turbo integra'da kullanılmak üzere Arias Pistonları deneyenler veya bu marka hakkında bilgi sahibi olanlar var mıdır ?
Printable View
turbo integra'da kullanılmak üzere Arias Pistonları deneyenler veya bu marka hakkında bilgi sahibi olanlar var mıdır ?
arias güzel markadır benim gözümde
Custom Je
CP
ROss
Arias
Wiseco
dur sıralama yaparsak :D
pistonlar bunlar..
http://i270.photobucket.com/albums/j...00903-1903.jpg
sıfırına 500-600 dolar yerine bunları 300'e alsam normal midir ? söylenilene göre az kullanılmıiş ve %100 sorunsuz. görüntü nasıl :D
:D
Bunlari alirsan zaten sifir segman almak zorunda kalicaksin gene.
Oda nerden baksan tek basina yurtdisindan gelicegi icin Muharremin dedigi gibi illaki sana extra maliyeti olcak.
Arada o kadar buyuk farklar olmicak sifir piston fiyatina gore, biraz daha verip istedigin kendi markayi secer, bore size ve sikistirmasini ona gore alirsin.
bide bu fotolardaki pistonlar turbo pistonu değil yüksek sıkıştırmalı piston ;)
fotodakı pıstonlar sanırım sıfır adam takmıs hıc kullanmadan satıyomu?
dedigine göre 2 saat dynoda kullanılmış o kadar. segmanları da değiştirmesen olur diyor. tabi turbo vs konusunda emin degilim parça no sormadım..
en iyisi uzak duralım :)
wiseco yada CP
Alper resımdekı pıston tepelı
pek turbo pıstonuna benzemıo
:)
Renc, benim bi arkasin subarusunda kullanmislardi Omega Piston Turkiyede ellerinde oldugu icin ama kotu sonuclar dogurdu.
Artik reklifiyeden mi oldu bilinmez ama arabayi yapan Turkiyedeki ii Subaru Ustalarindan onun icin reklifiyeden sonra kontrol ettigini dusunuorum bosluklarini.
Bence JE, CP ve Mahle gibi pistonlar warken degisik degisik girisimlere girmeye gerek yok eger onunde ornek yoksa, benim gordugum bi ornek wardi oda kotu sonuctandi.
Turkiyede Mahle Piston kullanan Subarular war, 1.5-2 seneden uzun suredirde gayet saglikli sekilde yuruyorlar.
Bende Mahle kullancam Ozgun, pistonlar Supertech diye geciyor ama Mahle yapiyor pistonlari, tabiki coating vs extralari mevcut.
Yuksek guclerde cok kullanan 1.8T lar war dunyada, benim arastirmalarima gore 1.8 T icin en mantiklisi diye dusunuyorum.
1.8 T larda JE pim kesiyormus, bende cok JE almak istemistim Upgraded pin'li ama g.tum yemedi, bile bile lades demeyelim dedim, simdi olmadik yere.
Bu arada 360 Modena'ninda stock pistonlari Mahle'imis, bugun Ferrari Store'da gordum Piston Kol seti satiyorlardi sus olsun diye :D
custom je yada custom cp upgraded pin ve coating opsiyonlarıyla motora göre gas portuda olursa fena olmaz:)
abi senin araba turbo bu tepeli piston problem yaşarsın işine yararsa 82 mm je var kollarla birlikte 600tl
Aynen pimlerde sorun yok ama valveler sikintili yuksek guclerde genelde 1.8T de
Zaten usttete yazmistim Upgraded Pin alabilirdim ama almadim die, Skirttende kiriliyordu ne biliim bi sogudum , bu kadar emekten sonra bole bisi ile karsilasmak istemedim acikcasi.
JE'ye ilk bakmamin amaci 5 sene onceki B20/B18C Swabimda JE kullanmistim ve cok memnun kalmistim.
Yoksa bi FSR'li Double Coatingli Upgraded Pin'li JE tabiki gayet basarili. :D
Upgraded pin nedir?Bir de bu coating dedimiz işlem dahamı dayanıklı yapıyor pistonu?
