Sonunda imkansızı başarıp yay aldım opc'ye :)
Fakat çok tereddütteyim. Aldığım yaylar coil-ex 5mm corsa d yayı.
Cuk diye oturdu,araç düştü falan,ancak kalkışlarda özellikle ıslak zeminde kulelere vuruyor araç. Bu normal bir durum mudur?
Printable View
Sonunda imkansızı başarıp yay aldım opc'ye :)
Fakat çok tereddütteyim. Aldığım yaylar coil-ex 5mm corsa d yayı.
Cuk diye oturdu,araç düştü falan,ancak kalkışlarda özellikle ıslak zeminde kulelere vuruyor araç. Bu normal bir durum mudur?
Kalkışta nasıl vuruyor anlamadım, bozuk zemindemi vuruyor ?
Keşke daha kaliteli bir marka alsaydın, Altında OPC var :)
normal bi durum değil eminmisiniz cuk diye oturduğuna
Diğer corsaların yayları olmaz diye birşey yokki zaten oturur. Ancak amortisör sistemleri farklı olduğundan zaten normal yaylar takılmıyor. Gsi'a tavsiye edilen yaylar dahi opcye tavsiye edilmiyorken coilex gibi bir marka alıp takmışsın helal olsun. Allah içine sindirsin. Amortisörlere düzgün oturmamış olabilir yaylar. Kuleleri kontrol ettir. Güle güle kullan.
Emre yay için bile 100 yıl düşündün, onda da doğru yayı almadın helal olsun :)
Bence de verebiliyosan geri ver
Geri vermede sorun yok da,başka yay mı alayım,orjinal yaylar ile mi devam? opc yayı bulmam imkansız burda..hepsi Corsa D , Eibach tan tut Koni ye HR..
Emre 100 yıl sonra arabaya yay alır onu da yanlış alır :) Alkışlar Emre'ye :) :) :) Zamanında benden alsan böyle olmazdı :D
onca kaliteli marka varken neden coil-ex bende onu merak ettim
H&R 3.5 alıcaktın sorunsuz kafan rahat rahat gezicektin
Corsa opc yayı olarak ara özellikle bulursan onlardan al. Yurtdışından getirebilecek firmalar varsa bağlantıya geç. Şöyle bir google'da aradımda janspeed hr ve eibach olarak 3 marka gördüm daha arama sayfasında
http://www.google.com.tr/#hl=tr&sour...dcf94503c86b5e bi göz gezdir istersen hepsine
Coil ex kocaman bir hata olmuş. =) HR cukkk diye olur.
H&R'nin TR'deki modelleri Ya benzinli 1.2, 1.4 için ya da 1.3 dizel için. "Cukkk" diye olur ama aslında olmaz.
ok yarın iade ediyorum :(
Tüh göremeden gidecek:o.
kardes weitec i sakin bulusma derim ben 106 pejoya aldim arabada tat tuz kalmadi kütük gibi oldu resmen.206 da koni kullandim memnundum.bir arkadasimda da kw taktirdi onunkide güzel oldu.
kardes koni al yada kw.ben sahsen opele kisa zaman sonra kw almayi düsünüyorum ama sakin weitec alma sakin ben pisman oldum sana söyliyim.
Az önce Dou ile konustum bu arada genel olarak bir yanlış anlaşılma var galiba :)
Kalkışta durup duruken vurma yok,ıslak zeminde patinaja kaldıgında yalnızca böyle bir sorun mevcut.
Telefonda anladığım kadarıyla patinaja kalınca sağ teker tutunamadığı için sarıyor
Fakat lastik bi noktada tutunca anlık sekme yapıyor
Bence normal, stock araçta bile olabilecek bir şey bu. Benim megandada yapıyor ıslak zeminde bazen abandığımda.
Çünkü kalkışta ön yaylara bi yük binmiyor ses gelme ihtimali yok yürüyenden, frenajda-kasiste-virajda ses sorunu olsa anlarım.
Evet ben vurma diye düşündüm onu.
İki saatir Eibach,Koni,Janspeed ve H&R in sitesindeyim.
H&R da Opel veya Vauxhall yok zaten,H&R alan arkadaşlar eminler mi Corsa D olduguna yayların?
Eibach ve Koni opc için özel olarak seçenek sunmuş olsa da , Grande Punto dahil (1.4 , 1.3 CDTi , 1.6 GSi ve 1.7 CDTi) bütün hepsinin değerleri,ölçü ve stamp'leri aynı.
Koni'de opc süspansiyon diye ayrı bir liste var,onda da bir değer Corsa D'ler 1113 iken opc' de 1115. Böyle küçük bir fark var.
Yani Grande Punto , Corsa D ve opc'lerin yayları aynı.
Şasileri ve karoser parçalarının %30u'da gpunto ile aynı... Motor hariç bu söylediklerim... Mesela corsanın z rotu bozulduğunda grande puntonun z rotlarını alıp takmıştım. Opelde 125lira iken puntonun 25 liraydı tanesi...
Eğer imkan varsa opc için özel üretilenle değiştir. Dizele benzinli yayı takmak gibi olur şuan senin yaptığın ama takabilecek imkanın varsa neden doğru olanı takmayasın?
