Bu setup ile draglarda kaç saniye çıkartıyor benzer GTRlar?
Dragda bu aracı görmemek Türkiye için bir kayıp olur sizden draglara girmenizi rica ediyorum :):)
Printable View
Bu setup ile draglarda kaç saniye çıkartıyor benzer GTRlar?
Dragda bu aracı görmemek Türkiye için bir kayıp olur sizden draglara girmenizi rica ediyorum :):)
10 sec alti yurur...
Drag merakim hic yok yahu..
Suanki ilknhedef Korfezi,52 nin altina cekmek...
yanı hersey körfez için mi :D
Haydaa.... :(
İlk hedef korfez cunku 11 Martta pistte cikiyorum.
Sonraki hedef 5 sec alti...
Ayrica benim en buyuk zevkim pist...
hadi hayırlısı yahu:)
Bakalim,pistte ve Roll da isim bitsin ;)
Sekerim sana rakip mi olayim yani ;)
Biliyosun,benim keyif pistte ama bakalim supriz yaparim ;)
Hayırlı olsun
Mehmet abinin jest çok iyi düşünün derim
Baserle teklif yok aramizda ;)
Zaten pztesi istte gelicek,konusuruz bakalim...
Yarin 5 gibi maslaktan alicagim canavari insallah,donuyorum Turkiyeye,heyecan yuzbin!!!
Hayırlı olsun , draglarda 900+ hp de sanzumanda problem olmazmı?
Sen istte gelince konusuruz sekerim ;)
Sanziman o guclerde launch yapamaz. Kalkis kontrol icin 700 max olur,900hp ve toulen ile normal kalkus yapilir yada sanziman indirilir,belirli 5 parca var degisir,8,8-9,1 kosulur ;)
Anladım , yani standart sanzumanla 9 lara inmek riskli ama sanzuman ici açılırsa istenilen saniyeler çıkabilir .
Dogru ve sanzimana/kalkis kontrolede yazilim atilmasi gerek...
Bu dereceleri yapan araclar,kullanimi sikintili ve sorunlu.
Ben "Sok-Cikar otomobilleri" diye tabir ettigim sinif. Roll yada pistten sonra sanayinin yolunu tutarlar...
hayırlı olsun. başarılar..
Tesekkurler,insallah. Bugun donuyorum,sabirsizlikla bekliyorun...
bencede draglara gelın akhısara 10 sanıyenın altını görmek istiyoruz artık :)
Bugun guzel ulkeme ayak basar basmaz,bavullari bile birakmadan Cemal ustanin yanina,Gt-R i almaya gittim.
Yol bitmek bilmedi,hele ucak yolculugu,sanki Avusturalyadan geldim,1 saatlik rotar,1 gun gibi gecti,ustune birde havada tur attirmalari,kalabalik derken ciktim alandan,tam gaz maslaga uctum;)
Cemal ile yapilanlarin ustunden hizlica gectik,altina ustune baktik,cikan parcalari etud edip konustuk...
Cemal ustanin ilk kez bir parcayi met ettigini duydum,egsozun isciligine ve parca kalitesine bayildi. Masrafimin karsiligini aldigimi,eksperin agzindan duymak beni mutlu etti...
Veee ilk mars,Allahim o neguzel Tok bir hirlama!!!
Gerci benden once 3 saat calistirdi motoru ve hicbir problem cikmamis ve 20 km kullanmis...
Guzel bir muhabbetten sonra,sabirsizlandigim makineme atladim.
Keyifle,ses dinleyerek evime geldim ;)
Yine soyluyorum; isini bilen usta ve dogru/kaliteli/uyumlu parcalar ile bu tip projeler sorunsuz ve 5. Gunde garajdan sorunsuz cikicak hale gelebiliyor.
Tesekkurler kardesim,eline saglik Cemal usta...
Pazartesi gunu yapim asamasinin tum resimlerini paylasacagim...