Bende bir foto var JE 1.8T eteklerinden erimis piston bulabilirsem koyarim ama ben JE ile yazistim bir ara sorunun afr nin iyi ayarlanmamasindan kaynaklanmis olma ihtimalinin cok yuksek oldgunun soylemislerdi.. Bu pistonlar da guclendirilmis pimlerle kullaniliyordu cok sukur pimlerimize birsey olmamisti.. Vwortexe bakmadim ama dogrudur vardir belki bir hatasi... Pistonu yeniledikten sonrada hicbir sorun olmadi cok sukur...
rektifiye hatası yüzündende olabilir :)
http://img444.imageshack.us/img444/4407/img0000208.jpg
Ahanda bu fotoyu buldum :)
tunedan bence bu öyle duruyor:) yada montaj hatası piston etek kırıyor diyince pim den koptu geldi sandım ben
Evet benim bahsettiklerim Shelf Piston.
Customlara zaten lafim yok hem pimlerini hemde, piston malzemesini kuvvetlendirebiliyorlar.
Bir suru nedeni olabilir ama ben o topici bulamadim, bikac kisi baya isyan etmislerdi, ondan oturu bende kararimi Mahleden yana kullandim.
Iste bende ondan sana bole bisi dedim onumuzdeki aylar icin canim benim :D
Hem reklifiyeden hem tune'den olabilir.
Bu erimis ama benim dedigim tamamen etegin kirilmasi, eger bulursam fotolarini eklicem.
tmmm la gel dedin gelios:D bide tony amcam ile jeff amcamla Görüşces :D teklifler varda :Dhahaha
upgraded pin sağdaki et kalınlığı daha fazla malzemede daha farklı olabilir tabiiki
http://i130.photobucket.com/albums/p...a/P1190046.jpg
coating sürtünmeyi ve ısı iletim katsayısını değiştiriyor kabaca, sürtünmeyi azaltınca daha az ısınacak piston aynı zamanda yanma sonucu oluşan ısı enerjisi tepede yapılan seramik veya benzeri coating ile piston ile olan ısı transferini azaltacak piston daha az ısınacak genel manada uzun vadede daha dayanıklı yapıyor diyebiliriz aslında ısı transferinin değişmesinden dolayı, aynı zamanda ayar yaparkende sana kolaylık sağlayablir coating
Anlıyorum peki bu pin in pistondaki yeri tam olarak nerde?Bir de ben internallerimi değişmek istiyorum şu an standart hepsi aracımda s2000 turbo buna direkt port bir nos uygulaması eklemek istiyorum,marka olarak herkez birşey diyor siz ne tavsiye edersiniz(maliyetten çok sağlamlık ön planda)?
bu pin piston kolu(biyel kolu yada) pistonun birbirine olan bağlantısını sağlayıp pistonun kendi hareketini, piston kolunun kendi hareketini yapmasında rol oynar, sağlam olması gerekir üzerinde çeşitli kuvvetler söz konusu çünkü kesme kuvvetleri gibi mesela, kesit fotoda daha güzel görebilrsin
http://www.sweethaven02.com/Automotive01/fig0329.gif
internal parçaları istdiğin güç doğrultusunda seç, ne kadar güç istiyorsan ona göre seçim yap gömlek olacakmı olmayacakmı piston kol diğer malzemeler saplama vs seçmen gerekir
nos olarak nx tavsiye ederim nx in direct port kitleri güzel purge valve vs gibi elemanlarınıda al alıyorken kit içeriğinde varmı bilmiyorum güzel şekilde tamamla kiti nxin jetleri vs güzel kit içeriğide harcayacağın paraya göre değişir yine
ugraded pinlerin esas ozelligi kalinligi degil malzemesi ve yuzey sertligidir, genelde 9310 malzeme ve sert yuzey kaplamasi kullanilir, isil islemden ziyade tungsten carbide gibi yuzey kaplamalari, dusuk ve orta guc seviyesindeki araclarda cok gerekli bir islem degil, stres arttigi zaman lazim, gas port, oil bridge, thermal coating vs vs tarzi diger islemler gibi.
