allah utandırmasın bilal usta gerçekten efsane adamsın
Printable View
allah utandırmasın bilal usta gerçekten efsane adamsın
Kazasız belasız uzun km.ler kullansın umarım Mehmet. s2000 ler limit motor atmosferik güç çıkmıyor derler ama ben tr.de bukadar dolu setuplı başka s2k hatırlamıyorum işallah bu farklı olur 270-280 leri zorlarr.
görseli kuvvetliydi zaten sus'un şimdi kaput altıda kuvvetleniyor maşallah:)
kazasız belasız emeklerinize sağlık...
Ben begenmedim, moralimi bozdu çünkü :) Valla butun setup i tek tek okudum S2000 icin cogu kisinin niyetlenemeyecegi bir projeyi yapmissiniz bile parcalardan iscilige hersey mukemmel, elinize emeginize saglik, sayenizde all motor bi S2000 nasil oluyormus gorucez, soyle 3. Vites 5000 devirde gaza oturdugunuz zaman tum yorgunlugunuz gidecek eminim :) Bilal Setuper, seninle proje yapanin içi rahat :) Videolari merakla bekliyoruz.
Benim merak ettigim custom methanol kitini biraz acarmisin? Yani Aem ya da Aquamist falan alip manifold uzerinde ki nozzle konumlandirmalari filan mi farkli yoksa, orta da hazir kit yokta tanki, pompasi, tesisati, nozzle i vs hepsini siz mi tasarlayip yaptiniz? O da beklenir sizden :)
Çok iyi olmuş hemen sorulara geçeyim.
Radyatör sola alınıp filtre sağa alınamıyor mu S2000'de ?
F22 krank ve uzun kol ile piston hızı ve tam olarak motor hacmi ne oluyor ?
Yağ buji dışında belli aralıklarla yatakların hatta kolların değişimi gerekiyor mu ? Yani bakım için değişmesi gereken aşınan mekanik parçalar ne olucak ?
Sonunda mutlu sona ulastik :) Allah a sukur rodajimizda bitti bu gece biraz kulak paslarini silmek niyetimiz :) Bu sefer pek acale etmek istemedim daha sakindim ve sabirli :) Gercekten ciddi emek harcadik gerek maddi gerek manevi :)
Tabiki en buyuk pay Bilal komutamin sikilmadan usanmada cok kez konusup karar degistirdim hepsine elinden geldigince yardimci oldu hatta fazlasi :) Ondan sonra tabiki buyuk usta Serdarco :) cidden pratik zekasi efsane Serdar abinin PEAK Garajda yok yok :) Tek tek en sacma isteklerimize bile yerine getirdi Serdar abi heleki filtre konusunda cidden buyuk is basardi :) Filtrenin sesini canli duyanlar zaten yorumlarini yaparlar :)
Hepinize tek tek tesekkurler Allah hakeden herkese daha iyilerini nasip etsin bu isler yapim asamasinda evet sikintili ama su an aldigim haz cidden hepsini unutturuyor :) Artik sahne sihirli parmaklar Dr.OZ un bu gece showlarini bekliyoruz :)
Halen daha ugrasmamin birinci sebebi egerki sikintimiziz kalmazsa Pazar gunu dragda yarismak cunku bunca emegin karsiligini almamiza hazir hale geldigi anda araba bir saniye bile yatirmam insallah yetisiriz icimize siner ve pazar gunu pistte oluruz :)
boşver drag falan! (drag'e gir tabii, abartılı yazdım)
arabanın özü pist, viraj vs.
N/A motor+transmisyonda böyle hafifletmeler, değişiklikler yaptıktan sonra pist kullanımında kim bilir ne güzellikler olur!
ayrıca ECU olarak bir de standalone EMS yakışır derim.
başarılar...
bu arada F20C motor için direct port water injection ilk defa görüyorum.
dünyada muhakkak birileri yapmıştır ama uzun süredir araştırıyorum, ilk defa direct port WI sende gördüm...
EGT/CHT sensörün vs. olacak mı?
WI etkilerini izlemek için çok iyi olur.
Guzel iscilik elinize saglik...
reşitin yorumu kaçırdınızmı nokta atışını yapmış 275 hp
Respect !
maşallah dielim baştan hacı sonuçta inş istediğin gibi çıkar bekliyoruz dyno sonucunu :)
ya valla abi bir SUS typer ı yaptın araba halen daha canavar gibi yürüyor ya hatta geçen gün burda evo 10 ile rol yaptılar evo 10'a 4 5 boy attı ya senin elin değdiği araba şahlanıyor mübarek :) ki şimdiki yüklemen de s2000 olmuş valla dicek tek laf var ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN,ALLAH KAZA BELA VERMESİN. inşallah hedeflediğin güce ulaşırsın abi.
Gokhan teşekkürler öncelikle iyi dileklerin için, custom methanol kit derken orada biraz hata olmuş yazıda, custom üretilen bir parça yok kitte (elektonik ünite hariç), manifold üzerindeki bağlantı yerleri hariç. kitin parçalarını farklı yerlerden aldım, pompası nozzle ları farklı, sistemin çalışması için maxigauge hakan abi bir ünite yaptı.Sistem şuan aktif şekilde kurulu değil. Yakıt ihtiyacına göre belki çalıştırabiliriz.
Radyator sağa alınsaydı, motor konum itibari ile radyator hortumları çok uzayacaktı, hem çirkin bir görüntü hemde suyun yolu fazla uzayacaktı. özellikle filtre borusunda dirsek olmasını ben istedim.
aracın hacmi 2.2 litre, crank stroke 90.7mm r/s ratio 1.68. belli periodlarda kol yatak değişimi gibi herhangi bir parçanın değişmesi gerekmiyor. aluminyum kol veya tek kompresyon segmanlı piston kullanmadık.aşınmasına dikkat edilmesi gereken mekanik parça zincir gergisine dikkat etmek lazım o kadar.
Direct Port Methanol Injection Setup - S2KI Honda S2000 Forums - Page 1.6
http://siadam.com/iphone4/iphone4_picture51.jpg
Araştırma yaparken honda için, ilk direct port sistem için karşıma çıkan manifold s2k olmuştu :)
egt sensorumuz yok, avans değerlerinden sistemin verimini izleyebileceğiz.
direct port sistemde en önemli kısmı nozzle seçimi oluşturuyor.
Herşey çok güzel kusursuz gözüküyor emeğinize, cebinize sağlık.
Birşey soracağım videonun devamı yok sonuç nedir özel değilse beklediğiniz güçler çıktı mı?
Enjektorleri takmamıştık, ben mehmette zannediyordum, onun da aklından silinmiş, enjektorler peak garage da kaldı takamadık, 8000rpm de enjektorler bitti, egzoz sistemi de single çevirmemişti, 2 kere pull yapabildik. bugün enjektor ve egzoz işlemlerini halledip tekrar bakacağız. ama 8000rpm deki güç güzel :)
r/s oranı kaçın altında olunca devir çevirme oranı azalıyor bu oran neye göre belirlenmeli ? stroker girdik diyelim farklı motor için 1.65 düşükmüdür ?
kesenize bereket cok cok güzel olmus sus susturucak anlaşılan masallah allah kaza bela göstermesin sağlıklı bi şekilde gazlamalar.
demeden gecemiycem video cok iyi korkunun ecele faydası harbiden yok .