Araba zaten Toyota Aygo ile aynı olduğundan ortak parça kullanarak maliyeti düşürmek için topuzu toyota dan almış olabilirler.
Yani corolla olma ihtimali var ama c1 in de orj fabrika çıkışı üzerinde gelen topuz budur.
Yaptığım işler genel olarak emek yoğun işler, zira arabaya aldığım en pahalı parça şuan vites topuzu, 140 TL![]()
C1 in güzel yanı, müdahaleye müsait bir araç.
Lego gibi sökmesi ve takması basit. Mesela c5 e turbo basınç göstergesi aldım ama takamadım.
Arabanın motor bölümü ile iç kısım arasında geçiş sağlayacak bir yer yok, c1 öyle mi eğilip bi bakıyorum egzantriği görüyorum neredeyse![]()
Ufak bir güncelleme olsun.
Arka kısımdan ses çukurlarda baya dan dun sesler geliyordu.
Stepneyi ve avadanlıkları söktüm, manzara hiç hoş değil.
Stepnenin dışarı bakan kısmı taban sacına değiyor, haliyle araç hareket ettikçe temastan ötürü boyayı kaldırmış.
Nem, su alma derken o bölge de paslanma olmuş, ben pasın üzerine bir boya vs yapmadım temizledim sadece.
c2 için aldığım yalıtım malzemesini takmadan araba gittiği için nasibi cebir miş. Malzeme dbmat davlumbaz malzemesi.
Şöyle de minnak bir video çekmişim, arabanın taban sacı ciddi esniyor ve çok ince.
Maliyeti düşürmek için kaçırabildikleri her yerden her malzemeden tasarruf etmişler üretirken.
https://www.youtube.com/shorts/1G8VCz3_A-4
c1 şuan tek araba olması sebebiyle, detaylı söküp işlem yapamadım. Kabaca dıştan görünen kısımlara yalıtım yaptım.
Farkı keşke anlatabilsem, beklentimin çok ötesinde bir düzelme oldu açıkçası.
Bunu yaygınlaştırıp taban tavan kapı içi girmeyi düşünüyorum, c1 o zaman ciddi tok bir araç olur gibi geliyor.
Arka kapı içinde cam olmadığı için o kısımdan ciddi umutluyum açıkçası ses iyileşmesi konusunda.
Sonra araçta en can sıkan kısmı düzeltmeye geldi sıra,
Direksiyonu eski sahibi nasıl bir kafa ile yaptığını çözemediğim şekilde maskeleme yapmadan boyamaya çalışmış. Baya basmış boyayı o da akmış sağa sola.
Airbag'i söktüm bu işlemi yaparken en mühim nokta, aküyü sökmek gerekiyor. Arıza kaydımız olsun istemeyiz.
Şu akan yerlere zımpara yapmadım işlemli gibi düşünülmesin yarın bir gün satarken, altına plastik astar, mat siyah ve üzerine vernik attım.
Sonra araca taktım, parlaklığı 1 tık fazla oldu vernikten ötürü, olmadı 1 kat daha mat siyah üzerine mat vernik yapabilirim.
İçeride ızgara boyama / topuz değişimi ve direksiyon airbag boyaması sonrası ilk haline göre baya toparladı bence.
Çılgın procemiz paçalıkarka teker somunlarını sıkan arkadaş yarınları düşünmeden sıkmış maalesef.
2 tane bijon anahtarı yamultmama rağmen sökemedim tekerleri, haliyle paçalıkları takamadım
Netice de bu paçalıklar bir şekil takılacak, lastikçiye uğrarım hafta sonu o işi de aradan çıkarırım. Şöyle bir ön izleme bırakayım.
![]()