Evet proje amaçlı bir şahin aldım. Amaç ufak tefek eğlencelik bişeyler yapabilmek.
Sorum şudurki karbüratörlü bu araca neler yapılabilir, al tak şeklinde. Ufak bütçeyle en eğlenceli hale nasıl gelir bu motor ?
Printable View
Evet proje amaçlı bir şahin aldım. Amaç ufak tefek eğlencelik bişeyler yapabilmek.
Sorum şudurki karbüratörlü bu araca neler yapılabilir, al tak şeklinde. Ufak bütçeyle en eğlenceli hale nasıl gelir bu motor ?
bence turbo yap 0.5 0.6 yeterli olur 289 derece egzantirikleri mevcut yerli firmalar var üreten onla daha zevkli hale gelicektir turbon. Valf yayları bir hayli yumuşak onun içinde sierra 8 valfin yaylarını alıp takabilirsin zevk alıcak kadar güç üretecektir bu şekilde..
krank piston kol felan değişiyor mu turbo yapınca?
+ olarak ufak bir turbo takılabilir galiba bildiğiniz hangi arabanın turbosu var?
benim de aklımda bu sorular vardı.
atmosferik olarak karbürator sayısını arttır mesela 4 tane tak, manifold da çok önemli. diff kilitleyecek misin?
adanada bir süredir şahin le baya yarış kazanan bir abimiz var ona sorabilirsin (anlatırsa tabi:D)
egzoscu çako derler, serkan adı.
face linki de burda
turbo olarak genelde kk16 fındık dıye tabır edılen turbo takılıyo...
karburator yerıne 4 nokta enjektore gecıp turbo ya gecmenız sızın ıcın daha yararlı olucaktır...
herzaman derim şahine 2.6 granada karbüratör +egzantrık+agrasif bir port polish + 4-2-1 +48 düz boru tadından yenmez hale gelir , turbo işi macera olur , haa turbo yapmaya karar verılırse bursada sagır orhandan başkasını tanımam şahin turbolayacak :D
4 nokta enjeksiyona geçince zaten baya bi uğraşmış oluruz heralde :) bidfe 4 nokta enjeksoynluda hangi kapak uyar yani hangi arabadan almak lazım ?
@mechanic difransiyeli kaynatabilirim sıkıntı olmaz. ama kendinden belli bir oranda kilit çıkan versyonu varsa oda uyar :)
ama aklıma takılan ae86lardaki karbüratörlü motor bile baya keyif verirken şahinide o hale getirmek çok zor olmamalı
bursaya gelirizde şahinle biraz eziyetli olur :) aslında römörke atıp gelmek lazım :)
görende hiç şahinle uzun yol yapmadınız sanır haa , araba kullanmayı mercedes te öörendiniz değilmi?? ahahha :D yav istanbul bursa arası ne kadar yer şahin bile gelir :D
takipteyim ufak tefek eklemelerle neler yapılabilir ?
yok şahinle bursa yapmışlığımız çok ondan biliom eziyetli olur die :D insan rahata güzele kolay alışıo :)
turbo yapmayacaz anlaşılan , peki 4 tane karbüratör takılabiliyor mu? amerikanlarda karbüratör sayısını arttırıyorlardı.
4 tane olmasa bile 2 tane takılabilir ayar olarak nasıl ayarlar yapılıyor? gaza geldim valla:D
Mpi motor tipolarin kapaklari uyuyor diye biliyor hatta uygulanan bicok doğan şahin var
bu arada şahin kaç model , 1.4 şahinlerin kapagını 1.6 ya takınca sıkıştırma artıyor dip not olarak ekleyeyım
n/a ise 1.4 kapak takılacaksa pistona falan gerek yok amma custom bır emme yapılırsa süper olur hatta bır arkadaşıma yapacaktım granada karbüratör falan ayarlamıştık araba satıldı
turboda ise oem pistonlara tornada derinlik ver gitsin :D 2jz değil sonuçta cok detaya gırmeye gerek yok , motor kırsan hurdalıktan 100 tl ye blok alırsın :D
bende hediye yok , hiç etmedim etmemde :D
frenleri unutmayın ama :)
124 ün arka kısmı uydurcan aslında frenler için 4 disk fren :D
En mantıklısı bu olmuş.Enjektöre geç başın ağırmasın karburatörlü motorda turbo çok sağlıklı olmuyor.Zaten avansı nasıl ayarlayacaksın ? En başta bunu çözmen gerekiyor.
Ayrıca piyasada 2.6 granada karburatörüdür gidiyor 2.6 larda weber 32/36 DGAV vardır bu karburatör tofaşın karburatöründen daha büyük kapasitelidir ama sana daha iyi bir seçenek sunayım 2.8 granadalarda kullanılan Weber 38/38 DGES modelini bulabiliyorsan bunu kullan.Ve iyi bir karburatör ustası bul.
http://www.jameng.com/products/images/38.jpg
Her ikisininde flanş yapıları birebir aynıdır eski tip tofaş manifolduna sorunsuz uyar.
karbüratörlü aracta turbo nasıl olura bır örnek yalan olmasın 2.5 bar a kadar basıldıgı söylenmişti (aracı yapan bursa racıng service orhan usta)
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater
emme manıfoldunun runnerler cok dar o sebeple custom emme şart o işte
imkansız diye bişey yoktur koray sadece zaman alır :D
enjektör işine girilince beyin de değişmiyecek mi?
ben masrafı çok olmayan işler üzerine kafa yoruyoruz diye düşündüm.
2 karbüratör takılamıyor mu çok mu zordur veya extra parçalar mı lazım?
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...zzi_engine.jpg
karbüratör nasıl çalışıyor
takipteyim
Karburatör silindirlerin oluşturduğu vakum ile çalışır videodaki tüm işlemleride bu sayede gerçekleştirir.Turbo zaten başlı başına karburatörün çalışma mantığına ters bir durum oluşturur bu yüzden doğru dürüst ayar tutmaz verim alınmaz.Zaten bu yüzden orjinalden karburatörlü turbo araçların karburatör yapıları standart karburatörlere göre çok daha farklıdır.
Daha büyük yada çok boğazlı karburatörler takılabilir tabiki uygun bir manifold ile ancak tek boğaz karburatörü bile doğru düzgün ayarlayabilen usta sayısı oldukça az iken 4 boğaz karburatöre uygun memeleri - jetleri hesaplayıp ayarını yapabilecek ustayı bulmak sorun olabilir.
Giresun'da olan arkadaşlar görürse söylerler sanırım çift egzantrkli sanırım 150 hp ye yakın olan bi motor var tempra yada tipodan çıkan onu swap yapan kırmızı bi şahin vardı sanırım öyle bişeyler de yapılabilir mi diye fikir vermek istedim.