Selamlar, Clio rs aracıma veda ettikten sonra hiç tarzım olmayan bu arabayla yola devam ediyorum
Sanayiye gitmekten bıkmış usanmıştım, yeni model bir araç almak istiyordum. Cupra, cooper s yada megane coupe tarzı bir araç alırım diye düşünürken kendimi bu 3 silindirli canavarın koltuğunda buldum![]()
Plaka yine maalesef 3 haneli geldi, ben de lakabını Begüm koydum.
Zaten trafikte bayan aracı diye sıkıştırmaya kalkan çok oluyor, camı indirince pardon falan diyor hanzolar
Otomatik olması cezbetti, yakıt tüketimi de yüz güldürüyor. Yaklaşık 5-6 aydır şehiriçinde 6.2 litre üstünü göremedim. Şehir dışı 110 km hızda 5.5 litre tüketiyor.
Şekli şemali göreceli tabii ki ancak ısındım diyebilirim. Genellikle bayanlar tercih ediyor.
CVT şanzuman tuhaf geldi başta ama alıştım, araba sürekli aynı devirde gidiyor gibi hissettiriyor.
3 silindirin çalışması biraz titreşimli ancak motor sesi çok güzel. Düz boru ve egzoz olsa küçük bir 350z olabilir
Tekna paket olduğu için sınıfına göre dolu sayılır, dijital klima, esp, hız sabitleme ve limitör ve sanırım 6 hava yastığı mevcut.
Fren ve yalıtım olarak zayıf, klasik japon araçları gibi.
Bir kaç şey yapmak istiyorum ancak bu araç üretilmiş neredeyse hiç birşey yok. Spor yay bile sadece İngiltere ve ABD'de mevcut. KEsme biçme pres vs yapmak istemiyorum. Belki custom coilover uygulanabilir.
Enkei Rpf1 jant düşünüyorum, maalesef replika olacak o da. Fiyatları ocak söndürür
Şuanlık durum böyle, herkese iyi sürüşler dilerim![]()