User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 13' - w204 - selection plus + amg

akko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Red face 13' - w204 - selection plus + amg

Selamlar,

Hatırlayanlar vardır belki, daha önce de w204, c180 düz amg paket aracım vardı 2012 model. O ara satıp, passat highline almıştım. Neden yaptığımı bilmiyorum ama yaptıktan sonra pişman olmuştum

Yakın çevrem iyi bilir, w204 hep iç - dış siyah kombinasyon istiyordum. Aracı Mart ayında aldım, alacağım zaman da çok aradım, donanım paketi farketmeksizin fakat içi hep bej döşemeydi, passatta bej döşemeden nefret edince, araçlar ne kadar düzgün ve temiz olsa da bakmaya bile gitmemiştim.

Bu kombinasyonu bulamadığım için, F30 grubuna yönelmiştim, benzinli modellerinde ki bilinir problemler korkutsa da gözümü karartmıştım. Bir sabah eşim ve kızım ile Anadolu yakasına geçtik, kahvaltı yaparken bu araç düştü ilana. Satıcıyı aradım, kahvaltıdan sonra ailecek gittik, gördük.
    Araç belki de daha önce hiç pasta vs. işlem görmemiş gibiydi. Uzaktan gördüğümüzde, eşim biz alırız bunu dedi ama yanına gidince çok yüzü düşmüştü

Arabayı inceledik vs. tabi araç selection plus bir de; koltuk ısıtma, elektrikli arka makam perde, şerit takip, comand büyük ekran vs. ve en önemlisi iç dış siyah olunca benim kafamda noter vardı
    Pazarlık esnasında abiyle pek anlaşamadık, aslında kendisi de çok dürüst bir adamdı, aracın detaylı işleme ihtiyacı olduğunu ve en az 30 bin lira istendiğini biliyordu o da. İlan rakamından pazarlık yaptık fakat bu detaylı temizlik rakamını da düşmesini istemiştim (kendisi bırakmaya zamanı olmadığı için yaptıramadığını söylemişti) Neyse bu rakamda anlaşamayınca, biz düşünelim dedik çıktık. Eşim de çok beğendi bindiğinde araç sıfır mercedes derisi kokuyordu hala.

Akşamında Bakırköy' de siyah bir F30 3.18i 2018 model (w204 ile aynı paraydı) o da 130 bin km'di. her şey fabrikasyon ellenmemiş bir otomobildi, bu aracın sahibiyle telefondu konuşup ertesi sabah için anlaşmıştık.
    Sabahında gözlerimi açtığımda w204 sahibi abimiz, istediğim indirimi yapmış (w212 e kasa alacağı arabayı bulmuş akşam) ve mesaj atmıştı bana. Ben de f30 sahibini arayıp, gelemeyeceğimi söyledim.

Bu şekilde w204 ü almış bulundum.

Mart ayında aldığımda 122 bin KM'di ve bakımı yapılalı 500 km olmuştu. (güncel 130 bin km)

Araç 2013 Model
    Haziran 2013 üretim, Eylül 2013 trafik çıkışlı
    Aldığım kişi ikinci sahibiydi. İlk sahibi Eskişehir'de, ilk ruhsat ikinci nüshası durmaktadır.
    Selection Plus + AMG donanım (krem rengi direksiyonlular düz selection oluyor)

Aldığımda ofise uğrayıp, Salih abiye gitmiştim. Aldığım hali;

Ofisten sonra TokyoGaraj Salih abiye teslim edip, iç dış detaylı temizlik + dış Gtechniq Serum Ultra uygulaması yapıldı(noterden eve götürmeden)
    Bagajdaki 53 stickerı ve spoiler söktük
    Plakayı aldığım an değişme imkanım olmadı, zamanım yoktu. 53 kaldı (yakın çevrem söver bana bu yüzden)

Eve gelip, yine servisten aldığım AMG logosunu montajladım. Garaj sayılabilecek evimin yanındaki park yerine park ettim.

İki gün yoğunluktan dokunamadım ve üçüncü gün gittiğimde, patili arkadaşlar sağolsun ki; kaput ve bagajın içinden geçmişlerdi... Onca emek, Gtechniq seramiğe ödenen ücret, benim için hiç olmuştu..kayganlıktan dolayı tırnaklarıyla hep kılcal oluşturmuşlardı.

