sen zaten neyi beğendin ki hıammmıınnaaa :)
Printable View
ayarsız bir şekilde ilk marşımıza bastık
orçooo Mustang GT 308 Cİ F303CAM - YouTube
olum bu ne :D :D
maaşallah ! :)
Volkan abim saolsun ayarın büyük kısmını bitirdi. O kadar sabırdan sonra aracımız artık yürür vaziyette allah nasip ederse hafta sonu rodaj
Bu ses beni aracımdan söğuttu :) V8 ayrı bir dünya.
mustang yollarada :) :surucu:
http://p1309.hizliresim.com/1f/x/t4cv1.jpg
Cok fena duruyo la sonunda bitti emeginize kesenize bereket kanka ins sorunsuz sekilde binersin
Ilk denemeyi kimle yapican :)
kanka dün çektiğim video yu atsana
Allah kazasız belasız kullanmanı nasip etsin.
Nos'u hiç açma, hevesin keyfin kaçar. Onun yerine 0,7 bar basan turbo sistemi kullanman daha emniyetli olacaktır.
Nos kullanmak tecrübe ve bilgi istiyor. Direkt kıracaksın.
N20 1000 psi = 68 bar çok yüksek basınçla çalışıyor, en ufak hatayı affetmiyor, ufacık hata motorda ağır hasara yol açıyor.
Bana ne, beni ilgilendirmez demedim, uyarıyorum. Direkt kıracaksın.
N2O çok riskli.
Yok ben cesurum, kırarım, sana ne dersen n20 kullanırsın. Bu yazımı bir yere kayıt et "haklıymış" diyeceksin.
abi senin bilgin ve tecrübene söylenecek söz yok
ama söyle bir durum var bu stup hazırlarken volkan abi ile o şekilde hazırladık
nos sistemini tamamen emniyetli bir şekilde kullandık
motor içine enjektör sistemi ile metonol ile birlikte nitro girecek
devreye ise önce ana salter daha sonrada gazın altındaki swich ile girecek
bişey olmaması gerekiyor hayırlısı diyelim
turbo olayına girmem için pistonları veya kapakları degişmem gerekir sıkıştırmam 11civarı çünkü
Metanol ve TPS algılayan sistem olsa bile N20 kırıcı.
N20 en ufak bir hatayı affetmez.
Selenoit arıza yapabiliyor, N20 selenoit açık kalır ise motora basmaya devam eder.
Metanol pompası teklerse, vuruntu yapar.
Metanol bittiği zaman tank bagajda olduğu için görmeyebiliyoruz, vuruntu.
11 sıkıştırma 0,7 bar çok keyifli kullanılır, kolların dayanır mı bilemem.
11 sıkıştırma, metanol ve 0,6-0,7 bar. Bu kombinasyon hem daha emniyetli, hem de her an ayağının altında.
Yurt dışında N20 basanlar her 400 metre kalkış sonrası motoru kapatıp süzülüyor, bujileri o anda söküp 8 bujiyi okuyor. Buji okumak ayrı bir sanat ve bilgi.
Sen otobanda motoru kapatıp buji okumayla uğraşmazsın, o zaman motorda neler olduğunu anlayamadan kırarsın.
oha fena yakısıklı duruyor
pardon da, kötü bir şey yazan mı olmuş? konuyu 'projeler' kısmına açmak için aylarca uğraştın, artık bu seviyede herkesten olumlu veya olumsuz yorum alabilirsin, sonuçta 'arabamı boyattım rengi nasıl olmuş?' tarzında bir 'otomobilleriniz' kısmı değil burası...
Volkan Abi'yi sadece sen tanımıyorsun, çoğumuz tanır ve severiz, setup'ı elbette o yaptı, bizler de kişisel yorumlarımızı söylüyoruz...
Sizin yazınız tatlı tatlı tecrübe paylaşma ve uyarı noktasını geçmiş heves kırıcı olmuş. Biraz daha yapıcı olmaya çalışın. Nos'un oyuncak olmadığını Orçun biliyordur bence. Hadi o bilmese Tanju bey biliyordur.
