User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
158 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Turbo ford ka & du it yorself

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    stratejik bir hata yaptık orada Neyse işte başka gözün görmesi iyi bu açıdan. Araba da yürüyor enteresan şekilde, bir kayıp hissetmedim.

Sonraki mesajında dışarı ver demişsin ama araç içine koku yapıyor baya rahatsız edici.

Daha önceki araçlarımda yağdan arınan buhar aşırı bir kirlenme yapmamıştı.

oct den çıkıp emmeye girene çekvalf takayım diye düşündüm ama o da iş görmeyecek bence.

Turbo basarken geçmeyen buhar motor içi basıncı artıracak. En temizi emişten göndermek, biz yanlış emişten gönderdik, emmeli gömmeli iş açtık başımıza
    Çekiş düşüklüğü değilde lag a düşer kolay gelsin
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jantlar harbiden daha iyi olmuş, nokta atışı. Güle güle kullan

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jant göbek logolarını şu linkteki gibi istedik, 4 tanesi 1k+ olunca aliden almadık, gereksiz maliyet.

https://tr.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2tur

Sonra bir yer buldum 20 adet üretimi kargo dahil 350 tl ye yaptılar. İletişim sorunları olsa da işi güzel çıkardılar.

Ha bir de üzerinde ford olan yazılı etiketi basmayız dediler, biz de yazısız olanı ayarladık bi şekilde onu bastırdık.

Damla Etiket Elips - NCR Etiket bu tarz bir ürün ihtiyacı olan varsa online işlem yapabiliyor belki lazım olur birine.

Gelen etiketler görsel olarak güzel,

Yani hayal ettiğim gibi durmadı ama "farklı" oldu. Std'ın dışına çıktık. Fazladan 10 tane var, lazım olan varsa yazsın.

Yaptığımız bir yanlışı da düzelttik, emiş hattı yerine kelebek hattına verdiğim catchan çıkışını yer olmadığı için hava filtresi dibine 90 lık dirsek takarak emişe gönderdim.

Tabi içinden geçtiğim krom parça şuan delik olduğu için oraya da bir şey takıp kapatmam gerekiyordu.

Tam custom iş oldu, 90 lık dirsekleri yıllar önce aldığım bahçe sulama parçalarından çözdüm.

Külbütör den geleni hortumu turbo dan uzaklaştırdım foto da önceki hali var. Genel görüntü böyle oldu.
    Çıkıp aracı denedim, sorunsuz sürüşü tamamladım geldim.

Bu aşağıdaki ç.k gibi duran arkadaşı sökmek için aracı kaldırmam lazım, alttan bir bağlantısı var. Şimdilik bekleyecek. Daha iyi bükülebilir bir hortum bulduğunda oct den çıkıp filtreye giden kısmın görselini de düzelteceğim.

Uçtaki siyah parça çekmece kulp'u

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spacerlar uzuuun bir zaman diliminden sonra elimize ulaştı kavuşmamız 11 gün sürdü Zaman zaman böyle talihsizlikler oluyor.

2 adet 4x108 spacer somunları ile birlikte 1.75 KG geliyormuş, bende dün öğrendim.

Sert bir cıvata sabitleyici ile somunları sıktık.

spacer somunlarını ve jant somunlarını 110nm ile torkladım.

İz genişliği güzel oldu, Focus1st ler et52 olunca çok içeride kaldı davlumbaza sürttü. Şuan sürtme vs kalmadı.

Daha iyi bir ışıkta daha iyi bir fotoğra çeken ekipman ile çekerim müsait zamanda.

15" lere ve st frenlere geçmek müthiş iyi oldu, hem daha iyi yürüyor hem daha iyi duruyor.

Çevre yolunda biraz gazladım en son araba içinde kendi kendime kahkaha atıyordum
    Konu KÖROĞLU tarafından (20-06-2025 Saat 07:36 ) değiştirilmiştir.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önler cok güzel olmuş arkaya da aslında 1cm kadar takılsa daha hoş olmaz mı camurluk tarafında pay var mı? Ya da zaten poryadan uzatma oldu bir de spacer cok müdahale olur deyip böyle mi kabullenmek makbuldur
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önler cok güzel olmuş arkaya da aslında 1cm kadar takılsa daha hoş olmaz mı camurluk tarafında pay var mı? Ya da zaten poryadan uzatma oldu bir de spacer cok müdahale olur deyip böyle mi kabullenmek makbuldur
    10mm porya üzerine olmuyor bildiğim kadarıyla, 20mm takmak lazım.