1-2 hafta bu şekilde binip, Detailworks ile görüşüp, Kaput + ön iki çamurluk + bagaj kapağını Stek DynoShield ile koruma altına alıp, kafayı rahatlattık (en başında yapmamamın cezası oldu verilen nakit)

Cam filmleri de yıldan dolayı artık işlevini yitirmişti. Detailworks te müsaitlik olmadığı için; rotamız yine Tanzer Maslak oldu.

5 cam IRX 15 + ön cam AIR80 (yaz tatilinde Kaş tarafında ilk defa bu kadar rahat ettik arabada, siyah olmasına rağmen, bu cam filmi kombinasyonunu tavsiye ediyorum...)

Bu şekilde bineceğim sadece bakımlarını yapacağım derken lastikler aklıma geldi
    Lastik alacakken, 18 diamond jant bakalım bare dedik ama tabi biz arayınca bulunmaz hint kumaşına döndü konu.
    Bir takım vardı, istenen fiyat uçuktu. Ben de öfkeyle gidip 17 lerle devam edeceğim diyip, Goodyear Asymmetric 6 (passatta da aşırı memnundum) sıfır lastik takımını aldım (01.08.2025)
    Arabayı yıkayıp, yarım branda almıştım, garaja koydum.

5 Eylül' de bakıma 6800KM varken, Birollar İstanbul serviste yıllık bakımını aradan çıkardım + ek olarak ön iki silecek ve buji seti değişti. (Citroen olduğu için zaten bu arabayla çok km yapmıyorum artık, hafta sonları veya uzun / uzun sayılabilecek yola gidiyorum ailemle)

Sonrasında evimin alt sokağında kapalı otopark olarak İSPARK' a kayıt ettirdim, zaten çok fazla km yapmıyor ve günlük binmiyorum. en azından yıkadığımda da temiz kalacak ve binerken temiz bineceğim..

Tabi diamond jantta kaldı kafa, rahat duramıyoruz. Yine başladık aramaya, İlanlara bakıyorum hepsi CNC yapıla yapıla AMG yazıları neredeyse yok olmuş ya da çemberle bütünleşmişler. Aramaya devam derken, Ankara' da Mercedes parça satan bir arkadaşımız da aradığımızı pazar sabahı bulduk. Pazarlığımızı yapıp, ambar kargo ile jantlarımızın gönderimini talep ettim.

Jantsız son hali;

Bulduğum jantlarda çok şükür hiç bir problem yoktu ve daha önce hiç boyanmamıştı. Jantmax Cem abi ile görüşüp jantları aldığım gün kendisine teslim ettim.
    tabi dış CNC yapılacağı için ilanlardaki gibi krom gibi parlamasından korkuyordum sağolsun Cem abi, on numara bir işçilik ile jantları sıfır fabrikasyon konuma getirdi.

18 Diamond jantlar için herkesin çok övdüğü ve testlerde de çok başarılı sonuçlar alan Continental Sport Contact 7 lastikleri tercih ettim. (db seviyesi yüksek gözükmesine rağmen goodyear dan pek fark hissetmedim, konforu da çok güzel)

jant göbeklerini de servisten sıfır aldım.

Hep içimde olan, diamond jantları taktığımda mutlaka yapacağım dediğim Elegance panjur + kaput yıldızı kombinasyonunu gerçekleştirdim. Ben çok beğendim, umarım siz de beğenirsiniz.
    Yurt dışında birebir bu şekilde fabrikadan çıkan kombinasyon mevcut. (elegance panjur + kaput yıldızı + diamond jant kombini olarak)

AMG panjur ile son fotoğraf;

Ve final fotoğrafları....

Zaman ayırıp, okuduğunuz ve yorum yaptığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    Allah hepimizin gönlüne göre versin..
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene !

https://www.instagram.com/akkosgarage/

KAAN INTERNATIONAL LOGISTICS

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şahane oldu dokunuşlar. Maşallah kardeşim keyifle binin.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah hayırlı olsun aracınız çok güzel. Panjur konusunda birleşemedik bana göre aykırı duruyor.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

GökhanÖzkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok şık, kazasız belasız kullan Hakancım. çok klas dokunuşlar.
    Plakana
    2014 - VW GOLF MK7 R 3K
    2002 - BMW X5 4.6is
    2013 VW BEETLE

hobi instagram @thegarageoffical_

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Panjur ve jant çok yakışmış, güle güle kullanın

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düğün konvoyundaki yağmurlu fotoda aracı S kasa sandım panjurdan dolayı. Daha klasik bir görüntü katmış bence çok klas olmuş. Güle güle keyifle kullanmanız dileğiyle.
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah güzel günlerde kullanın çok güzel görünüyor.