Orçun hayırlı olsun. Kaputu felan kapalıyken bir fotoğraf at çok yakışıklı duruyor.
pardon ama daha önce mustang yapan oldumu yada mert abi daha önce yapıpta nos bastı kırıldımı ?
sence buraya direk kırılır kesin kıracaksın tabiri benimde çok hoşuma gitmedi
bunu sende destelersen senınde yorumun hoşuma gitmez
bu yorumu desteklemen için daha başıan gelemesi yada çok iyi tecrübe sahibi olmanız gerekir diye düşünüyorum
yada ne dememi bekliyorsun tamam abi basmıyorum bunu çok saolmu demek lazım
evet proje tam 7 ayımı verdim segman sıkılıgından eksantrik tipi devir bantı herşey nos basıcagımız için seçildi şimdi mert abi kıracaksın kesin dedi diye yada sen evet dinle dedigin için mi?
söyle bir yorum daha hoş olurdu nos olayı tehlikeli büyük shotta önlemizi alırsanız daha garanti olur vs...
geldiiii ;)
http://i43.tinypic.com/rtp73l.jpg
ghibli06 nickli abicim mert abi hoosier lasitklerin aman suya gelme anında ters dönersin demişti
yorumlarda var ben merka ettim tepkisini bakalım neler oluyor diye :)
bilgidin kötü durumdaki lastik neyse o kadar onun abartıgı kadar degil yani yaşamadan görülmez nos' un ciddiyetinin farkındayız
Orçun,
DHL ile yolda gelen 8 adet sıfır / 12 adet kullandığım Hoosier var, toplam 20 adet. 5 senedir kullanıyorum. İncecik sudan geçip kaydığımı da iyi hatırlıyorum.
Sen 140-150 km/h Hoosier ile suya bir girersen ne dediğimi anlayacaksın.
İnşallah olmaz. İnşallah tecrübe etmezsin.
N20 ile ilgili yazdıklarım hoşuna gitmedi. Hoşuna gitmesi için yazmadım. Yardımcı olmak istedim.
Ben de dahil bir çoğumu hoşumuza gitmeyen konularda tepki veririz. Ben de dahil...
Ne demişler yaşlılıktaki tecrübem gençliğimde olsaydı. Bas N20 yu test et.
Tüp istersen 4 tane tüp var, ful dolu, n20 ve fuel jet istersen 1000 shota kadar farklı jetlerim var.
Araba senin, n20 senin. Allah gönlüne göre versin.
Herşeyi yaşayarak görerek tecrübe etmek en iyisidir.Her arabanın pistonu segmanı silindiri sıkıştırması vs vs.. farklıdır.O yüzden kesin kıracaksın tabiri çok Kesin bir yorum olmuş.Adam 7 8 aydır bu arabanın çıkmasını bekliyordu.Madem bu araba kesin kıracak size göre o zaman Volkan abiyle konuşalım sökelim setupı değişşin Turbo yapalım he ner dersiniz? Böyle mi yapalım? Ve burada bu araca emeğini bilgi birikimini tecrübesini veren insanlara haksızlık yapmış olmuyor musunuz?
nos basarsan makinan kırılır yorumu talihsiz bi yorum olmuş, adam daha rodajdayken felaket tellalı gibi söylemlerde bulunmak pek hoş degil.hevesini alamadan adam motoru kırdınız .
daha nazik kibar uygun bir dille söylenebilirdi.
tr de nos denince aklıma mert taştan yani turbom3 geliyor , söylediklerini dikkate al muhakkak o kadar emek v.s arabadan soğursun sonra ..
bu arada amerikan deyince TR de VTANJU geliyor bende sana bunu hatırlatayım muharrem
Nos basınca araba direk kırılır tabiri kesinlikle yanlış. 10 senedir sayısız araçta nos denedik gördük neler oluyor. Nos bastığında pistonun üstünde noktasal ısı artışları oluyor homojen değil heterojen şekilde dağılıyor ve zayıf noktadan patlıyorsun. Her türlü önlemi alsanda olabiliyor bu iş. Ancak nos'a karşı her aracın toleransı aynı değildir. 1.6lt farklıdır 5lt farklıdır. Orayı atlamayalım.
Şimdi Mert Bey kendi tecrübelerini aktarıyor ancak aktardığı tecrübeler twin turbo 2 bardan fazla basan bir m3 e ait. Bunun üstüne nos basarsanız elbette kırabilirsiniz. Yani bahsettiğimiz araç zaten limitlerde gezen bir araç. O yüzden bu mustang'e doğru bir referans değil.
Orçun'un dediği gibi araca nos basacak ve o yüzden sc ya da turbo yapmadı. Onları yapsaydı nos basmazdı. N/A bir 5lt mustang'e 150 shot cidden kolay kolay sorun yaratmaz. Yanlış yapılan birşey yoksa. Amerika'da herkes bu şekilde setuplar yapıyor.
20000km sonra ne olur onu tabii ki hiçbirimiz bilemeyiz ancak turbo'da sc de yapsan 20000km garantisi olmuyor.
300 shot biraz risk faktörünü arttırırsın ancak Orçun.
Ellerinize sağlık güzel bir proje oluyor kesinlikle :)
Arka çamurluklarla ilgili bir işlem yapmayı düşünüyormusun? Lastikler baya bir taşmışta :)