Yalnız HP çok ciddi yürüyen bir araç canlı gözle gördüm kaldı ki son işlemler ve flash pro ile Oz sinekten yağı çıkartmıştır
Printable View
çok iyi yürüyebilir tabiki ama bu s2000 lerle bizde uğraşıyoruz uğraşan herkezde bilir f-h-e yazılımla serpe oranlarsan 270 küsür hp yapar buda çok ciddi birşey s2000 pat diye güç çıkartan bir araç değil hee ben yine saygı duyarım f-h-e yazılım ile s2000 den 270hp benim dynomda verecek bi usta varsa ben dert etmem bizden daha iyiler derim gelen s2000 leri yollarım istanbula dynoyada *** atmıyorum kesinlikle bu şekilde düşünmeyin herkezin fikrine saygı duyuyorum ama bu speclerde bu araç için sizlerin düşüncesine katılmıyorum konuyuda daha fazla uzamasına gerek yok ben fikirlerimi sundum
kapak işli yazıyor + olarak neden speclerden bahsedilirken o hep görünmezden geliniyor
HP'ye ilk flashpro takildiginda ben ayar yapmistim, arac cok basariliydi, hatta flashpro olmadan bile diger s2000lerden daha iyi gidiyordu. Ayardan sonra rahatlikla 3-4 boy gerisinde kaldigi GNS01 ile yan yana gider hale gelmisti ki bu doneme EP3 ile yuruyecek s2000 yoktu.
Simdi uzerine kapak yapilip subablar filan degistirilmis, setup ilerletilmis, sonuclarda guzel gozukuyor. Ozgun'un eline saglik.
Bu arada herkeste bir "Gunes yanlis anlamasin" cekincesi sezdim dun, yanlis anlasilacak birsey yok arkadaslar, yapipta yurutemedigimi Ozgun yuruttu gibi birsey yok zaten ortada, boyle bir mesaj vermeye calismadiginizi biliyorum, rahat olun :)
Kaldi ki gunun birinde ben bir arac yapip yurutemeyip Ozgun yurutse bile ben gene rahatsiz olmam adam profesyonel bi zahmet benden daha iyi olsun derim. Hatta benim EVO'yu beraber yapalim da diyorum, benim amacim araci yurutmek Ozgun'le rekabet etmek filan degil zaten ama herkes ne hikmetse beni Ozgun'e rekabet edecek biri olarak goruyor.
Arkadaslar ben hobiciyim bunun bilincine varalim lutfen, kendi aracimin ayarini yaparim, cok istek oldu diye 15-20 tane daha araca ayar yapmisligim var hepsi bu. Parami bu isten kazanmiyorum o yuzden rekabet filan yok yani ortada. Sadece arayi kizistiranlar oluyor arada, onlarada diyecek birsey zaten yok, tarzlari bu.
Unutmadan Oner'e dedim ki CUK'la deneyin farki gorelim, yapilan islemler neler kazandirmis anlayalim diye, o da deneriz dedi, sagolsun. Aradaki farka degecekse Engin'de yaptirabilir cunku kapak subab ince conta filan.
Yazmak istemedim ama acıklamak gerekli bazı seyleri.
Evet aracta ince conta ve ferrea dished valf var ama özgünün yazmama sebebi ise sudur;
Conta 0.50 mm'dir ama sorun asıl su oner arkadasımız flat valf sparıs etmişti fakat gelen valfler ise dished valflerdi öner'de zaman kaybetmek istemediği için bu valfleri kullandı contanın hiç bir espirisi kalmadığı için yazmadılar.
