Avukatınıza yinede sorun ama imkansız . Avukatınızda yakın tanıdıgınızsa danısın yoksa onlarda para kazanmak için bisey olmaz kazanamazlar derler paralarını almak için ama oyle degil :)
Printable View
biz o zaman aracı sattığımız kişiule oturup konuşsak 3-5 neyse verip bide kağıt imzalatak pert kayıtlı aracı bilerek aldım vs die sıkıntı olmaz dimi
İyide kazalı bu araç diyede kagıt imzalatması gerekir o zaman çünkü karşıdaki bilmeden ayıplı mal almış oluyo. Çok saçma bi olaymış cidden. Aklım almadı. :)
Bencede yapmanız gereken o ozaman hiçbi sorun cıkmaz
biz ona büyük ihtimal kazanır diyelim hukuk işi hiç belli olmaz. ama kesin değil.
benim tavsiyem daha mantıklı değilmi sencede ? yani aralarında halletmeye anlaşmaya çalışsalar eski sahibinede dönseler onlada anlaşmaya çalışıp ortaklaşa halletmeye çalışsalarda uğraşmasalar daha iyi olmazmı?
yarın bi avukata gidip danısalım bakalım sonuc ne olacak.
ya burda neden 2. sahibi madur oluyor ben onu anlamadım
burda aracı ilk olarak pert satana kadar gidilmesi gerekmiyormu mahkemede
eğer illa pert vs gibi bi kağıt imzalanması gerekiyorsa 2. sahibide imzalamamış olucakki aynı durum soz konusu oluyor ?
bence olay çek olayında ki gibi olmalı herkes birbirine dönüp pert edene kadar gitmeli son satan neden suçlu oluyor.
bence sen kaymakamlıklardaki tüketici birimlerine bi başvur istersen gerçekten aldığınızda pert kaydı olduğunu bilmiyorsanız.
belki direk sizin aldığınız sahibine iade ettirmenin yolu vardır sonuçta 2 nizde madursunuz. aldığın seni, sen sattığını madur etmiş oluyorsun. bazı avukatlar artık soru sormaya para ister oldu istersen direk git kaymakamlıktaki o tüketici bilmemnesi birimine bi başvur.
tabi zaten alıcı satıcıya dava acabilir . ama herkez aracı aldıgı kişiye dava acıyor . yani soyle burdaki aracı satan arkadasta aldıgı kişiye dava acabilir tabiki
haklısın ama bu araba 100 tane mi el değiştirdi?
yani muhtemelen sigorta şirketinden hasarlı olarak alınıp toplanmıştır. başka türlü pert kaydı olmasının imkanı yok.
yani demekki bu durumda alıp toplayan kişi imzalatmadan satıyorsa haksız demekki? sigorta şirketine bişey olmaz o zaten plakasız satmıştır :)
o zaman şöyle yapalım . sattğımız şahısla konuşayım aldığım şahsa dava açacağımızı belirtelim biraz süre isteyelim?
Hayır ama burdaki arkadaşlar kasko işleminde şase yanlış girdikleri için aracın pert oldugunu bilmiyolar ve satıyolar pert oldugunu bilmedikleri araçı sonra alan kişi şaseyi düzgün girip pert oldugunu anlıyo, burda bi yanlışlık oldugu için onların lehine olmuyo bu durumda. Ama alan kişide ruhsattaki şase numarası ile neden aratıp bakmadı diye soruyorum kendime aklıma hemen bu olayı daha önce yaşamış oldugunu ve araçı aldıktan sonra tazminat veya 3 5 bişi koparmak için yaptıgını sanıyorum. :)
Bence anlaşma yoluna gidin derim. Sonra anlaşınca kagıt imzalatın.
alp o hiç belli olmaz. bazen insanların iyi niyetine güvenip bu sitede bile insanlara elimizdeki ikinci el ürünü parası gelmeden veresiye gönderebiliyoruz ve sonra bidaha ulaşamayabiliyoruz. yani örnekleri şu güzel ortamımızda bile yaşandı.
