2012'de Ehliyet Sınavına Giricek Kimler Var ?
2012 ' De Ehliyet Sınav Tarihleri Belirlenmiştir bkz. ( http://www.ehliyetal.net/ehliyet/201...aciklandi.html ), benim gibi bu sene giricekler için yararlı olucaktır ve bilgi paylaşımında bulunabiliriz.
2012 Ehliyet Sınav Tarihleri MEB tarafından kesin olarak açıklandı. Tarihler şöyle:
11 Şubat 2012
14 Nisan 2012
30 Haziran 2012
1 Eylül 2012
20 Ekim 2012
15 Aralık 2012
2012 Ehliyet Harç ücretleri aşağıdaki gibidir, bu yılda zam yapılmış...
2012 yılındaki ehliyet harçları aşağıdaki gibidir, zam gelmiş !
2011(eski) – 2012(yeni)
-A, F ve H sınıfı sürücü belgesi 83,80 ..... 92,4
-B sınıfı sürücü belgesi 252,30..... 278,2
-Uluslararası sürücü belgesi 168,20 .... 185,5
-Diğer sürücü belgeleri 420,70..... 463,9
Öncelikle Ehliyeti olanlara Bazı sorularım var;
- Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına
- Kursa gitmekte bir fayda var mı ? yoksa sadece kitabı okuyup girsek sınavları geçebilirmiyiz
- Sürücü kursu ücretleri neye göre belirleniyor ? Her yerde fiyatlar değişiklik gösteriyormuş bunun nedeni ve farkı nedir.
- İstanbul Maltepe - Kartal tarafında önereceğiniz daha cazip fiyatlı sürücü kursu varmıdır ?
- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır ?
- 2012'de artık hiç bir ilk okul mezunu ehliyet alamıyormuş
- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi :)
-2012'de bir takım değişiklikler olucak deniliyordu, bunlar ne derece doğru ? Önceden bi ara sokakta iki tur attırıp ehliyet veriyorlarmş fakat şimdi gündüz ve gece olmak üzere sürüş yaptırıyorlarmş, bu benim için problem değil zaten güzel bir sistem olur. umarım yapılır
- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi
*Şuanlık bunlar bazı merak ettiklerim, konu güncellenicektir yeni bilgiler öğrenildikçe.