23.09.2021 günceli olsun. Bu araba işinde kendimi bi frenliyemiyorum arkadaş, normalde hedefim klima radyatörünü araç üzerinde temizleyip yeni radyatörü takmaktı.
Akşam bi sökmeye başladım en son direksiyon pompasının hidrolik deposu elimde garajın içinde avare avare dolaşıyordum.
Dedim söktün bu kadar, bari şu klima borularını da sök. Hadi onu söktün e bak direksiyon atf si akmış her yere yağ içinde onu da sök.
Mevcut durumda şuan araç üzerinde soğutma namına bir şey kalmadı.
Önce el freni körüğü- vites körüğü ve topuzu geldi onları monte ettim.
Sonra termostatı söktüm fena durumda değil ama yeni yenidir, eskisi dursun kenarda derece kontrol ettim 92 ikisi de.
Plakalıklarım geldi, söve söve plakayı söktüm. Adam köşeden vida atmış ya, çıldırmamak elde değil.
Fan vs tarafına gelen soketler, enteresan şekilde sadece fan soketi ekli, diğerleri orj. Ama yıllara meydan okuyamamış ve spiral hortumları eprimiş, onları yarın alıp düzelteceğim.
Ön far kısmından bir hasar almış onarmışlar ama boya yapılmadığı için pas olmuş bir bölge var, orayı spot boya yapacağım.
aha şu mereti sökmek için ne uğraştım ya, klima boruları egr, egz muhafazası direksiyon pompa hidrolik hortumu vs vs.
delik yırtık yok gibi duruyor ama oldukça pis, temizledim. Kurusun sonra olmadı bi gidip hava tutar kontrol ederim.
Fan'ı sökmekle kalmadım bir de parçaladım temizledim topladım.
Temizzzzzzzzzzz...
O kadar sökünce ön taraftaki soketleri de aldım dışarı. Hepsini kontrol edip, gerekli ise revize edip toplayacağım.
Evet ön tarafta bir şey kalmadı, umarım ben bunu geri toplayabilirim![]()
Şimdilik bu kadar. Klima borularını çekmemişim yoğunluktan, onların da öncesi sonrası halini çekeceğim. Motor havuz içi ayrıca temizlenecek vs vs.
sanırım 2-3 hafta daha garajda kalacağız.
Ha bir de klima borularına sargı aldım onlar gelsin o işimiz var.
Boruları test ettirebilecğeim bir yer var mı ? Ya da test etmenin özel bir yöntemi var mı ?
Hazır sökmüşken klima kompresörünü de söksem mi? Bunu dışarıda çalışır çalışmaz diye anlarlar mı ?