruz

kaç ay ugraşmadık motoru sökmek 1 gün desen 1gündede toplanır piston beklendi kapak beklendi saten konuya alican maddiyattan da uzadı bu iş diye belirtti okadar emeek verdik alicana da üzülüyorum neyse az kaldı olacak işallah
    AHM Performance

EcuFast
    Piston Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahm_52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı yapan kişi benim kapagı kaan yaptı mekanik olarak allaha şükür bi sıkıntımız olmadı kapakla ilgilide bi sıkıntımız olmadı adam akıllı kişiler derken neyi kastediyosun onu anlamadım şu an araçda bi sıkıntı var onu çözmeye çalışıyoruz

kaç ay ugraşmadık motoru sökmek 1 gün desen 1gündede toplanır piston beklendi kapak beklendi saten konuya alican maddiyattan da uzadı bu iş diye belirtti okadar emeek verdik alicana da üzülüyorum neyse az kaldı olacak işallah
    mekanik olarak hiç bi sıkıntı yok lafım sana değil üstünüde hiçç alınma

başkası taşlayanlara sinir oluyo insan hiç kendi hatalarını görmeyip laf diyelenler

benim görüşüm açık ve net ms beyin denilen şey boş benim gözümde önceden biraz ılımlı bakıyodum ama şimdi bedava verseler takmam kimse yalnış anlamasın benim kızmasında ....

ahm_52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mekanik olarak hiç bi sıkıntı yok lafım sana değil üstünüde hiçç alınma

başkası taşlayanlara sinir oluyo insan hiç kendi hatalarını görmeyip laf diyelenler

benim görüşüm açık ve net ms beyin denilen şey boş benim gözümde önceden biraz ılımlı bakıyodum ama şimdi bedava verseler takmam kimse yalnış anlamasın benim kızmasında ....
    anladım saten üstümede alınmadım bu arada rektefiyeden şüphelenenler yok be ondan degil supapın resmini eklerim yarın
    AHM Performance

EcuFast
    Piston Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @melih

abi teşekkür ederim , sıkıntı neymiş bulunsun ondan sonra zaten yazıcam buraya, detaylar haftasonu cıkar Allah'ın izniyle.

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncellikle geçmiþ olsun kardeþim hiç kafana takma herþey çözülür...

neden herþeyde kaan yaptýðý iþçilik taþlanýr anlamadým bunu dönüdü dolaþtý kaan yaptýðý iþçiliðemi laf bulunudu anlamýþ deðilim...

kardeþim þu araçý adam akýllý kiþi yapsýn kaç aydýr uðraþýyosun emeklerine yazýk etme sana en baþýndada demiþtim 306 diðer araçlara benzemen hata kabul etmez diye umarým beni daha iyi anlamýþsýndýr þimdi
    Yok melih'cim sorun degil tasliyanlar tabiki olucaktir dogal..Ben isin teknik kismiyla ilgileniyorum.malesef dip gazda map dalgalanmasi cok ama cok ender gorulecek durumlardir hele yukaradaki tablo cok cok enterasan ben arabanin atliya atliya gittigi ve sonunda atesleme kacirdigini dusunuyorum buji'oem tercih edilmis o sikistirmaya ote yandanda port'ta bulunan turbulansi en cok yasanicak bolge short turn radius kismidir flow en cok burda bozulur ss 306 gti kapaginda bulunan bu bolge mukemmeldir.o yuzdende turbulans soz konusu olamaz bu benim gorusum ve kesindir.Yine ote yandan bu bolge kotu olsa dahil hatta cok kotu olsa bile full thorttle acik olan aracta valf acildiginda throat'ta ki yuksek siddetli vakum'dan dolayi alt devirledeki gorunen turbulans ust devirlerderde gorulmez ama realde bu bolgelerde kotu tasarim kapaklar'da ve kotu portlanmis kapaklarda dahil vakum esnasinda dalgalanma mapte olmaz..mekanik olarakta bir sikinti oldugunu bende dusunmuyorum..ince eleyip dokunulmus bir araba
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

team_k20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun tamamen ateşlemede
    鉄の男 (ironman)

