Arkadaşlar selam,
İstanbul'dan aldığım yeni aracım için 35 plaka değişikliği yapacağım ama bu konuda standart işlemler dışında nasıl bir yol izlenmesi lazım veya takibini yapan, ilgilenen birileri var mı aramızda etrafımızda?
tesekkurler simdiden
Printable View
Arkadaşlar selam,
İstanbul'dan aldığım yeni aracım için 35 plaka değişikliği yapacağım ama bu konuda standart işlemler dışında nasıl bir yol izlenmesi lazım veya takibini yapan, ilgilenen birileri var mı aramızda etrafımızda?
tesekkurler simdiden
Tanidigin yoksa geçmis olsun demek istiyorum.Bugün bir plaka da ben almak istedim 3500 tl den kapıyı açtilar yuh dedim resmen insanlik ölmüs.sanki sanarsinizki plakayi darphanede yapiyorlar.
istanbul için mi o fiyat? ciddi rakammış...
izmir'den alıcam ben, çok değişmez belki ama daha aşağıdadır diye düşünüyorum fiyatı?
Ben izmirde o kadar cok tanidigim polia memuru oldugu halde ayc istiyordum en son 2000 dediler enisteme 1 yil once oturdugumuz yere tutmamasina ragmen mhc plakayi bedavaya aldik trafik sube muduru degismis kesinlikle bu rakam altina vermiyorlar izmirde suanda oyle dediler iki gun gittim geldim trafige kactane memura sordum hepsi tanidik kardesim ben gidip mudure diyemem ters dediler araba fr fr plakayi bile zorla aldim ama ucret odemedim
İzmirde 3 ay önce 300 tl ye aldigimiz plakanin rakamlari farkli olanini istedik gecenlerde diğer aracımıza 1-2 bin tl fiyatlardan bahsettiler. Müdür 2bin tl nin altina vermiyor ama bin tl derseniz konusabilirim tarzi bisey diyodu komiser. Olay artik iyice ticarete baglanildi.
Bende plakamı değiştireyim isteidğim varsa 500TL neyim gözden çıakrdıydım meğerse o fiyata kapıdan almazlarmış. .:)
Vay arkadaş iş hakkaten ticarete dönmüş.. :S
bu bağışları plaka basım yerlerinde tahsil ediyorlar. acaba plakayı seçsek, bağış yapacağımızı belirtsek ama plaka basım yerine hiç gitmeyip direk app takıp devam etsek ne gibi sıkıntı çıkar ?
Dedigim gibi mudur cok fena cikip konustum ayc alabilmek icin adam suratima bakmadi parasiz olmaz dedi fr icinde 250 lira dedi ertesi gun gidip sanki mudurle konusmamisim gibi fr palakayi aldim oda tanidik sayesinde
5 yil once arabayi alirken takipciye ozel plaka istedigimizi soyledik, yenisehir trafikten randevu ile plaka secmeye gitmistim. Belli bi listeden plakayi secip aldim, hic de para vermemistim... haa cok ozel plakalar icin, misal 35 XXX 35 tarzi, onlar mudurde, bagis karsiligi alabilirsiniz demislerdi. Simdi sistem mi degismis nolmus? Butun plakalar mi ucretli olmus?
Bende 1 haftadır özel plaka için uğraşıyorum ancak oturduğumuz şehir kodundan başka bir harfle ile plaka artık olmuyormuş. İkametgah neresi ise oranın harf kodu ile oluyormuş. Para veya bağış işlemlerini araştırdım emniyete kadar sordum hiçbir şekilde olmuyor dediler :) Mecburen plaka 41 VS yada 41 VR gibi bir şey olacak.
4 ay önce plaka için gittik 2 harfli için 500₺ bağış istediler. Üç harfli ve özel rakamlı plakalara 2000 ₺ den kapı açtılar. Bende sıradan aldım ama şansıma ismimin harfleri geldi.
Ben bi onceki arabama 43 PL 544 almistim 50 tl istediler :)) buyuksehirde zor butun isler
Bende plaka değiştirmek istiyorum mersinin ilçesinde yaşıyorum sonu 320 olan bir plaka içinde para isterler mi örnek 500 tl falan.Plakanın harfleri önemli değil.Yoksa vazgeçeyim en iyisi ben bu sevdadan
2 haftaönce aldım.memura istediğim harf grubunu söyledim.bağış yapmanız için hesap no veriyorlar.dekontu götürüp evrakları alıyosunuz.benim dekontun tutarına bile bakmadılar.gönlünden ne koparsa dedi memur bey :)
Plakanız ile prestij yapmak istiyosanız parayı düşünmeyeceksiniz :)
Daha şimdi izmir trafik şubede görevli bir abimizle görüştüm özel plaka fiyatı konusunda 2 bin liraymış dediğimde güldü yüzüme 5 6 dan aşşaya vermez müdür dedi
Bu bağışlar nereye gidiyor? Belli bir yasal dayanağı var mı? Varsa bağış miktarı neye göre belirleniyor? Kendim alırken ankara emniyet plaka tahsis sitesine girdim. Eskişehirli olduğumdan sonu 26 olan 06 xxx 26 olan boş bi plaka vardı ayırdım diğer gün gidip aldım. Bağış vs yatırmadım.
Tanıdık yoksa eğer bedava alma şansınız malesef yok gibi birşey.