hicbir malzeme etekten kirilmaz cunku etekte normal tasarimda bir yuk veya stres yok, eger ki etekten kiriliyorsa mutlaka detenasyon, krepaj veya yaglama sikintisi vardir(segman). yukardaki resim direk piston erimesi, tune veya yakit kaynakli zaten krepaj izleri de goruluyor ayrica daha sicak olan egzoz tarafi;)
piston tercihine gelince eger ahim sahim bir guc beklentisi yoksa piyasada satilan butun markalar is gorur, bana sorarsaniz eger cok yuksek guc beklenen bir setup degilse wiseco, mahle eger abartilacaksa orjinal gucun 3,4 kati bir gucse beklenen cp veya je. arias, ross gibi markalarda cok iyi fakat benim deneyimim yok onlarla tavsiye verecek kadar. Zaten piston isi atla deve degil butun firmalar topu topu iki tane malzeme kullaniyorlar, 2618 ve 4032, emin olun cogunun elindeki CNC lerde ayni marka ve model. tasarimlarda asagi yukari ayni, cogu piston firmasinin opsiyon diye sattigi ozellikler zaten cogu oem pistonda var, misal 2.0L sti pistonunda psiton ustu kaplamasindan, etek kaplamasina, 9310 pimden, gas porta kadar hersey var.
sonuc ne malzeme alirsan al, onemli olan onu nasil uygulayabildigin ve ne kadar kullanabildigin. Misal adam var wideband, egt vs olmadan ayara cikiyor piston eritiyor, sonra rektifiyeye kabahat buluyor.
etek boşlüğü yüzünden etekkırılır korhanım benim bildiğim ben üstü sapa sağlam gram detenasyon olmadan eteğini kiran arablar bilşiyorum ayrıca
kendi vtecimde söktüğümde Standart motor ne turbo ne başka birsey vardı ecu yu bırak stock oğlu stoktu aracımda hiç sıkıntı yoktu gayet basarılıy gidiyordu söktük piston takmak için (ilk Turbo Vtec projesi:D ) neyse şaka biyana etek komple çaylaktı biraz dah gitsem etek metek kalmayacaktı ne etek ne baska birsey kalıcaktı :)
resimi akşam koyarım birazda malzeme kalitesi sanırım ama bendeki sans ta olmuş olabilir :)
etekten kırma detonasyndan olmaz her zaman montajdan yada güçten kırılanlarda mevcut,
pinlerdeki et kalınlığıda mukavemete etki eden faktörlerden biridir malzemenin yanında
kardeşim niye söküldüğünü sor mantıklı ise bişey olmaz tak kullansekmanlara bak nasıl sekman kanallarını incele sorun yoksa göm motora bak hayatına :))
@oz&semih oem vtecte detenasyondan degil buyuk ihtimal yaglamadan veya isidan zarar gormustur etek, tabi ki istisna durumlar olabilir olmaz diye birsey yok.zaten ben etek kirilmaz demedim, etekten kaynaklanan bir kirilma olmaz dedim yani sebep etek olmaz hicbir zaman, etek kirilmasi sonuctur.
Malzeme et kalinligi gunumuz metalurjisinde mukavemet hesaplarinda pek kullanilmaz semih cunku sende bilirsin artik yeni yontemler ile 5mm malzemeye eski en vasifli 2cm malzemeden daha rigid ve ayni zamanda uzamaya, kopmaya daha dayanikli yuzey veya vasif verebiliyorsun . Yenilikler bilinenin aksine tuning sektorunden gelmiyor, tuning firmalari daha cok taklit ediyorlar. Misal gemi motorlarindaki piston pimleri eskiden nereyse 40-50 cm capinda dolu malzeme idi, simdi ise 5cm et kalinligina sahip tungsten dlc kapli malzeme. Niye 16 pistonda sirf bu islemle atilan rotational mass 200 kg civari, yani ayni gucte rotational mass dusurululerek malzeme uzerindeki kopma stresi azaltilmis oluyor, .cunku malzemeyi kesen gucten ziyade malzeme agirligindan kaynaklanan strestir. Pistonun, kolun, pimin agirligini dusurerek uzerindeki stresi azaltabilirsin. Sonuc stres=isi isi=problem;)
Telden yazdim yazida bozukluk hata varsa ondandir. ;)