20mm şase / aks arası 20 de spacer koysak 40mm olacak. Bu kadar ekleme yapma fikri çok sıcak gelmiyor.

Pay var aslında teker ile çamurluk arasında. Aslında 5mm kadar bir sac kestirip mevcut bijonlar ile kullanabilirim. totalda 10mm kadar iz genişliği artmış olur.

Ya da arka flanş ları 20 den 25mm ye çıkarabiliriz.

Tekrar sök tak çok büyüdü gözümde, böyle binelim biraz, uğraşasımız gelirse yaparız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan abi jant tercihi çok doğru olmuş çok yakıştırdım

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spacer ilaç olmuş resmen
    adeta ağır gripten acile gidince damardan çaktıkları sarı serum gibi fayda vermiş
    maaşallah
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ka nın ön cam üzerindeki plastik parçayı tutan yerdeki kapaklar genelde olmaz. Bizde de yoktu, Buna bir çözüm üretmem gerekti.

Kapaklı vida tutucu + somun kapamak için kullanılan plastik parça ile işi çözdük.

Siyah plastik altına pul koydum, onun da altına başka bir plastik koyup pulu sıkıştırdım.

deliği tam kapattı bu şekilde.

Sonra kapağı kapattım.

En sonunda siyah büyük kapağı sıcak silikon ile alttaki kapağın üzerine yapıştırdım. Çıkacağını sanmıyorum, eğe çıkarsa epoxi ile ömürlük yapıştırırım.

Sonra OCT nin bozuk görüntülü olan bağlantısını güncelledim. 45 derece ve 90 derece dirsekler aldım 5 er adet, gün gelir lazım olur diye.

45 derece dirseği spiral ile kestim, ve görüntü şöyle bişi oldu. Bir de 90 derece dirsek altına bir oring uydurdum mis gibi oldu.

Motor içi son görünüm bu şekilde oldu.

Bitti mi ? bitmedi. Garajda sağı solu kurcalarken 2 tane led buldum. C1 e takmıştım bundan daha önce güzel olmuştu.

Dedim KA ya da takayım malzeme de azalsın.

Ön ızgaradaki RS yazısını zaten sevmiyordum, hadi dedim onu da değiştireyim.

Sökmesi oldukça kolay, 3-4 dk içinde dışarı aldım. Zaten yüzeyide kötü durumdaydı.

Boya öncesi logo deliğini kapatmak için geçmişten lazım olur diye tezgah altına attığım xmax 250 nin filtresinden bir çizim çıkardım.

Dremel ile kabaca kestim,

Parçayı sonra döner zımpara da düzeltitm yerine oturttum, kalan boşlukları hızlı yapıştırıcı ile doldurup elektrikli zımpara ile zımparaladım.

Sonra ışıltılı hayata geçtik tabi

bunlar 2-3 aya bozulur muhtemelen sonra sökeriz.

Cooler altındaki orantısızlık göz yoruyor ama oraya bi çözüm bulamadım. Hatta lip takmak istiyorum ama takamıyorum altta yer yok.

Köpek balığı gibi çıktı

Son hali de böyle oldu, garajdan çıkarmadım güzel foto çekemedim. Bi ara çeker atarım.

Elimde ön logo yoktu, jantlara yaptırdığımdan taktım boş kalmasın diye. Tabi böyle güzel olmadı, orj logosunu alıp takacağım.
    Konu KÖROĞLU tarafından (23-06-2025 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30.06.2025 de güzel anılar biriktirdik yine.

Beğendiğim birkaç foto ekleyeyim,

compact çok çılgın bir alet m50 turbo. Çok değişik bir araba. 205 zaten biblo koy vitrine izle.

Haylazlar sıralı tam liste

Arada bir ağır abimiz var 2.5 kamyon sorento Rüzgarı ittirerek giden bir araç namı-diğer TUĞLA

pit stop ekibi 17 dk da 1.5 lt ethanol doldurdu öğreticez bu işi bu çocuklara ))

Rengarengiz Her telden var.

popo fotomuz olmasın mı

rengi yeter 208 imiz.