Plakayı da değişiverin ya

Bi alım satıma bakar
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
    İç fotoğrafları varsa görebilir miyim
    #eksikpazar

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Maşallah, Allah kazasız belasız sürmenizi nasip etsin.
    PPF için ücret ne oldu? Özelden yazarsanız sevinirim
    Jantlar çok yakışmış kesinlikle. Ve bana göre her Mercedes'in kaputunda o yıldız olmalıdır derim.Panjurlar birlikte çok farklı ve güzel durmuş.
    Aracın iç fotoğraflarını da görmek isteriz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 jantlı + eski panjurlu hali bana daha oturaklı geldi tabi kişisel fikrim, daha güzel duruyordu.

Maşallah bu arada araç çok güzel, gerek km gerek kondisyon gerek duruşu süper
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD (Asla çamur görmemiş, asfaltta gezenlerden)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahane oldu dokunuşlar. Maşallah kardeşim keyifle binin.
    Beğenmene sevindim abi, çok teşekkür ederim

Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah hayırlı olsun aracınız çok güzel. Panjur konusunda birleşemedik bana göre aykırı duruyor.
    Çok teşekkürler,
    Panjur konusu göreceli tabii, ben de çok kararsızdım ama canlıda iyi ki yapmışım diyorum sıkılırsak diğerine geçeriz.

Alıntı GökhanÖzkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok şık, kazasız belasız kullan Hakancım. çok klas dokunuşlar.
    Plakana
    Eyvallah abi, senden onay almadan yapmadım teşekkür ederim
    Plaka, yeni sigorta kasko döneminde inşallah

Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Panjur ve jant çok yakışmış, güle güle kullanın
    Çok teşekkür ederim

Alıntı anilatasy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düğün konvoyundaki yağmurlu fotoda aracı S kasa sandım panjurdan dolayı. Daha klasik bir görüntü katmış bence çok klas olmuş. Güle güle keyifle kullanmanız dileğiyle.
    Özellikle karanlıkta az uzaktan öyle bir görüntü oluyor
    Dediğim gibi, beyaz varken daha düşüncemdeydi ama 17 jantla yakıştıramıyordum, 18 diamond geçince ve katalog fotoğraflarına bakarken böyle bir paketi de gördüm çok hoşuma gitti

Alıntı darkred Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah güzel günlerde kullanın çok güzel görünüyor.

Plakayı da değişiverin ya

Bi alım satıma bakar
    Çok teşekkür ederim, valla plaka benim de aklımda bu sefer kesin yapacağım da, şimdi alım-satım yapınca sigorta kasko tekrar değiş et çok uğraşlı bir iş gibi geliyor.

Alıntı Jön Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
    İç fotoğrafları varsa görebilir miyim
    Çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizin olsun.

Bir kaç tane çekmiştim;

Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozan Özer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, Allah kazasız belasız sürmenizi nasip etsin.
    PPF için ücret ne oldu? Özelden yazarsanız sevinirim
    Jantlar çok yakışmış kesinlikle. Ve bana göre her Mercedes'in kaputunda o yıldız olmalıdır derim.Panjurlar birlikte çok farklı ve güzel durmuş.
    Aracın iç fotoğraflarını da görmek isteriz.
    Çok teşekkür ederim, jantlar bence de w204 ün kaderini değiştirip, gençleştiriyor. Çok şükür istediğim gibi nasip oldu.
    PPF için kaput + ön iki çamurluk + bagaj kapağı yaptırdım, ö.m iletiyorum
    iç fotoğrafları ekledim, mesajınızı sonradan gördüm

Alıntı KocaAyak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    17 jantlı + eski panjurlu hali bana daha oturaklı geldi tabi kişisel fikrim, daha güzel duruyordu.

Maşallah bu arada araç çok güzel, gerek km gerek kondisyon gerek duruşu süper
    Teşekkür ederim, komple oem de sevdiğim görüntü zaten ama artık göz farklılık istiyordu

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun Maşallah jant ve panjur operasyonu çok iyi olmuş araçta çok düzgün

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce hayırlı olsun dileklerimi iletmiştim buradan da söyleyeyim Maşallah kazasız belasız kullanmak nasip olsun.Eksik birşey kalmamış.Yeni yıl itibariyle ne zaman satıyorsun

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakan hayırlı olsun. Eski golf ile karşılaştırırsak konfor gidişi teknoloji olarak yorumun nasıl? Bu araç için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun Maşallah jant ve panjur operasyonu çok iyi olmuş araçta çok düzgün
    Çok teşekkür ederim olumlu tepkiler çok memnun etti

Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce hayırlı olsun dileklerimi iletmiştim buradan da söyleyeyim Maşallah kazasız belasız kullanmak nasip olsun.Eksik birşey kalmamış.Yeni yıl itibariyle ne zaman satıyorsun
    Sağol kanka tekrardan teşekkür ederim
    Noterde bekliyorum
    Yok yok, kolay kolay vazgeçmem yani üstüne değecek bir şey eklemedikten sonra hiç bir anlamı yok.

Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan hayırlı olsun. Eski golf ile karşılaştırırsak konfor gidişi teknoloji olarak yorumun nasıl? Bu araç için.
    Teşekkürler abi.
    Abi, golf te gerçekten çok güzel araba. Tam bir kullanıcı otomobili her anlamda tatmin edici.
    Ama ben eski w204 ü sattıktan sonra, passat, golf vs neye binsem de (arada 2023 g20, 2025 4 serisi, ticaret için) bu arabadaki hissiyatı bulamadım.
    Ben arabayı uçup kaçıp kullanmıyorum. Hele ki şuan kızım var zaten efendi bir sürüş yapmaktayım. Bu yüzden performansı fazlasıyla yetiyor. Vites bir dsg değil ama trafiğe girdiğimde de iyi ki değil dedirtiyor .
    Mercedesin direksiyonu beni en çok kendine bağlıyor, dönüş çapı vs derken direksiyon sadece 1 tur dönüyor ama dönüyor çok keskin bir direksiyonu var bu konuda gti a benzettim.
    Konfor olarak bu 2013 ve haziran sonrası olduğu için (amg spor süspansiyon mevcut bunda farklılık yok) ön kısım bir-bir buçuk cm daha yüksek diye biliyorum. Ve 2012 beyaza göre(aynı km deydi) çok daha konforlu.
    Yalnızken otobanda 195-200 arası virajlara girdim en ufak bir sıkıntı yaratmadı hatta bir tanesinde hafif kasise de denk gelmiştim. Yol tutuş konusunda kat kat iyidir kullandığım vag grubuna göre ki oem süspansiyon.
    Zaten segment farkı var bu d segment, golf c segmenti.
    Benim için de en önemli konu uzun yol otobanda 150 sabitte elektrikli araba gibi ve rüzgar sesi vs olmadan yatak odasında gibi konforlu bir yolculuk yapıyorum (w212 den farkı yok bu konuda, belki 170-180 lerde w212 daha sessiz olabilir)
    Aracın boyutları da şehir içi içinde fazlasıyla rahat. Eşim de rahatla kullanıyor.
    Zaten bu arabayı eşim benden de çok seviyor olabilir

Beni tanıyan bilir, kendi malımı övme gibi bir huyum yok. Mercedesin sahibi de değilim.
    Mart ayında bu arabayı alırken de 2018 bmw, yine o modellerde golf 7.5 dolusunu vs alabiliyordum. Ama tecrübeme dayanarak tercihimi yine w204 ten yaptım iyi ki yapmışım.
    Arabam servis bakımlı ve bu şekilde devam edecek.

Kısacası w204 ile kıyaslanacak bir çok araba benim için öne geçemez

Bu arabamda da sürücü adına özellikle kullanabileceğimiz her donanım mevcut(carplay hariç ama o da orjinal ekrana entegre yapabiliyor zaten, ben yılına sadık kalarak yapmadım henüz)

Tam elektrikli sürücü koltuğu
    Şeritte tutma asistanı
    Geri görüş kamerası
    Koltuk ısıtmalar
    Adaptif farlar(otomatik uzun vs)
    Tabela okuma
    Ses sistemi aşırı iyi(comand ekrandan dolayı) güncel birçok otomobili geride bırakır.
    Fabrikasyon alarm(bunu da yeni fark ettim, ön iç ışık açma tuşlarının orda tuşları mevcut.)
    Sürüş güvenliği ve konforu

Yani aklıma geldikleri bunlar ekstra opsiyonları.

omery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jant + panjur ile sevdanın son vuruşu olmuş. maşallah, kazasız belasız
    '94 alpinweiss III E36 318i

Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jant + panjur ile sevdanın son vuruşu olmuş. maşallah, kazasız belasız
    Çok teşekkür ederim

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eşimin en sevdiği kasa, senden sonraki sahibi o olacak inşallah. Siyaha ikna edebilirsek.
    Instagram: mutusgarage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 4 kullanıcı var. (1 üye ve 3 konuk)

1. Silence45

Bu Konudaki Etiketler