Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı
bu arada herkes ..... işin davası yapılmaz , sattıktan sonrası seni bağlamaz şeklinde konuşmuş ama benim ticari ahlakım öyle demiyor.Kendinizi bide aracı alan kişinin yerine koyun.Herkes bizim gibi araştırmayabilir (tıpkı sizin aldığınız gibi), belki pert in dahi ne demek olduğunu bilmeyen bi insan ilk defa böyle bi şeyle karşılaşmış olabilir.Onun için gerçekten böyle bi pert durumu varsa o kişiyi madur etmeden aldığınız paraya geri vermeyi , aracı geri almayı teklif edip sonrasında ona göre satışınızı yapın.Aldığınız kişi bunu bilerek size varmişsede ilahi adalet , illaki alırsınız hakkınızı ya orda ya burda.
Aynı şey bikaç ay önce başıma geldi.Şuanki vtr dan önce karadenizli bi abiden çocuklarının vtr ın aldık.Adamın beyanına güvendik araştırmadan satışı aldık , paramızı verdik geldik eve.Hatta adam bize ''gençler ne olur ne olmaz , kasko iki gün daha kalsın , sonra en kısa zamanda kaskonuzu yaptırın bizde kapatalım kendi kaskomuzu''dedi.
Ertesi gün kasko yaptırmaya çalıştığımızda aracın sağlam pert olduğunu öğrendik.Tabi ben anlamadan dinlemeden direk aradım saydım sövdüm dayıya.Ama sonradan anladıkki adamın dünyadan haberi yok , büyük ihtimal çocukları keklemiş bunu.Onlar biliyo ama bu bilmiyo.Dandik bi acentedende kasko yaptırmışlar.Ama adama helal olsun , bi gün önce benden aldığı parayla kendine aldığı sıfır renault faturasını göstermesine ramen bi günde piyasadan topladı parayı geri aldı aracını.Sonra pert kaydı vardır ilanıyla daha makul bi fiyata sattı.
Bu tabiki olabilecek en iyi örnek , kimse kimseyi davranışı için yargılayamaz , öneri haricinde hiçbişe diyemeyiz ama aynısı başıma gelse yapacağım iş birebir aynısıdır.
NOT:Adamın aracı geri verme haricinde bir kuruş dahi olsa para kırma talebi varsa itibar etmeyiniz tabi.