Hala konuya Türkçe yazıp altına ingilizcesini yazanlar var diyecek kelime bulamıyorum. Böylesine değer verilen gurur duyacağımız konumuzu kendi ellerimizle *** ediyoruz bravo.
Hala konuya Türkçe yazıp altına ingilizcesini yazanlar var diyecek kelime bulamıyorum. Böylesine değer verilen gurur duyacağımız konumuzu kendi ellerimizle *** ediyoruz bravo.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
orasi yeri degil evet, yerinde yapicam ben onlara gerekeni. kacmazda gelirse bulusmalara az erkek olup.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
Zaten aynı konu burada,buradan yazacağınızı yazın,daha gidip de orada Türkçe mesaj yazmanın ne anlamı var?
Garage764 sulu ıntercooler su kabı
Garage764 sanzıman ve motor yagı sogutucu cooler
Garage764 benzin sogutucu
![]()
tr nin bu projeden ders çıkaracağı çok şey war.maşallah.
BAZOOKA CİVİC
TR 100-200 FWD REKORU 4,53s
732 hp 660 tork
KARA MAMBA EWO MUSTANG DYNO 50 PSİ 850 HP
DR ECU
gerçekten muazzam gidiyor proje ustanızın eline sizin kesenize bereket![]()
Benzini soğutmanın artısı nedir?
Dizel motorlarda yakıtın sıcak olmasının (50-60 derece), güç / tüketim / emisyonlar üzerinde pozitif etkisi vardı..
Hatta bu yüzden yaptığımız dizel motorlu hidrolik iş makinalarında hidrolik tankının yanına bir bölme yaparak dizeli orada tutuyorduk, ısınan hidrolik yağı, yan bölmedeki dizelide ısıtıyordu..
Dizelde buji olmamasindan dolayi avantaj sagliyor olabilir detayli bilgim yok dizelle ilgili.
Yakit isindiginda genlesir ve bildigim kadariyla cok azda olsa oktan kaybi yasanabilir. Buharlastiginda gaza donustugu icin soguk yakit yanma acisindan daha yogundur tipki soguk hava gibi. Ayrica sicak yakit kontrolsuz patlamaya daha meyilli oldugu icin detenasyona sebep olabilir. Daha teknik bilgiye sahip arkadaslar konuyu gorduklerinde detaylandiracaktir.
Ek olarak dizelin çalışma prensibinde hava yakıt karışımını sıkıştırarak ısıtıp yanma sağlanır bu yüzden dizel yakıtın ısınması daha verimli çalışmasına sebeb olur
benzinlide ise tam tersi patlama kontrollü ve buji ile sağlandığından hava ve yakıt ne kadar soğuksa silindire giren hava daha fazla oksijen ve daha yoğun yakıtta ise daha fazla yanmayı sağlayan maddeler olur bu yüzden soğutucu kullanılır
detaylı kafayı sıyırıp soğuk ile sıcak yakıt'ın farklarını araştırmadım ama araştıran varsa seve seve dinlerim![]()
benzin +32 dereceden sonra yanma düzeyi düşer taki 210 dereceye kadar ömrü vardır ondan sonra buharlaşır , o2 de soğuk havayla benzinle karışınca daha iyi ve sağlıklı bi patlama yaşar . sonuç olarak soğuk benzın hem iat yi düşürür hemde kaliteli yanma sağlar.
dizel beta balığı gibidir o2 ye fazla gereksinim duymaz
benzin japon gibidir o2 siz yaşayamaz ve 26 dereceden sonra oksıjeni almada güçlük çeker biraz garip bi örnek oldu ama![]()
Aydın son koydugun resimleri göremedim yavru
Emeğinize sağlık harika ilerliyor
Yurt dışı forumunu takip etmiyorum ama terbiyesizlik yapanlar biraz dikkat etsinler
bütün konuyu kaldırabilir adamlar isterlerse buna sebep siz olmayın
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
kocaman massallah abı![]()
[B]POWERED BY AYDOĞDU GARAGE MUSTAFA AYDOĞDU
ATA Motorsport&Engineering Kemalcan Kalkır&Hasan Kavutoğlu
-Maped -Alper French
valla gerçekten tebrik ediyorum, tam anlamıyla pro bir çalışma!
tasarım & mühendislik (intake manifold, soğutucular, ön tampon), estetik (interior kaplamalar, koltuk seçimi vs.) yurtdışındaki en üst seviye mod+tuning firmalarını aratmamış.
ayrıca süspansiyon revizyonunu çok beğendim.
gereksiz yıkama yağlamadan kaçınırım, ancak sizinki hakkaten proje olmuş.
yine bir subiefest vs. yapılırsa makineyi getirin, canlı görelim...
başarılar![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)