Çektiğim video 3. sayfada paylaştım ama görünmesi açısından burayada ekliyorum
Merhaba arkadaşlar aracımın rolantisiyle ilgili sorun yaşıyorum
Aracım lpg li ama sıkıntım hem benzinde hem lpg de
Son zamanda havaların soğuması ve yağmur kar başlayınca rolantim yine sapıttı zaman zaman 0lara kadar düşüyo hatta stop ediyordu
Yaptığım her işlemden sonra biraz düzelir gibi oluyor ama sorunum tamamen geçmiş değil
Yapılanları Şöyle Bir Sıralayalım
Emme Manifoldu Değişti
Akışmetre Değişti
OKsijen Sensörleri Değişti
Bujiler Değişti
Bobinlerde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum arabanın gaz yemesinde gitmesinde hiçbir sıkıntı yok
Rolanti Valfi değişti
Aracın Ecu'suna reset attım 90 dereceye gelene kadar rolantide çalıştırdım bi kaç gün iyi gibiydi sonra yine bozmaya başladı
Dün tekrar emme manifoldunu söktürdüm contalarını falan değiştirdik hava alıyor olabileceğini düşündüm ama araçta gram hava alma yok şu an
19-12-2013, 11:31
1.8 turbo
keske sıfır rolantı valfı alsaydın ve rolantı valf hortumlarını degısseydın.bende rolantıde stop etme sorunu vardı. benımkı her zaman yapmıyordu sadece lpg de gazdan ayagımı cekınce rolantı dusup kalkıyor bazen stop edıoyrdu defalarca rolantı motoru temızlendı cozulmedı degıstı kurtuldum
19-12-2013, 11:45
Can's
kompresyon olctunuz mu test edıp baktınız mı subaplarda egıklık vs durumuna
ama dedıgınız gıbı duzelıp sonra tekrar bozulmussa ecu yu sıfırladıgınızda tekrar sıfırlayıp bakmak gerek yıne duzelırse bır sure sonra bozulursa onunla alakalı durum olabılır
19-12-2013, 11:48
DallaraF395
Vanos varmi bu aracta?
19-12-2013, 11:53
drago
soğuk havalarda benim aracım da sapıtıyordu, hava iyiyse araç güzel hava kötüyse rölanti sapıtıyor, zaman zaman misfire oluyordu. Motor elektrik tesisatını değiştirdim araç düzeldi çok şükür
19-12-2013, 11:58
milksop
Alıntı:
DallaraF395 Nickli Üyeden Alıntı
Vanos varmi bu aracta?
vanos varsa eger
vanosa giren 2yada 3tane sensor var onlar arızalı olabilir.
19-12-2013, 12:06
1.8 turbo
Alıntı:
milksop Nickli Üyeden Alıntı
vanos varsa eger
vanosa giren 2yada 3tane sensor var onlar arızalı olabilir.
arac 328. vanos olmama ıhtımalı yok
19-12-2013, 12:13
sde30
Alıntı:
1.8 turbo Nickli Üyeden Alıntı
keske sıfır rolantı valfı alsaydın ve rolantı valf hortumlarını degısseydın.bende rolantıde stop etme sorunu vardı. benımkı her zaman yapmıyordu sadece lpg de gazdan ayagımı cekınce rolantı dusup kalkıyor bazen stop edıoyrdu defalarca rolantı motoru temızlendı cozulmedı degıstı kurtuldum
Valla aklımdan geçiyor sıfır bi valf almak ama sıkıntı ondan değilse boşuna o kadar parada vermek istemiyorum
Alıntı:
Can's Nickli Üyeden Alıntı
kompresyon olctunuz mu test edıp baktınız mı subaplarda egıklık vs durumuna
ama dedıgınız gıbı duzelıp sonra tekrar bozulmussa ecu yu sıfırladıgınızda tekrar sıfırlayıp bakmak gerek yıne duzelırse bır sure sonra bozulursa onunla alakalı durum olabılır
Kompresyon testi yapıldı bi sıkıntı yok
Alıntı:
DallaraF395 Nickli Üyeden Alıntı
Vanos varmi bu aracta?
Evet var
Alıntı:
drago Nickli Üyeden Alıntı
soğuk havalarda benim aracım da sapıtıyordu, hava iyiyse araç güzel hava kötüyse rölanti sapıtıyor, zaman zaman misfire oluyordu. Motor elektrik tesisatını değiştirdim araç düzeldi çok şükür
Zaman zaman yapması banada sanki bi yerlerde temassızlık var gibi geliyor ama emin olamıyorum ki sorun nerde
araç sadece sogukken yapıyorsa ve belli bi hızdan devirden sonra yapmıyorsa. krantan vanosa gelen sensorde.
19-12-2013, 12:20
sde30
Alıntı:
milksop Nickli Üyeden Alıntı
araç sadece sogukken yapıyorsa ve belli bi hızdan devirden sonra yapmıyorsa. krantan vanosa gelen sensorde.