[SIGPIC][/SIGPIC]

私は車を買いたいとミラーで迷子に

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok melih'cim sorun degil tasliyanlar tabiki olucaktir dogal..Ben isin teknik kismiyla ilgileniyorum.malesef dip gazda map dalgalanmasi cok ama cok ender gorulecek durumlardir hele yukaradaki tablo cok cok enterasan ben arabanin atliya atliya gittigi ve sonunda atesleme kacirdigini dusunuyorum buji'oem tercih edilmis o sikistirmaya ote yandanda port'ta bulunan turbulansi en cok yasanicak bolge short turn radius kismidir flow en cok burda bozulur buda ss 306 gti kapaginda bulunan bu bolge mukemmeldir.o yuzdende turbulans soz konusu olamaz bu benim gorusum ve kesindir.Yine ote yandan bu bolge kotu olsa dahil hatta cok kotu olsa bile full thorttle acik olan aracta valf acildiginda throat'ta ki yuksek siddetli vakum'dan dolayi alt devirledeki gorunen turbulans ust devirlerderde gorulmez ama realde bu bolgelerde kotu tasarim kapaklar'da ve kotu portlanmis kapaklarda dahil vakum esnasinda dalgalanma mapte olmaz..mekanik olarakta bir sikinti oldugunu bende dusunmuyorum..ince eleyip dokunulmus bir araba

kanka ne sende ne motoru toplan ustada nede rektifiyecide sorun olduğunu düşünmüyorum

aklıma gelen
    1 ateşleme
    2 oem buji ısıya dayanamadığı için gitti resimlere bakarsa kafası erimiş gibi
    3 beyinle alakalı ( çünkü önceden beyin bağlanırken bobinlerle ilgili sıkıntı olduğunu duymuştum yalnış duymadıysam)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyinle alakalı değil abi ya, bobin patlamıştı halledildi o bişey değildi.

oem bujiyi değiştirip iridium buji alıcam ateşleme de artık nasıl olucak bilmiyorum hata nerde var neyi düzeltilcek filan

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Timing ayarı yapıldımı. Yoksa orjinal sentesinde mi bırakıldı ara. Vakum dengesizliğini senteden dolayı yapabilir. Bu arada buji olayına gelince Kırmızı kafa Audi bobini ile oem buji kullandı iseniz bir sorun olmuş olabilir ama zaten strese maruz kalan buji birde wideband'ı beyine girmediğiniz ve tam gazda 17 afr görmenize rağmen gazlamayı sürdüğünüz için katmerli olup bujiyi patlamışsınızdır.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba orjinal sentesinde abi timing verilmedi. audi 1.8t'lerin huco marka 3 pinli bobinlerini kullandık. buji oem buji idi.
    dediğim gibi iridium bujiye geçme kararı aldım fakat ateşlemede baska nerde sıkıntı olabilir eğer varsa onu bulmamız lazım.

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun çok can sıkıcı bi durum inş en kısa zamanda çözersiniz.

team_k20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba orjinal sentesinde abi timing verilmedi. audi 1.8t'lerin huco marka 3 pinli bobinlerini kullandık. buji oem buji idi.
    dediğim gibi iridium bujiye geçme kararı aldım fakat ateşlemede baska nerde sıkıntı olabilir eğer varsa onu bulmamız lazım.
    iridyumada geçsen farketmez bobinlerde senin problemin
    鉄の男 (ironman)

[SIGPIC][/SIGPIC]

私は車を買いたいとミラーで迷子に

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı team_k20 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iridyumada geçsen farketmez bobinlerde senin problemin
    biraz daha açarmısın?
    MagicPerformance
    MegaSquirt Engine Management Systems Technician

Ne kingler gördük güle güle öldük...

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun Kardesım umarım problemlerı halledersın..

Beyın Ms di sanırım ?
    Ayarları ve baglantıyı kım yapmıstı ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)