Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi yakıt ortalamalarınız nelerdir speclere göre?
Benim araba sanki fazla yakıyor gibime geliyor ben mi yanlış anlıyorum :D
Printable View
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi yakıt ortalamalarınız nelerdir speclere göre?
Benim araba sanki fazla yakıyor gibime geliyor ben mi yanlış anlıyorum :D
Benzin fiyatlarından size öyle geliyordur belkide artık yapılması gereken hesap 100 km de şehir içi kaç litre tükettiği kaç lira yakıyorla ugrasırsak herkesin aracı çok yakar :D
11-13 arası bişey yakıyordu bizim eski araç headers 60lık hı power pipercross bunlar vardı
Hiç vti'ım olmadı ama tahminimce 100 km'de ortalama 10 - 11 litresi vardır...
ben normal şartlarda hep 50 liralık alırım, vtec altı üstü, ş.içi net 120 km gidiyorum .
50 tl 120 ıle 150 km deyısıyor :)
km hesabı olarak filtre headers düz boru olan bi vti tahminimce vtec altı(anahtar kelime:D) 40 krş yakıyordur sanırım :)
stock bi vtı 330 kuruş yakıyo... ;)
Sakin kullanim 320-330 kurus
Arada ftec acip 360-390 kur
300 310 kuruş falan yakıyorum sakin kullanımda.
05-07 tarihi 4.240 tl litre fiyati
60 km sehir ici 17.75 tl full
Normal kullanirim
20TL ye şehiriçi 80 km yol yapıyorum net...
speclerim stage1 egzantirik kasnak
4.785kısa
63 düz boru
hytec headers
edelbrock emme
68 lık kelebek
stage1 debriyaj
s300
20tl ye 80 km gitmek çok iyi :)
Ula ben düplü arabayla o kadar gidiyorum be :D
20 liraya 100 km
hala kuruşla nasıl hesap yapabiliyorsunuz arkadaşlar
benzin giyatı sürekli yükselişte
bir hafta 50 tl ile 150 yapıyorsan
diğer hafta 140 yaparsın
şuan itibari le 30-35 krs çok iyi bizim berlingo 1.9 bile 280 nin altını görmedi =)
bence de litre olarak söylense daha doğru olur. Birde vtec var vtec var :D
20 tl 97 oktan orta agresif sürüşte 38-40 kmre gidiyor atmosferik full dolu
Geçen hafta Antalya ya gittim gidişte 3kere fulledim.(2saat boyunca çok şiddetli yağmurdan dolayı 60km. gittim.gerisi 90-110 ile 7.1-7.5 lt.(GECE
Dönüşte çok enteresan bişey oldu yine 3kere fulledim kesinlikle 120den aşaa düşmedim ara ara130 çok nadiren 140km. 6-6.5 lt. yaktı.En son fullediğimden ewe kadar 485km.gelmiştim daha çeyreğin 1.5mm. üstünde benzin wardı:D (hepi topu 3kere vtec açılmıştır.Otobüsler taş fırlattığı için , 1kerede A4 otobanda biraz trip yaptığı için 10km.boyunca tamponuna takıldım.)GÜNDÜZ
Şehiriçi şuan 395km.de belki 70-80km. daha gider.
Specler:
3kişi (Ben 120kg. , Hanım 70kg. , kardeşim 50kg.valiz bagaj torba bass stepne zartzurt:D
Header , düzboru , aem v2 , ss magnum
Ben bir depo ile 630 km yaptigimi hatirliyorum karisik kullanim 2009 ekiminde 20 tl ilede 70 80 km sehirici idi
Uzun yolda rakamlar düşüyor ama 6 nın altına düşmek biraz hayal gibi. Fakat yazılanlardan genelleme yaparsak sonradan map yapılan araçlar daha az yakıyorlar diğerlerine göre. Şehir dışı tecrübeleri oldu mu acaba?
Birde yakıta O2 nin etkisi nedir? Bozuk olduğunda aracı ne kadar etkiliyor?
100 tl = 345 km
vtec leri kesss :) benim 1.4 otomatik 375 krş yakıyor :D yakıcam arabayı en sonunda :D
Bendeki de 50 liraya 120-150 km arası gidiyordu. vtec üstü sürekli gidersen 80-90 km zor gider ama diyeyim.
specleri :
headers-düzboru-orj susturucu
aem dryflow kit
hem ucuz hem cam kenarı :D
bu konuyu hortlatsak?
50 litre 280 km gittim full vtec açık..
sakin kullanım hiç denemedim
benim arabamı az yakıyodu acaba :( 50 tl 97 oktan ile tekirdağdan geliyodum 140-150 hızla. 150km net yapıyodum. specler : DD vtec bilenler vardır mutlaka gırtlağa yakın bişeydi :D şehir içide genelde boş biyer görünce mutlaka bi 9200 devir görmeden bırakmazdım devirli kullanıyodum 20 tl 97 oktan alınca 40-50km arası tekrar alıyodum eski yerine geliyodu :D ama öyle anlaşılmaz fullemen lazım derseniz k.çekmece shellde 97 oktan fulledim. kırklareline gittim ordanda tekirdağa geçtim. kırklareli vize, k.çekmece shellden 140km. ordanda t.dağ 110km. yani toplamda 250 kmde tekrar fulledim 68tl aldı biraz daha zorladık 70 aldırttık :D yani 70/250: 28 kuruşmu yapıyo.. ortalama hızım en az 100. her ışıklardan kalkışta arkama birisi yaklaşıp selektör yapınca ayar olduğumdan gazladım.. imkansız demeyin kime ne yalan borcum olcak.. hatta arabayı sattığım arkadaşta görürse yazar. tekirdağdan gazlayarak getirdi istanbula 140 tan aşağı düşmedi baya az yakmıştı.. ben tekirdağa nerdeyse her haftasonu gider gelirim. yok benim arabam şöyle az yakıyo böyle az yakıyo diyodular şimdi onların arabayla gidiyoruz tamam 30 tl ye gidiyo arabaları ama... çok sıkıcı işte yaa anlarsınız artık :D
vtec leriniz az yakıyor kıymetini bilin :)
50 tl ye 150 km karışık kullanım