Stock Engine
Ported Head (ppr Motorsport)
Stock TB
PLM headers
Cai
Stock Ecu
http://www.drecu.com/dynos/onerhp/236.jpg
Flash Pro
http://www.drecu.com/dynos/onerhp/247.jpg
Printable View
Stock Engine
Ported Head (ppr Motorsport)
Stock TB
PLM headers
Cai
Stock Ecu
http://www.drecu.com/dynos/onerhp/236.jpg
Flash Pro
http://www.drecu.com/dynos/onerhp/247.jpg
Dyno ölçümü sırasında oradaydım. İlk ölçümde 220 li bir değer çıktı tam hatırlamıyorum. Sonra ortaya çıktı ki Flashpro üzerinde Öner kurcalama yapmış. Sonra Özgün mapi orjinal hale getirdi ve üstteki değeri yakaladı. Sonra Sihirli parmakları konuşturup dyno dynamics üzerinde 11.1 hp gibi bir + güç elde etti. Hani bazı arkadaşlar diyorya NA arabada yazılım ne fark ettirecek diye. Düzgün biri dokunduğu zaman ortaya çıkan değer bu.
dynolarla ılgılı yazılanları okuyorumda işte salak kafam hala anlamıyor:) şimdi bu s2k paşaoglu dynosunda ne cıkarır abi? Oyle soyleyın ben bağlantıyı kurayım :)
aynen alper abi krank ta bu araba kac hp çıkar
Yüzde 10 oynuyor ortalama. 270 +-5 hp oynar .
Hayirli olsun Oner guzel deger 247 hp
Emegi gecenlerin eline saglik
abi lgl'nin pist arabası 265 cıkardı o dynoda 270i nereden cıkardınız?
270 çıkarmadık 247 çıkardı zaten. Normal dyno üzerinde 270 i görür diyoruz.
hani flashpro s2000 de işe yaramıyor diyenler nerede, bekliyoruz yorumları.
Oner kardesim gule gule kullan OZ adamsin la :) ellerine saglik flash pro kaka cop diyenlere gelsin :))
Flasspro'dan guc alamassin kapaktan guc kaybedersin diyenler vardi aldigimiz gucler ortada emsallerine gore kapaktan asagi yukari 15 hp almisiz..
Flashpro dan da oncesi ve sonrasi aldigimiz gucler ortada..
Ozgunun Kaanin ve bu zamana kadar emegi gecenlerin ellerine saglik.
ben bu dyno dynamics i bir türlü anlayamadım bu dynoya güvenecekmiyiz güvenmeyecekmiyiz geçen başka bir konuda 200-210 cıkıyor denildi s2000 ler için şimdi ne olduda beygirler çoğaldı filtre headers yazılımla 30-40 hp mi alınıyor s2000 den :) bi garip geldi bana
hadi ya dunmu olculdu bu araba bende yazilim icin ordaydim hatirlarsan abi alper abi a6 ile.. bilseydim beklerdim.. cok iyi olmus sonuc.. senin arabaninda masallahi vardi bu arada.. ecufast'e laf yok.. magic fingers :))
F/e/h s2000 ler 215 220 civari cikiyor maksimum . Ozgunun dynamicste bole yurt disindaklerdede boyle bir yanlislik yok yani.guvenebilirsin :-)
Evet okanin soyledigine katiliyorum mahzentin arabadaki daha fazla olmasi geremezmiydi bu arabayla kiyasladigimiz zaman.
Aradaki 30 hp yi almasi kolaymi veya az beygirmi sence.veya senin hesabina gore mehmetin araba az cikarmis diyorsun nasil yaptin ortalamasini hesabini bize buraya yazarsan sorunun yaninda aydinlatmista olursun bizi.Ek parantez sunuda belirtmek isterim mehmetin arabasi yuksek cr setup i olmasina rahmen bu gucleri cikartabilmesi bile buyuk bir basari 97 oktanla asil isin icine yakiti kimse hesabi katmiyor biraz dusun derim yazdiklarimi.
masallah sonuc cok ıyı,emegı gecen herkese tebrıkler :)
sen yanlış anlamışsın ben dynodan bahsettim ahmet abide fikrime katılmış
mehzentin konusunda stock s2000 ler filtre egsozla 210-220 arası çıkıyor denildi sizin araç 247.1 vermiş yazılımla headersla yaklaşık 30hp alınmış
mehzentin araç 250 idi bi, yazılım bi kelebekle 277 oldu
buyüzden kafa karışıyor bide bunlara diğer dynolara göre %10 eksik olduğu söyleniyor
bence dyno dynamicsi tr şartlarında bulunan birçok kişinin kullandığı bi dyno ile test etmek lazım mesela istanbuldasın paşa dynoya gidip birde orada ölçtürüp buraya koysanız en azından bi fikir olur diye düşünüyorum
çünkü bildiğim kadarı ile başka dyno dynamics yok bizlerede bi ölçü olmuş olur kıstas alınabilecek bir dyno olabilir en fazla tercih edilende olabilir ama trdeki dynolarla kıyaslamamız daha iyi olur çünkü birisi serp dynoya çıkar 200 hp dynodynamics le kıyaslar en azından
Simdi sole soliyeyim aslinda dikkatli arastirirsan dyno dynamics tum dunyaca kanitli bir dyno bunu daha test etmemize gerek olmadigini dusunuyorum diger yandan benim aracimda feh s2K lardan farki kapak olmasi bence onu farketmedin her halde.mehmetin olayina gelince onun aciklamasini bilal kaan veya ozgun yapar diye dusunuyorum.
