yazı tamamen alıntıdır, son gunlerde pespese acılan sıkayet konularına ıthafen dusunulmesı gereken bır yazıdır...
Modifiye suç değildir yaşam biçimidir diyorlarda, işin aslı modifiye SUÇTUR
Bu kanunda böyledir, arabanıza egzost takmak, cam filmi çektirmek istersiniz ama bu SUÇ, bunun ufff'u puff'u yok
Kanunumuzda arabanın tasviri yapılır, emisyonundan, çıkaracagı sese, ön-arka görüş açıklıgından, farların yan aynaların yerden azami yüksekliğine göre yapılır yol arabaları
Distribüterlerde arabaları ithal ederken bu asaları takip ederek, ülkelere özel seçilde değiştirilmiş araba üretir, mesala japonyada emisyon kuralları daha esnek, motorların hem CR leri hemde benzin sistemleri daha gelişmiş genelde
Bir diğer kıstas ise, evinizin bile tapusu var, ev benim dersiniz, ama istimlak diye birşeyde var
Malın mülkün orjinali devlettir, herşey devletin, mülk yani gayrimenkul tapu ile koruma altında ama onu bile istimlak ile elinden alabilirler zaruri durumda
Arabada buna bile gerek yok, arabalar aslen devletindir, size verilen ruhsatın anlamı aslında arabanın size kullanmanız için verildiğidir
Ruhsata boşuna ruhsat denmiyor başka ne ruhsatı var ? Silah ruhsatı, silahlar kimin ? Silahınızı elinizden kim alır ? Arabanızı bile altınızdan alırlar bunun adıda: sefer görev emri
Arabanızı, eşeğinizi, sizi, silahınızı, bu şekilde geri çağırırlar, kısacası aslında sen bile devletin malısın
Devlet malında tadilat yaptırmaz, yarın gidin valinin arabasını alın 2 kat koyu film çektirin
Araba senin değilki oynuyorsun araba ile, bırak trafik yasaklarını senin olmayan malı değiştiriyorsun
II. bir olayda egzost ses yapar milletin kafasını agrıtır, "ben basmıyorum" basmıcaksan alma zaten, bal gibi basıcaksın seste çıkıcak "ben insan olan yerde basmıyorum", bu da büyük yalan istanbulda insan olmayan yer mi var ?
Cam filmi konusunda, cam filmi çekilince arabaya arkadaki şöför öndeki arabayı göremez, araba duvar gibi olur, diğer taraftanda asayiş adına tehlikeli
"Ben açık çektirdim", Hakim bey biliyorum tecavüz suç ama ben sadece sürttürdüm, var mı böyle birşey?
Son bahane "Sen bunu ithal ettiriyorsun, vergisini alıyorsun, bende takarım", OFF-ROAD USE ONLY, yani yol dışı kullanımlıktır ibaresi var aldıgınız çoğu üründe, buda şu demek bu ürünü yolda kullanamazsınız, devlet bunu size pist arabanıza takın diye veriyor günlük aracınıza değil
3-5 senedirde "Modifiye Yasallaşsın" diyorlar, da modifiye zaten yasal, durumuda: YASAK bu kadar bunun sağı solu yok beyler yasak bu
Şimdi bugun modifiye camiası kadar erkek bulsam, toplasam, bize tecavüzcüyüz lan, bu yasallaşsın, yapmadan duramıyoruz diyen kalabalık toplim ben size
Olur mu böyle ? Olmaz, yasak mı ? YASAK, yapıcak bişi yok
Ayrıca boşunada yasak değil, ha nedir yasal modifiye ürünü kullan, nedir ? T1r Dolphin tip 95db egzost TR ye maliyeti 2.000 dolar sessiz, kime söylediysem "Neden alim ben be" diyor, en çok güç veren egzostlardan biride budur bu arada
Siz dua edin, yollarda istediğiniz lastik ile dolaşıyorsunuz, millet drag radial, r-compound ile yola çıkıyor birşey olmuyor, bunun farkına varsalar var ya bildiğin lastik yola tecavüz ediyor
Kısacası, bende yaptım yapıcam, işin içinde en hardcore batanlardan biriyim 135dB egzost ile gezdim, şimdi tekrar s2000 alsam düz boru çekerim, susturucusuz gezerim, ama polis çevirdiğinde bağlasa bile kardır
Normalde ABD'de çoğu eyalette "3 strike" yasası vardır, avrupada ise gelişmiş sicil takibi vardır, burada arabanı bağlasınlar sen çözdür arabanı bağlasınlar sen çözdür birşey diyen yok
Bunu ABD de Avrupada, tekrar tekrar, yap ehlietini alırlar, tekil olarak oradada büyük suç değil ama hafif suçun tekrarında adamı yatırırlar bile, alın paris hilton o bile yattı neden yattı, alkollü araba kullanmanın tekrarından
Birde bu işin anavatanı, Japonya, böyle bizim karting buluşmasına, rollinglere gelirler, tabiri caiz basarlar, arabaları tıra yükler götürürler, egozstuna el koyarlar, sen orjinal egzostun ile gidersin, arabana takarsın, modifiye egzost orada kalır, sen evine dönersin
Japonyada modifiye resmen serviste yapılır, Sard, Feel, Mugen, Rally-Art gibi firmalar boşuna yok, bunları tak, modifiyenin yasallaşmışı bu işte, sessiz mugen egzost, deli pahalı parçalar, verimlilik düşük, cat iptali yok, yasallaşırsada yapacagınız olay bu, verirsin mutluhana 30.000 ytl sana egzostlu filtreli catalizörlü araba verirler
Ama japonyadada var, otobanları var wangan turuna çıkıyorlar 5-6dk araba 300+km yapıyor, hem aletler deli hem olay tehlikeli, ama yakalandınmı sonu GG emin olun bizdeki gibi bağlamazlar arabaları
Son olarak "Test Pipe" ne demek ? "Test Borusu" demetir, yani catalizör iptali her yerde yasak bütün dünya buna "Test Pipe" der, neden ? Test ederken takasın diye yapılmış birşeyde ondan, off-road use only bile değil, bugun millet f1 de hybrid araba ile çıkıyor emisyonları düzenleniyor sen yolda katlet doğayı
O yüzden modifiye için CENNET gibi ülkeniz var, hiç homurdanmayın, araba bağlatmak angarya iş ama başınıza gelebiliceklerin en ufağı
3. şahış gibi yazdım ama kendimede yazdım, sadece okurken etkilenin diye, yoksa bende sütten çıkmış ak kaşık değilim, bu yolun yolcusuyum :d
s2000turkiye.com forumundan "drahte1905" nickli üyenin yazısıdır...istenirse kaldırabilirim...