Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
abicim bak yanlış anlama ama yorumların birçok yanlış barındırıyor, kimse seni burda üzmek yada sana muhalefet olmak peşinde değil sadece tecrübeleri ile kardeşlerine yardımcı olmak peşinde.
1) kendi kendine şunu sormanı istiyorum, 2010-2012 yılları arası 80 ilde Renault,fiat,ford,Volvo,Peugeot,citroen bayiilerinin neredeyse genelinde ya içlerinde yada tedarikçi ile hizmet verdikleri, her 40binde bir müşterilerine önerdikleri ve 10tl malzeme kullanıp iteleyebildiklerine 100 kimisine 300tl geçirdikleri bir hizmet ne olduda 2015 yılına geldiğinde neredeyse hiçbir aklı selim bayiide kalmadı artık önerilmiyor?
2) bugün en kötü özel servis günlük 20 arabaya servis veriyor bakımların 15binde-20binde bir olduğunu düşünürsen bu her 2 araçtan biri 40bin bakımı için gelmiştir demek değilmi yani günde en boktan serviste 10 araba demek değilmi? bunu her bildiğin marka ile bir çarpsana Hyundai,honda,Toyota,Peugeot,citroen,ford,Volvo,Re nault,kia,vw,skoda,seat vs vs vs yani bu adamlara günlük hiç yoksa 150 araba sadece yetkili servislerden gelmeli özel serviside ekledinmi bu adamlara günlük 200-250 müşteri çıkar bunun %10u alıyorum dese 25 araç demek.
bu hesapta en kötü il içindi bizim adana bile ufak bir il orda Renault günlük 20-30 araca servis veriyor ve iki tane Renault servisi var yani sadece Renault 40-60 araç günlük.
peki sen şimdi o gittiğin carbon cleançide gördünmü sıra bekleyen ankara gibi ilde şöyle 80-100 araç?
3) hiç 150bindeki araca yağ değiştirme o kmden sonra değiştirmek zararlı diye bir şey duydunmu, yada filtre değiştirme gibi? o halde 54bindeki araca sağlıklı olduğunu iddia ettikleri bir olay nasıl oluyorda 150bindeki araca zarar verebiliyor?
burda gerçek asıl şu olmasın, 54bindeki contalar daha sağlıklı ve zarar görse bile sorun yaşatcak boyutda olmaz ama 150binde contalar biraz daha hassas ve CC gördümü ağızı yüzü kayıyor olmasın?
lafın özeti ben hiç teknik detayına girmeyecem kardeşim çünkü biliyorumki bildiğini okuyacaksın bizde 20 yaşında olduk sadece üzülme peşindeyiz görülen köy kılavuz istemez bunca servis terk etmişse böyle bir para kaynağını vardır değilmi bir sebebi?
ayrıca aracın 2011den eski ise dpf yoktur ama 2011 ocak tan yeni ise biraz dikkatli ol çünkü yüksek ihtimal dpflidir , sen bir kerede baktır emin olki canın yanmasın kardeşim.