ağlamaya devam edıyorum :) kazasız belasız tam yol ileri....
Printable View
ağlamaya devam edıyorum :) kazasız belasız tam yol ileri....
bilal kapakta neden değişiklik yaptın
hayır, daha önce 2 litre iken pp yapmıştınız, 2,4 olunca portların daha çok mu genişletilmesi gerekiyo ?
Allah sabir versin abi. Kolay gelsin.
Kalite ve farklaar hep detaylarda gizli. 8sec gelir ins.
Bana gore atmosferik olarak K serisinde bu gune kadar yapilmis en guclu makine olucak.
Kapak port yüzeylerindeki mm farkını görmek için mi içine malzeme basıldı?
Hayır Yapılan Port dizaynı görmek acısından malzeme port içinde eritiliyo basmıyoruz içeriye.Kalıp alma işlemide kapakta hayli zor.
Zaten kapak İlk Cnc daha sonra fine finaly hand port olarak yapılıyor.Evet dediğin doğru kopyalanabilir ama ben kopyalamak yerine dizaynı kendim yapıyorum.
Ayrı zaman da Cıkan port kalıbını 3d flowda değerlendiriyorum.
tabiki farklı olması gerekiyor Litre,cr,egz dinamiği bunlar hep başlı başına faktörler gerekli olan port buyuklugu port dizaynı hep bu saydıklarım göz önünde bulundurularak yapılıcak işlem ortaya cıkıyor bu işlemin adı port desing&race porttur.
Port&Polish ise port pürüzlüğünü istenen seviyeye getirmektir.
fıne fınaly neden hand port olarak yapılıyor yurtdışındaki örneklerde tamamen cnc de yapılıyordu sanırım bılal bır konu acmıştı bu konu ıle alakalı öyle hatırlıyorum , yanı bılalın kapagı ılk şekillendirme olarak cnc de en son fınal olarak elde yapıldı öyle mi ?
merakımdan soruyorum kaancım bılgı edınmek amaçlı , cnc de işlenecek yüzeyleri elde etmek için nasıl bır yüzey tarama sistemı kullanıldı ve su kanallarına patlama rıskıne karşı rontgen mı cekıldı öncekı konularda rontgen kullanılabılır demiştin sanırım , işçilik gerçekten cok mükemmel eline sağlık :icon_tup:
Proje parcalar ve emek harcayanlarin eline saglik, Bilal'den N/A 8'leri bekliyoruz :)
Bu arada Kaan belki PPR diye bir plate yaptirsan ve bunlari isledigin emme manifoldlarina (kapaklara zaten PPR yaziyorsun o ayri) bir sekilde tuttursan, hem gorsellik olarak hemde reklam olarak 1 adim daha ileriye gitmis olursun diye dusunuyorum.
Bugün şanzımanı açtım fd değiştirmek için, 3. vites maşonun aşındığını gördüm, senkromeç yaylarında da gevşeklik vardı, 100-200 denemelerinde 2-3 kere 3. vitese geçmemişti araç, duvar olmuştu, önceden sipariş geçmiştim komple set olarak 3. vitesi. paket gümrük işlemlerinde psrts günü çıkacak diye düşünüyorum, çarşamba marş yaparız sanırım başka aksilik çıkmazsa. zaman ileriye attı yine. neyse ki beklediğimiz yerden geldi soru..
2. vites carbon senkro set takıldı. Onun harici diğer parçalar oem.
Dün marş yaptık, aracı çalıştırdık. Biraz sıkıntılı çalışıyor :)
Dün biraz acele resim oldu ama idaretenlik olsun :)
http://imageshack.us/a/img545/3716/img20121105wa000.jpg
http://imageshack.us/a/img233/549/img20121105wa001.jpg
Projede emeği geçen öncelikle Peak Garage Serdar usta ve ekibi,BRK Motorsports Burak ve Oğuz, Ecufast DR`Ecu Özgün, Velocity Machine Shop (Hızlı Rektifiye) Mustafa, PPR Engineering Kaan ' a teşekkür ediyorum.
ben gazlarım hacı :) dükkana alıyorum hayvanı biraz uğraaşayım :)
bu fıltre borusunu bilal e yakıştıramadım vesselam :D
bilal emme manifoldunu port polish için mi kestiniz ?
Bilal Abi hayirli olsun masallah cok guzel oldu ama atmoda limiti gorup rotrex e donulse bu setup ile irtalama alinicak guc nedir ( donmeyi dusunuyo musun abi ileride)
tek rakibim garibanın citroen :D
Akşam özgünü kandırırsam dyno üzerinde bakıcaz,atarım video :D Öncelikle fren problemini çözmemiz gerekiyor. Rolantide(1000-1500rpm) vakum çok zayıf, fren tutmuyor, westinghouse (brake booster) iptal edip, fren merkezini farklı çap ile değiştirmemiz gerekiyor.
Radyator tam istediğim gibi oldu valla :D
Radyatorun eski yeri daha iyi olmazmıydı.ep3 te de tam emme nin önünde radyatör ve çok ısınmasına Neden oluyordu emmenin.sadece fikir tabi.hayırlı olsun yeni projen bu arada.
abi masallah ya cok guzel bır proje ulkemızde yapıldıgı ıcınde cok gurur verıcı basarılarının devamını dılerım abı