Irmscher'in kendi sitesinde bile "nicht für opc" diye bir ibare yer alır
Bu arada h&r yaylarının bir çoğunun üstünde corsa d yazar. G punto görmedim en azından. 2 takım yay aldım h&r 3.5 ve 5cm olarak ikiside corsa d olarak geçiyordu
Bence imzanı sil sen:)
Nicht für opc yazar,fakat 1.3 CDti ile aynı part numberdir o yaylar :)
Eibach'ta da , Koni'de de aynı. Janspeed'de yine 1000kg front load değeri var. Regal'de de aynı.
Eibach : Corsa Opc 1.6 Turbo
Front Load : 1000kg
Rear Load : 845 kg
Part Number : E10650150222
30 mm
Front Stamp : F11-65-015-02-VA
Rear Stamp : F11-65-015-01-VA
Corsa 1.3 CDTi (90hp)
Front Load : 1000kg
Rear Load : 845 kg
Part Number : E10650150222
30 mm
Front Stamp : F11-65-015-02-VA
Rear Stamp : F11-65-015-01-VA
Demek istediğim olay. İmzayı sil derken anlamaıdm :)
Ha Coil-ex'leri değiştiririm o ayrı durum.
Yayları Eibach ile değiştirmiş bulunuyorum :) Bir fark olmadı Allahtan , CDTi yayı çünkü ;)
Benzinli modelin part nosu 1 ile biter. Dizelde 2. Stampleri aynı dediğin yay için irmscher aşağıdaki şekilde söylemiş benim konuştuğum marka irmscher. Eibach'tan bahsetmiyorum. Zira aftermarket markalar istedikleri gibi üretebilir. Bunu sen ben belirleyemeyiz. İmzanı sil derkende bildiğim kadarıyla 2. corsan ama opelin avukatıyım diye geçinirken gpunto ile ortak parçalarını bile daha yeni öğreniyorsun bundan bahsetmiştim";)"
Artikeldetails: i1003002 Federnsatz
bis zu 30 mm tiefer, je nach Ausstattungs- und Ausrüstungsstand des Fahrzeuges.
Für Fzg. mit zulässiger Achslast vorne bis 1000 kg. Nicht für OPC Modelle.
Adamlar opc diye boşuna ayırmamıştır yani. Bunun birsürü ar-ge'si var. Kıçından sallamıyo adamlar. İstediğini takarsın umrumda değil kendi kendine triplere girip şu nefret ettiğim smile'ı kullanma. (bkz: ;)) Doğru olanı yapabilmen için bişeyler anlatmaya çalışmıştım. Boşuna uğraşmışım.
Açık açıkta yazayım içimde kalmasın;
"Vurma sesi" diye konu açmışsın.Yürüyen aksamla alakan yok pek belli. Konu sonunda stamplerden bahsediyorsun? Uzman oldun çıktın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Allah aşkına
Yeni yayların hayırlı olsun. Madem yine kafana göre alacaktın keşke H&R alsaydın.
coil-ex yaylar çok ses yapıyo yumuşak kalitesiz bir yay bende kullandım aracımda iiyi basıyo diye aldım yay ymuşak olduğu için kafası iyice yere düşmüştü arabanın seslerden illalah edince satım yayları
Corsa D'de h&r ile eibach arasında büyük fark var, keşke değişmişken h&r alınsa idi.
İçinize sindiyse problem değil tabi ki, eibach coil-ex'ten çok daha iyidir.
can bey emrenin öğretmeni falanmısınız ? smiley seçimine falan laf söylüyorsunuz .O smiley i yönetim kaldırmadığı sürece yerli yersiz heryerde kullanabiliri insanlar.:rolleyes: adam size (tüm foruma ) birşey danışmış fikir vermişsiniz,ister irmscher alır ,ister H&R alır K&W alır yada sanayide kestirir sonuçta araçta kendisinin para da zevkte ama gidip kafana göre yapmışsın,umrumda değil,yürüyenden haberin yk tarzı sert cevapların sebebi ne ?merakımdan soruyorum tamamen .Yok dediğinizi yapmadığı için kızdıysanız bir sürü konu var a3 mü aliym golf 6 mı falan o zaman tavsiye edilen aracı almayıp diğerini alanlarıda sövelim boşuna konuşmuşuz die :) :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Suan istanbuldan izmire dogru arava surmekteyim o yuzden kisa yazicam;
Sanane
Trafik siksti yazayim:)
Smiley konusunda daha once forumda acilan itiraflar diye bir konu vardi gorusumu belirtmistim o smileyi kullanan gercek hayatta tanidigim insanlar gercek hayatta bayagi silik tipler oluyor diye. Nedense butun klavye delikanlilari klavyeye gecince o tusa abaniyorlar:) birde tek sevmeyen ben deilim forum genelinde sevilmiyor
bende kısa yazıym daha fazla uzatma.
smiley den sanane ?
delikanlılıkla yayın alakası ne ?
Iste bende onu diorum konudan sanane. Delikanlilik konusu yayla alakali degil sahsinla alakali:)
şahsımı hayatında kaç kere gördün ?Beni tanımadan dilini uzatabiliosun delikanlılığıma ve şahsıma ama aptal bi yay tavsiyene uyulmadığı zaman bile sinirlenicek kadar kompleksli ezik bi adamsın farkındamısın ?
Bende çok silik bi kişiliğim gerçekten klavye delikanlısıyım bak bisürü smiley koyuyorum haha
:rolleyes::D;):cool::heyoo::eek::icon_tup::cool:;) :):D:rolleyes:
Suan sen sinirlenmedin yani hayatinda hic gormedigin biri icin. sadece dilimi uzatmisim dua et
yok yok kıçını uzatmana gerek yok :) dilinde işimi görür :p