Aracın gaz yemesinde en ufak bi sıkıntı yok ama giderken debrijaya basınca rolanti sallanıyor aracın hızına göre rolanti orantılı şekilde sallanıyor, örneğin 50 ile giderken az sallanıyor 130 ile giderken çok sallanıyor
19-12-2013, 12:43
sde30
Asıl sıkıntım yağmur yağdığında rolantinin çok sallanması, yağmur yağınca durduğu yerde bile sallanıyor rolanti ışıklarda falan diblere vuruyo stop edecek gibi oluyor
Acaba bi yerden kısa devre mi yapıyor yağmur yağınca ne oluyor bu arabaya
Böyle bi sıkıntıyı çözemeyince kafayı sıyırcak gibi oluyorum ALLAH sonumu hayır etsin :D
19-12-2013, 13:00
ugur_EN_
benzer bi sıkıntı benim aracımdada vardı ve 2 yıl boyunca uğraştım vanos değişti rölanti valfi değişti krank sensörü oksijen sensörü değişti ve sorun hala devam ediyodu lpg' de. yanlız benim sorunum sadece araç ilk marşta bişey yoktu sonra her durduğumda yapıyodu 3000 devir gaz verip bıraktığımda düzeliyodu ilk başlarda, en sonunda komple stop etmeye başladı bujileri yağı yağ filtresini ve gaz filtresini değiştirdim 3 hafta önce falan şuan hiç bi problem yok belki işinize yarar yazdıklarım rölanti ayarsızlığı bmw'lerde kronik oluyo bildiğim kadarıyla ve insanın çok canını sıkıyo artık bana tak ettirmiştiki allahtan çözüldü kurtuldum darısı başınıza.
19-12-2013, 13:04
sde30
Alıntı:
ugur_EN_ Nickli Üyeden Alıntı
benzer bi sıkıntı benim aracımdada vardı ve 2 yıl boyunca uğraştım vanos değişti rölanti valfi değişti krank sensörü oksijen sensörü değişti ve sorun hala devam ediyodu lpg' de. yanlız benim sorunum sadece araç ilk marşta bişey yoktu sonra her durduğumda yapıyodu 3000 devir gaz verip bıraktığımda düzeliyodu ilk başlarda, en sonunda komple stop etmeye başladı bujileri yağı yağ filtresini ve gaz filtresini değiştirdim 3 hafta önce falan şuan hiç bi problem yok belki işinize yarar yazdıklarım rölanti ayarsızlığı bmw'lerde kronik oluyo bildiğim kadarıyla ve insanın çok canını sıkıyo artık bana tak ettirmiştiki allahtan çözüldü kurtuldum darısı başınıza.
Dün bende buji, yağ, yağ filtresini değiştirdim ama lpg filtresini değiştirmedim bi değiştireyim belki benimde işime yarar :o
19-12-2013, 13:11
sde30
Aklımda şöyle birşey var ama ne derece doğru düşünüyorum bilmiyorum
Araç LPG de çalışırken ECU ona göre MAP yazıyor yani sorunum aslında LPG de ise yazılan MAP bozuksa bunu benzinede aktarıyor olabilir mi acaba ?
Bi kaç forumda okumuştum bunun önüne geçmek için O2 sensörlerine RÖLE bağlayıp LPG ye geçtiğinde devre dışı bırakılıyormuş araç böylece LPG de iken kendine MAP yazmıyormuş bu işe yarar mı acaba ?
19-12-2013, 13:38
ugur_EN_
öyle bişey olacağını zannetmiyorum ve ben hiç duymadım. sizin sorununuz rölanti valfi veya akişmetre gibi geldi bana çünkü hem benzinde hemde lpg de aynı sorunu yapıyor ve yüksek ihtimalle rölanti valfi diyebilirim tahminimce ben 480 tl e almıştım 2 sene önce Antalya'da ama daha uygun bulmanız mümkündür izmir deki parçacılar biraz daha uygun fiyat olarak.
19-12-2013, 13:44
TarikS
Yağmur yağınca akünün oralara veya elektrikle alakalı bir noktaya su sızıyor olabilir mi? Ben eski MINI'mde su sızıntılarından çok çekmiştim, en son akü havuzu sular altında kalıp araba çalışmayınca fark etmiştik dalgalanmaların sebebini :D
Sadece bir fikir, gözle kontrolü bedava en azından
19-12-2013, 13:48
sde30
Alıntı:
TarikS Nickli Üyeden Alıntı
Yağmur yağınca akünün oralara veya elektrikle alakalı bir noktaya su sızıyor olabilir mi? Ben eski MINI'mde su sızıntılarından çok çekmiştim, en son akü havuzu sular altında kalıp araba çalışmayınca fark etmiştik dalgalanmaların sebebini :D
Sadece bir fikir, gözle kontrolü bedava en azından
Akü bagajda olunca göz önünde olmayınca hiç bakmadık valla bi sonraki yağmurda itina ile bakacağım oralara :)
19-12-2013, 13:59
TarikS
Alıntı:
sde30 Nickli Üyeden Alıntı
Akü bagajda olunca göz önünde olmayınca hiç bakmadık valla bi sonraki yağmurda itina ile bakacağım oralara :)
Şimdi de bakabilirsiniz, sızıntı olduysa mutlaka iz vardır
Benim çamur içinde kalmıştı orası :D Cam tavanın su tahliyeleri tıkanması sonucu oldu diye düşündük, sizde sunroof varsa ihtimal yine kuvvetli