Hatta ses videosu koyacagim ;)
hayirli olsun kazasiz belasiz binmek nasip olur insallah , yalniz surekli hizli bir iscilik surecinden bahsediyorsunuz ama aldiginiz parcalar ( ilk sayfadaki fotograf ve liste ) zaten cok fazla iscilik gerektiren parcalar degil , bolt on hepsi , baska musteri alinmazsa sabah erken baslayip 1.5 gunde bitebilicek seyler :) bence 5 gun uzun surmus ( tabi dukkanin diger yogunlugu goz onune alinmaz ise )
Basarili ve guzel para harcanmis bir proje tebrikler.
Sanzuman programlamasini nerde ve kim yapti/yapacak, cobb tcm ile bu ayarlari yapabildiniz mi?
Gtr in motoru disari alinip hicbirsey yapilmadan takilmasi 1,5 gun surer.
On takim komple iniyor ve on fren diskleri dahil,tek parca iniyor. Malesef siradan bir motor sokum isi degil. Resimleri koyunca anlarsiniz.
Ayrica motorun arkasindaki(diff ustu) yaglama hortumlari degisti.
Ayrica benzin deposu komple sokuldu,ici temizlendi.
İmtercooler icin ayaklar kesilip,olcu alindi,hicbir orjinal plastik kaplamaya dokunulmadan tornada ayaklar yapildi.Enjector degisimi yada sanziman debriyaj araliginin yapilmasini saymayim. Disc balata degisim isini soylemiyorum bile,size gore 1 saatte degisir discler ;)
Sadece bu isler 3 gun surer cok hizli olunsa dahi...
Zaten arac persembe gunu testteydi...
Ayari haftaya yapicagim Caglarla birlikte,loglari alarak Evotech yazilim destegiyle isi bitirecegiz. Sanzimanin kalibrasyonu bitti,yazilima gerek yok...
Tesekkur ederim iyi dilekler icin ;)
1.5 cok degil mi bir usta icin ? hani ilk kez yapanlar icin 20 saat ustu olabilir demisler ama , usta icin cokta fark etmemeli , 20 dakikada sti motoru soken arkadasim var di :)
2011 GTR engine removal on Vimeo
http://www.speedforsale.com/staff/fi...RemovalGTR.pdf
sizin bukadar az parca ile 5 gun suren isciliginiz varken bastan motor toplayan yada proje aracini haftalarca belki bir kac ay ustasinda birakanlara inceden imali dokundurmaniz bence hos olmamis , herkesin yaptigi is kendine , muhim olan kisa zamanda yapmak degil , guzel sureler cikartmakta .
Dokundurma yok,size oyle geldiyse,sizin tarafinizdan bakmak gerek...
Kimsenin yaptigi "is" ile isim olmaz cunku kendinden mesul biriyim.
İyi isleri alkislar,destek olurum. Kotu islere,eger sorarsa,aklim yeterse yardimci olurum.
4. Gunde isi bitti ve isi teslim ettigim ekibin gucu bukadar az parcaya ragmen buna yetti...
Buarada sadece motor ic parcalari haric neredeyse tum ayrintilar degisti hatta kulaklikla knock dinlemek icin bakir boru bile cekildi ama 1,5 gun utopyasina sigmadi...
peki ben yanlis anlamisim ozaman , sorry :)
yanliz video cok iyi yaaa adamlar ne temiz iscilik yapiyorlar yemin ediyorum yere bisey sermedeen otur yemek ye :) bizde de aboooo hicbir tamirhanede beyaz biyer bulunmuyor :)
Resimleri ve videoyu sabırsızlıkla bekliyorum,
Eminim ki bir çok proje yapmissindir.AMMA Bende supraya başlarken parçaların gelmesi ve montaj dahil 31 gün süre biçmiştim.Bugun itibariyle 351. Gün ve hala birseyler eksik !!!Bu tür projeler de kısa zamanda işlerin yapılması yerine uzun ömürlü ve güzel deger ve süre çıkartmasının daha önemli olduğunu öğrendim...He Cemal isinin ehlidir 10 numara ustadir ve yaptıgı isler ortada lafım sana Yada cemale değil.TurboM3 Mert supraya başlarken herseyin oturması 1 seneyi bulur demişti.Demek ki neymiş ağaçtan düşenin halinden ağaçtan düşen anlarmış Nasrettin hocanın dediği gibi :) İnşallah dediğin sürelerde aracın sorunsuz yürür.Birde kitte ki turbolar ve 1000 cc enjektorler 900 hp'yi karşılayabilecek mi ?
