Arabanın kozmetik ihtiyaçlarına biraz odaklandım yıl başı itibari ile. Hatırlayan vardır, geçen yıl başı farları söküp, içini açıp, kloroform ile temizlemiştim. Hatta far içini füme rengine de boyaıştım. Doğrusu ilk anda tatmin etmişti ama, sonradan özellikle farın iç tarafındaki işçilik hatalarım çok gözüme batmaya başlamıştı. Bir de artık farın çoğu yerinde kılcal çatlaklar vardı. Sonuçta 2010'dan beri bu farlar aracın üstünde, geliyordu gelmekte olan.
Ben tabi yine iyimserliğimi üstümden atmayıp, söker temizlerim kafası ile polisaj makinesi bile aldım Aralık ayı içinde. Yıl başı günü tamponu söküp, farları ısı tabancası ile açma işine başladım. Ancak her iki farda da, geçen seneki açma işleminden kalan küçük çatlaklar iyicene yürüdü ve farlar kullanılamaz hale geldi. Durum böyle olunca, pazartesi günü soluğu 3. sanayide alıp, bildiğim Alfa Parçacılarını dolaştım. Depo marka farları tanesi 1900TL'den buldu ve siparişi geçtim, ertesi gün farlar teslim edildi. Malesef piyasada içi kendinden füme far bulamadık, yeni farı almışken de açıp hiç etmeyelim diye, o topa girmedim.
eski ve yeni far yan yana koyunca, eskinin "sal beni artık" çığlıklarını net duyuyorsunuz.
Sadece far değil, vernikleri atan yoncalar, artık boyası akan jant göbeklerini de orijinali şeklinde sıfır olarak tedarik ettim.
Dün mahallede, kapı önü modifiyeciliği şeklinde tamponu tekrar indirip, farları montajladım. İlk anda farlar çalışıyor mu diye kontrol ederken:
Bilen bilir, MiTo'nun ön tamponu tam olarak yerine oturtmak biraz dertlidir. Saatlerce uğraşıp, eskisinden daha güzel şekilde tamponu oturttum, kenarlarda yine orijinal bıraket yerine biraz Dyson kullandım. Sonrasında da sanayide far ayarı yaptırdım.
Bu sabah işe gelirken biraz geç kaldım, o sebeple hava biraz aydınlıktı, gece performansını net deneyimleyemedim yani. Ama dün akşam mahallede olduğu yerde farları yakınca yeri göğü aydınlatıyordu.
Bu sabah iş yerinde araba yıkandıktan sonra bir fotosunu çektim. Telefonum sağolsun, muhteşem bir foto olmadı ama yeni temiz farlar arabayı gerçekten gençleştirdi. Füme renk olmamasına rağmen içime baya sindi.
https://i.hizliresim.com/itdg1x4.jpg
Kozmetik olarak sırada, tampon, ayna kapağı ve marşpiyerdeki siyah detayların temizlik boyası ve ek olarak kaputun boyanması ve pasta cila işlemi var sırada. Özellikle kaputta çok çılgın vernik atığı var, beyaz olduğundan direkt göze çarpmasa da, rahatsız ediyor beni.
Ek olarak sanayiye gitmişken bir set buji (seti 940TL olmuş), Valeo marka ön disk aldım, kenarıya koydum. Daha önce Limit Parts'a sipariş verip de 4 ayda gelmeyen EBC Bluestuff balataları da kendilerine tekrar sordum, stoğunuzda ise alayım dedim. Stokta dediler, dün ödemesini yaptım, bugün teslim alacağım. İzmir pistimiz kapandı ama baharda illa bir İstanbu Park yaparız. O sebeple şimdiden tedariğimi yapayım istedim.