peki öyle olsun ama bence paşa dynoda bi ölçtür burdaki birçok kişinin merağını gider başka derdimiz yok :)
şöyle diyelim dünyaya bak :) biz hala çok aşağılardayız Dynodynamics S2000 yaz görsellere tıkla moral bozuyor gerçöekten mehzzentin arabasının konusunda mehmetin eksikleri var onlar bunlar vardır 70mm gaz kelebeği ne yapıyor bilemiyoruz tam açıyormu açmıyormu bilemiyoruz malesef acemiliğimize dikkatsizliğimize geldi 70mm Gaz kelebeği ile bazı seyleri heycandan mı dersin yoksa basımıza hiç gelmediğindenmi dersin bilemeyiz kelebek belkidde %100 açmıyordu yolda 2 de saramayan araba kelebeği taktık ayar mayar yokken direk yola çıkdık sarmaya basladı sonrasında bakalım değişen bişiy oldumu dedik evet gerçöekten değişiklikler kamburluklar garip garip egriler düzelmişti bunun dyno ile alakası yok biz paşaya yada serplere göre kıyaslamıyoruz ölçtürüp sonra ölçtürenler var tabiki ama onları söylemek manasızca 225 tekerler bizde 190 teker gibi beygirler çıkıyor ama amacımı biz kendimizi dünya ile kıyaslamak istiyoruz amacımız bu yoksa kelebekle 27 beygir olayı değil bu olay yani daha sıkıntılarınıgidermeden heycanladık atttık dyno eğrisini :) adı üstünde bilgilerimizi deniyoruz deneye deneye bazı seyleri öğreniyoruz evet
sözüm sudurki dünyaya bakıyoruz ozaman dünya ile kıyaslayalım :)
Önerde zaten uyku uyuyamıyordu bu EE041 in merakını nasıl gidereceğiz allahım diye. Adam sırf sen merak ediyorsun diye gidip bi de Paşaoğlunda ölçtürecek. Parasını sen verecek misin peki? İsteyen istediği yerde ölçtürür. Biz kimseye çok merak ediyoruz bi de gidip ecufastte ölçtür diyor muyuz?
sen ne acayip bi insansın ya bursaya geldin otobanda sıkıntı yaşadın motorunun yağ fırlatmayan yeri kalmadı ağlayacak gibiydin forumda maşallah aslan oluyorsun seni orda bırakmayıp yardımına gelen kişiye böyle laubali konuşup bi tepeden bakmalar 40-50 lira para ile birisi batacak veya zengin olacaksa ver hesap numaranı sana gönderim harcadıkça dua edersin ki biz harbiden eşşek adammışızki senin gibi bi karakterin yardımına koşmuşuz.. demekki ta nerden geldik ver benzin parasını demek lazımmış sana herşey para olmuş düşüncelerinde
araç sahibinden özür dilerim bu kelalperin ilki değil 2-3 sefer daha böyle ben biliyorum tarzında atarlı giderli yazısı oldu patlama noktası burasıymış özür dilerim
Öncelikle maşallah,
Burada ne çıktıysa paşaoğlu veya serp tede aşşa yukarı aynı çıkar gibi burda ne gördüyse paşaoğlunda doğru çarpan la kw cinsinden yakın çıkar diye düşünüyorum burda 247 serpte 277 çıkmaz bence deneyip görmek lazım :)
Masallah çip :)
kadir abi benim aracımda 178hp çıktı dynodynamicste, ama 200+ hp'si olan cvk rs'le olan videom belli gördün xxx dyno'luydu yanlış hatırlamıyorsam cvk rs'te.
yani düşündüğünüz gibi değil olay.
isim vermeyelim lütfen pls
Guzel deger. Masallah :)
Okan o akşam gelen herkese ayrıca teşekkür etmedim mi.? Telefonda o kadar yol geldiniz masrafınız neyse karşıliim demedim mi? Ben biliyorum kardeşim. Bilmediğim konuya yorum yazmam. Ama sen neyi ne kadar biliosun acaba. Sen burada gelip atarlı yazıp dyno dynamics e güvenebilecek miyiz derken güzel mi oluyor. İlk önce araştırın edin dynamics ile serp in farkını daha sonra buraya yok şunda şu kadar gösteren bunda neden az gösteriyor diye yazmazsınız zaten. Bi de ben atarlı yazmıyorum. Sen atarlı anlıyorsun kardelim. Sen ben istiyorum diye gidip arabanı başka ustaya götürür müsün? Buna cevağ ver sonra anlarsın ne demek istediğimi.