@TLH hepimiz mersine giderken micra ile tersine gitmeyi tercih etti

hb araba güzelliği denen bir şey var gerçekten.

naif bir hediye, @emrhn28 kardeşimden KA ya

Araba hobisinin güzel dostluklara evrilip hoş vakit geçirttiği bir gün oldu. Gelen kardeşlerimin ayağına sağlık diyeyim. Tüm araçlara da ayrıca maşallah.
    Konu KÖROĞLU tarafından (30-06-2025 Saat 07:44 ) değiştirilmiştir.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok kalp , çok aşk
    Livestrong

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye´de var mi bilmiyorum ama bu kasa Micra´nin Almanya´da 1.2 Kompressor olani var. Cok fazla gücü yok ama biraz kurcalansa keyifli olabilir diye düsünüyorum.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok keyifli bir gündü
    Her şey için çok teşekkürler..
    Meşhur garajı da görmüş olduk
    Yolda 5 dk yağmur yağdı toz çamur oldu daha iyi fotoğraflar çekerdik de nasip başka zamana artık

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @KÖROĞLU güzel birgün geçirdik, tekrardan teşekkürler, araçlara da bir de buradan maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok kalp , çok aşk
    değişik insan seviyorum seni.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok keyifli bir gündü
    Her şey için çok teşekkürler..
    Meşhur garajı da görmüş olduk
    Yolda 5 dk yağmur yağdı toz çamur oldu daha iyi fotoğraflar çekerdik de nasip başka zamana artık
    Yağmur günün talihsizliği oldu gerçekten. fotolar da gayet iyi, daha iyilerini elbette çekeriz.

Alıntı ilkerist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @<a href="https://www.techturkey.com/forum/member.php?u=15691" target="_blank">KÖROĞLU</a> güzel birgün geçirdik, tekrardan teşekkürler, araçlara da bir de buradan maşallah
    Süper oldu ayağına sağlık senin de, araçlar zaten çok güzel rengarenk

Evet dıy işleri bitmez, güzel olmayan ama geçici süreliğine taktığımız ön logomuzu yeniledik.

Logo geldiğinde çizik içindeydi üzerinden bir pasta ile geçince kendine geldi.

Kendi bantı olmasına rağmen ek takviye ile yapıştırdım yerine.

Arabayı garajdan çıkarmıyorum binmediğim için boşuna güneş altında kalmasın diye. O yüzden foto çok iyi olmadı. Netice de logomuzu sıfırladık.

Eski jant logosuna göre ön kısım çok daha güzel oldu.

Sonra face de dolaşırken gösterge kartı üreten birini gördüm, görüştük arkadaşla ürünü aldım. Ürün güzel ama kargo konusunda poşete atıp göndermiş, neyseki zarar görmeden bana ulaştı.

Ka nın göstergesini sökmek için öncelikle teybi dışarı alıyorsunuz. Klima panelinde 2 yıldız vida var. Paneli de dışarı aldınız göstege çerçevesinde gösterge tarafında 2 klima paneli altında 1 vida daha söküyorsunuz. Far ayar soketini de söktükten sonra çekip çıkarıyorsunuz. Bu yılların ford larında malzeme kalitesi iyi değil, araba zaten ford ka yani o yüzden tatlı tatlı çekin sökün elinizde paralanmasın çerçeve.

Ben 10 15 defa söktüğüm için geçmişten tecrübeliyim oldukça.

Asıl bombastik kısım burada başlıyor. Gösterge camı ile gösterge kasası birbirine tırnaklı, Cam 4 yıldız vida ile torpidoya bağlanıyor. Bunları da söktükten sonra gösterge artık çıkmaya hazır.

Ama şöyle bir durum var, cam ile kasa arasında bir flex hat var.

Tam da şuradaki gibi.

göstergeyi çekince bu flex kopuyor kopacak, korkulacak bir şey yok lehimleyip devam edicez.

Neden kopuyor ? Bu abinin km göstergesi mekanik telli. Şanzıman üzerinden teli sökmek zor geldi bana, o yüzden zaten aydınlatma yapacğaım için kopmasını umursamadım. Ki söktüğümde zaten kopuktu

Zedelemeden sökme yöntemi: Şanzıman üzerinden kabloyu sök sonra göstergeyi çek.

Neyse, göstergeyi bi şekil söktüm zor olsa da. Çünkü alan dar, eller büyük olunca o arada çalışmak zor. El kol yara bere içinde.

Yakıt seviye çubuğunu sökeceğimiz için fotoladık, takarken yanlış takmayalım.

Gösterge camını çıkarınca manzara bu,

falçata ile zarar vermeden gösterge malzemesi ile zemin arasına girip kartı kaldırdım.