Kapağa gelince 378 cfm race port kapak var aracta ve aynı zamanda port içersindeki eğimi dik yapmak için kimsenin dünya genelinde dahil kullanmadığı bir işlem mevcut(dead spot welding)Zımpara ile puruz kaldır polisaj yap değil saygılarımla umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Güneş yanlış anlamasın çekincesi ztn yok abi sorun senin arayıp cuk la denesene nolucak demen benim sana açıklama ihtiyacı duymama neden oldu.. yani engin abi benimle çok fikir alışverişi yaptı arabasına katıcağını kattı yani bunları yaptırmak için yada farkı görmek için kendide arıyabilir dimi herzamanki gibi ;senin söylemen garip kaçtı.. (konuya burdan girdiğin için yazıyorum)
evet keske söyleseydin sanrım sendeki dyno erdemin eski dynosu serp olan 269 çıkan megane Rs 4gün önce ölçtüğümüzde 238 çıktı net
236 dan 247 ye geldi beygiri 100-200 de 1 saniye oynadı asağı yukarı
arabada subab var kapak işli emme işli headers var filitre kiti var keleebek var kopmple 70mm tek çıkış oversize subab var bence güzel bi deger biraz sıkıştırması düşük onuda yakın zamanda halleder umarım ozaman farkları görüces DynoJet e gçre %10 senn dynona göre daha fazla bir oran hesaplarsan Sana gçre %13~
cıvarı
Nos var sc var turbo var bagajda 60 kişiye yeticek kadar acılı çiğ köfte var onunda katkısı var :))))) Abi kelebek yok oversize yok :)
dynodynamics=heartbreaker
işi bilen adamların alayı zaten dyno dynamics kullanıyor amerikalı avustralyalı alamanı ingilizi:)
yük tipi dynolarla diğer dynoları karşılaştırmak çok doğru değil bence
sabaha kadar konusurum zevkli is :) .300 .400 .500 olcmustum aksam satlerinde foto ceker veya yollarim bi kac arabanin 997 kapagindan guzel deger cikardik hem cfm hem fps olarak onlarida paylasirim.bilal in konusundaki port int. kalip dokmustum onlara bir bak derim.
ya arkadaşım iddan varmı buyur ölç gel ölçelim neyin peşindesin kendi beygirlerininmi ? stock s2000 220 çıkıyor 218 çıkıyor 190 beygir 106 larınız 170 leri geçemiyor EEEEE neyi kovaladın onu anlayamadım Stock s2000 Dyno dynamics yaz GOOGLE da yaz bana inamıyorsan sağı solu oku dynodynamics i ara aEEE ne kanıtlamam lazm sana benim
arkadaşım oraya yazmışsınız stock motor port polish filtre egsoz ondan sonra conta supap race port alttanda birşeyler çıkacakmı serp dynoda 279hp s2000 harbiden iyimiş :) sana birşey ispatla demiyoruz sadece hep diyosunuzya %10-%13 fazla cıkar diğer dynolarda diye bi görseydik öyle olduğunu
öner cok sevindim dostum güle güle gazla güzel değer
bak arkadaşım diyorumki basit Seep dynon beni ilgilendirmiyor ben dünnya ile kıyaslkaybilmek için dynoyla dynoyu karşılaştırıyorum ben
m3 ölçebiliyormusuunuz o dynoda en son ölçemiyorduk biz ölçmeye başladımı dyno ?
yasin mesela programlı haliyle yaklaşık 224 mi ne çıkarmıştı sanırsam iyi giden haliydi birde düşün
600 beygire kadar araç ölçebiliyoruz sıkıntı senin dyno benim dyno değil forumda bu dyno konusu açıldığından beri %10 fazla muhabbeti dönüyor bir kişi merak etmedimi be kardeşim acaba öylemi diye dyno dynamics çok iyi bi dynoda olabilir onada bişi demiyorum dyno jete göre %10 eksik çıkıyormuş tr deki dynolara göre % kaç bunu görelim diyoruz haa biz göndericez zaten birkaç araç senin dynoya onuda görelim farkı ne bilelim benim niyetim bu ama siz ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz adam diyoki 250 dynamicste verdim serpte 290 kesin var :S
Reklamınızı bu sitede başka türlü yapamazdınız en iyisi bir konuya girelim ortalığı karıştıralım insanlar bizimde dynomuz olduğunu duysun gelsin bizde ölçtürsün. Haklısınız reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bu dynoya güvenebilecek miyis güvenemeyecek miyiz diyerek zaten güvensizlik ortamı yaratıp ondan sonra bizim dyno dynamics i kötülediğimiz yok demeniz ayrıca bir çelişki.
