King Spec Hakan Alev Dolandiricidir!
Adamın Facebook bilgileri: https://www.facebook.com/hakan.alev.393
Arkadaşlar öncelikle belirtmek isterimki aşşada yazdığım olaylarda bana giren çıkan herhangibirşey olmamıştır, konuyu açma amacım tamamen sizleri bu dolandırıcı hakında bilgilendirmek uzak durmanızı sağlamak...
Olaylar foruma üğe olan Sabri arkadaşımın bu sahtekarla tanışmasıyla başlıyor, Sabride ozaman evo8 var ve araba sıkıntılı, tam gazda 8 afr gibi çok zengin bi karışımla yürüyor, bu sahtekarda Sabriyi kafalayıp yazılıma çağırıyor, Sabrinin anlattığına göre arabaya bağlanmak için baya uğraşmış, bağlanıncada ne yaptıysa yakıtı kısamammış ondan sonra aracın setupına, yok kollarla krank balanslı değilde bilmemnede diye saçma sapan boklar atmış ve dahada hızı alamayıp aracın daha önceden yazılımını yapan Özgüne yok o şöyle böyle bi boktan anlamıyor diye boklar atıyor, neymiş efendim özgün ecuya şifre koymuş şifreyi vermiyormuş ondan yapamıyormuş, vs vs... hatta va hatta olayın akşamına Özgünle telde küfürleşmişler ve hatta biyerde buluşup kavga etmişler :)
Esas olay Sabrinin yine foruma üğe olan Emir arkadaşımı bu dolandırıcıyla tanıştırmasıyla başlıyor, Emir ozamanlar elindeki 2003 tertemiz forester ı elden çıkarıp en azından forged motoru olan bi gc8 bakıyor kendisine, bu sahtekarda elindeki 97 model gc8 i bir güzel allayıp pullayıp Emire tabiri caizse çakıyor, anlattırklarına göre aracın setupını aşşaya yazıyorum, eksiği yok fazlası var daha aklıma gelmeyen bir sürü palavrayla dolu bir araba...
2.5 blok üstüne 2.7 stroker makina
simtek ecu
dog box şanzıman
20g turbo
kilit difransiyel
spec bilmemne kapaklar
spec bilmemne emme manifoldu
standart fren kaliperlerini bile içlerinin pistonlarını büyüttüm daha güçlü diye çakmış
araba güya 1.5 barda 900hp :D
ve bunun gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü şey...
Emir benden habersiz bu aracı almış, kendi arabasının satışını vermiş bu aracı almış üstünede 4 bin tl verecek öyle anlaşmışlar(allahtan vermedi o parayı)
Emir beni aradı böyle böyle araba aldım dedi, bende hayırlı olsun dedim, aradan bikaç gün geçti Emir beni arabayla almaya geldi, oradanda bu sahtekarın çalıştığı yere gidicez. Emir geldi arabaya bindim, daha bindiğim gibi orta konsolda safc gözüme çarptı. Emir aga bu ne? ecu yokmuydu bu arabada Safc nin işi ne? yok oradan istediğim gibi mafla oynuyomda çok iyide bilmemnede başladı anlatmaya(bu sahtekar emire bişeyler anlatıp kandırmış emirde aynen bana anlatıyor. anlatılanlar tamamen saçmalık) bunun üstüne içinme doldu bi huzursuzluk tabi. E dedim hani dogbox şanzıman vardı, bu şanzımanda hiç ses yok, dog şanzıman en azından bi mırıltı hırıltı ses yapar, knka bu şanzımanın dişlilerini özel ürettirmiş ondan böyle sessiz.:Deli::Deli::Deli: Emir henüz satışı almamış olsa diyecemki eyvallah ama satışı almış giren girmiş çıkan çıkmış söylemeye dilim varmıyor... :(
Neyse bu sahtekarın çalıştığı yere vardık tanıştık falan, Emirin arabasının kaputunu daha ilk defa orada açtım, bide ne göreyim, 900hp arabada intercooler standart :) enjektörler standart, stok ej20 blok, stok kapaklar stok manifolt, eşşek gibi çinmalı bi turbo var, emme hortumu bile standart turbo hava ememiyor, turboyu o hortuma uydurmak için araya saçma sapan bant gibi bişeyler sarılmış...
Durum böyle olunca ben bu sahtekara sormaya başladım...
Abi bu turboya niye adam gibi emme takmadınız?
ya işte şehir içi kullanımımnda şöyle böyle oluyorda akış metre söyle okuyorda bir sürü saçmalık dinlemiyorum bile ful palavra...
simtek ecu olan arabaya safc nin işi ne?
arabada simtek ecu yok simtekin epromu var(simtek eprom üretmiyor) ecu olsada safc ile şöyle yapıyosun böyle yapıyosun bilmemne yine bi dünya palavra sıktı yine yarısını dinlemedim... sanki bilmiyoruz safc nin ne boka yaradığını...
dedim şanzıman ötmüyo nasıl dog bu?