Çubuklar hassas, çatal uçlu trim sökme aparatı ile kırmadan dökmeden söktüm.

Arabamız 99.999 km de sıfırladığı için 115k km de şuan. Ama psikolojik olarak kadran 15 bin mekanik olarak motor 3k km de.

Ürünü yapan arkadaştan rica ettim KA TURBO yazar mısın diye, hallederim dedi. Araca özel olması bu açıdan memnun etti.

basitlik abidesi bir gösterge paneli

Şimdi bu aydınlatma işini nasıl yaptım, gösterge arkasından homojen bir dağılım için şerit ledi dik açı ile etrafına dönüp sıcak silikon ile yapıştırdım.
    Tabi bu dönme işlemi esnasında yeni yollar açmam gerekli ledin oturması için. Burada dremel hayat kurtarıcı bir alet olarak işini yaptı.

Gösterge camını da pasta ile temizledim, içini de güzelce ayrıca temizledim. Kılcak çizikler ve buğulu görüntü gitti, baya sıfır yakın oldu.

Ufak denemeler, yapa boza bu işlerde şunu öürendim size de tavsiyem bir işi kontrol etmeden bitirmeyin, lehimlemeyin, yapıştırmayın, toplamayın.

Kendimce yakalayabildiğim en homojen aydınlatma bu led pozisyonu ile oldu, siz tabi bunu görmüyorsunuz ama arada ince ayarlamalar var.

En can sıkıcı kısma geldik.... Şimdi km kısmında aydınlatma yapabildim çünkü kartın oturduğu yüzey şeffaf bir malzemeden imal edilmiş.

Ama yakıt göstergesi aşağıdaki arkadaşın üzerine biniyor.

Ka da arkadan aydınlatma yok normalde, gösterge camının önünden 1 tane lamba ile komple aydınlanıyor.

Hal böyle olunca burayı komple aydınlatamasam da en azından yakıt seviyesi için bir şey uydurabileceğimi fark edip, göstergenin yakıt seviye kısmının arkasına gelen kısmı kestim biçtim.

https://blogger.googleusercontent.co....05%20(4).jpeg

Görüntü şu şekilde oldu, gönül isterdi komple aydınlatabilelim ama fiziksel olarak ben başaramadım.

Gösterge ışıkları açık değilken bu şekilde görünüyor.

ışıkları açıncada böyle,

Biraz uzaktan bir poz,

Ve zor da olsa topladık pozu. Neden zor da olsa, gösterge arkasına çok sıkı geçen km teli var bunu orada oturtmak için 20 25 dk uğraştım.

Görsel güzel oldu ama bu kadar eziyete değer miydi emin değilim açıkçası. 18.30 dan 22.30'a kadar 4 saatte anca bitirebildim.

çok bi işimiz kalmadı görünürde KA ile, ufak ufak iyileştirerek devam ederiz yolumuza.
    Konu KÖROĞLU tarafından (04-07-2025 Saat 08:28 ) değiştirilmiştir.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık modern bir hava katmış ancak yeşil olan şerit arabaya uyumlu mavi veya diğer göstergelerin ışığına uyumlu amber tarzı olsaydı daha güzel olurmuydu acaba diye düşünmedim değil
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık modern bir hava katmış ancak yeşil olan şerit arabaya uyumlu mavi veya diğer göstergelerin ışığına uyumlu amber tarzı olsaydı daha güzel olurmuydu acaba diye düşünmedim değil
    İç aydınlatma her yerde yeşil, sonradan takılan devir göstergesi tonu çok uymuyor.

He bir de tabi harici göstergeler amber rengi. Ben kadran ve teyp klima tuşlarını düşünerek yeşil olsun istedim. Işık yanmazken amacına ulaştı.

Ama yakıt göstergesi işi bi tık bozdu görsel açıdan.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel olmuş ama ben olsam oraya güzel bi tablet koyup herşeyi dijitale çevirirdim daha güzel olurdu.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel olmuş ama ben olsam oraya güzel bi tablet koyup herşeyi dijitale çevirirdim daha güzel olurdu.
    daha pratik olacağı kesin ancak daha güzel olacağı kısmına asla katılmıyorum hocam.
    ben eski araba konusunda eski kafalıyım, ne kadar orijinalne kadar aslına uygun o kadar iyi bence..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. PowerSample

Bu Konudaki Etiketler