Burada onemli olan motoru ve parcalari taniyip is yapmak.
Mesela rekor sure cikaran 997tt ler,surekli calisma halinde.
Simdi bu is devam etmis mi oluyor yoksa bitmis mi?
Adam 1 gunde motoru indirip,dagitiyor,2.gun sonunda yoplayip takiyor!
Eli alismis,onlarca indi kalkti...
Gerci turbonun motoru,gtr a gore daha kolay iniyor...
Demem o ki,hedef sure cikartmaksa,bu araclar yapti ama her gun ya yeni birsey deneniyor yada teknik arizadan dolayi birseyler yapiliyor.bu projenin surdugu anlamina gelmez.
Benim kit,cok denendigi icin kolay gorunuyor.kim 500 lerden,900 sinirina bu kadar kolay gelebilir?cok zor,deneme,yanilma ve sorunlarla ancak ulasirsin ki,40 sorun yasanmasi dogal!bi kitleri deneyip,bir suru araba bozduktan sonra cikaran ve artik gtr da pro olmus 1-2 firma var.biride ams...
Adamlar kitin fiyatina,ar-ge yide ekleyip,satiyor. Ya odersin yada yari fiyatindan aza kendin yaparsin ;)
Benim arac 4. Gunde mars basti.isin olayi; yapilan isler ancak ustanin bilgisi ve becerisi dahilinde olursa sorunsuz biticek kivamda olur.Gtr motorunu indiren yada goren var mi bilmiyorum ama cok fazla incik boncuk var.Allignment lar adami kanser eder!! Sirf onlar 1 gun surer,cok hizli olunsa dahi...
İsin tuhaf tarafi,4 gunde bitmis olmasini tartisiyoruz.service kitapcigindaki,yeni arac motor/mekanik rodaj bakim ve sokum ayarlarina bakarsaniz,bu nazli japon baliginin bilerek kullanildiginda azgin bir aygir ancak cok iyi bile olsa genel motor bilgisiyle kullanilsa bile hastalikli katirdan farki kalmiyor...
Kit 900hp yi 100 oktan ile cikariyor,1000 cc gayet yeterli,ben zaten 740 larda kullanacagim,hatta pistte 620hp lerde falan.ancak denemlerde katkilarla 900 sinirinda. Gunluk 900 icin sanzimana biraz daha parca ve motor ici parcalar gerekiyor...
Herkese mutlu ve keyifli pazarlar ;)
baskan ayar isi biraz sikinti olucak usdm ler gibi map yokmus edm lerde,mafla ayar caglari baya zorlucak simdiden gecmis ola kolay gele..
Cobb ile konustuk,persembe edm edition cikiyor ve gondericekler bize,sorun yok sekerim....
bence hazır bir kitin 1 haftada monte olması gayet normal bir süre, her ne kadar bolt-on da olsa, arada mutlaka ufak tefek custom işler çıkmıştır...
ben dahil projelerimiz '2 aya biter' desek de 2 sene sürdüğü için, programlı hesaplı bir projenin normalde ne zamanda biteceğinin ayarını hesaplayamamaya başladık...
inşallah umduğunuz gibi olur güle güle binersiniz keyifle...
bencede şahane bi süre 5 gün..bende hazır kit kullanmama rağmen 5 günde bitmesi planlanan aracımın başına birsürü aksilik geldi ve 2 ay civarı oldu hala eksikleri var..sonucun güzel olması dileğiyle :) not:akrapovic gerçekten harika olmuş..