bir sürü insan sırf güvendiği için hiç bişeyine bakmadan gözü kapalı araç alabiliyor.
bazı insanların konuşması yüzü temizliği çok güven verebiliyor. seninde boşluğuna gelebiliyor doru düzgün incelemeden alabiliyorsun.
yalnız ne deişik ülkeyiz çekin senedin olur alcaklı olursun,borcu olan antin kuntin sebepler işler çevirir senelerce mahkemelerde sürünürsün belgeli paranı alamazsın böle bir işte çat die mahkeme biter harbi çok acaip durumdayız
Tabi orasınıda düşünmek gerekir ama insan durup düşünüyo, artık öyle bi ülke oldukki durup düşünüyoruz selam verirken birilerine yapıcak bişiy yok güven yok milletimizde güvenemiyoruz hiç bir kişiye ve KURUMA.:heyoo:
Abi o tür davalarda olaylar mahkeme tarafından inceleniyo çünkü, ama bu satış durumunda incelenicek bi durum olmadıgı için direk kesinleşiyo çünkü diye tahmin ediyorum.
Ya işte diyemiyosun adamın yapma zorunlulugu yok der mahkemede sen söylemeliydin der geçer :p
geçen bir arkadaş konu açmıştı. Boyalı araba alınmıyor diye :( işte yaşanan en taze örnek... çok geçmiş olsun :(
Sen Arabayı Gittin Noterden İşlemler Bitti O araba İsterse kapının önünde patlasın...
Hiç Bir Şey Olmaz Aracı Zaten Kabul Etmiş Noterde
İMZA atmak Söz Vermeye Benzemez... imzayı basmış zaten gözünü korkutuyor sadece
benim oncekı aracın pert oldugunu savundu gencin teki aldıktan sonra ben bu arabayı sana vereceğim dedi
direkt küfürü bastım dedim nereye şikayet ediyorsan et şimdi .. git .
ha neden mi bu kadar abartılı konustum bu genç hakkında çünkü her gün rahatsız ediyordu....
Hiçbişey olmaz acsaymıs gözünü bırak istedigi yere basvursun seni baglayan bişey yok kimseye zorla vermedınde problem yok ..
Birak dava acsin sende sigorta sirketinden ve aldigin kisiden sikayetci olursun sana bisey olmaz dostum :)
Bana da amaçları para koparmak gibi geldi. Telefonda güzelce söyleyin ödeme veya arabayı geri alma işlemini yapamayacağınızı dava açarsa sizde önceki sahibine dava açacağınızı sizinde mağdur konumda olduğunuzu söyleyin muhtemelen uğraşmaktan vazgeçer.
bi cacık olmaz.BU mantıkla bakarsan bu memlekette pert araç satışının yasak olması lazım.Çünkü adam pert aracı bile bile alır sonra dava açar.Bununda sonu gelmez.Saçma.
Herkes acıklama yapmış bende yapayım yardımcı olurmu bılmıyorum. Pert olayı degılde daha oncekı aldıgım bır aracla alakalı vergı problemı yasamıstım. Bu ve bunun gibi olaylarda sen aracın ilk sahibi olmadıgından ve pertin gercekleşmesine sen sebep olmadıgından, sana yöneltilen suçlar senin üstünden bu işi yapan arkadaşa devredilecek. O davanında bir adı vardı. Zaten herseyın kayıtlı, hemen oturup anlasıp para vermeye falan kalkma,suclu sen degılsınkı.Bekle eger aracı alan adam dava acarsa celb geldikten sonra git bir avukata anlat durumu kayıtlar var zaten aracın ilk sahibine dava açarsın. Merak etmeyin size birşey olmaz, tek sorun biraz uzun sürebilir.
yetkili servisler ne için var ? goturup 101 nokta kontrolu yaptırsaymıs alan arkadas.
yada 5464 mu neydi oyle bir nuımara vardı ordan sorgulatsaymıs. burda sizin bi sucunuz yok istediği davayı acsın sakın ola para falanda vermeyin.
satıs yapılmıs noter onaylamıs iş bitmiş konu kapatılabilir :D