TOGG Standart Menzil Hakkinda
Elektirikli araç furyasına katılmak isteyen biri olarak açtığım forum konusunda tek araç elektrik = sıkıntı cevaplarından sonra vazgeçmiştim. Aileye dizel otomatik bir araç alıp sabitledikten sonra 1200-1300 bandında elektrikli araç aramaya başladım. Artan benzin motorin fiyatları + günlük yapılan 170-180 km + bakım masrafları ve ilerleyen yaş sonrası çekilmez bir hal aldı. Aylık 10.000-12.000 civarı yakıt masrafı 2 ayda bir (ekstra bir sorun çıkmazsa) bakım masrafı içten yanmalı bir aracın bana maliyeti aylık bir asgari ücrete yakın oluyor neredeyse.
Togg standart menzil için hiç bir yerde doğru dürüst bilgi yok sosyal medya gruplarında kimisi yere göğe sığdıramıyor kimisi sakın diye serzenişte. Alınmalı mı alınmamalı mı büyük bir kararsızlık içindeyim. Evimde şarj imkanım var günlük bana 250 menzil sağladığında benim bütün ihtiyaçlarımı giderecek geniş nispeten güzel kullanışlı. 400-500 km menzilli bir araç olsa bile günlük her türlü şarja takılacağı için ihtiyaç kadar olan menzili gitmesi problem olmayacaktır benim için fakat bununla alakalı da kesin bir bilgiye ulaşamadım. Günlük çıkacak olan ekstra alışveriş yemeğe gitme vs durumlarında Ankara’nın her yerinde şarj edebilecek imkan var.
Birebir kullanan deneyimleyen varsa tecrübelerine ihtiyacım var.