şimdi elin amerikalısı tüm dyno bu dynoyu kullanabilir ama eksik ölçüyorsa bir nedeni vardır sıfır km aracıda eksik çıkarmasıda bu dyno nun iyiliğindenmi bunu anlamaya çalışıyoruz ki bende kadir abi ile aynı fikirdeyim o araç serp dynoda 270-280 arası bir değer vermez ki usta ayrı birşey dyno ayrı birşey ben bursadayken istanbula gelip oralardaki dynolarda aracımı görmek istiyorum bence dyno dynamics te aracını ölçtürüp tatmin olan kişilerinde merak etmesi gereken bir durum acaba düşündüğünüz gibimi ya serp tede yakın güçler çıkarsa benim dükkanımda serp dyno var 1000-1500km olan sıfır bir aracı ölçtüğümde oem olarak fabrika 80hp demiş ben dyno üzerinde 77-80hp arası görüyorum farklı araçlar arasında serp dynoda fabrikanın 80hp dediği aracı ben buna yakın 2-3 beygir farklı ölçüyorum aynı araç dyno dynamicste 60-70hp çıkıyorsa sence güvenli olan hangisi buyüzden serptede ölçülsün diyoruz ki forumda birçok kişi aynı şeyi düşünüyor sadece ben değil
ve dynolarda kalibrasyon ayarı vardır biz kalibrasyonu sürekli güncel tutuyoruz yoksa istesem 100 beygirlik aracı 50 beygirde çıkartırım 200 beygirde
dyno dynamics dünyanın her yerinde diğer dynolardan %10 az gösteriyor yaw bir sürü test verileri var aynı gün aynı hava aynı araba aynı şartlarda ölçüm yapılmış. Dyno dynamics % 8-10 arasında az gösteriyor. Senin dynon üzerinde 80 hp görünen araba DD üzerinde 72-74 gözükecek demek ki. Bu demek değildir ki araba DD den indikten sonra daha yavaş gidecek. Özgünün amacı ayar öncesi ve sonrasını ölçüm yapıp yapılan ayarın farkını göstermek. DD en iyi dyno en müthiş dyno diye bir iddiası da yok. Arabanın diğer dynolara göre gücünü görmek istiyorsan ortalama %10 ekle diyor zaten. Şu bir gerçek başka dyno üzerinde 200 hp veren aynı marka model araba ile DD üzerinde 200 hp veren araba yarıştığı zaman DD üzerinde ölçümü yapılan araba geçecektir.
DD de bir tane stock polo GTI çıktı oem HP sinden sadece 4 HP düşük çıktı Kekuti kerem Oz görünce konuya yazar o gün hatta Özgün ulan iyi kalibre etmişiz demişti bende DD ve OZa sonuna kadar güveniyorum adam bir dyno aldı herkezin morali bozuldu arabalar bisiklet gibi HP çıkarınca :D eksidendi o güneşli günler dynoda F5 %5 koy zamanları :D ( bu olayıda Erdem abi anlatmıştı çok gülmüştük aynı gün ) :D
Aren senin söylediğine göre o zaman önerin araba bitik bu kadar parça cart curt var ona rağmen 247 verebilio. Doğru mudur?
Alakası yok ben S2K ların ruhsatta yazan HP lerine inanmıyorum Öner çok radikal bir HP almış DD de bu HP yi almak demek hızlı demek ama OEM bir S2K çıksa max vericeği 210 HP
Mesela RX 8 lerinde S2k larında ruhtsattaki HP ye bak hepsi hipodromdan kaçmış
Arka iten araçlar aktarmadan bir miktar güç kaybediyorlar önden çeknlerde daha az yaşanmakta bu kayıp
Tebrik ederim Öner bu dynoda bu HP çok iddalı kazasız belasız
Ya adam Dyno ya *** atmıyorki sizde nerenizle okuyorsunuz
Hemen bir saldırış
Olayin parayla alakasi yokda boole biri forumdan hadi git bide x dynoda olctur aradaki farki gorelim gibi emrivaki yaklasimlar hos olmuyor. Yoksa nedir 40-50 lira vermisin. E bide simdi her dynoyada veri vermek istemiyor arac sahipleri herkesin belli ozelleri varki normaldir olabilir sonra gidilip ac bakalim sunun egrisine bakalim iste biz buna su devirde bstiralim vs muhabbetler.
dyno *** attı oldu emrivaki git ölçtür dediğim oldu bakalım daha neler olacak :) ama en azından ne demek istediğimi anlayan birileri var yazdıklarımı okuyup kötü ters bi anlam çıkartanlar var isede yinede özür dilerim sıkıntı değil benim için özür dilemek
bu araç üzerindeki malzemelere bakarak gereğinden fazla beygir çıkartmış bana göre bunu direk yazmak istemedim