özel ürettirdim... (palavra)
Artık emin olayım diye bizim Onuru aradım (forumdan kickboxer) aga dedim böyle böyle adamı hiç gözüm tutmadı ful palavra sallıyor? sen dedim söyle bana ej20 makinaya 2.7 stroker mümkünmü? hayır değil sadece 2.5 makinalara 2.7 stroker var dedi...
ve bunu gidip kendisine söylediğim zaman aldığım cevap
ben bu motorun pistonunu kolunu özel ürettirdim yok şöyle yaptırdım böyle ettirdim diyerekten telefonundan bana manley marka kol piston vs vs fotoları gösterdi, neyse dedim onada eyvallh..
peki dedim araba 900hp diyorsun bi stok intercooler neyin nesi?
arabada hidrojen sistemi varmış belli bi devriden sonra devreye giriyomuş o yüzden intercoler a gerek yokmuş!!!:Deli::Deli::confused::confused::hahaha:: hahaha: allahım yarabbim sen bana sabır ver dedim...
Emir aracın satışını üstüne almasa dicem bu adam böyle böyle ama gel görki dilim varmıyor demeye giren çıkan çok fena olmuş satış yapılmış iş işten geçmiş...
Tabi bununlada kalmadı yanında geçiriğim süre boyunca bu piyasada isim yapmış kişilere dil uzatmalar başladı, yok efendim özgün agu magu derken ben yazılım yapıyordum ona ben öğrettim, yok ppr kaan agu magu derken ben port poliş yapıyordum ona bu işi ben öğrettim, ppr ın cnc işlerini ben yapıyorum falanca yerde benim cnc makinam var kirada, yok doğan usta şöyle yok falan usta böyle... artık daha fazla tahamül edemedim Emir dedim hadi gidelim aga...
Neyse bu sahtekarın yanından ayrıldık, yolda giderken emire arabayla gazlattım, gördüğüm arabaya boost geldiği zaman afr zenginlikten -- değer gösteriyor, yüksek devirde basınçta avans vurmasın diye bu sahtekar dayamış benzini, Emirede boost geldiği zaman hidrojen devreye giriyor ondan afr -- gösteriyor demiş...:ofk::ofk:
Bunun üstüne artık emire ufak ufak olayı çıtlatmaya başladım, aga dedim geçmiş olsun böyle böyle bu herifi hiç gözüm tutmadı satışı almasan neyse dicemde satışıda almışsın olan olmuş... Emir başta inanmak istemedi tabi sonra bizim Onurun yanına gittik, aracı bide o inceledi ve beraber Emiri gidip arabasının satışını geri alması konusunda idda ettik, bende hiç olmazsa motor forgettir kaç yaşında araba illa motor yapılmıştır, yapmışkende stok yapacak halleri yok diyerekten züğürt tesellisi verdim biraz.
Emir ertesi günü bu sahtekarı aramış konuşmuş, tabi bu sahtekarın azı laf yaptığı içinde Emiri yine inandırmayı başarmış, onlar senin arabanı kötülüyorda, şöylede böylede, ben o arabaya şöyle garanti veriyorum böyle bilmemne veriyorum diyerekten Emiri yine kandırmış, hatta öyle bi konuşmuşki Emir artık bize inanmamaya başlamıştı...
Gel gelelim aradan bir iki hafta geçmeye kalmadan Emirin arabası conta yakıyor, maslakta Doğan ustanın oraya araç çekiliyor motor indirilip üst kapaklar sökülüyor ve bingooooo.... arabanın pistonlar stoc kollar stok, tabi haliyle krank yatak herşey stok çıkıyor, Emir arayıp Hakan sahtekiarına durumu anlatıyor, herif halen daha utanmadan o kolların özel üretim olduğunu şöyle iyi olduğunu bötle bilmemne olduğunu anlatıp duruyor, tabi 103mm dediği pistonlar 92.5 mm çıkıyor Emir bunu sorduğunda ise lafı çevirip kollar 103mm stroke diyor(o ne demekse:confused:) emirde arayıp bütün bu olanları bana anlatınca artık diyorum tamam yeter, Hakan sahtekarının numarasını istiyorum Emirden ve mesajlaşıyoruz...
mesajlar aşşadaki linklerdeki fotolarda mevcuttur arkadaşlar.. Emir bi ihtimal Hakan denen zat la mahkemelik olur eline herhangibir koz vermeyelim diyrekten uslübumu bozmamaya dikkat ediyorum...
https://www.dropbox.com/s/roxnc41o46...A0006.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/nd6me3mi1o...A0011.jpg?dl=0