Bursada s2000 olarak hangi araçlar bunlar neler var araçlarda? hiç sizin dynoda veya dbn verileri varmı ?
ya harbiden acayip bir adamsın reklam yapıcaz dynoda araba ölçtürcez para kazanıcaz senin kafan nasıl çalışıyor bu dyno 3-4 yıldır var bizde ve rahat ol bursada herkez bilir bizde olduğunu ama reklamı ilk baş yanlış yapmışım dimi paşa dyno demişim şimdi paşaoğlu dynodan parayı bulur köşe olur adam yeminle değişik birşeysin birilerinin yalamalığı yapma kaç yaşında adamsın
biz birşeyleri sorduk cevabıda verdi özgün sağolsun hadi biz reklamımızı yaptık dynodan paraya para demeyiz artık sen neyin peşindesin
Ben yapıyoruz diyince f/e/h olarak düşünmemiştim fazlasını düşünmüştüm:
Kendin söylemişsin f e h olarak 240 diye aynı speclerdeki dynamicste 216 220 civarı veriyor e yani bizim dediğimize geliyor eksijk ölçüyor..
harbiden ne okuduğunu anlamayan adam varmış yaw :)
adam dd ile diğer dynolar arasında %10 fark söylentileri var acaba gerçekten öyle mi, dd de ölçtüren birisi gidip bide başka dynoda ölçtürsünde gerçekten aradaki farkı görelim diyo, biriside çıkmış reklam peşindesiniz diyo hey Allahım yaa :)
Ben senin merakını gideriyim okancım paşaoğlunda 175 hp veren 106 gti dyno dynamıcs'de 155 156 hp verdi bu yeterli kanıttır umarım yani şimdi bu dyno yu kullanan hakikatten profesyoneller ve dünyaca kabul olmuş bir ölçüm (drum) dur
Ayrıca ince conta ve valfleri açıkladım sana yukarıda.Sana bir şey daha sölemek istiyorum lütfen yanlış anlama beni son zamanlardaki yazılarınız hakikatten iğneliyici ne yapman gerektiğini sölemiyorum ama en azından benim için pek etik bir durum değil ve kendim icin sölüyorum genelde böle konulara yazmıyorum bilgi paylaşımı dışında laf salatası yapmamak açısından ama biraz fazla oldu.Defalarca kıyaslamak istiyorsan buyur kıyasla denildi yurtdışı dyno dynamıclerde aynı zor bir şey değil.
http://www.techturkey.com/forum/dyno...v2-filter.html
buyeterli değilmi sana ??? bak ne yzıyor
kaan bir önceki mesajıma bakarsan neyin ne olduğunu görürsün kimseye iğneleyici mesaj yazmamaya çalışıyorum ama ya bende bi sıkıntı var anlatamıyorum yada sizler anlamıyorsunuz adam *** atıyosun dedi diğeri emri vaki dedi biriside şimdi reklam yapıosun dio sende diyosunki iğneleyici konuşuyosunuz :) siz bizim anlatmak istediğimizi anlamıyorsunuz
http://www.techturkey.com/forum/dyno...v2-filter.html
buyeterli değilmi sana ??? bak ne yzıyor
Öner Masallah kardesim. Bu arabadan bu beygirleri alabilmek gercekten emek isi. Ben de Kaana goturecektim EZN yi kapak icin. Cok soylemisti abi yapalim diye. Ama kismet olmamisti.
Tekrar Masallah.
Siz biz okan siz kim??Ben daha yeni yazdım.Ben anlamaya çalışıyorum ama malesef anlıyamıyorum dünya geneli ne demek??DÜNYACA KABUL GÖRMÜŞ PROFESYONELLER TARAFINDAN KULLANILAN BİR ÖLÇÜM CİHAZI ve kıyas için o kadar cok örnek mevcut varki yazar yazmaz cıkıyor.
Vmag:175 hp(servis paşaoğlu dynosu)
Dyna dynamıcs:155 hp(Ecu Fast dynosu)
Kıyas alabilirsin burdan sanıyorum.
ztn sen en başında arabanın gücüne inanmamazlık etmedin ki başka dynolarda fazla çıkıcağına inanmadın sonra kendin f e h 240 veriyo dedin dynanicstede 216 220 çıkıyor yani eksik ölçüyormuş demekki dimi:) sabahtan beri ztn tartıştığımız bu değil miydi?:) teşekkürler bu arada